Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

mitmichael 16.08.2017 15:39

Tomek Frankowski obchodzi dzisiaj swoje 43 urodziny. Wszystkiego Najlepszego dla jednego z naszych najlepszych zawodnikow w Historii klubu. Z tej okazji sam "Franek" przedstawia TOP 5 swoich goli

https://web.facebook.com/Ekstraklasa...9822822902170/

Arkadiusz.Czerepach 16.08.2017 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1480367)
Tomek Frankowski obchodzi dzisiaj swoje 43 urodziny. Wszystkiego Najlepszego dla jednego z naszych najlepszych zawodnikow w Historii klubu. Z tej okazji sam "Franek" przedstawia TOP 5 swoich goli

https://web.facebook.com/Ekstraklasa...9822822902170/

pomijając kontrowersyjność Franka, powyższy filmik powinni sobie w zapętlenie oglądać wyznawcy talentu Brożka

!!IRIVER!! 16.08.2017 23:22

Maor Melikson wykonał kolejny krok do LM ze swoim Hapoelem Beer Szewa - wygrali dziś z Mariborem 2:1.

JrQ- 17.08.2017 09:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1480400)
pomijając kontrowersyjność Franka, powyższy filmik powinni sobie w zapętlenie oglądać wyznawcy talentu Brożka

co Ty chrzanisz gościu? :-/

Arkadiusz.Czerepach 17.08.2017 09:23

każdy post trzeba tłumaczyć jak dzieciom ?

najprościej jak sie da:

Frankowski >>>>> Brożek

TIR_DO_SŁUBIC 17.08.2017 09:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1480410)
każdy post trzeba tłumaczyć jak dzieciom ?

najprościej jak sie da:

Frankowski >>>>> Brożek

Da się prościej:

Frankowski > Carlitos >> Brożek

fansorina 17.08.2017 16:31

Michał Miśkiewicz wylądował w Portugalii w CD Feirense.

Griszka30KR 17.08.2017 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1480411)
Da się prościej:

Frankowski > Carlitos >> Brożek

A to mnie chyba ominęło ponad 160 bramek Carlitosa dla Wisły....
Carlitos póki co jeszcze niech pracuje nad swoim nazwiskiem(utrzyma formę strzelecką przez kilka sezonów),bo z cienki jest do Brożka i to porównanie jest z dupy.
Jeżeli brać pod uwagę obecną formę to ok,ale wtedy znowu Frankowski byłby na końcu....

_ukoL 17.08.2017 18:13

Plucie na Pawła Brożka mode on.

arti 17.08.2017 18:29

Franek był świetny i Paweł był świetny, ale każdy i wszystko się kiedyś kończy.
Na pewno Franek miał szczęście grać w lepszych czasach (finansowo i sportowo) i przez cały czas ze świetnymi partnerami w przeciwieństwie do Pawła, więc to może też weź pod uwagę jak porównujesz w/w.

czaro 17.08.2017 19:35

To prawda, że Paweł brzydko się starzeje (albo ma pecha do kontuzji i nie może złapać formy, chociaż po losach Piotrka można się domyślić, że takie geny). Ale nikt mu nie odbierze, że był świetnym napastnikiem. Przez lata na niego narzekano, a facet nastrzelał dla nast mnóstwo bramek i w pewnym momencie grał super piłkę.

Nie miał szczęścia z wyjazdem - więcej osiągnąłby, gdyby wyjechał wcześniej, albo w ogóle nie wyjeżdżał. Natomiast my mieliśmy szczęście do niego - zarówno przed wyjazdem, jak i po powrocie, bo bardzo nam pomógł w tym okresie prowizorki za trzeciego Smudy.

Bardzo go lubię i jako weterana widziałbym go w szerokim składzie także w przyszłym roku. Zwłaszcza, jeśli mielibyśmy reaktywować II drużynę. Gdyby nagle zanotował eksplozję formy i drugą młodość, byłbym bardzo szczęśliwy.

ashkeczup 17.08.2017 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1480446)

Bardzo go lubię i jako weterana widziałbym go w szerokim składzie także w przyszłym roku. Zwłaszcza, jeśli mielibyśmy reaktywować II drużynę. Gdyby nagle zanotował eksplozję formy i drugą młodość, byłbym bardzo szczęśliwy.

Jeśliby jednak nie zanotował eksplozji formy, to dlaczego chciałbyś go zatrzymać? Nie jestem przekonany, czy jego obecność dobrze wpływa na morale drużyny, a wnioskuje po jego rapowaniu na boisku i jebaniu młodych za wszystko.

czaro 18.08.2017 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1480448)
a wnioskuje po jego rapowaniu na boisku i jebaniu młodych za wszystko.

Ale to jest pewne czy tylko domysły? Nie wiem, nie jestem blisko szatni, więc uczciwie pytam, czy Ty jesteś i wiesz. Bo ja myślałem, że machanie łapami to dawno obalony mit.

Wydaje mi się, że przy wymianie pokoleniowej kadry przyda się ktoś, kto młodszym zawodnikom będzie w stanie coś podpowiedzieć, pokazać, a reszcie przekazać klimat klubu. Oczywiście pod warunkiem, że nie będzie zarabiał tyle, co piłkarze pierwszego składu i rzeczywiście będzie na to morale wpływał pozytywnie.

St Yabol 18.08.2017 23:09

Łobodziński ustrzelił dublet dla Miedzi przeciwko Sosnowcowi

ashkeczup 19.08.2017 00:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1480480)
Ale to jest pewne czy tylko domysły? Nie wiem, nie jestem blisko szatni, więc uczciwie pytam, czy Ty jesteś i wiesz. Bo ja myślałem, że machanie łapami to dawno obalony mit.

Wydaje mi się, że przy wymianie pokoleniowej kadry przyda się ktoś, kto młodszym zawodnikom będzie w stanie coś podpowiedzieć, pokazać, a reszcie przekazać klimat klubu. Oczywiście pod warunkiem, że nie będzie zarabiał tyle, co piłkarze pierwszego składu i rzeczywiście będzie na to morale wpływał pozytywnie.

Przecież wszystko napisałem w poprzednim poście. Nie jestem przekonany, czy jego obecność dobrze wpływa na morale drużyny, a wnioskuje po jego rapowaniu na boisku i jebaniu młodych za wszystko.

wolfy 19.08.2017 09:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1480496)
Przecież wszystko napisałem w poprzednim poście. Nie jestem przekonany, czy jego obecność dobrze wpływa na morale drużyny, a wnioskuje po jego rapowaniu na boisku i jebaniu młodych za wszystko.

Czyli - jak zwykle w Twoim przypadku - gówno wiesz ale skrytykujesz. Młodych za głupie pomysły ktoś musi zjebać - to rola starszyzny. Robi to Głowacki, robią to Paweł i Małecki, robi to bramkarz (każdy) jak mu syfu pod bramką narobią, a na końcu w szatni - trener.
Bezstresowe wychowanie kończy się ....ami w rurkach, a piłka to niestety zawód gdzie stres i presja na bardzo wysokim poziomie są obecne non-stop.

ashkeczup 19.08.2017 10:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1480500)
Czyli - jak zwykle w Twoim przypadku - gówno wiesz ale skrytykujesz. Młodych za głupie pomysły ktoś musi zjebać - to rola starszyzny. Robi to Głowacki, robią to Paweł i Małecki, robi to bramkarz (każdy) jak mu syfu pod bramką narobią, a na końcu w szatni - trener.
Bezstresowe wychowanie kończy się ....ami w rurkach, a piłka to niestety zawód gdzie stres i presja na bardzo wysokim poziomie są obecne non-stop.

Dobrze by było, gdyby ten jebiący nie był najgorszy na boisku. Brożek lubi zjebać kogoś za próbę zrobienia czegoś niekonwencjonalnego, czegoś bardzo trudnego, ale gdyby to podanie wyszło, to puszczali by je miesiąc w telewizji. Docenia jednak podania ala Boguś do najbliższego, albo do tyłu, bo celne i posiadanie piłki rośnie. Sam lubi beznadziejnie się ustawić i mieć pretensje, że piłka do niego posłana nie doszła, a miało to miejsce w którymś z ostatnich meczów, gdzie (chyba) Boguś szarżował prawą stroną, a Brożek schował się po drugiej stronie pola karnego za dwoma obrońcami.Widziałem kiedyś dokument o 'liderze', gdzie zawodnicy mówili, że zawodnik, którego krytykę uszanują musi być oczywiście charyzmatyczny, ale przede wszystkim musi być jednym z najlepszych piłkarzy w drużynie.

Gandi 19.08.2017 10:25

Ciekawy wywiad z Tomkiem Frankowskim

http://www.rp.pl/Plus-Minus/30817994...mii.html#ap-10

czaro 19.08.2017 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1480496)

No tak, ale to jebanie za wszystko i wszystkich (w domyśle: wtedy, gdy nie jest na miejscu) to skąd wziąłeś?

Czy zawodnik musi być jednym z najlepszych - pewnie tak. Czy strzelone bramki i ostatnie mecze są wyznacznikiem bycia najlepszym - w tym przypadku niekoniecznie. Do przekazywania wiedzy nie potrzeba grać perfekcyjnych meczów, ale mieć odpowiednie doświadczenie i ową wiedzę. Inaczej trenerami byliby piłkarze. Zgadzam się, że słabsze występy nie pomagają w budowie autorytetu, ale być może Paweł jakoś sobie z tym radzi a w przyszłym sezonie radziłby jeszcze lepiej, siedząc na ławce i nie dając nikomu szansy na weryfikowanie jego formy ;)

Zobaczymy - myślę, że w klubie mają teraz na tyle rozumu, że lekką ręką nie odtrącą zawodnika, który byłby zdolny pełnić ważną funkcję w zespole. Jest trener i dyrektor sportowy, niech obserwują i podejmują decyzję.

ashkeczup 19.08.2017 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1480507)
Do przekazywania wiedzy nie potrzeba grać perfekcyjnych meczów, ale mieć odpowiednie doświadczenie i ową wiedzę.

I odpowiednie podejście.

Arkadiusz.Czerepach 19.08.2017 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1480500)

problem w tym kiedy za "głupi pomysł" uważa się każde inne rozwiązanie niż podanie do własnej osoby

pawlozm 19.08.2017 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gandi (Post 1480504)

Franek łowca bramek. To był kocur :)

MaLk 19.08.2017 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1480507)
Czy zawodnik musi być jednym z najlepszych - pewnie tak.

Nie, nie musi być. Wystarczy to, co napisałeś dalej. Autorytet i charyzma.

Jeśli ktoś ma opierniczać na boisku, to właśnie Głowa czy Brożek, a nie Carlitos, Bartosz czy Brlek, choćby nie wiem jak dobry mecz akurat grali ;)

czaro 19.08.2017 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1480518)
Nie, nie musi być. Wystarczy to, co napisałeś dalej. Autorytet i charyzma.

Jeśli ktoś ma opierniczać na boisku, to właśnie Głowa czy Brożek, a nie Carlitos, Bartosz czy Brlek, choćby nie wiem jak dobry mecz akurat grali ;)

Chyba nie zrozumiałeś. Miałem na myśli to, że można być najlepszym na boisku, a można być najlepszym w mentorstwie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1480511)
I odpowiednie podejście.

Przecież napisałem, że to jest warunkiem.
____

Czy ja piszę niezrozumiale czy może raczej chłopaki mało uważnie/mało czytacie? Pytam serio i bez prowokacji. To dla mnie istotne, bo zależy mi na komunikatywności - niekoniecznie na potrzeby forum.

R33 19.08.2017 14:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1480503)
Brożek lubi zjebać kogoś za próbę zrobienia czegoś niekonwencjonalnego, czegoś bardzo trudnego, ale gdyby to podanie wyszło, to puszczali by je miesiąc w telewizji.

Gdyby.......

pawlozm 19.08.2017 20:24

Temat "byli piłkarze" a wy o Broziu ;) On jeszcze gra Panowie :)

szprotson 19.08.2017 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawlozm (Post 1480530)
Temat "byli piłkarze" a wy o Broziu ;) On jeszcze gra Panowie :)

im sie pojebalo i o Piotrku pisza :)

pawlozm 19.08.2017 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1480532)
im sie pojebalo i o Piotrku pisza :)

A to przepraszam ;)

Arkadiusz.Czerepach 20.08.2017 15:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gandi (Post 1480504)

z tego wywiadu miedzy wierszami wychodzi jaka to niska moralnie jednostka jednak

Kowalski 20.08.2017 16:28

Każdemu wychodzi co mu wychodzi. Mnie wychodzi inteligentny piłkarz, jeden z najlepszych w historii Wisły.

pietruch 20.08.2017 16:49

Jako piłkarz najlepiej został zdefiniowany przez samego siebie tym wywiadzie.
Bez warunków fizycznych, bez przyśpeszenia, bez dryblingu, bez siły. Za to z nosem do znajdowania się tam gdzie trzeba i z niezłymi technicznie strzałami (ile to goli strzelił zwykłą podcinką z okolic 16m?).
Wielu jednak ma w pamięci jego odejście i to jak sam piłkarz udzielał się na tym forum i tłumaczył ze swoich decyzji.

Podobnie zresztą jak ze wspomnianym na poprzedniej stronie tematu Mauro Cantoro. Jako defensywny pomocnik w odbiorze spisywał się świetnie, będąc nieustępliwym. Nieustępliwym był też przy podpisywaniu nowego kontraktu, który windował mocno komin płacowy.

Obydwaj panowie dali w swoim czasie nam mnóstwo radości, będąc na swoich pozycjach w okresie swojej najlepszej dyspozycji topowymi graczami ligi. W najlepszym okresie Wisły takich piłkarzy było jednak wielu :-)

czaro 20.08.2017 17:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kowalski (Post 1480592)
Każdemu wychodzi co mu wychodzi. Mnie wychodzi inteligentny piłkarz, jeden z najlepszych w historii Wisły.

Zdecydowanie tak!

Chociaż ma w oku coś takiego, że trudno mu zaufać. Nawet gdy wypowiada się o innych piłkarzach, albo wspomina karierę, to mam wrażenie, że wbijanie szpileczek przychodzi mu naturalnie, a komplementy są sztuczne i wykalkulowane. Ale to tylko powierzchowne wrażenia, nie znam człowieka.

Arkadiusz.Czerepach 20.08.2017 17:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1480595)
Zdecydowanie tak!

Chociaż ma w oku coś takiego, że trudno mu zaufać. Nawet gdy wypowiada się o innych piłkarzach, albo wspomina karierę, to mam wrażenie, że wbijanie szpileczek przychodzi mu naturalnie, a komplementy są sztuczne i wykalkulowane. Ale to tylko powierzchowne wrażenia, nie znam człowieka.

nie wiem po co to "zdecydowanie tak" do posta poprzednika (negującego mój)

przecież reszta Twojej wypowiedzi w 100% potwierdza moje zdanie , co udowadnia że jesteś jednym z najinteligentniejszych forumowiczów, niestety nie zrozumianym i niedocenionym przez ogół userów (casus Mączyńskiego , aż przykro było mi czytać jak byłeś lżony)

czaro 20.08.2017 18:14

Potraktuj mój post jako nieśmiałą syntezę Waszych wypowiedzi.

Arkadiusz.Czerepach 20.08.2017 18:19

Jak się zastanowiłem faktycznie post Kowalskiego nie stoi w sprzeczności z moim.

Jak na pewno wiecie, wielokrotnie podkreślałem jak dobrym napastnikiem był Frankowski, o kilka klas lepszym niż Brożek.

Matejas_ 20.08.2017 18:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1480586)
z tego wywiadu miedzy wierszami wychodzi jaka to niska moralnie jednostka jednak

Wisła mu nie dała nic, to on dał wszystko Wiśle, więc kolego nie wiem do czego się przypierdalasz. Wbijać szpile może każdy, każdemu, byle robić to z klasą i nie bez przyczyny!

Vinci 20.08.2017 18:21

Frankowski to trochę taka metafora tamtej Wisły. W sumie było wszystko, a jednak czegoś zabrakło. Z jednej strony ile tej radości było po bramkach, a z drugiej ciągle jakiś niedosyt i niedopowiedzenia...Pamiętam ten jego wjazd na forum. Ostro się wtedy zagotowało w dyskusjach. Sporo poruszanych tematów. Ile to już lat?

Matejas_ - piszesz,że Wisła mu nic nie dała? A kto Frankowskiego przed Wisła kojarzył? Pamiętasz, że pierwszy mecz zagrał nawet w koszulce z cudzym nazwiskiem? To dzięki Wiśle się wypromował. Kto wie czy gdyby nie kapitalni asystenci i najsilniejsza linia pomocy w historii klubu (lub ligi?) nie skończyłby wtedy w ŁKS...

Matejas_ 20.08.2017 18:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1480607)
Frankowski to trochę taka metafora tamtej Wisły. W sumie było wszystko, a jednak czegoś zabrakło. Z jednej strony ile tej radości było po bramkach, a z drugiej ciągle jakiś niedosyt i niedopowiedzenia...Pamiętam ten jego wjazd na forum. Ostro się wtedy zagotowało w dyskusjach. Sporo poruszanych tematów. Ile to już lat?

Matejas_ - piszesz,że Wisła mu nic nie dała? A kto Frankowskiego przed Wisła kojarzył? Pamiętasz, że pierwszy mecz zagrał nawet w koszulce z cudzym nazwiskiem?

Nawet pamietam numer i nazwisko... w sumie pasowało do niego. Szkoda że nie grał u nas Plemniczek ;)

Gdyby trafił do ŁKS miałby szanse skończyć jak Paulinho :)

Vinci jeszcze jedna edycja?

czaro 20.08.2017 18:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1480607)
Matejas_ - piszesz,że Wisła mu nic nie dała? A kto Frankowskiego przed Wisła kojarzył? Pamiętasz, że pierwszy mecz zagrał nawet w koszulce z cudzym nazwiskiem? To dzięki Wiśle się wypromował. Kto wie czy gdyby nie kapitalni asystenci i najsilniejsza linia pomocy w historii klubu (lub ligi?) nie skończyłby wtedy w ŁKS...

Akurat to Franek chyba sam przyznaje:
http://sport.wp.pl/kat,75914,title,T...?ticaid=119b8b

ashkeczup 20.08.2017 18:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matejas_ (Post 1480606)
Wisła mu nie dała nic, to on dał wszystko Wiśle, więc kolego nie wiem do czego się przypierdalasz. Wbijać szpile może każdy, każdemu, byle robić to z klasą i nie bez przyczyny!

Zawsze wybierałem kluby myśląc nie tylko o pieniądzach, ale także o tym, by mi się dobrze żyło.

W Wiśle dostał to, czego chciał. Przestań pleść bzdury. A, no tak, przecież Wenger go chciał, tylko krakowskie jedzenie źle na jego dynamikę wpływało.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl