![]() |
Cytat:
Historia przejmowania grajków na których Lech postawił krzyżyk jest dłuższa i smutna bo oprócz Niewiadomskiego jest Sobol, a kilka lat wstecz był Grabowski z którego nic nie potrafiliśmy wykrzesać, odszedł do TBB, tam coś pograł, potem się poważnie połamał ( czy tam zerwał więzadło) i póki co skończyło się granie. Jedynie Lis kupiony za niemałe pieniądze okazał się rozwojowym nabytkiem. |
Cytat:
Szukali kogoś do uzupełniania mlodziezowcow, ogranego w seniorskiej piłce i tyle. Ktoś go pewnie obserwował. I zapewne były to inne osoby niż te które decydowały o transferze Niewiadomskiego. |
Cytat:
|
Ja nie wiem po co nam hiszpański bramkarz.
W 1 lidze musi grać jeden młodzieżowiec. Najprościej by było w bramce, mamy tam dwóch przyzwoitych młodzieżowców, z czego jeden kontuzjowany i jeden ograny. Chyba lepiej niż z uporem maniaka w każdym meczu wałkować przez 90 minut Dudę lub na zmianę z Talarem/Szywaczem? Gdzieś musi młodzieżowiec grać, najlepiej by było w bramce. |
Cytat:
Ja tylko czekam na newsa o odejściu Ngolo Plewka. Mrożę flaszkę Wyborowej na tę okazję. |
Mamy obecnie w kadrze z 3 młodzieżowców którzy spokojnie grają już na poziomie Ekstraklasowiczów. Dokładnie mam na myśli:
Biegańskiego - poziom top5 ekstraklasy Duda - poziom top3 ekstraklasy Szot - poziom top5 ekstraklasy |
Cytat:
|
Szot na poziomie ekstraklasy?. Dwa niezłe mecze na 34 w pierwszej lidze. Z Puszczą to jak miał wolne pole z przodu to oczywiście podawał do obrońców lub Biegańskiego.
|
Cytat:
Przypomnij sobie ile wydaliśmy za Biegańskiego. Teraz Wisła może sobie tylko pomarzyć o takich transferach. O młodzieżowych bramkarzy zabija się połowa klubów na poziomie centralnym. Wielu ma ten sam pomysł aby upychać tam młodzieżowców. |
gdzieś na Wiślackich stronach fb pisano, że z tym hiszpańskim bramkarzem to bzdura.
|
To ja tylko przypomnę, że młodzieżowcem w 1 lidze w najbliższym sezonie są grajki z rocznika 2003 i młodsi.
|
wiadomo, czy za Gruszkowskiego wpadł jakiś pieniążek?
|
Skoro jest procent od kolejnego transferu to możliwe.Może Gula sypnął pół milionem eurasów żeby za Fazlagicia winę odkupić :D
|
Cytat:
|
Trzech prawych obrońców: Jaroch, Szot, Gruszkowski. Ostatni zaliczył turbo zjazd, ciężko mi to przyswoić, gdyż do pewnego czasu był wyborem przed Dawidem. Nie ukrywam, że z Gruchą wiązałem jakąś przyszłość, ceniłem jego gre na wysokiej intensywności, no ale od roku jest cieniem piłkarza, który miał potencjał.
https://www.wisla.krakow.pl/aktualno...z-wisly-krakow Wydaje mi się, że odpowiednio poprowadzony będzie dobrym zawodnikiem. (Plewka przyspawany -jego żegnam bez żalu, a Grucha odchodzi) Aktualnie zmiany: OUT Benito Ondrasek Mula Cisse Starzyński wypożyczenie Gruszkowski IN: Jesús Alfaro - do 30 czerwca 2024 roku - umowa zawiera opcję przedłużenia |
Cytat:
|
No i się chyba wyjaśniło jakie były szansę żeby Mula został
https://transfery.info/aktualnosci/a...o-klubu/187766 |
|
Cytat:
|
To jeszcze ilu darmozjadów zostało do pożegnania? licząc tak rozsądnie. Jak sobie pomyśle kto wraca z wypożyczenia, to aż mnie skręca. Ale widzę, że dyrektor działa, robi czystkę pod nowych (mam nadzieje) piłkarzy.
Nadejdzie wiosna... |
https://wisla.krakow.pl/aktualnosci/...umieniem-stron
Ciekawe ile nas to kosztowało ?????? Chyba nikt nie ma złudzeń, że nie odbyło się to bez żadnych kosztów dla nas: Aktualnie zmiany: OUT Benito Ondrasek Mula Cisse Starzyński wypożyczenie Gruszkowski Plewka IN: Jesús Alfaro - do 30 czerwca 2024 roku - umowa zawiera opcję przedłużenia |
Najwazniejsze bedzie co innego. OUT: Colley, Fernandez, Fazlagic, Hugi, Balta :D Ciekawe ilu sie uda pogonic.
Poki co to sa zmiany kosmetyczne, w sensie dla naszego budzetu. |
|
My nie potafimy sprzedawać piłkarzy.. swego czasu Plewką interesowała się Slavia Praga i chyba nawet oferowali 1 milion euro.. a teraz dopłacamy za zerwanie kontraktu, a cały zeszły rok nie grał.. nie wierzę, że nie można było po spadku cokolwiek za niego uzyskać.. Gruszkowski jest drewniany, ale może zrobić podobną karierę co "Burliga".
|
Dobra, nie ma co płakać za strzaskanym drewnem. Wręcz jest co świętować.
Nie wierzę że serio ktoś dawał milion euro za Plewkę, ale jeśli tak było i odmówiliśmy... Brak słów. Gruszkowski - zero postępów przez ponad dwa lata. Jak gral za Hybali tak kaleczy teraz. To ile jeszcze potrzeba mu czasu?. Zostało jeszcze dużo szrotu, z czego sporo na wysokich kontraktach: Colley, Fazlagić, Hugi... Do tego masa młodych nieudolnych. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Pamiętajcie że talent Fazlagicia może eksplodować w każdej chwili
|
Cytat:
|
Udało się wypchnąć z klubu Plewkę i Gruszkowskiego - dla mnie istny majstersztyk. Znalezienie przez Gruchę pracy w klubie na poziomie DAC Dunjska Streda trzeba już rozpatrywać w kategoriach cudu.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:23. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl