Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

dynek.pl 12.07.2018 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1508695)
Ale, kurna Brzęczek?

Takie same reakcje były jak Boniek wybierał Nawałkę.

Spodziewałem się kogoś bardziej doświadczonego i raczej nie z Polski aczkolwiek trener z zagranicy to też wielka niewiadoma.
Może się trafić Martinez, a może taki Daum co prowadził Rumunię przeciw nam w eliminacjach.

Zobaczymy

wiesniak842 12.07.2018 14:07

I jak widac reakcje były odpowiednie bo okazal sie trenerskim ogorem, takim samym, jakim jest Brzeczek.

mitmichael 12.07.2018 14:41

Mial byc Gianni De Biasi, jest Brzeczek :rotfl:

brylant17 12.07.2018 14:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1508707)
Rozumiem że skoro Brzęczek to razem z Furmanem?
Sam nie ogarnie.

Wzorujemy się na kadrze Argentyny Brzęczek będzie się pytał Dominisia czy robić zmiany :rotfl:

For_FuN_ 12.07.2018 16:00

Brzęczek... Jeden w miarę udany sezon w ekstraklasie, 47 lat, reszta pracy to same porażki. Nawałka zdobywał Mistrzostwo i np. wprowadzał Górnika do ekstraklasy.
Jeżeli miał być to Polak(perspektywiczny i taki, który coś ugrał), to jedynie Probierz i Brosz. Ale ten pierwszy pewnie odpadł ze względu na charakterek, bo Boniek musi być nr 1, a trener reprezentacji tylko przystawką. Szkoda, że się tak stało, bo już w czasie EURO zmarnowaliśmy generację, która coś mogła rzeczywiście ugrać. Teraz nastąpi(tzn. musi) przebudowa kadry(jeśli Brzęczek jest rozsądny).

Kocur 12.07.2018 17:57

Niech będzie i Brzęczek ale żeby nie powoływał ławkowiczów. To chyba ewenement na skalę światową że duża część składu siedziała zamiast grać na wiosnę.

fansorina 12.07.2018 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1508911)
Niech będzie i Brzęczek ale żeby nie powoływał ławkowiczów. To chyba ewenement na skalę światową że duża część składu siedziała zamiast grać na wiosnę.

Myślę, że zwyczajnie na to nie ma szans. Każdy nasz trener tak gadał a robił co innego. Chociaż chciałbym tego co ty. Przykład ostatnich Mistrzostw Świata pokazał, że nie ma też co się bać najlepszych z Ekstraklasy (Pazdan, Kurzawa byli wg mnie najlepsi u nas, a Jędza nie dał plamy). Oczywiście nie piszę by opierać 11-tkę na chłopakach z ESY, ale jeśli mam do wyboru nie myślącego chyba już o piłce Krychowiaka czy młodego zapierdalacza Żurkowskiego to biorę młodego i jest jeszcze takich kilka przykładów.

Co do samego trenera, może niespodziewałem się Brzęczka, ale wiedziałem, że nie ma szans na żadnego Bilicia, Prandellego czy innego Mihajlovicia z prostego powodu trener nie może być większą gwiazdą niż najjaśniejszy prezes Boniek.

Kocur 12.07.2018 22:07

Z drugiej strony ... tak sobie czytam biografię i nawet Nawałka nie miał tak skopanego CV ...

Cytat:

Na początku lutego 2010 Brzęczek został pierwszym trenerem Rakowa Częstochowa. Po serii nieudanych meczów umowa z klubem została rozwiązana 3 listopada 2014, na prośbę głównego sponsora

17 listopada 2014 został trenerem Lechii Gdańsk. Dnia 1 września 2015 został zwolniony.

Od końca września 2015 trener GKS Katowice, 20 maja 2017, po przegranej w meczu z MKS Kluczbork i utracie szans na awans, podał się do dymisji.

11 lipca 2017 został trenerem Wisły Płock. 12 lipca 2018 został ogłoszony nowym selekcjonerem reprezentacji Polski

4 kluby i 3 razy wyleciał

brylant17 27.08.2018 19:23

Brzęczek ogłosił kadrę na mecze Ligi Narodów z Włochami i Portugalią oraz na mecz towarzyski z Irlandią:

Bramkarze: Łukasz Fabiański (West Ham United FC, Anglia), Łukasz Skorupski (Bologna FC 1909, Włochy), Wojciech Szczęsny (Juventus FC, Włochy).

Obrońcy: Jan Bednarek (Southampton FC, Anglia), Bartosz Bereszyński (UC Sampdoria, Włochy), Adam Dźwigała (Wisła Płock), Kamil Glik (AS Monaco FC, Monako), Marcin Kamiński (Fortuna Düsseldorf 1895, Niemcy), Tomasz Kędziora (Dynamo Kijów, Ukraina), Rafał Pietrzak (Wisła Kraków), Arkadiusz Reca (Atalanta BC, Włochy), Maciej Rybus (Łokomotiw Moskwa, Rosja).

Pomocnicy: Jakub Błaszczykowski (VfL Wolfsburg, Niemcy), Przemysław Frankowski (Jagiellonia Białystok), Jacek Góralski (Łudogorec Razgrad, Bułgaria), Damian Kądzior (GNK Dinamo (Zagrzeb), Chorwacja), Mateusz Klich (Leeds United FC, Anglia), Grzegorz Krychowiak (Łokomotiw Moskwa, Rosja), Rafał Kurzawa (Amiens SC, Francja), Karol Linetty (UC Sampdoria, Włochy), Maciej Makuszewski (Lech Poznań), Taras Romanczuk (Jagiellonia Białystok), Damian Szymański (Wisła Płock), Piotr Zieliński (SSC Napoli, Włochy).

Napastnicy: Robert Lewandowski (FC Bayern München, Niemcy), Arkadiusz Milik (SSC Napoli, Włochy), Krzysztof Piątek (Genoa CFC 1893, Włochy).

Kocur 15.10.2018 20:47

Cisza w temacie a tutaj dwa bęcki pod rząd.

Na dodatek ogon zaczyna merdać psem czyli Lewy zaczyna opieprzać trenera - będzie ciekawie, :popcorn:

For_FuN_ 16.10.2018 00:15

Lewy to ustawił Brzęczka już w pierwszym wywiadzie po wyborze nowego selekcjonera, gdzie mówił m. in. o tym, że wprowadzi Jurka do kadry :D. Nie Pana Brzęczka, nie trenera Brzęczka, ale Jurka :D.

pan_premier 30.11.2019 22:00

https://youtu.be/IZRun12UITE?t=42

Jak tma nastroje przed Euro?
Brzęczek dogoni Szweda?

Dzimi 15.06.2021 22:20

Forum umiera? Trwa Euro, i ani jednego wpisu w temacie o reprezentacji Polski? Co jest grane? Może czas zamykać czat, włączać go tylko podczas meczów Wisły? Bo inaczej dyskusja z tematów przeniosła się na czat, i niedługo forum wygaśnie...

R33 15.06.2021 22:37

No już od dawna, polecam przeczytać sobie tematy sprzed choćby 10 lat (i to w różnych działach) jakie wtedy było zainteresowanie. Wszystko po prostu przeniosło się na Social Media.

Edit:
Ale ja nie twierdzę, że są lepsze choćby z tych powodów co i Ty i sam wolę fora, a Social'i to nawet za bardzo nie ogarniam. Mam tylko FB i tylko korzystam z Messengera i niczego więcej.

Dzimi 15.06.2021 23:18

Social media są do kitu pod tym względem, że jak coś w nich napisałem przedwczoraj, to dzisiaj tego już nie można znaleźć albo jest to zakopane gdzieś tak głęboko, że dotarcie to tego trwa wieki. Informacje szybko giną, jak na czacie. Są chwilowo i po paru dniach gdzieś znikają. Brakuje podziału na tematy, jak na forum. Zamiast tego wszystko leci do jednego garnka z którego zaraz kipi. Forum jest zdecydowanie lepsze, jest podział na tematy, i można czytać coś sprzed paru lat. Spróbujcie znaleźć w social mediach informacje i opinie starsze niż kilka tygodni. Nie znajdziecie. Zamiast poukładanych tematów jest jeden wielki chaos. Niech wracają czasy forów internetowych.

To ja zacznę. Jak oceniacie reprezentację Polski po pierwszym meczu na Euro 2021 ?

Elendil 16.06.2021 00:05

fenomenalnie, takich asów to jeszcze na tym turnieju nie widziałem :lol:

a tak poważnie, to kogo interesuje jeszcze ta zbieranina zblazowanych chłopaczków?

Fugiel 16.06.2021 07:44

Ja nie mialem zadnych oczekiwan w tym roku i dalej nie mam :) 3 meczyki i do domu.

KOALIK 30.12.2021 16:12

Sytuacja z tym błaznem z Portugalii doszczętnie skompromitowała rudego z Rzymu i jego opłacanych przydupasów, klakierów - frajerów (skąd my to znamy?).

Zbigniew Boniek - największy szkodnik Polskiej piłki.

Zrobiliście burdel. Przez lata opłacane miernoty dziennikarskie wchodziły w tyłek Bońkowi, nie reagowały na kolejne skandale, nie reagowały na zatrudnienie błazna Brzęczka. Nie reagowały na zatrudnienie przebierańca z Portugalii.

Borki, Stanowskie, Kołtonie, Pole i reszta - wy też jesteście niszczycielami Polskiej piłki.

Za pieniądze jesteście w stanie wszystko napisać. To pochwalicie się przelewami od Nieomylnego z Rzymu?

robert777 24.01.2022 13:55

Kandydatura Nawałki jest już chyba spalona. Może to i dobrze. Gdybyśmy szybko stracili bramkę z rusami to stałby jedynie przy linii z rękami w kieszeni i nieruchomo wpatrywał się w dal, bez reakcji, zmianę by zrobił w 89 min. No i oczywiście grałby jego żelazny skład: czyli pewniacy Szczesny, Krychowiak, Mylik, Grosicki itd. Żeby tylko Probierz nie przyszedł, ten Szevczenko to może jedynie zasłona dymna przed tego typu wynalazkiem

SLV 27.01.2022 00:31

Nawałka to byłaby loteria.

Curvaldinho 19.06.2024 00:07

Brak postów w tym temacie chyba świadczy o wyższości małej ojczyzny nad tą dużą ;-)

dynek.pl 19.06.2024 13:59

Bo tutaj ktoś założył temat -> https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10472&page=17

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl