Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Jak? Gdzie? Kiedy? (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Bilety (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1565)

Siemion 08.04.2016 07:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Superpawlo (Post 1436709)
Witam serdecznie mam pytanie: Kupiłem bilet na sektor E, ponieważ na narożnik D nie było już miejsc. Macie jakieś sprawdzone metody, aby się przemieścić w trakcie meczu, ponieważ wszyscy znajomi są na D?

Nie ma takiej możliwości.

domin_czyzyny 08.04.2016 08:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Siemion (Post 1436728)
Nie ma takiej możliwości.

zdarzają się transfery między sektorami. Sam widziałem przejście z D na C. Ale to w sytuacji, kiedy stadion był pełny i ochrona nie wyrabiała. Ale pamiętaj robisz to na własną odpowiedzialność. Pomyłka lub spotkanie ze smutnym panem skończyć może na 1 rok lub na 2 lata Twoje wizyty na stadionach w PL. + oczywiście kara.

Lepiej zrób imprezę po meczu z kumplami w jakiejś mega drogiej knajpie. Taniej wyjdzie.

djmala1 08.04.2016 10:16

Piątek godzina 11 - kolejka do kasy po bilety na 30 minut :)

Prezydentowa 08.04.2016 11:00

Jak to jest z tymi biletami za 5 zł? Idę zaraz kupić rodzince bilety. Większość z nich idzie po raz pierwszy, tylko tata nie, ale ostatnio był chyba z 15 lat temu :D Jak to się weryfikuje?
I pytanie kontrolne - wystarczy, że mam ich dane (w tym pesel), nie muszę skanować dowodów ani nic z tych rzeczy, nie?

ArturBarlinek 08.04.2016 11:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Prezydentowa (Post 1436763)
Jak to jest z tymi biletami za 5 zł? Idę zaraz kupić rodzince bilety. Większość z nich idzie po raz pierwszy, tylko tata nie, ale ostatnio był chyba z 15 lat temu :D Jak to się weryfikuje?
I pytanie kontrolne - wystarczy, że mam ich dane (w tym pesel), nie muszę skanować dowodów ani nic z tych rzeczy, nie?

Imię + Nazwisko + Pesel
system sam wygeneruje bilet za 5 zł bo ich danych nie będzie w systemie, Ty nawet nic nie musisz mówić o biletach za 5 zł :)

WISŁAZWE 08.04.2016 11:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Prezydentowa (Post 1436763)

Promocja obowiązuje od momentu oddania NOWEGO stadionu. Wcześniejsze wizyty nie są brane pod uwagę.

Cytat:

Promocja dotyczy osób, które na stadionie nie były jeszcze nigdy lub nie pojawiły się na nim od rundy jesiennej 2010 roku/
Tak wystarczy PESEL.

Siemion 08.04.2016 11:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1436735)
zdarzają się transfery między sektorami. Sam widziałem przejście z D na C. Ale to w sytuacji, kiedy stadion był pełny i ochrona nie wyrabiała.

Brałem pod uwagę tylko dozwolone przejścia tj. mamy na trybunie C, czyli kupujesz bilet na dowolny sektor od C1 do C5, ale gdzie siądziesz to już Twój wybór. Inne przechadzki między sektorami są niedozwolone i najczęściej wiążą się z pokonywaniem barierek/pleks, a to może skutkować zakazem stadionowym i karą pieniężną.

fialo 08.04.2016 11:23

W teorii tak samo jak niezajmowanie swojego miejsca z biletu na C.

Siemion 08.04.2016 12:41

Być może, ale nie w praktyce. Nikt nikogo nie ukaże za przejście z C2 na C3, a nawet czasami jest to konieczne biorąc pod uwagę kwestie organizacyjne (oprawa, zebranie ludzi razem gdy sektory są niezapełnione).

Bartek_Gdów 08.04.2016 12:44

Chciałem się upewnić co do jednej rzeczy - kolega MA kartę kibica, ale zamierzam mu kupić bilet na imię, nazwisko, PESEL, bo mu zaginęła w gąszczu szuflad i tak byłoby szybciej ;) Jest to możliwe? KK ma ważną i wobec tego mam wątpliwość czy nie musi jej użyć przy wejściu. Oficjalna podaje, że "osoby posiadające ważną KK MOGĄ nabywać bilety na dotychczasowych zasadach, czyli przez neta/nabicie biletu na kartę", więc z tego zdania wnioskuję, że nie ma takiego obowiązku i można go kupić tak jak on chce. Potem jest jednak ważna informacja, że "do wejścia na stadion potrzebna jest ważna KK i dokument tożsamości" i jest dla mnie niejednoznaczne czy dotyczy to tylko przypadku kupienia biletu na KK (oczywiste, że jest wtedy potrzebna), czy również jeśli się kupuje bez KK (a ma się ją w domu).

R33 08.04.2016 12:47

Duplikat możesz mu wyrobić, duplikatu nie trzeba wyrabiać osobiście.

WISŁAZWE 08.04.2016 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartek_Gdów (Post 1436787)
Chciałem się upewnić co do jednej rzeczy - kolega MA kartę kibica, ale zamierzam mu kupić bilet na imię, nazwisko, PESEL, bo mu zaginęła w gąszczu szuflad i tak byłoby szybciej ;) Jest to możliwe? KK ma ważną i wobec tego mam wątpliwość czy nie musi jej użyć przy wejściu. Oficjalna podaje, że "osoby posiadające ważną KK MOGĄ nabywać bilety na dotychczasowych zasadach, czyli przez neta/nabicie biletu na kartę", więc z tego zdania wnioskuję, że nie ma takiego obowiązku i można go kupić tak jak on chce. Potem jest jednak ważna informacja, że "do wejścia na stadion potrzebna jest ważna KK i dokument tożsamości" i jest dla mnie niejednoznaczne czy dotyczy to tylko przypadku kupienia biletu na KK (oczywiste, że jest wtedy potrzebna), czy również jeśli się kupuje bez KK (a ma się ją w domu).

Przy zakupie nie musisz mieć jego KK. PESEL wystarczy. W kasie jednak Pani zapyta się, czy osoba dla której kupujesz bilet ma KK. Jeżeli ma, to zostanie ona nabita na KK o czym będziesz miał info na bilecie.

Jeżeli znajdzie ją do jutra to nie ma problemu. Jeżeli nie, to chyba lepiej wyrobić duplikat.

wordbatata 08.04.2016 12:51

Jesli ma ważna kartę to będzie musiał ją okazać przy wejściu na stadion. Jeśli ma nie ważna to bilet zakupisz na pesel tylko w kasie.

Bartek_Gdów 08.04.2016 12:51

Do usunięcia

lajcik92 08.04.2016 13:19

czy moze ktos za mnie w kasie kupic mi bilet ulgowy bez mojej legitymacji ?

Błaszczu_WIŚLAK 08.04.2016 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lajcik92 (Post 1436796)

Jak będziesz miał skan lub zdjęcie legitymacji.

St Yabol 08.04.2016 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lajcik92 (Post 1436796)

Ze tak powiem - zależy.

Zdażało mi się kupować bilet ulgowy za czasów studenckich i przy kasie nie pytali o legitymacje.

daniello1987 08.04.2016 15:14

ja mam taką nadzieje ze w kasach sprzedający informuja kupujących ze mozna pietro wyzej wyrobic sobie KK a zeby nie stac w kolejkach po bilet tylko siedzac wygodnie w fotelu zakupic wejsciówke.

Rustin 08.04.2016 17:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daniello1987 (Post 1436813)
ja mam taką nadzieje ze w kasach sprzedający informuja kupujących ze mozna pietro wyzej wyrobic sobie KK a zeby nie stac w kolejkach po bilet tylko siedzac wygodnie w fotelu zakupic wejsciówke.

Część osób idzie i wyrabia kartę, ale jest jeszcze więcej takich, którym szkoda tych 10 złotych. Ludzie nie potrafią rzucić 2 zł na Akademię a co dopiero pięć razy więcej na kartę :D

Fiti 08.04.2016 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rustin (Post 1436817)
Część osób idzie i wyrabia kartę, ale jest jeszcze więcej takich, którym szkoda tych 10 złotych. Ludzie nie potrafią rzucić 2 zł na Akademię a co dopiero pięć razy więcej na kartę :D

Ludzie to znaczy kto? Znasz kogokolwiek takiego, czy pitolisz dla samego pitolenia?

LanceTS 08.04.2016 18:52

Bardzo duża cześć ludzi którzy nie chodzą na wszystkie mecze.

Fiti 08.04.2016 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1436835)
Bardzo duża cześć ludzi którzy nie chodzą na wszystkie mecze.

Bardzo duża część... Tak sobie możemy dyskutować. Jakieś potwierdzenie w faktach czy nadal pitolenie dla pitolenia?

chudy_TSW 08.04.2016 20:16

witam!!!
Kupiłem bilet przez internet ale na moją karte się nie dało i kupiłem na brata kartę. I pytanie czy wejde bez problemu z brata kartą na mecz????

ulTraS 08.04.2016 20:47

kupiłeś na swoją kartę, tylko za pomocą jego konta.

LanceTS 08.04.2016 21:13

Fiti mój ojciec chodzi na mecz raz na rok, jak kupowal bilet na ktorys mecz to nawet nie wiedizal o tych 2złotych. Wczoraj w kolejce spotkalem kumpla który kupował dla siebie i znajomych (on szedl pierwszy raz, ale ze 2 osoby chodza podobno czesto). Pytam czy dal 2zlote powiedział ze nie bo nie wiedzial dokladnie na co, a znajomi mu pewnie zapomnieli powiedziec. Wyliczac dalej? Pewnie połowa studentów i uczniów też nie daje i nic w tym nie ma dziwnego.

Fiti 08.04.2016 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez chudy_TSW (Post 1436871)
witam!!!
Kupiłem bilet przez internet ale na moją karte się nie dało i kupiłem na brata kartę. I pytanie czy wejde bez problemu z brata kartą na mecz????

Jeśli z konta brata kupiłeś na swoje dane, swój pesel to wejdziesz ze swoją kartą. Jeśli kupiłeś z konta brata na dane brata, to niestety nie wejdziesz, chyba ze jesteście bardzo podobni :)

LucjuszWielki 08.04.2016 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1436906)
Fiti mój ojciec chodzi na mecz raz na rok, jak kupowal bilet na ktorys mecz to nawet nie wiedizal o tych 2złotych. Wczoraj w kolejce spotkalem kumpla który kupował dla siebie i znajomych (on szedl pierwszy raz, ale ze 2 osoby chodza podobno czesto). Pytam czy dal 2zlote powiedział ze nie bo nie wiedzial dokladnie na co, a znajomi mu pewnie zapomnieli powiedziec. Wyliczac dalej? Pewnie połowa studentów i uczniów też nie daje i nic w tym nie ma dziwnego.

To dziwne wytłumaczenie, bo kasjerka wyraznie mnie pytała czy chce przeznaczyc 2 zł na akademie...

Pawel.Busko 09.04.2016 07:05

Sotki, ze w tym temacie. Jedzie ktos z Czestochowy na mecz?

Grzadq 09.04.2016 09:51

Czy żeby kupić komuś bilet kto idzie na mecz pierwszy raz, potrzebuję wyrobić mu kartę kibica, czy musi być osobiście w okienku (dziadek 80 lat ...), czy mogę wziąć jego dowód czy legitymację i z tym kupić mu bilet (bez KK)?

Lupo 09.04.2016 09:52

Weź jego PESEL, to wystarczy

Grzadq 09.04.2016 09:56

Dzięki :-)

OpEnTaNy 09.04.2016 09:58

wczoraj wieczorem mialem ogromny problem z kupnem 2 biletow przez internet zajelo mi to kilkadziesiat minut ale sie udalo :) a w dniu meczu nie sprzedawane sa bilety ze wzgledu na co chodzi o platnosci czy jak ?

ctsi 09.04.2016 10:02

Tak, podobno chodzi o rozliczenie płatności kartą i kiedy klub fizycznie dostaje pieniądze.

sergio 09.04.2016 10:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fiti (Post 1436910)
Jeśli z konta brata kupiłeś na swoje dane, swój pesel to wejdziesz ze swoją kartą. Jeśli kupiłeś z konta brata na dane brata, to niestety nie wejdziesz, chyba ze jesteście bardzo podobni :)

A powiedz mi kto niby sprawdza te karty i zdjęcie. Wejdzie spokojnie i nikt go nie sprawdzi

domin_czyzyny 09.04.2016 10:16

Chyba do 12tej w południe sprzedaż internetowa jest prowadzona...

ulTraS 09.04.2016 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sergio (Post 1436961)
A powiedz mi kto niby sprawdza te karty i zdjęcie. Wejdzie spokojnie i nikt go nie sprawdzi

No własnie sprawdzaja, przy bramkach stoją z takim urządzeniem i im sie wyswietla tam zdjecie i dane karty która wchodzi

Tobi1906 09.04.2016 10:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1436962)
Chyba do 12tej w południe sprzedaż internetowa jest prowadzona...

Internetowa sprzedaż tylko do 12,potem pozostają juz tylko kasy.

siemstein 09.04.2016 10:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ulTraS (Post 1436963)
No własnie sprawdzaja, przy bramkach stoją z takim urządzeniem i im sie wyswietla tam zdjecie i dane karty która wchodzi

Czy wy ludzie na mecze chodzicie? :lol: Jeszcze się nie zdarzyło żadnemu z moich znajomych, którzy wchodzili na KK innej osoby, żeby ich zawrócili

ulTraS 09.04.2016 10:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1436967)
Czy wy ludzie na mecze chodzicie? :lol: Jeszcze się nie zdarzyło żadnemu z moich znajomych, którzy wchodzili na KK innej osoby, żeby ich zawrócili

Tak chodze, tylko zawsze na swoją kartę, i nie mam co spinać dupy. To jak dziś będziesz wchodzi, jesli w ogóle będziesz, to sie przypatrz dokładnie.

siemstein 09.04.2016 10:39

Wiem co trzymają w rękach, ale chyba mają w dupie kto wchodzi. No chyba, że dziewczyna wejdzie na karnet czy bilet faceta :D Ogólnie, nie ma co spinać dupy

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl