![]() |
KK nie dopuszcza kary śmierci i powie Ci to każdy rozgarnięty teolog. możemy się tak przekrzykiwać.
dopuszczona jest kara śmierci np. podczas wojny lub realnego zagrożenia życia (napad i policja). nie jest natomiast dopuszczone wstrzyknięcie trucizny w demokratycznym kraju. taka osoba trafia do więzienia i siedzi w izolatce, jest specjalnie traktowana aby nie zagrażała otoczeniu. |
Cytat:
Wpierda*ają się w nie swoje sprawy. Ale co się dziwić, ropa tam jest to i Amerykańce pchają się po trupach do celu. |
Cytat:
Belgowie i Duńczycy są w stanie wysłać kilka maszyn , a jakoś nie wydaje mi się by Libia miała dla nich super-strategiczne znaczenie. Wydaje mi się , że ta decyzja została podjęta w związku z założeniem , że w kwestii libijskiej idziemy ramie w ramie z Niemcami i że to był jedyny powód. . |
Cytat:
2. Duńczycy mają swojego sekretarza generalnego NATO to muszą być bardziej papiescy niż papież (gdyby SG był np: Radek to nasza eskadra też by tam była). Belgowie to kraj jeszcze teoretycznie niepodległy ale w praktyce to taki zagraniczny departament Francji (w części walońskiej) i Holandii (w części flamadzkiej). Dlatego samoloty wysłać muszą. 3. A jeśli chodzi o powody to mnie się wydaje że jedynym powodem było to że po cięciach w MON brak kasy nawet na finasowanie polskiego kontyngentu w Afganistanie i Iraku (o takim np: Czadzie nie wspominając). A co dopiero ponosić koszty finansowe prawdziwej wojny. A nuż by nam jakiegoś naszego jastrzębia zestrzelili i wyszło by na to że nas zasób "nowoczesnych" myśliwców został zredukowany o kilkadziesiąt procent. Prawdziwe wojny są dla naprawdę bogatych. A poza tym jaki Polska ma interes w usuwaniu Kadafiego jeśli nie tak dawno PGNiG podpisało kontrakt na poszukiwanie złóż gazu w Libii. Zabraknie Wodza i interes sie rypnie. |
Mareq: F-16 nie mają prawa udziału w działaniach zaczepnych w ramach sojuszu, gdyż nie osiągnęły jeszcze pełnej zdolności bojowej.
Arkas: W jakim świecie ty żyjesz? Bogatemu wolno wszystko. Jedynym powodem dla którego Polska nie powinna brać w takiej akcji udziału, jest fakt iż nasi z dupy wzięci politycy i biznesmani po zawodówkach nie potrafią tego wykorzystać jak w przypadku Iraku. Śmieszą mnie głosy o złych Amerykanach itd. Oni po prostu robią to co dla nich najlepsze, zawsze tak robili i nie ma w tym nic nienormalnego. Ś.P. Lech też tak robił i ludzie w ten sam sposób głupio go znienawidzili. |
Mnie zastanawia sytuacja ,co by było gdyby do podobnej rewolucji doszło na Białorusi ,gdyby Łukaszenko wypuścił przysłowiowe czołgi na ulice , jak wtedy zareagowała by Polska ,zachodnia Europa i całe Nato (tymbardziej ,że po drugiej stronie jest Rosja)?
|
Czekam na reakcję USA w sprawie Bahrajnu:) Tam tez giną cywile.
|
Ropę mają więc pewnie za jakiś czas ONZ uchwali kolejną rezolucję.
W sumie ciekawy sposób na zdobywanie nowych złóż - dosłownie jakby grali w "Civilization" :D |
Cytat:
No i swięta racja w tym co piszesz. Jak ktoś mysli że Cameron i Obama puszczają Tomahawki za miliony USD tylko dla jaj a nie dla biznesu to.... Problem w tym że nasze elyty są na poziomie jakiegos może Burundi, umią sie nachapac , nakłamać i tyle .Są krótko mówiąc bez jaj w kontaktach z wielkimi tego świata i nie umieją wykorzystać naszych wojsk. Powie ktoś :co my mamy żeby się liczyć.Wojska - nie bardzo- podjarka była jak Leopardy z Niemiec dostalismy w spadku i fregatę Czarneckeigo z USA - wszystko przenaczone na żyletki w w/w krajach- teraz nam chcą buble lodzie podwodne z Grecji sprzedać,dalej : surowce mineralne - no jest gaz łupkowy ale gajowy już protestuje że się pewnie nie opłaca, a jego kolega Donald sprzedaje koncesje za bezcen - jakims "idiotom" z USA którzy lądują w miliony w coś co wg.gajowego jest baaaardzo wątpliwe. Pije do tego że tych surowców u nas własciwie nie będzie (naszych). Ale za to spytam co mieliśmy w II WŚ - najlepszy wywiad - o enigmie czy V2 to ogólnie wiadomo, ale to że dzięki naszym wojna w Afryce Północnej potoczyła sie tak a nie inaczej juz nie jest nagłaśniane. Więc coś umiemy , w czymś jesteśmy dobrzy. A wywiad w dzisiejszym świecie to coś więcej niż zwykle wojsko.Powinno to być wykorzystywane Do tego dochodzi rozwalane niestety przez Klicha GROM i Formoza - możemy i powinniśmy je wykorzystywać zagranicą w zamian za korzysci dla naszych firm . Tak się całe wieki rozwijały Anglia,Francja,Hiszpania czy Portugalia, nawet Holandia i nie ma innej drogi. Tylko Niemcy - obrali trochę inną drogę ale to inny temat. Stanie z boku i mówienie że my nie angażujemy sią poza Polską czy Europą jest idiotyczne Próbował -to co pisze robić -Jarek ale opór prosowieckich kadłubków w naszym sejmie byl zbyt wielki. Na słowo wywiad i rozwiązanie WSI ( co ma duży związek ze sobą )oszołomy puszczały w rządowe media hasło- Kaczyński chce podsłuchiwać albo Macierewicz znów niszczy polskie służby i i temat padał na łeb albo był szczątkowo wykonywany |
Arapaho,wywiad,znaczy się informacja.
Słusznie prawisz. Informacja w dzisiejszych czasach to skarb, zawsze nią była.Tylko co ci z dobrej informacji skoro ten,który powinien z niej skorzystać nie umie tego. Naprawdę uważasz,że tzw politycy potrafiliby wykorzystać informacje zdobyte przez nasze służby jako element handlowy?Do tego trzeba jaj, w ogóle wszystkiego tego czego nie mają żadni ludzie na tzw scenie politycznej. W przypadku naszych "Burundi"wystarczy poklepanie po plecach w świetle kamer, nazwanie europejczykiem i już. A co do łupków. Mam nadzieje,że tak owych u nas nie będzie. |
Cytat:
Uważam ze nasi jak słusznie piszesz tzw.politycy nie maja zielonego pojecia jak takie coś jak informacja wykorzystać. Ba, juz nie mówię jak zbudować coś co się udało w XX leciu międzywojennym Piłsudskiemu- czyli najlepszy na świecie wywiad. Do tego potrzebny jest mąż stanu z wizją i silna ręką. Jakby Piłsudski byl jak Tusk to 100 razy by się wystrszyl reakcji Francji i Anglii którzy puszczali w świat że jest tyranem i despotom, probowali go uciszać za wszelką cene. Nie byl im potrzebny kolejny mocny kraj, nikt nie chce konkurencji a juz napewno nie kraju tranzytowego na wschód Czytając np.wywiad z Kaczynskiem w zeszło tygodniowym Uważam że czy w sobotniej Rzepie, i znając wiele jego pełnych wywiadów z lat poprzednich uważam że gośc ma wizje.Można sie nią nie zgadzać - jeśli ma ktoś inne poglady np.gospodarcze- ale wizje ma. Wizję budowy Polski - nie jej okradania. To jak na polityczno-patriotyczne bezrybie jest bardzo dużo. Jak zejdzie ze sceny to będzie koniec nadzieji że wyprzedawanie polskiego majątku i wypychanie ludzi za granicę kiedyś się skończy, a polska myśl cokolwiek będzie znaczyć na świecie. Inny problem że jak w kazdej partii jest w PIS wielu karierowiczów więc daleki jestem od słów że to partia idealna . Co do łupków to się z Toba nie zgodze. Ja wiązałem z nimi bardzo duże nadzieje. Jaka to byłaby sprawa dla nas- mówi reakacja na Kremlu po pierwszych wynikach odwiertów m.in. w Polsce. Niestety - jest jak jest |
Cytat:
|
Must Be the Music odcinek trzeci Piotr Wolwowicz
http://www.youtube.com/watch?v=CY-LOOryHhM Tak na "rozluźnienie" w czasach kiedy bycie "zbyt patriotycznym" jest niemile widziane :evil: Pozdrowienia dla TV Polsat - czarny .... wam w .... |
Cytat:
dramat |
To dzisiejsza "elyta" kulturalna. Dlaczego taka? Bo żaden patriota nigdy nie zostanie przyporządkowany do tej bezideowej, pseudo postępowej, wzajemnie się dowartościowującej kliki. Powinien się ich spytać czy nie leży im forma czy treść, bo od oceniania treści to byli cenzorzy.
|
Cytat:
Cytat:
http://wiadomosci.onet.pl/raporty/op...wiadomosc.html Cytat:
A niedźwiedź bawi się w dobrego glinę , pytanie tylko czy we współpracy z Putinem , czy okopuje własne pozycje http://konflikty.wp.pl/title,Miedwie...l?ticaid=1bfc9 Cytat:
Jeszcze coś takiego znalazłem http://www.rmf24.pl/raport-rewolucja...pamId,36016428 Jeszcze jeden wątek o którym już napomknąłem. Kreowanie się na jednego z liderów wspólnej polityki obrony i bezpieczeństwa http://wiadomosci.onet.pl/kraj/polit...wiadomosc.html przy jednoczesnym braku zaangażowania w tej misji , jest dla mnie porównywalne do tego , że jesteśmy jednym z głównych orędowników wzmocnienia wspólnej polityki energetycznej i bezpieczeństwa energetycznego , po czym podpisujemy wiadomą umowę gazową z Rosją , która stoi w sprzeczności we wzmacnianiu wcześniej przeze mnie wspomnianych polityk. Nie wiem czy po tego typu zagrywkach nasze deklaracje są poważnie odbierane w najważniejszych politycznie miejscach w Europie. Co może zdecydowanie rzutować na pozycję negocjacyjną , gdy w przyszłości będziemy faktycznie domagać się realizacji tych polityk , które mają dla nas znaczenie strategiczne i bardzo istotne. Co do marszu ramię w ramię z naszymi sąsiadami zza Odry. Cytat:
w połączeniu z Cytat:
Daliśmy koledze Westerwelle usprawiedliwienie na dzień wagarowicza. Nie wierzę , że taka a nie inna decyzja w stosunku do Libii nie była koordynowana z Niemcami. Nie wykluczam tego , że może się nam to opłacić , ale według mnie bardziej prawdopodobne jest to , że się na tym ,,przejedziemy'' . |
Cytat:
stronę wcześniej dla przypomnienia to właśnie z moim poglądem na wojsko nakłady oraz organizację zgadzali się forumowicze. Dyskusja polega na tym aby przedstawiać swoje zdanie prawda? Czyżbyś się zdenerwował że porównałem teorie o idealnym państwie JKM do utopii komunizmu? |
jak można ta ....e szczuke zapraszac do telewizji, tvp sięga dna z roku na rok
|
Oglądał ktoś debatę Vincent - Leszek?
|
Właśnie szukam gdzieś w necie pełnego nagrania :)
Sam jestem ciekaw kto kogo zjadł na kolację. |
Oglądałem. i powiem szczerze że jeżeli ktoś się nie orientuje to dużo nie wywnioskuje. niestety to była tylko godzina więc każdy z nich obstawał przy swoim.
Niestety na najważniejsze pytanie ile otrzymamy emerytury przy średnich zarobkach nie uzyskaliśmy odpowiedzi. zresztą to już i tak nie ma najmniejszego sensu bo ustawa w tym tygodniu chyba jest głosowana... |
Cytat:
|
A no i wrzutki Lisa o pismach antysemickich.Nawet ku...s nie pokazał jaki tytuł tych gazet. A o wypocinach Szczuki w jednej z gazet że Czerwone Brygady robiły dobrą robotę a czasem terroryzm jest pożyteczny dla dobra i chwały lewackiej - jakoś przechodzi bez echa
|
sprytny lisek też potrafi lizac rowa kiedy potrzeba, prowadzący chyba powinien nie byc stronniczy zeby to mialo jakikolwiek sens
http://www.youtube.com/watch?v=y4PtF...eature=related polecam tych ktorzy nie widzieli jak manipuluje lisek |
Cytat:
|
Cytat:
Już kiedyś byłą tutaj dyskusja o tym jak jakiś bałwan kompilował jego wszystkie wypowiedzi w taki sposób. Oglądnij całość a dopiero potem wysuwaj wnioski. Bo o dziwo pamiętam że ktoś z forum po obejrzeniu całej dyskusji przyznał Lisowi rację! zresztą tak jak ja. Skoro wymagasz od innych obiektywizmu to zacznij od siebie. |
Cytat:
2. Pomagaliśmy Irakiczykom (powiedzmy że im :>) obalać Sadama i budować nową władzę. I jaki mamy z tego biznes?? Jeśli sądzisz że inaczej będzie w Libii to ukłony :rotfl:. Interesy w oparciu o "wdzięczność" to moga robić z nowymi reżimami: USA, Rosja, Francja czy UK. W tym układzie my robimy za murzyna i dobrze zdać sobie z tego sprawę. 3. Jeśli o mnie chodzi to twierdziłem od zawsze że Tusk jest bardzo złym premierem i jeśli chodzi o politykę zagraniczną to wyrządza Polsce bardzo duże szkody. Jest oczywiste że Polska ma w basenie Morza Śródziemnego dość symboliczne interesy i biorąc pod uwagę naszą "siłę" chyba żaden z sojuszników nie oczekiwał od nas jakiejś specjalnej "pomocy". I wystarczyło trzymać dziuba na kłódkę ograniczjąc się do sloganów o "politycznym poparciu". Ale PR-owiec Tusk oczywiście musiał dodać coś "od siebie" i wyszło na to że wspólnie z Niemcami jesteśmy sceptyczni wobec akcji w Libii. Niemcom to UK i Francja mogą naskoczyć (choć prasa niemiecka już krytykuje rząd za takie postawienie sprawy) ale nam wystawią w odpowiednim momencie rachunek za PR-owskie zapędy premiera. |
Cytat:
btw Cytat:
Przy okazji przymusowe "odkładanie" kasy w ZUS nie jest czasem odmianą hazardu ?? Donald ja Ci na prawdę dobrze życzę ale opamiętaj się :) |
Oglądałem wczoraj program Lisa i czułem niezłe zażenowanie patrząc na obrazki z konferencji u generała Kobylańskiego:rotfl: Banda oszołomów , "zoo antysemickie" co było chyba najlepszym okresleniem tego spendu. Politycy PIS w tle ,ktorzy z aprobata wypowiadali sie o tej imprezie i "Katolicki glos w twoim domu" z Torunia jako patron,brawo.
|
Dlaczego antysemickie? Twierdzenie że o Polsce i Polakach powinni decydować Polacy, a nie żydzi to antysemityzm? Nie ośmieszaj się. Gdyby ktoś się sprzeciwiał rządom mniejszości nienieckiej w Polsce to byłby antygermanizm? Dlaczego to co sie dzieje na Litwie nie jest określane antypolonizmem?
Uśmiech Szczuki w momencie kiedy Girzyński przypomniał, że za ukrywanie żyda była kara śmierci wyjaśnia wszystko. To poziom ten sam co jury w przytoczonym trochę wyżej przykładzie. Jakoś Francuzi nie mają ambicji "przypominać sobie swoich zbrodni, żeby można było o nich zapomnieć" :) większego kretynizmu nigdy nie słyszałem. To ze PiS jest jedyną partią która myśli o Polsce i Polakach to wiadomo od dawna. Nie musisz dawać kolejnych przykładów. |
Nie szkoda Wam czasu na tego typu pseudo publicystykę?
A tak z ciekawości. Kim jest Szczuka? Coś napisała, zagrała, odkryła,że tak często zapraszają ją do TV. W tym temacie jestem ignorantem całkowitym, i chciałbym się dowiedzieć czemu ją zapraszają a nie np. Biedronia, który by porównał sytuację Żydów w czasie wojny do sytuacji .....obecnie. |
Cytat:
|
Marszałek
Program Lisa to proste powielenie i kontynucja każdego numeru "Wprost", ktrego naczelnym jest własnie Lis Już dawno to zaobserwowałem,że temat z okładki "Wprost" znajduje się następnie w programie u Lisa.A we "Wproście" aż roi się od środowiska Szczuki (sama ma swoją rubrykę) do tego własnie Najsztub, Środa - stali komentatorzy.Lis po prostu przeniósł redakcje swojego tygodnika do TVP , dlatego w co drugim programie jest Szczuka albo Środa.Właściwie na każdy temat mają coś ciekawego do powiedzenia Generalnie to moim zdaniem Lis - "uczeń przerósł mistrza" tzn samego Michnika w gorliwości tropienia polskich nieprawości i wstydliwości W GW choć feminooszołomy mają dużo do powiedzenia (wicenaczelny Pacewicz) to Lis ma jakby obsesję na tym punkcie.Kwaśniewska,Szczuka,Środa to dzisiaj jego główny dwór PS:Girzyński a nie Giżyński! moim zdaniem Zbyszek wczoraj "pokazał jaja" czego sie po nim nie spodziewałem.Zawsze miał dużą wiedze, ale był za miękki dla adwersarzy.Puenta programu najbardziej trafna : "Żeby odkryć w Polsce antysemityzm trzeba jechać do Urugwaju" - Wojciechowski |
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=m_E99iJ8bOA |
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale jakże wyraźnie widzisz nawoływanie do nienawiści przez polityków których na owym spotkaniu nie pokazano ( nie mówię że ich nie było ale nikt nie widzial czy bili brawo czy moze wyszli) ,byli dopiero pokazani na nagraniu przed sądem w Polsce ,po drugie słowa "chcemy żeby Polska była rządzona przez Polaków" to nawoływanie do nienawiści????? Użyj chlopie rozumu- napewno go masz. gdzie tu kogos obrażono? Przeciw komu jest ta nienawiść?Co jest w tym nienormalnego?A to że Polską rządzą żydzi... no nie wiem czy Michnik jest żydem majac ojca żyda do tego z Ukrainy oskarzonego o próbe wywrotu w kraju( i brata prokuratora stalinowskeigo nawiasem mówiąc) - zakladając że tak to przy założeniu że chyba wszyscy się zgodzimy że środowisko Gazety Wyborczej osloniete z prawej flanki przez byłą Unię Wolności a z lewej przez SLD - to jest główna siła polskiej polityki to możemy dojść do wniosku że przeciwko właśnie tym siłom były wypowiedzi. Nie przeciwko jakims konkretnym narodom, tylka ludziom którzy działaja na szkodę narodu polskiego poprzez niszczenie naszej tradycji, wycieranie z pamięci naszych bohaterów, sprzedawanie polskiego majatku - głównie tu myśle cięzkiego przemysłu i przedsiebiorstw strategicznych - obcym państwom, podpisując niekorzystne , wręcz podejrzane umowy nie służące nam wszystkim lub korzystne blokując. Jako że ludzie ci w pewnej mierze maja pochodzenie żydowskie - w róznej linii- potocznie mówi się o nich żydzi. Tak jak każdy z nas darł nieraz japę jude,jude cracovia- kazdy z nas chyba wie że tak naprawdę tyca czy metal pewnie mają napletki ,co już u dr.Lusgartena ich załozyciela (czy jak mu tam) wcale nie jest takie pewne bo byl żydem :) |
Wygląda na to, że niektórzy członkowie Platformy Obywatelskiej notorycznie opuszczali lekcje języka polskiego. Po bulu Bronisława Komorowskiego, pora na 'Gdańszczanina' Donalda Tuska. Oj, nieładnie!
Wygląda na to, że premier postanowił dodać swojemu miastu i jego mieszkańcom godności. Niestety, zrobił to na siłę i skończyło się zwyczajnym 'bykiem' - donosi "Super Express". Choć może się wydawać, że jest to wpadka mniejszej kategorii, pisanie wyrazów określających mieszkańców miast z wielkiej litery także zalicza się do błędów ortograficznych. Wypadek przy pracy' Donalda Tuska świetnie wpisuje się w trend zapoczątkowany przez Bronisława Komorowskiego. W jednej, krótkiej depeszy udało mu się zmieścić dwa błędy: słowa 'bulu' i 'nadzieji'. Później prezydent bronił się, wspominając literówkę Jarosława Kaczyńskiego. Ale to było pudło, bo prezes PiS błędu nie popełnił. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- http://selkar.pl/zlote_zniwa_gross_j..._p_184109.html Zagięło mnie. |
Cytat:
|
Cytat:
Wiec tak zupełnie bez kontekstowo , z czarnej de wzięte przerzucanie ,,odpowiedzialności'' (połączone z usprawiedliwianiem się) na Kaczyńskiego , to to nie było. Bardziej na zasadzie ,,nie śmiej się dziadku z cudzego wypadku'' . |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:57. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl