![]() |
Tomek Frankowski obchodzi dzisiaj swoje 43 urodziny. Wszystkiego Najlepszego dla jednego z naszych najlepszych zawodnikow w Historii klubu. Z tej okazji sam "Franek" przedstawia TOP 5 swoich goli
https://web.facebook.com/Ekstraklasa...9822822902170/ |
Cytat:
|
Maor Melikson wykonał kolejny krok do LM ze swoim Hapoelem Beer Szewa - wygrali dziś z Mariborem 2:1.
|
Cytat:
|
każdy post trzeba tłumaczyć jak dzieciom ?
najprościej jak sie da: Frankowski >>>>> Brożek |
Cytat:
Frankowski > Carlitos >> Brożek |
Michał Miśkiewicz wylądował w Portugalii w CD Feirense.
|
Cytat:
Carlitos póki co jeszcze niech pracuje nad swoim nazwiskiem(utrzyma formę strzelecką przez kilka sezonów),bo z cienki jest do Brożka i to porównanie jest z dupy. Jeżeli brać pod uwagę obecną formę to ok,ale wtedy znowu Frankowski byłby na końcu.... |
Plucie na Pawła Brożka mode on.
|
Franek był świetny i Paweł był świetny, ale każdy i wszystko się kiedyś kończy.
Na pewno Franek miał szczęście grać w lepszych czasach (finansowo i sportowo) i przez cały czas ze świetnymi partnerami w przeciwieństwie do Pawła, więc to może też weź pod uwagę jak porównujesz w/w. |
To prawda, że Paweł brzydko się starzeje (albo ma pecha do kontuzji i nie może złapać formy, chociaż po losach Piotrka można się domyślić, że takie geny). Ale nikt mu nie odbierze, że był świetnym napastnikiem. Przez lata na niego narzekano, a facet nastrzelał dla nast mnóstwo bramek i w pewnym momencie grał super piłkę.
Nie miał szczęścia z wyjazdem - więcej osiągnąłby, gdyby wyjechał wcześniej, albo w ogóle nie wyjeżdżał. Natomiast my mieliśmy szczęście do niego - zarówno przed wyjazdem, jak i po powrocie, bo bardzo nam pomógł w tym okresie prowizorki za trzeciego Smudy. Bardzo go lubię i jako weterana widziałbym go w szerokim składzie także w przyszłym roku. Zwłaszcza, jeśli mielibyśmy reaktywować II drużynę. Gdyby nagle zanotował eksplozję formy i drugą młodość, byłbym bardzo szczęśliwy. |
Cytat:
|
Cytat:
Wydaje mi się, że przy wymianie pokoleniowej kadry przyda się ktoś, kto młodszym zawodnikom będzie w stanie coś podpowiedzieć, pokazać, a reszcie przekazać klimat klubu. Oczywiście pod warunkiem, że nie będzie zarabiał tyle, co piłkarze pierwszego składu i rzeczywiście będzie na to morale wpływał pozytywnie. |
Łobodziński ustrzelił dublet dla Miedzi przeciwko Sosnowcowi
|
Cytat:
|
Cytat:
Bezstresowe wychowanie kończy się ....ami w rurkach, a piłka to niestety zawód gdzie stres i presja na bardzo wysokim poziomie są obecne non-stop. |
Cytat:
|
|
Cytat:
Czy zawodnik musi być jednym z najlepszych - pewnie tak. Czy strzelone bramki i ostatnie mecze są wyznacznikiem bycia najlepszym - w tym przypadku niekoniecznie. Do przekazywania wiedzy nie potrzeba grać perfekcyjnych meczów, ale mieć odpowiednie doświadczenie i ową wiedzę. Inaczej trenerami byliby piłkarze. Zgadzam się, że słabsze występy nie pomagają w budowie autorytetu, ale być może Paweł jakoś sobie z tym radzi a w przyszłym sezonie radziłby jeszcze lepiej, siedząc na ławce i nie dając nikomu szansy na weryfikowanie jego formy ;) Zobaczymy - myślę, że w klubie mają teraz na tyle rozumu, że lekką ręką nie odtrącą zawodnika, który byłby zdolny pełnić ważną funkcję w zespole. Jest trener i dyrektor sportowy, niech obserwują i podejmują decyzję. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli ktoś ma opierniczać na boisku, to właśnie Głowa czy Brożek, a nie Carlitos, Bartosz czy Brlek, choćby nie wiem jak dobry mecz akurat grali ;) |
Cytat:
Cytat:
____ Czy ja piszę niezrozumiale czy może raczej chłopaki mało uważnie/mało czytacie? Pytam serio i bez prowokacji. To dla mnie istotne, bo zależy mi na komunikatywności - niekoniecznie na potrzeby forum. |
Cytat:
|
Temat "byli piłkarze" a wy o Broziu ;) On jeszcze gra Panowie :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Każdemu wychodzi co mu wychodzi. Mnie wychodzi inteligentny piłkarz, jeden z najlepszych w historii Wisły.
|
Jako piłkarz najlepiej został zdefiniowany przez samego siebie tym wywiadzie.
Bez warunków fizycznych, bez przyśpeszenia, bez dryblingu, bez siły. Za to z nosem do znajdowania się tam gdzie trzeba i z niezłymi technicznie strzałami (ile to goli strzelił zwykłą podcinką z okolic 16m?). Wielu jednak ma w pamięci jego odejście i to jak sam piłkarz udzielał się na tym forum i tłumaczył ze swoich decyzji. Podobnie zresztą jak ze wspomnianym na poprzedniej stronie tematu Mauro Cantoro. Jako defensywny pomocnik w odbiorze spisywał się świetnie, będąc nieustępliwym. Nieustępliwym był też przy podpisywaniu nowego kontraktu, który windował mocno komin płacowy. Obydwaj panowie dali w swoim czasie nam mnóstwo radości, będąc na swoich pozycjach w okresie swojej najlepszej dyspozycji topowymi graczami ligi. W najlepszym okresie Wisły takich piłkarzy było jednak wielu :-) |
Cytat:
Chociaż ma w oku coś takiego, że trudno mu zaufać. Nawet gdy wypowiada się o innych piłkarzach, albo wspomina karierę, to mam wrażenie, że wbijanie szpileczek przychodzi mu naturalnie, a komplementy są sztuczne i wykalkulowane. Ale to tylko powierzchowne wrażenia, nie znam człowieka. |
Cytat:
przecież reszta Twojej wypowiedzi w 100% potwierdza moje zdanie , co udowadnia że jesteś jednym z najinteligentniejszych forumowiczów, niestety nie zrozumianym i niedocenionym przez ogół userów (casus Mączyńskiego , aż przykro było mi czytać jak byłeś lżony) |
Potraktuj mój post jako nieśmiałą syntezę Waszych wypowiedzi.
|
Jak się zastanowiłem faktycznie post Kowalskiego nie stoi w sprzeczności z moim.
Jak na pewno wiecie, wielokrotnie podkreślałem jak dobrym napastnikiem był Frankowski, o kilka klas lepszym niż Brożek. |
Cytat:
|
Frankowski to trochę taka metafora tamtej Wisły. W sumie było wszystko, a jednak czegoś zabrakło. Z jednej strony ile tej radości było po bramkach, a z drugiej ciągle jakiś niedosyt i niedopowiedzenia...Pamiętam ten jego wjazd na forum. Ostro się wtedy zagotowało w dyskusjach. Sporo poruszanych tematów. Ile to już lat?
Matejas_ - piszesz,że Wisła mu nic nie dała? A kto Frankowskiego przed Wisła kojarzył? Pamiętasz, że pierwszy mecz zagrał nawet w koszulce z cudzym nazwiskiem? To dzięki Wiśle się wypromował. Kto wie czy gdyby nie kapitalni asystenci i najsilniejsza linia pomocy w historii klubu (lub ligi?) nie skończyłby wtedy w ŁKS... |
Cytat:
Gdyby trafił do ŁKS miałby szanse skończyć jak Paulinho :) Vinci jeszcze jedna edycja? |
Cytat:
http://sport.wp.pl/kat,75914,title,T...?ticaid=119b8b |
Cytat:
Zawsze wybierałem kluby myśląc nie tylko o pieniądzach, ale także o tym, by mi się dobrze żyło. W Wiśle dostał to, czego chciał. Przestań pleść bzdury. A, no tak, przecież Wenger go chciał, tylko krakowskie jedzenie źle na jego dynamikę wpływało. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:27. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl