Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

BiałaGwiazda 22.01.2012 18:54

Nie przesadzajmy,to jeszcze młody zawodnik bez renomy dla którego najważniejsza jest gra.Jeżeli taki Di Maria zarabia w Realu 2 miliony euro rocznie,a Canales swego czasu 1 milion to mało prawdopodobne czy rezerwowy zawodnik Lyonu zgarniałby większy hajs niż 500 tysięcy euro rocznie.Poza tym z ligi francuskiej do Legii przyszedł Ljuboja,teraz ten Japończyk Matsui vel "Tsubasa",a są to już rutynowani zawodnicy,więc wątpie czy z zarobkami byłby największy problem.

emjot 22.01.2012 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1211663)
Agali w Zawiszy, Koke byc moze w Legii, a u nas?

zobacz sobie ile i gdzie "grał" ostatnio Agali
i zastanów się czy chciałbyś tego turystę u nas

Soupie2 22.01.2012 20:09

Nie wiem jak tam wygląda temat wykupienia Bitona .....ale skoro dla klubu to tak dużo to może MY kibice pomożemy i się dołożymy?? hehe akcje zrobić i ciekaw jestem czy byłby jakiś odzew ;)...... może to Science fiction dla nie których ale ja bym się dorzucił

bellic88 22.01.2012 20:58

A może to wszystko cisza przed burzą?:> I nagle BUM jak nie hukną jakimś transferem:rotfl:

Ale tak szczerze mówiąc to trochę nie przekonuje mnie mówienie że mamy dobry i pełny skład. Możliwe że taki był do teraz ale jeśli reszta się zbroi to chyba zmienia postać rzeczy, prawda?:mysli:

BiałaGwiazda 22.01.2012 21:06

Problem w tym,że my nie mamy dobrego i pełnego składu.Jeżeli chcemy powalczyc ze Standartem w LE i w lidze z Legią,Lechem i Śląskiem to musimy zakupic przynajmniej klasowego lewego obrońce,nie mówiąc już o innych pozycjach..

Mistrz Yoda 22.01.2012 22:58

Zgadzam się z przedmówcami lewy obrońca to priorytet a i za środkowego bym się nieobraził. Nasz napad jak się rozkręci to zawsze coś strzeli tylko by z tyłu cześciej na zero było, a ostatnio było z tym trudno.
Mam nadzieję że uda się wzmocnić drużynę 2-3 zawodnikami choć z biegiem czasu mam coraz wieksze wątpliwości w tym temacie

JOSE 841 23.01.2012 13:47

Biton i Małecki to największe priorytety dla Wisły.Aczkolwiek może przed wyjazdem do Portugalii pojawi się ktoś nowy.Możliwe że V wypatrzy jakieś wzmocnienia podczas turnieju przy okazji V i Moskal będą mieli okazję jeszcze raz sie przyjrzeć Fallowi i ewentualnie podjąć jakieś decyzje ws transferu

Acapelo 23.01.2012 14:24

dobrze nam znany Charles rozwiązał kontrakt z Energie-- może warto zaryzykować

GaoFeng 23.01.2012 15:05

^^ Pilkarz, ktory jest za slaby na przecietny zespol 2. Bundesligi ma wzmocnic Wisle (ani razu nie byl w osiemnastce Energie)? Nwaogu to bardzo przecietny pilkarz zupelnie bez techniki.

TOMEK 11 23.01.2012 22:58

http://www.transfermarkt.de/de/tomas...eler_3013.html

ponad 200 meczów za granicą, od dzisiaj za free

wislak68 23.01.2012 23:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1212141)

Był już przez Wisłę sprawdzany (lata temu) i wtedy się nie przebił. Myślę że teraz tym bardziej. Nie widziałem go w meczach zagranicznych ale sądząc z załączonego linka szału nie zrobił. I chyba już nie zrobi.

jarcze 24.01.2012 00:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1212150)
Był już przez Wisłę sprawdzany (lata temu) i wtedy się nie przebił. Myślę że teraz tym bardziej. Nie widziałem go w meczach zagranicznych ale sądząc z załączonego linka szału nie zrobił. I chyba już nie zrobi.

Z drugiej strony to co jest najważniejsze czyli regularność gry w poprzedniej rundzie miał. W lidze 15 na 17 występów po 90 minut plus jeden w pucharze. W jednym meczu musiał pauzować za czerwoną kartkę.

Natomiast ja uważam, że nam nie potrzeba na ten moment kolejnego piłkarza który znacząco nie podniesie jakości gry. W sumie na lewej obronie wiele do tego nie trzeba, ale mamy tam dwóch zawodników więc branie trzeciego to na ten moment obciążanie budżetu. Jakbym miał wybór to bym wymienił go na Pajlicia, no ale to trzeba by rozwiązać z nim kontrakt.

Ponoć w St. Pauli podobała się gra Kirma - może by im go opchnąć;) jak dla mnie kandydat numer jeden do wylotu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 1211943)
dobrze nam znany Charles rozwiązał kontrakt z Energie-- może warto zaryzykować

A tego to akurat na te 3 miesiące bym wziął do kadry. Kontrakt raczej nie astronomiczny, zobaczylibyśmy na co go stać. Jakby się nie nadał to do widzenia.

wislak68 24.01.2012 00:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jarcze (Post 1212161)
Ponoć w St. Pauli podobała się gra Kirma - może by im go opchnąć;) jak dla mnie kandydat numer jeden do wylotu.

I co zostalibyśmy z trzema ofensywnymi skrzydłowymi (Mały, Boguś i Iliev)? Trochę mało jak na rundę która przed nami. Jest prawdą że ostatnią rundę Kirm miał bardzo średnią ale poprzednią wiosenną miał całkiem całkiem. A nuż teraz też się przełamie. Lepszej opcji chyba nie ma.

TOMEK 11 24.01.2012 10:06

http://www.transfermarkt.de/en/kris-...ler_22931.html

GaoFeng 24.01.2012 11:26

Podobno Jakub Czerwinski (rocznik 1991) z Niecieczy jest calkiem ciekawym srodkowym obronca! Jeszcze nie widzialem go w akcji, ale wszyscy mowia, ze od jego debiutu w Niecieczy obrona grala duzo lepiej i stracaly mniej bramek. Podobno rozegral rowniez dobry sparing ze Slaskiem. Czy ktos z was go widzial na zywo?

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=11680

piotrus1985 24.01.2012 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1211937)
Biton i Małecki to największe priorytety dla Wisły.Aczkolwiek może przed wyjazdem do Portugalii pojawi się ktoś nowy.Możliwe że V wypatrzy jakieś wzmocnienia podczas turnieju przy okazji V i Moskal będą mieli okazję jeszcze raz sie przyjrzeć Fallowi i ewentualnie podjąć jakieś decyzje ws transferu

przestan :cenzura: z tym Fallem... nie ma takiego tematu... oczywiscie po za Twoja glowa :shock:

riv 24.01.2012 11:38

W kontekście braku kasy w Wiśle, palącej potrzebie wzmocnień i braku Polaków: http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Górnik robi wyprzedaż, można by wyciągnąć Pazdana (http://www.transfermarkt.de/en/micha...ler_54512.html). A w Zagłębu przestają się lubić z graczami więc tanio można by wyciągnąć Hanzela (http://www.transfermarkt.de/en/lukas...ler_52571.html).

Zanim ktoś się na mnie rzuci - tak wiem, że nie są to zawodnicy na LM, wiem, że nie są już młodzi i perspektywiczni ale to solidni ligowcy, którzy nie żądali by pewnie wysokich kontraktów a drużyna NIE MOŻE składać się z samych wybitnych graczy, których potem odsprzedamy za miliony. Musi być jakiś rdzeń, piłkarze którzy w tym klubie zostaną i będą wprowadzać stabilność do drużyny. Potrzebujemy 3-4 wzmocnień a mamy tylko 1 miejsce na obcokrajowca, w tym kontekście to, że są Polakami i umieją kopnąć piłkę w miarę prosto staje się dużym plusem. I ostatni argument - prawdopodobnie tylko na takich graczy nas obecnie stać.

GaoFeng 24.01.2012 12:17

http://www.sport.pl/sport-lodz/1,117..._Zaglebia.html

Lub moze jednak Sebastian Madera? Jak na nasza Ekstraklase to dobry obronca i zeby nie bylo komentarzy po co nam pilkarz z przecietnej druzyny: tylko Legia tracila w tym sezonie mniej bramek niz Widzew!

Kamil_mchw 24.01.2012 13:21

Pazdan...??
wolę Nalepe który jest młodszy, bardziej perspektywiczny, jest Wiślakiem, nie musimy za niego płacić... a poziom podobny...
Hanzel...??
wolę Chrapką... itd. to co wyżej...
poza tym ludzie, mamy w kadrze 24 zawodników + kilku z ME gdyby była taka potrzeba... nie wystarczy ??
Popatrzcie na inne ligi świata, we wszystkich klubach mają podobna ilość zawodników a często mają więcej meczy do rozegrania...

mam też takie pytanie...
Jovanovic w Partizanie grał jako stoper czy boczny obrońca??

kacpaw91 24.01.2012 13:59

Ktoś proponował Cywkę. Cywka idzie do Lecha.

cfa 24.01.2012 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 1212234)
Pazdan...??
wolę Nalepe który jest młodszy, bardziej perspektywiczny, jest Wiślakiem, nie musimy za niego płacić... a poziom podobny...
Hanzel...??
wolę Chrapką... itd. to co wyżej...
poza tym ludzie, mamy w kadrze 24 zawodników + kilku z ME gdyby była taka potrzeba... nie wystarczy ??
Popatrzcie na inne ligi świata, we wszystkich klubach mają podobna ilość zawodników a często mają więcej meczy do rozegrania...

mam też takie pytanie...
Jovanovic w Partizanie grał jako stoper czy boczny obrońca??

Z wywiadu z nim:
Cytat:

Wymieńmy kilka nazwisk: Subotić, Ivanović, Vidić...
Dokładnie. Same duże nazwiska. Na mojej pozycji jest chyba największa rywalizacja, dlatego na razie nie ma nawet o czym mówić. Ale myślę, że w ciągu kilku lat do nich dołączę. A jak nie, to najwyżej przekwalifikuję się na prawego obrońcę (śmiech).

cały wywiad: http://www.weszlo.com/news/8082-Nie_...a_ci_kolo_domu

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1212248)
Ktoś proponował Cywkę. Cywka idzie do Lecha.

Gdzieś czytałem, że chce zostac na wyspach i ponoc ma ofertę z Reading.

riv 24.01.2012 14:13

@Kamil_mchw
Jovanović grał głównie jako stoper w Partizanie.
Co do Chrapka i Nalepy - my potrzebujemy WZMOCNIEŃ a nie piłkarzy którzy wzmocnieniami ewentualnie mogą być. Szczególnie tyczy się to obrony, gdzie mamy obecnie taki sajgon, że nie możemy sobie pozwolić na eksperymenty - Pazdan albo Madera mogą być wykorzystani jako tani łatacze dziur w tej formacji bo obaj są lepsi niż Bunoza (chociaż uważam, że ten chłopak jest trochę niedoceniany), Jaliens czy Czekaj (który ma 2 występy na poziomie ekstraklasy a robi się już z niego zbawcę!).

PS. A a'propos Nalepy jego Ruch Radzionków stracił 30 goli - tylko 3 drużyny straciły więcej. Ja nie odmawiam chłopakowi talentu, ale to chyba jeszcze dla niego za wcześnie jeśli chodzi o grę w Ekstraklasie, a co dopiero w Wiśle Kraków.

TOMEK 11 24.01.2012 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez riv (Post 1212205)
W kontekście braku kasy w Wiśle, palącej potrzebie wzmocnień i braku Polaków: http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Górnik robi wyprzedaż, można by wyciągnąć Pazdana (http://www.transfermarkt.de/en/micha...ler_54512.html). A w Zagłębu przestają się lubić z graczami więc tanio można by wyciągnąć Hanzela (http://www.transfermarkt.de/en/lukas...ler_52571.html).

Zanim ktoś się na mnie rzuci - tak wiem, że nie są to zawodnicy na LM, wiem, że nie są już młodzi i perspektywiczni ale to solidni ligowcy, którzy nie żądali by pewnie wysokich kontraktów a drużyna NIE MOŻE składać się z samych wybitnych graczy, których potem odsprzedamy za miliony. Musi być jakiś rdzeń, piłkarze którzy w tym klubie zostaną i będą wprowadzać stabilność do drużyny. Potrzebujemy 3-4 wzmocnień a mamy tylko 1 miejsce na obcokrajowca, w tym kontekście to, że są Polakami i umieją kopnąć piłkę w miarę prosto staje się dużym plusem. I ostatni argument - prawdopodobnie tylko na takich graczy nas obecnie stać.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez riv (Post 1212251)
@Kamil_mchw
Jovanović grał głównie jako stoper w Partizanie.
Co do Chrapka i Nalepy - my potrzebujemy WZMOCNIEŃ a nie piłkarzy którzy wzmocnieniami ewentualnie mogą być. Szczególnie tyczy się to obrony, gdzie mamy obecnie taki sajgon, że nie możemy sobie pozwolić na eksperymenty - Pazdan albo Madera mogą być wykorzystani jako tani łatacze dziur w tej formacji bo obaj są lepsi niż Bunoza (chociaż uważam, że ten chłopak jest trochę niedoceniany), Jaliens czy Czekaj (który ma 2 występy na poziomie ekstraklasy a robi się już z niego zbawcę!).

PS. A a'propos Nalepy jego Ruch Radzionków stracił 30 goli - tylko 3 drużyny straciły więcej. Ja nie odmawiam chłopakowi talentu, ale to chyba jeszcze dla niego za wcześnie jeśli chodzi o grę w Ekstraklasie, a co dopiero w Wiśle Kraków.

:rotfl:

ignor jest

kacpaw91 24.01.2012 14:36

My potrzebujemy rezerw:
- aby tacy jak Uryga, Szewczyk, Chrapek, Nalepa mieli gdzie grać w seniorskiej piłce. Zbierać doświadczenie.
- aby zawodnicy w pierwszej drużynie nie powracali do wysokiej formy.
- aby promować bardziej Wisłę w okolicy.
- aby mieć rozeznanie w okolicznych mniejszych zespołach, czy jakiś piłkarz nie może zostać drugim Kubą.
- aby mieć miejsce na sprowadzanie piłkarzy z niższych lig, którzy mogą w perspektywie dwóch-trzech lat wypalić, aby taki piłkarz miał gdzie grać i nie martwił się jak nie przebije się od razu do pierwszej drużyny to pewnie w "próżni"
- aby miał gdzie od czasu do czasu grać drugi bramkarz

Koszty wielkie nie są. Zapewne kosztowałoby nas to mniej niż pół kontraktu Jaliensa. Sądzę, że w połączeniu z drużyną MESA mogłoby nas to wciągnąć na wyższy poziom sportowo-organizacyjny.

JOSE 841 24.01.2012 16:11

GaoFeng za Madere Zagłębie dawało1 mln gdyby Wisła wyraziła zaintersowanie Maderą cena by zapewne jeszcze bardziej wzrosła .Więc raczej Madera w Wiśle to może melodia przyszłości ale nie transfer w tym ani w następnym okienku chociaż letnie okienko będzie dużo ciekawsze.W tym okienku to raczej tylko import zawodników z ME kacpaw91 bardzo możliwy scenariusz być może właśnie taki scenariusz zakłada Moskal

xanti1906 24.01.2012 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1212257)
My potrzebujemy rezerw:
- aby tacy jak Uryga, Szewczyk, Chrapek, Nalepa mieli gdzie grać w seniorskiej piłce. Zbierać doświadczenie.
- aby zawodnicy w pierwszej drużynie nie powracali do wysokiej formy.
- aby promować bardziej Wisłę w okolicy.
- aby mieć rozeznanie w okolicznych mniejszych zespołach, czy jakiś piłkarz nie może zostać drugim Kubą.
- aby mieć miejsce na sprowadzanie piłkarzy z niższych lig, którzy mogą w perspektywie dwóch-trzech lat wypalić, aby taki piłkarz miał gdzie grać i nie martwił się jak nie przebije się od razu do pierwszej drużyny to pewnie w "próżni"
- aby miał gdzie od czasu do czasu grać drugi bramkarz

Koszty wielkie nie są. Zapewne kosztowałoby nas to mniej niż pół kontraktu Jaliensa. Sądzę, że w połączeniu z drużyną MESA mogłoby nas to wciągnąć na wyższy poziom sportowo-organizacyjny.

Gdzie te rezerwy będą grały?

Kamil_mchw 24.01.2012 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1212307)
Gdzie te rezerwy będą grały?

przecież nie w kasynie...
chyba oczywistym jest że na stadionie Wisły Kraków!!
może Cię to zdziwi ale niemal na całym świecie jest tak, że rezerwy grają na tym samym stadionie co pierwsza drużyna... oczywiście jeśli mecz odbywa się "u siebie"

Michal_1990 24.01.2012 18:32

http://www.transfermarkt.de/de/maksi...ler_87262.html

xanti1906 24.01.2012 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 1212311)
przecież nie w kasynie...
chyba oczywistym jest że na stadionie Wisły Kraków!!
może Cię to zdziwi ale niemal na całym świecie jest tak, że rezerwy grają na tym samym stadionie co pierwsza drużyna... oczywiście jeśli mecz odbywa się "u siebie"

W jakiej lidze? bo chyba nie Ekstraklasa, ani nie 1. ani 2.

kacpaw91 24.01.2012 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1212321)

A czemu nie 2. liga?

Poza tym można zaproponować zapisy, aby drużyny rezerw mogły grać maksymalnie w 1. lidze. Tak jest w Hiszpanii.

szprotson 24.01.2012 19:02

nieprawda
w lidze hiszpańskiej Barcelona B moglaby awansować do Primera D pod warunkiem spadku Barcelony.
Zreszta, u nas jest tak samo.

No ale wrócmy do tematu rezerw który ktoś wymyślił z braku laku. Takowe rezerwy posiada Lechia Gdańsk.
No więc teraz wymieńcie korzyści z posiadania takiej druzyny.

p.s. Co do tekstu "koszty wielkie to nie są"...Im wyższa liga tym wyższe koszta. Jeśli by grali w krakowskiej Serie "A" to jeszcze zrozumiem, ale czy to ma sens wtedy? Oczywiscie ze nie ma.
Zreszta, kazda liga w polsce jest inna. Inaczej sie gra w trzeciej, inaczej w drugiej, inaczej w pierwszej a inaczej w ekstraklasie.
Młoda Ekstraklasa była by naprawde dobra opcją gdyby tylko druzyny podchodziły do tego z odpowiednim jajem i przestrzeganiem przepisów. A nie że teraz ME wygląda jak zsyłka na sybir.

Kamil_mchw 24.01.2012 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1212321)

no w PL zdaje się że są tylko 3 opcje...
1. Zacząć od nowa, tak jak każdy nowo powstały klub, czyli od B klasy i walczyć o możliwość gry w max 1 lidze(jak to jest w Hiszp, Ang, Hol, itd.)
2. Stworzyć odrębną ligę. (nierealne...??)
3. Połknąć jakiś słabszy klub istniejący (grający np. w 2 lidze) posiadający długi... coś a'la fuzja Lecha i Amici... Amica zaraz po fuzji zaczęła od 3 ligi, czyli teraz 2. Najlepiej taki który byłby blisko Krakowa i który posiadałby jakąś bazę szkoleniową, żeby piłkarze mogli wyjeżdżać na mini zgrupowania przed konkretnymi meczami... albo żeby młodzi Wiślacy mieli gdzie kopać...

kacpaw91 24.01.2012 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 1212332)
1. Zacząć od nowa, tak jak każdy nowo powstały klub, czyli od B klasy i walczyć o możliwość gry w max 1 lidze(jak to jest w Hiszp, Ang, Hol, itd.)
3. Połknąć jakiś słabszy klub istniejący (grający np. w 2 lidze) posiadający długi... coś a'la fuzja Lecha i Amici... Amica zaraz po fuzji zaczęła od 3 ligi, czyli teraz 2. Najlepiej taki który byłby blisko Krakowa i który posiadałby jakąś bazę szkoleniową, żeby piłkarze mogli wyjeżdżać na mini zgrupowania przed konkretnymi meczami... albo żeby młodzi Wiślacy mieli gdzie kopać...

Nie pamiętam dokładnie, ale przy powstawaniu MESA było coś powiedziane, że jakby drużyny chciały przywrócić rezerwy to mogłyby to zrobić w tej klasie, w której je wycofały. Jakby ktoś mógł to potwierdzić bądź sprostować byłbym wdzięczny

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1212328)
No ale wrócmy do tematu rezerw który ktoś wymyślił z braku laku. Takowe rezerwy posiada Lechia Gdańsk.
No więc teraz wymieńcie korzyści z posiadania takiej druzyny.

Korzyści wymieniłem wyżej. Co do Lechii nie orientuje się w sytuacji kto trafił z rezerw, a kto z MESA, ale mają kilka ciekawych nazwisk młodych graczy w pierwszym zespole. Zauważcie kto grał w naszych dawniejszych rezerwach. Teraz jak piłkarz w wieku 22 lat odchodzi z naszej MESY to gra w 3. lidze. Z naszych dawnych rezerw kilku zawodników przebiło się do pierwszego zespołu, a kilku znaleźć można nadal w drużynach Ekstraklasy. Teraz ciężko nam choćby o zawodników jak B. Iwan i G. Kmiecik. Wisły nigdy nie zwojowali, ale w średnich zespołach Ekstraklasy i czołowych jej zaplecza rozegrali sporo meczów. Nasza drużyna MESA nie służy piłkarzom, którzy mają 19-21 lat. Jakby przejrzeć kadry zespołów Ekstraklasy to z naszych dawnych rezerw znajdzie się naprawdę wielu piłkarzy. Co innego z MESA.

ardem99 24.01.2012 23:15

Uche jest wolnym zawodnikiem, może jego wziąć ? Rozwiązali jego klub w Szwajcarii i dostał wolną rękę do szukania nowego pracodawcy

czarny7777777 24.01.2012 23:38

?

na Uche to napewn nie bedzie nas stac ale ktoregos z tych (przynajmniej mozna wyrazic zainteresowanie)

http://www.transfermarkt.co.uk/en/da...eler_7568.html
http://www.transfermarkt.co.uk/en/pa...ler_16118.html
http://www.transfermarkt.co.uk/en/vi...ler_63290.html

xanti1906 24.01.2012 23:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 1212332)

Jeżeli taki temat by się pojawił, to chyba najlepszą opcją jest trzeci punkt. Jak narazie jednak jest to nierealne, a korzyści które wymienia kacpaw1są naciągane.

Ktoś wie coś na temat klubów filialnych u nas?

TOMEK 11 25.01.2012 12:54

wszyscy bez klubów

ŚO
http://www.transfermarkt.co.uk/en/ma...eler_7517.html
http://www.transfermarkt.co.uk/en/iv...ler_13453.html
http://www.transfermarkt.co.uk/en/ma...eler_5860.html
http://www.transfermarkt.co.uk/en/ma...ler_15324.html
http://www.transfermarkt.co.uk/en/ko...ler_51437.html

LO

http://www.transfermarkt.co.uk/en/ma...ler_77750.html
http://www.transfermarkt.co.uk/en/al...ler_26516.html
http://www.transfermarkt.co.uk/en/ce...eler_9830.html

ŚP
http://www.transfermarkt.co.uk/en/ma...ler_14382.html
http://www.transfermarkt.co.uk/en/ti...eler_9793.html
http://www.transfermarkt.co.uk/en/ja...ler_29394.html
http://www.transfermarkt.co.uk/en/go...eler_9598.html
http://www.transfermarkt.co.uk/en/po...eler_3439.html
http://www.transfermarkt.co.uk/en/iu...ler_46489.html
http://www.transfermarkt.co.uk/en/ma...ler_72648.html
http://www.transfermarkt.co.uk/en/ju...pieler_92.html

PS
http://www.transfermarkt.de/en/pasca...eler_3914.html
http://www.transfermarkt.de/en/xisco...ler_15800.html
http://www.transfermarkt.de/en/petr-...ler_38339.html

LS
http://www.transfermarkt.de/en/fode-...eler_5710.html
http://www.transfermarkt.de/en/david...ler_40207.html
http://www.transfermarkt.de/en/boude...eler_3173.html

dawids 25.01.2012 13:09

http://www.youtube.com/watch?v=lGdVYIi51yo
Patryk teraz wyjezdza na testy do herty
a w ostatnim sparingu Stomilu z Arka (4;1 dla stomilu ) ogral 4 arkowcow jak chcial
mozna mu sie przyjrzec

dawids 25.01.2012 13:11

http://www.youtube.com/watch?v=bszhkrhADB8

Chrisman 26.01.2012 11:03

Ebi rozwiązał kontrakt ma kartę w ręku czyli to co tygryski lubią najbardziej

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl