![]() |
Cytat:
Sobolewski jaki jest, każdy widzi, chciałybyśmy kogoś innego w jego miejsce, ale wygląda na to (co się jeszcze okaże), że dodatkowo kadra nie została wzmocniona, ale wręcz osłabiona. Oczywiście jeszcze czas na pokazanie się ma Alfaro, czy udowodnienie, ze nie odstaje od Fernandeza Goku, ale środek pomocy plus niewiadoma w ich przypadku, budzą niepokój. Bo z jednej strony mamy trenera jakiego mamy (o czym wiedzieliśmy), ale i dajemy mu być może słabsze narzędzia niż w poprzedniej rundzie. To dobrze nie wróży. |
Cytat:
|
MaLk
Wyżej była podana teza, że tracimy dużo bramek, bo gramy krakowską piłkę. Do tego się odnosiłem. |
Cytat:
Kadra na dziś jest porównywalna z zeszłym sezonem. Niektóre pozycje wzmocniliśmy, inne się osłabiły. Dalej to jest i tak skład który bez problemów powinien do końca walczyć o miejsce premiowane bezpośrednim awansem. Nie mówiąc o tym że przy problemach innych klubów to spędzenie jesieni poza top3 to byłaby katastrofa i zapewne duży pokaż frajerstwa z naszej strony. |
Kozak czyli wyrozniający sie polski zawodnik ligi, w kwiecie wieku z ważnym kontraktem
nie wierze w taki transfer... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Oni powinni śćiągnąć jakiegoś napastnika , bo jak drewniany Rodado się połamie to leżymy.
|
Cytat:
Nie wiem czy wszystko posypie się przez brak Rodado, ale paru gości jak Sobczak, Żyro czy nawet Olejarka mogłoby tam zagrać. I jeśli będzie miało dobry dziś to coś strzeli. Wszakże w przeszłości każdy z nich już coś strzelal. Byc może będą też wypełniać swoje zadania wiążące się z tą pozycją. Nie widzę natomiast nadziei jak padnie nam Basha, Duda, Junca, Goku czy Alfaro. Szczególnie przegranie środkowej strefy oraz autostrady na boku to idealny przepis na przegranie spotkania. Dzisiaj JK ogłosił że czeka nas jeszcze 1-3 transfery w zależności od odejść z klubu. Jak można się domyślać 1 transfer będzie tak czy siak. Kolejność jaka obstawiam: 1. Środkowa strefa 2. Skrzydłowy (młodzieżowiec?) 3. Stoper (jeśli odejdzie Colley). |
Cytat:
|
Cytat:
Wiadomo że Duda Klemensowi nie zdejmie piłki z głowy, ale moze go szturchnąć, może wymusić faul. U nas nawet wysocy piłkarze często kryją nie wiadomo kogo. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Fajnie to odchudzanie kadry. Takie niezbyt udane.
|
Te trzy transfery byłyby bardzo potrzebne zważywszy na obecną siłę kadry naszego zespołu i potężne braki zwłaszcza piłkarzy mogących grać w roli młodzieżowca. W ostateczności można pomyśleć o wypożyczeniu takowego z jakiegoś innego klubu, najlepiej Ekstraklasy. Do drugiej linii trzeba też koniecznie pozyskać wartościowego w destrukcji zawodnika.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
U sąsiadki na dyrektorach jest Stefan, który po przegranym meczu mówił, że mieliśmy więcej rzutów rożnych. Nie idźmy tą drogą ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli główny, dosc średni wykonawca w tym względzie się zmienił to jak można zakładać że z nowymi nic nie zmieni? Szczególnie w kontekście bezpośrednich strzałów na bramkę? |
https://www.meczyki.pl/newsy/wielki-...-news/217056-n
Trzeba podziękować trenerowi Włodarskiemu, jakieś pieniądze w przedziale pewnie 200-500 tysięcy euro trafią do nas za chłopaka, który jeszcze nawet nie zadebiutował. |
W sparingach wygladal ciekawie. Mialem cicha nadzieje, ze bedzie zmiennikiem dla Junki. Za rok nie dostaniemy nic za niego, wiec jesli 500k jest realne to super wiadomosc.
|
W Wiśle i tak nie miałby szans na grę, bo nie jest Hiszpanem i byłby osądzany od wszelkiego zła jak inni młodzi Polacy.
|
To odejście sprawi tylko, że jeszcze bardziej będziemy potrzebować nowego zawodnika na pozycję młodzieżowca. Będzie to musiał być priorytet przed końcem obecnego okienka.
A przecież równie ważne są wzmocnienia środka pola, boków obrony czy skrzydeł po zakończeniu kariery przez Błaszczykowskiego. Na tych ostatnich mamy do gry tylko trzech sensownych zawodników (Villar, Alfaro i Baena) i to o ile dwaj ostatni nie okażą się chybionymi strzałami. To też stanowczo za mało, chyba że znów będziemy liczyć, że z kłopotów Wisły ratować będą Młyński czy Żyro. Już nawet nie pisze o porządnym zmienniku dla Rodado: Sobczaka nie uważam za takowego. Kiepsko wygląda kadra Wisły na ten sezon. |
Jakbym miał na dziś wymienić 3 jakościowych zawodników Wisły, to miałbym problem. Myślę, że nie tylko ja. Jak myślę o takich to jest to na pewno Goku i Villar i długo długo nikt... Bramka najsłabiej obsadzona od lat, nawet nie ma o czym dyskutować. Obrona dziurawa i elektryczna... jest tam ktoś kto się wyróżnia nawet na tle 1 Ligi (MOŻE Junca, Jaroch)? Pomoc to zlepek piłkarzy chimerycznych i wiecznie kontuzjowanych, Basha zagra dobry mecz i kontuzja 1-2 miesiące, to samo Sapała, Alfaro i Baena to wielka niewiadoma. Atak przemilczę, nie wiem dlaczego tyle osób takie nadzieje wiąże z Rodado, dla mnie to taka fajtłapa co nawet biegać nie umie poprawnie, dziwne że o własne nogi się nie przewraca. Ogólnie bryndza, jak na drużynę która chce awansować szczebel wyżej.
|
Do jakościowych piłkarzy można dodać Junce ale tylko pod warunkiem że będzie zdrowy a niestety jest to kontuzjogenny zawodnik.
|
Jak pokazują przykłady Plewki i Gruszkowskiego: sprzedawać jak dają kasę.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl