Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

royalmichael 29.06.2009 23:31

Ja byłbym bardziej pewny tego transfery gdyby nie te 500tys euro... Z drugiej strony klub Kirma robi jakąś wyprzedaż bo już kilkunastu zawodników sprzedali a Kirm ma kontrakt jeszcze rok więc za pół roku mógłby już podpisać nowy z innym klubem i nic by na nim nie zarobili.. no nic, pozostaje nam czekać. Może jutro, myślę, że najdalej w środę powinniśmy wiedzieć czy ubierze koszulke z Biąłą Gwiazdą.

PasiorWKS 29.06.2009 23:39

Czy to prawda, że Wisła złożyła ofertę dla Banasia? Bo spotkałem się z taką opinią na stronie Legii. W sumie nienajgorszy pomysł to jest :D

ciacho 30.06.2009 00:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 753522)
Jednak to jest trochę niepoważne że bierze się gościa na badania,uzgadnia wszystko i potem olewa sprawę gdy pojawia się inna opcja.To trochę tak jak np. przebicie aukcji na allegro a potem wycofanie się z tego.Z tymi Słowakami raczej interesu już nie zrobimy;)

A miałeś jeszcze jakieś nadzieje. że w naszym klubie jeśli chodzi o transfery jest jakiś pierwiastek powagi i profesjonalizmu?

1q2 30.06.2009 00:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 753525)
Przyjechał przeszdł testy ale Wisła znałazła lepsze rozwiązanie - takich sytacji w każdym okienku są dziesiątki i nasi piłkarze też ich doświadczali.

To wymień mi choć kilka.Co innego testy a co innego badania lekarskie - jak wiadomo przeprowadza się je gdy sprawa jest już uzgodniona.
I to nie jest tak że bardziej cenie interes jakiegoś Bożoka niż Wisły, tylko chciałbym by takie sytuacje nie zdarzały się a u nas to jest w zasadzie kolejny taki kamyczek potwierdzający chaos jeśli chodzi o politykę transferową.

I oczywiście, jako Wiślak wole by przywalili w ch i wzięli tego Słoweńca bo rokuje on zdecydowanie lepiej, tyle że przynajmniej w przyszłości lepiej unikać tego typu gierek.

ciacho - miałem nadzieje że jak lekką ręką oddajemy Clebera,Zienia i Baszcza to mamy alternatywy wypatrzone już jakiś czas temu.Teraz mam już poważne wątpliwości ale poczekam do piątku bo to jest w zasadzie taki ostatni termin, gdzie będzie można powiedzieć że jakoś wyrobiliśmy się w czasie a nie chce niewiadomo czego a jedynie uzupełnienia oczywistych braków.
A czas wd mnie jest o tyle kurewsko w tym roku ważny że jedyna szansa na spokojny finansowo i sportowo rok to awansować minimum do LE czyli przejść 2 i 3 rundę a jak wiadomo wszystko to rozstrzygnie się jeszcze w wakacje.

ps i zgadzam się z tymi co piszą że priorytet to dobre przygotowanie drużyny, tyle że o to będzie bardzo ciężko.3 tygodnie to nie jest czas w którym można cokolwiek konkretnego zrobić.

Belzebub 30.06.2009 02:18

Jesli juz na TWSd jest informacja,to mysle ze w najlbizszych dniach zobaczymy go ubranego w nasza koszulke..
Moze info ze pozyskujemy Tima Matavza,która pojawiła sie równolegle z wiadomościa o zaintersowaniu Kirmem też okaże sie prawdziwa,wtedy juz tylko Nurkovic i dwóch obrońców i smiało mozemy walczyc o mistrza i LM :)

Bozok miejmy nadzieje ze nie znajdzie zatrudnienia nigdzie indziej w polskiej ekstraklasie..Najlepiej jakby go wzieli do nas na 2 lewego pomocnika a Pepe do ataku lub do Ruchu na wypożyczenie..

Raporter 30.06.2009 05:10

Niech Bednarz bierze Gaxę z RPA. Gość jest napewno lepszy od Carlinhosa i też za darmo. Gracz od razu do pierwszej 11. Bardzo silny fizycznie. Piłkarz na Ligę Mistrzów.

flamengista 30.06.2009 07:36

Ok, załóżmy że nawet pozyskujemy tego Kirma. Fajnie, skoro to tego zawodnika wolał trener Skorża. [choć ja w wydanie 500 tys. € po prostu nie wierzę]

Ale o kolejnych "alternatywnych transferach" z Rużemberoka możemy chyba zapomnieć. Hajduch i Bozok zrobią nam taką reklamę na Słowacji, że następny zawodnik z ligi naszych południowych sąsiadów dwa razy się zastanowi, zanim przyjedzie do nas na testy zdrowotne.

zim zum 30.06.2009 07:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 753729)
Ok, załóżmy że nawet pozyskujemy tego Kirma. Fajnie, skoro to tego zawodnika wolał trener Skorża. [choć ja w wydanie 500 tys. € po prostu nie wierzę]

Ale o kolejnych "alternatywnych transferach" z Rużemberoka możemy chyba zapomnieć. Hajduch i Bozok zrobią nam taką reklamę na Słowacji, że następny zawodnik z ligi naszych południowych sąsiadów dwa razy się zastanowi, zanim przyjedzie do nas na testy zdrowotne.

tutaj się zgadzam, bardzo niepoważne zachowanie. dziwie się i to bardzo

Wiślak1994 30.06.2009 07:59

Andraz Kirm widziany na lotnisku w Balicach wraz z dwoma mężczyznami . Jeden to najprawdopodobniej menadżer (w garniturze)- rozmawiał o czymś z piłkarzem. Drugi mężczyzna : około 30 lat (moze troche mniej, może wiecej),, , około 185 cm wzrostu, dłuższe włosy i zarost.Niósł torbę firmy Umro......

matizaq 30.06.2009 08:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak1994 (Post 753735)
około 30 lat (moze troche mniej, może wiecej),, , około 185 cm wzrostu, dłuższe włosy i zarost.Niósł torbę firmy Umro......

Może to jego żona ?:lol:

Jeżli mówisz prawdę to za niedługo powinniśmy się przekonać czy to piłkarz czy nie .....
Nikt na pewno nie będzie szukał , bo piłkarzy o takiej charakterystyce może być bardz dużo.
Więc nie napalaj się narazie chłopie ,bo to może jakiś kolega z nim przyjechał.

qchar90 30.06.2009 08:15

to jest biznes. zycie jest brutalne. mamy prawo odwlekac transfer. wiec nie wiem o co chodzi. w kazdym momencie mozna sie wycofac. nie rozumiem o co wam chodzi. w biznesie nie ma skrupulow.

dzollo 30.06.2009 08:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matizaq (Post 753736)
Może to jego żona ?:lol:

Jeżli mówisz prawdę to za niedługo powinniśmy się przekonać czy to piłkarz czy nie .....
Nikt na pewno nie będzie szukał , bo piłkarzy o takiej charakterystyce może być bardz dużo.
Więc nie napalaj się narazie chłopie ,bo to może jakiś kolega z nim przyjechał.

Pewnie jego brat albo jakis dobry kolega chcial sobie zrobic wycieczke do Krakowa, a krim mu powiedzial "wezne cie ale ty za to bedziesz mi nosil torbe":)

sandbender 30.06.2009 08:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak1994 (Post 753735)
Andraz Kirm widziany na lotnisku w Balicach wraz z dwoma mężczyznami . Jeden to najprawdopodobniej menadżer (w garniturze)- rozmawiał o czymś z piłkarzem.

Kirm: Gdzie my jesteśmy?
Manago: Kraków...qrwa, źle wsiedlismy. No nic.
K: Mowiłem, zebys sprawdził. I co teraz? Co?
M: Spokojnie, za godzine mamy samolot do Niemiec.

tedi100 30.06.2009 08:21

ale śmieszne takich Wiślaków co sobie robią żarty to o dupę rozbić... Wy nigdy nie wierzyliście w swój klub ani w dobre transfery ten czas na dobre transfery wreszcie nadszedł...

matizaq 30.06.2009 08:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandbender (Post 753739)
Kirm: Gdzie my jesteśmy?
Manago: Kraków...qrwa, źle wsiedlismy. No nic.
K: Mowiłem, zebys sprawdził. I co teraz? Co?
M: Spokojnie, za godzine mamy samolot do Niemiec.

Kirm : Dobra wezmę cię do Krakowa to sobie pozwiedzasz.
Tajemniczy mężczyzna : Dzięki stary !
K: Ale po co ci ta torba ?
T m : Słyszałem ,że tam mają tanie precle.....

Dobra nie róbmy już sobie żartów , bo jak się okaże ,że to prawda to się napewno wszyscy będą cieszyć ... (o ile gościu umie grac)

Dozamet1 30.06.2009 08:23

tu już pisze że Kirm jest w Wiśle http://www.transfermarkt.de/de/spiel...sferdaten.html

mic 30.06.2009 08:29

Dzisiaj nastepuje wzmocnienie Wisly, tyle ze budzetu. Kontrakt Dawidowskiego staje historia :D

Kontrakt konczy sie takze Beto. Pilkarzami Wisly oficjalnie przestaja byc Zieniu i Baszczu

Dozamet1 30.06.2009 08:31

w końcu myślałem że będzie siedział na garnuszku Wisełki do końca życia he

Blat Wywiad 30.06.2009 08:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 753729)

Bzdury piszesz... wszyscy którzy myślą podobnie chyba nie mieli do czynienia z biznesem. TYLKO PODPIS NA DOKUMENCiE JEST WIĄŻĄCY. Wszystko inne nas nie interesuje a już najbardziej to że Bozok zrobi focha. Jeśli mamy możliwość pozyskania lepszego piłkarza to trudno. TO JEST BIZNES. A DOBRO WISŁY JEST NAJWAŻNIEJSZE.

Pozatym jak Wisła awansuje chociażby do LE to nie tacy jak Bozok będa chcieli do nas przyjść

TYLKO WISŁA

spirit 30.06.2009 08:38

Co do Dawidowskiego to

http://www.humorpage.pl/obrazki/s/52...eby_radosc.jpg

:D

_ukoL 30.06.2009 09:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dozamet1 (Post 753742)
tu już pisze że Kirm jest w Wiśle http://www.transfermarkt.de/de/spiel...sferdaten.html

No bardzo wiarygodne źródło zaprezentowałeś - to już pewne, mamy Słoweńca, bo na transfermarkcie podali. :rotfl:

Simao1 30.06.2009 09:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dozamet1 (Post 753742)

Po pierwsze, nie "pisze", a jest napisane.

Po drugie, każdy zna wiarygodność Transfermarktu.

Nie napalajcie się tak. Jeśli mają podpisać, to podpiszą.

Dozamet1 30.06.2009 09:28

czy napisałem że na 100% podałem to dlatego że dotyczy transferów Wisły czy nie?

westersyl 30.06.2009 09:31

Cytat:

Cytat:

tutaj się zgadzam, bardzo niepoważne zachowanie. dziwie się i to bardzo
Ludzie przecież to jest naturalna kolej rzeczy jeśli jest ktoś lepszy to go bierzemy, Bozok okazał się tylko alternatywą dla nieudanych negocjacji z Krimiem tak abyśmy w razie co nie zostali bez lewego pomocnika. Jak teraz może się czuć Bożok ? Spójrzcie na to z innej strony ile razy to MY zostaliśmy przekręcani przez zawodników. Na palacach jednej ręki tego nie policzysz.

Simao1 30.06.2009 09:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dozamet1 (Post 753770)
czy napisałem że na 100% podałem to dlatego że dotyczy transferów Wisły czy nie?

Zanim cokolwiek napiszesz - przemyśl to. Unikniesz kompromitacji.

Do póki na oficjalniej stronie Wisły nie zobaczę, że Kirm podpisał kontrakt, to nie uwierzę, tymbardziej, że Transfermarkt ma taką opinię jaką ma.

Cia 30.06.2009 09:37

Kirm piłkarzem Wisły

Andraz Kirm z NK Domżale przeszedł pomyśle testy medyczne i został piłkarzem Wisły Kraków. Lewy pomocnik kosztował mistrza Polski blisko 500 tysięcy euro. Umowa została zawarta i gracz już dzisiaj udaje się na zgrupowanie do Austrii, gdzie przebywają jego nowi koledzy. Słoweniec zagra w środowym sparingu wiślaków.

http://www.tsw.com.pl/mcms/img/news_big/kirm.jpg

Władze Wisły decyzję ogłoszą dziś popołudniu lub jutro rano.

TSW.com.pl

mariusz92abg 30.06.2009 09:38

panowie z tym "rezygnowaniem w ost chwili z transferu" to dziala w obie strony,przypomnijcie sobie ilu to zawodnikow przerwalo negocjacje i w ost chwili wypieli sie na Wisle,wiec nie ma co sie rozczulac :)

szlaQ 30.06.2009 09:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cia (Post 753773)
Kirm piłkarzem Wisły

Andraz Kirm z NK Domżale przeszedł pomyśle testy medyczne i został piłkarzem Wisły Kraków. Lewy pomocnik kosztował mistrza Polski blisko 500 tysięcy euro. Umowa została zawarta i gracz już dzisiaj udaje się na zgrupowanie do Austrii, gdzie przebywają jego nowi koledzy. Słowak zagra w środowym sparingu wiślaków.

TSW.com.pl

Słowak.. :P i tyle w tym temacie .. dopóki nie potwierdzi oficjalna strona nie podpalać się chłopaki :D

Pastor777 30.06.2009 09:43

Cytat:

Kirm piłkarzem Wisły

Andraz Kirm z NK Domżale przeszedł pomyśle testy medyczne i został piłkarzem Wisły Kraków. Lewy pomocnik kosztował mistrza Polski blisko 500 tysięcy euro. Umowa została zawarta i gracz już dzisiaj udaje się na zgrupowanie do Austrii, gdzie przebywają jego nowi koledzy. Słowak zagra w środowym sparingu wiślaków.

TSW.com.pl

TSW.com.pl wykazuje się pełną profesjonalką ;) Nie wiedziałem, że Kirm jest Słowakiem... Wszystkie inne źródła podają, że to Słoweniec:shock:

dj_ibutti 30.06.2009 09:44

No co za dowcipnisie z Was... łohohoho.

A tak poważnie, to co on tak szybko te testy przeszedł? Jak wczoraj wylatywał? Innym zajęło to 2 dni...

szczaq21 30.06.2009 09:45

TSW.com.pl juz poprawiło swój błąd.Ale do kiedy oficjalna nie poda nie wierze.

misiek_86 30.06.2009 09:45

Cytat:

TSW.com.pl

Cóż, to znowu mało wiarygodne źródło...

Dozamet1 30.06.2009 09:46

może w samolocie miał testy :rotfl:

grzesiek632 30.06.2009 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczaq21 (Post 753780)
TSW.com.pl juz poprawiło swój błąd.Ale do kiedy oficjalna nie poda nie wierze.

Wylecial wczesniej... wczoraj jego menago czy ktos tam inny od transferów gadał ze Kirm jest juz w Krakowie na testach medycznych.

damian755 30.06.2009 09:47

Byli tak podnieceni tą wiadomoscia że im sie pomyliło.

matizaq 30.06.2009 09:53

Cytat:

Kirm piłkarzem Wisły

Andraz Kirm z NK Domżale przeszedł pomyśle testy medyczne i został piłkarzem Wisły Kraków. Lewy pomocnik kosztował mistrza Polski blisko 500 tysięcy euro. Umowa została zawarta i gracz już dzisiaj udaje się na zgrupowanie do Austrii, gdzie przebywają jego nowi koledzy. Słoweniec zagra w środowym sparingu wiślaków.

TSW.com.pl

Nadal nie moge w to uwieżyć. Daliśmy za niego 500 tys euro ?
Zanosi się na to,że to jednak prawda. Pozostaje nam czekać na wiadomość na stronie oficjalnej.....

dzollo 30.06.2009 09:55

Gdyby transfer Krima naprawde stal sie faktem, mozna to uznac za duzy sukces Wiselki i łysego, poniewaz sprowadzenie reprezentanta obcego kraju w dodatku wielokrotnego do Wiselki chyba nikt sie nie spodziewal.

piotrekwrd 30.06.2009 09:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez damian755 (Post 753785)
Byli tak podnieceni tą wiadomoscia że im sie pomyliło.

Nie dziwię im się :D

Teraz siedzę i tylko odświeżam co chwilę oficjalną...

nesta 30.06.2009 10:01

Ktos moze wyszperal na youtube jakies filmiki z jego grą ?

arturtsw 30.06.2009 10:02

Oby jeszcze dzisiaj pojawiło się info na oficjalnej że Kirm piłkarzem wisły... Nie będzie szkoda Bozoka bo wydaje się że to własnie Kirm by wyżej na liśćie M.Skorży... Jego staty z zeszłego sezonu są imonujące... bez wahania można powiedzieć że może zostać gwiazdą Wisły jak i Eksraklasy;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl