Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

FraMat 26.06.2023 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1604990)
No widzisz - sam sobie odpowiadasz :D
A ten Kazio "Remisik" Moskal przeżuł Radzia "Waleczne Serce" Sobolewskiego i wysrał, wygrał ligę i awansował - mając o wiele mniejszy od nas budżet. I - ludzie którzy się choć trochę orientują, czyli nie Ty i nie Karherop, to wiedzą - to nie był jego pierwszy awans. Powinien mieć trzy, ale z BBT piłkarze mu finisz przehandlowali...

Nie ma sensu dalsza dyskusja.
Jeśli wspomnienie o tym, ze u nas Moskal miał serię remisów i był nazywany "Kazkiem remisem" jest dla ciebie wyśmiewaniem to nie mam pytań.

Zawsze podejrzewałem, że masz jakieś spektrum autyzmu lub łagodniej Aspergera, ale teraz coraz bardziej utwierdzam się w tym przekonaniu.
Podejrzewam, że znowu odpowiesz jak typowy aspergerowiec.
No cóż...

dzieci aspergerowe:
Cytat:

Problemy z rozumieniem mowy, sarkazmu, ironii, literalne rozumienie metafor są częstym problemem utrudniającym socjalizację. Ludzie cierpiący na zespół Aspergera często odzywają się niestosownie do sytuacji, [...]. Problemem jest też dosłowne rozumienie języka – kłopoty z tym związane mają głównie dzieci, ale zdarza się to także u dorosłych.
Cytat:

U dzieci z zespołem Asperdera wyraźne są problemy z dostosowaniem własnych zachowań społecznych do konkretnych osób, miejsc i sytuacji, przejawiana przez nie niezwykła trudność w uczeniu się norm społecznych oraz opór wobec zewnętrznych oddziaływań wychowawczych. Widoczna jest mała towarzyskość wobec rówieśników względnie nieodpowiednie zachowanie się (np. oziębłość, sztywność, egocentryzm, nienaturalność, ekscentryczność).
Powtarzam: nie mam już do ciebie żadnych pytań.
Żyjesz w swoim świecie nierozumienia żartów, sarkazmu i kompulsywnego obrażania innych.
Współczuję ci serdecznie, bo zdaję sobie sprawę, że nie da się z tego wyjść.
Buziaki...

(to też był żart - bazinga!)

s1mone 26.06.2023 22:05

Wolfy :

Opisz mi ten kryminał, bo ja pamiętam w miarę przyzwoitą zmianę zwieńczoną asystą. Chyba mamy zgoła odmienne postrzeganie 'kryminału'.

Wygraliśmy do 0, odpaliłem skrót i nie miał jakiś rażących strat pod własną bramką - przynajmniej nic na skrócie nie było, ani też nic mi się w pamięć nie wryło.

Dla mnie kryminał to katastrofalny występ, a chłopak wszedł w 66 minucie na nie swoją pozycję (czytaj skrzydło) i zrobił asystę, a przy odrobinie szczęścia to mógł w sumie dwie.

Tak dla porównania to kryminał wg mnie parokroć rozgrywał u nas Tachi, gdy Sobol z uporem maniaka go wstawiał w środek pola.

krysztal 26.06.2023 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1604987)
Wolfy jak zwykle odpływa w pesymistyczne opary. Igbekeme nie grał przez większość rundy, więc ciężko mówić, że środek pola się jakoś diametralnie zmienił. Goku to przede wszystkim jest ofensywny pomocnik, a nie cofnięty napastnik jak Luis. Jest to zasadnicza różnica, bo on przede wszystkim potrafi zagrać w tempo i kreować grę drugiej linii. W gorszej drużynie robił lepsze liczby będąc przede wszystkim playmakerem ze świetnym podaniem. Goku > Fernandez wg mnie, a nie zadna gorsza wersja. Dla mnie ta wymiana na zdecydowany plus, w dodatku facet chce u nas grać co jest kluczowe. Zobaczycie jak się nam przy nim poprawi plynność gry i gra z kontrataku.

Igbekeme nie grał przez większość rundy?Przecież on prosto z samolotu minutę zaliczył i grał potem praktycznie wszystko.Na pewno WIĘCEJ grał niż nie grał

wolfy 26.06.2023 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1605003)
Wolfy :

Opisz mi ten kryminał, bo ja pamiętam w miarę przyzwoitą zmianę zwieńczoną asystą. Chyba mamy zgoła odmienne postrzeganie 'kryminału'.

Wygraliśmy do 0, odpaliłem skrót i nie miał jakiś rażących strat pod własną bramką - przynajmniej nic na skrócie nie było, ani też nic mi się w pamięć nie wryło.

Dla mnie kryminał to katastrofalny występ, a chłopak wszedł w 66 minucie na nie swoją pozycję (czytaj skrzydło) i zrobił asystę, a przy odrobinie szczęścia to mógł w sumie dwie.

Kryminał to parokroć rozgrywał Tachi, gdy Sobol z uporem maniaka go wstawiał w środek pola.

Trzeba by obejrzeć cały mecz, nie skrót. Talar przez większość był nie tam gdzie trzeba, wprowadzał chaos, tracił piłki. Absolutnie po tym meczu nie dziwi mnie że Sobolewski go odstawił.

Pamiętaj że ja też twierdziłem że chłopak ma coś w sobie. Tamten mecz był jednak bardzo słaby w jego wykonaniu.
Oglądałem cały mecz btw. (tak, zapłaciłem).

s1mone 26.06.2023 22:16

krysztal :

Pewnie masz rację, trochę przesadziłem, ale średnia 57 minut na mecz dupy nie urywa.

Bardzo dużo musieliśmy grać bez niego, a jak już grał to dał radę zawalić nam aż dwie bramki.

Uważam, że jest jak najbardziej do zastąpienia.

wolfy :

Ja też oglądałem cały mecz i w sumie było trochę chaosu, ale z tego chaosu coś się urodziło - skrót oglądnąłem teraz, aby sprawdzić czy może przeoczyłem jakąś spektakularną stratę będą w kiblu czy coś w tym stylu. W dodatku chłopak nie grał na swojej pozycji i to było widać. Tak czy siak grał ok 25 minut, zrobił asystę, a mógł fartownie dwie (po jego zagraniu i rykoszecie w dobrej sytuacji był bodajże Rodado). To nie jest kryminał jak na zmiennika.

wolfy 26.06.2023 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1605006)
krysztal :

Pewnie masz rację, trochę przesadziłem, ale średnia 57 minut na mecz dupy nie urywa.

Bardzo dużo musieliśmy grać bez niego, a jak już grał to dał radę zawalić nam aż dwie bramki.

Uważam, że jest jak najbardziej do zastąpienia.

wolfy :

Ja też oglądałem cały mecz i w sumie było trochę chaosu, ale z tego chaosu coś się urodziło - skrót oglądnąłem teraz, aby sprawdzić czy może przeoczyłem jakąś spektakularną stratę będą w kiblu czy coś w tym stylu. W dodatku chłopak nie grał na swojej pozycji i to było widać. Tak czy siak grał ok 25 minut, zrobił asystę, a mógł fartownie dwie (po jego zagraniu i rykoszecie w dobrej sytuacji był bodajże Rodado). To nie jest kryminał jak na zmiennika.

Nie jestem fanem Sobolewskiego, ale nie uznałem po tym meczu że się pomylił w ocenie Talara. Być może powinien był dostać więcej szans kosztem Szywacza,

aNouc 26.06.2023 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1604972)
Klub poinformował, że Joan "Goku" Román jutro przejdzie testy medyczne.

Więcej na: www.instagram.com/wislakrakowsa

PS. Więc raczej zaklepany, bo trudno podejrzewać, że on jakiś fizycznie upośledzony i nie zdoła zaliczyć testów.

Według dziennikarza Wardzichowskiego zajmującego się Podbeskidziem - Wisła zapłaciła za Goku pół miliona złotych (płatne w dwóch ratach).

Kurz 26.06.2023 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1605007)
Nie jestem fanem Sobolewskiego, ale nie uznałem po tym meczu że się pomylił w ocenie Talara. Być może powinien był dostać więcej szans kosztem Szywacza,

Nie wiem czy jest o czym dyskutować. Dopóki nie zaczniemy szkolić młodzieżowców na poziomie Lecha albo nie staniemy się atrakcyjnym celem pielgrzymek najzdolniejszych młodych z innych klubów, ta zabawa nie ma sensu. Ci drugo-, czy nawet trzeciorzędni, którzy tu trafiają, nie mają na progu dorosłej kariery podstaw wymaganych w tym sporcie. Potem poświęcają lata na nadganianie najróżniejszych zaległości, aż w końcu niepostrzeżenie przestają być młodzieżowcami i wypadają z naszego klubu na zbity pysk, aby potem jak Wojtkowski znaleźć przystań w 2 lidze. Problem polega na tym, że bardzo łatwo ich zastąpić, co pokazał Kiko w poprzednim okienku i to nie za kosmiczne pieniądze.

KOALIK 27.06.2023 02:54

A ten bramkarz z Hiszpanii to jaką funkcję ma pełnić?

Piłkarską to nie, więc jaką?

Typowy szrot świadczący o handelku piłkarzami.

Zagra dwa, trzy mecze. Popełni błędy. Prowizja wpadnie. Żyć nie umierać.

Typowy wałek menedżerski jakich wiele za czasów Kikuśka.

Szneka 27.06.2023 08:41

Talar jeśli zagra na swojej pozycji może coś dać drużynie. Technicznie nie jest zły. Na skrzydle niestety nie istnieje. Zobaczymy czy pogra w sparingach i powalczy o miejsce w meczowej 20.
Olejarka i Goku to środek pomocy?
Póki co martwi mnie brak napastnika

szym_ek 27.06.2023 09:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1605011)

Ty to jednak jesteś prze ..... Jakie wałki? bo na razie to za czasów Kiko jako dyr sportowego to same dobre strzały transferowe.

Kiedy koalik dostanie bana?

stary dziad 27.06.2023 09:54

Cytat:

Zajmij się problemami swojej corupcjovii.
Może Tabisz na pierwszy ogień, wyszedł już?
No i u procesora coś cieńko z kasą.
Może Jurek Piekłoszczyk by coś mu dołożył?

adfurle 27.06.2023 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szym_ek (Post 1605022)

Kiedy koalik dostanie bana?

Jak mu zmienią pieluchy w nowym zakładzie psychiatrycznym i przymocują pasami.

Lvcas 27.06.2023 13:30

Cytat:

Chciałem tylko zaznaczyć, że kiedyś w Wiśle grał Angelo Hugues, który całą karierę przesiedział na ławce rezerwowych i ostatni sezon zagrał w Wiśle :D

A tak swoją drogą uważałbym z nazywaniem szrotem zawodników z ligi hiszpańskiej nawet tej drugiej ;)

tedyy 27.06.2023 16:06

Szywacz

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1605007)

Zauważ że Szywacz w jednym meczu zagrał tam gdzie jego miejsce środek(mecz pucharowy) a w reszcie był wywalany na skrzydło ,podobnie jak Talar.Nie rozumiem tej umiejętności Sobola w znajdowaniu nowych pozycji zawodnikom

wolfy 27.06.2023 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tedyy (Post 1605038)
Zauważ że Szywacz w jednym meczu zagrał tam gdzie jego miejsce środek(mecz pucharowy) a w reszcie był wywalany na skrzydło ,podobnie jak Talar.Nie rozumiem tej umiejętności Sobola w znajdowaniu nowych pozycji zawodnikom

To akurat nieprawda. Szywacz zwykle wchodził na zmianę na środek i grał beznadziejnie.

Pulpet 27.06.2023 18:25

Jeśli testy medyczne tego Goku przeprowadzają ci sami specjaliści, którzy zajmują się zdrowiem naszej drużyny na codzień to równie dobrze mogliby go podpisać bez testów .

azor 27.06.2023 19:40

Cytat:

Dopóki Biegański/Broda nie zostanie sprzedany/wypożyczony to pytanie "po co?" jest jak najbardziej zasadne. Nie sądzę, żeby Hiszpan był szykowany na 1.

A teraz mały hazardzik: kto obstawia, że Patryczek z nami podpisze kontrakt?

Patryko 27.06.2023 20:55

Szanse na powrót Małeckiego do Wisły oceniam na zerowe.

AgresywnyChomik 27.06.2023 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tedyy (Post 1605038)
Zauważ że Szywacz w jednym meczu zagrał tam gdzie jego miejsce środek(mecz pucharowy) a w reszcie był wywalany na skrzydło ,podobnie jak Talar.Nie rozumiem tej nieumiejętności Sobola w znajdowaniu nowych pozycji zawodnikom

Nie martw się, Sobolewski też jej nie rozumie.

tedyy 27.06.2023 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1605040)
To akurat nieprawda. Szywacz zwykle wchodził na zmianę na środek i grał beznadziejnie.

Zwłaszcza w meczu z Ruchem gdzie dostal najwięcej minut

wiśnia 27.06.2023 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1605051)

Podobno idzie do Motoru.

azor 27.06.2023 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1605051)

Ja bym się jednak założył, Wiślak, doświadczony, kokosów zarabiać nie będzie chciał, bida na skrzydle, na ostatnie 15-20 minut jak znalazł, idealna klamra kariery, wrócił żeby uratować ukochany klub(kto by tam pamiętał, że grał w Sosnowcu), nienawidzi sąsiadki, bóstwo kretynów z UW...da się do tego stworzyć odpowiednią legendę.

Karherop 27.06.2023 21:55

Nie wiem czy mógłbym sobie wymyślić bardziej irracjonalny transfer niż 4 powrót Małeckiego do Wisły.

Jakby Sobolewski się na to zgodził to by zrobił swoiste harakiri

Harcownik 27.06.2023 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1605058)
Nie wiem czy mógłbym sobie wymyślić bardziej irracjonalny transfer niż 4 powrót Małeckiego do Wisły.

Jakby Sobolewski się na to zgodził to by zrobił swoiste harakiri

Ja bym tam się ucieszył gdyby wymienić Młyńskiego na Małeckiego. Naturalnie nie mam złudzeń że to jakiś magik, ale zawsze to jednak wymiana na plus.

Chorynatrzykolory 27.06.2023 22:29

Mały to tak ciężki mentalnie gość i strasznie problematyczny że nikt go nie weźmie, roz....... cała atmosferę w drużynie..Sobolewski o tym wie

Lvcas 27.06.2023 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Harcownik (Post 1605059)
Ja bym tam się ucieszył gdyby wymienić Młyńskiego na Małeckiego. Naturalnie nie mam złudzeń że to jakiś magik, ale zawsze to jednak wymiana na plus.

Mam takie wrażenie, że wymiana Młyńskiego na... kogokolwiek, to zawsze jest dobry pretekst, żeby za tym kimś optować :D

Delgado 27.06.2023 23:04

No ale skoro nawet Basha jest LEGENDĄ, to Małecki (bądź co bądź MP z Wisłą) tym bardziej,a więc... :D

Karherop 27.06.2023 23:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lvcas (Post 1605061)
Mam takie wrażenie, że wymiana Młyńskiego na... kogokolwiek, to zawsze jest dobry pretekst, żeby za tym kimś optować :D

Dlatego przyjdą kolejni Hiszpanie. A Młyński to już tak sobie podpadł na jesień że nie wiem czy będzie miał jeszcze kolejną szansę na "wykazanie się" . Nie zdziwie się jak ktoś go przygarnie na wypożyczenie

Nie licząc zawodników na testach to będzie jeszcze napastnik (co potwierdzał JK) oraz zapewne minimum 2 nowe twarze (za Jamesa i Mule).

No i ta nasz elektryczna linia obrony to wymaga lekkiego przebudowania. Ale tu bym się nie łudził, że będą jakiekolwiek ruchy zanim zejdziemy z innych kontraktów.

pepe72 28.06.2023 00:31

Mamy mieć rezerwy. Więc nie bardzo wiem po co wymieniać Młyńskiego.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl