Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

gypsy 25.01.2014 16:59

Pech Kuby, w 6. minucie meczu z Augsburgiem doznał kontuzji... Podejrzewa się zerwanie więzadła krzyżowego :/
http://www.90minut.pl/news/227/news2...kowskiego.html

SharksiK 26.01.2014 00:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1346195)
Synek za dlugo na forum przesiadujesz i nicki mylisz. Niestety, dla Twojej informacji nie siedze na forum 24h i nie spamuje na temat Maleckiego. Wypowiadam sie sporadycznie. Natomiast lubie sie ponabijac z niektorych, np. Z pana, ktory jeszcze w lutym spelnial marzenia, kochal Wisle i nie mial zamiaru nigdzie sie ruszac. Poza tym nie zgrywaj medrka, bo tak sie sklada, ze system gimnazjalny mnie nie objal. A co do Siary, to moge sie zalozyc, ze chlop wiecej chodzi na Wisle, niz masz lat. A km przejechanych ma wiecej, niz Twojego debilnego pisania i zgrywania medrka na tym forum.

Ale że niby co? Małecki miał się kopać z koniem w imię miłości do Wisły? Nie mieszajmy w to Wisły! To przede wszystkim!

Mało to jest ludzi, co z jedynie sobie znanych powodów omijają stadion, a mimo tego Biała Gwiazda zawsze była jest i będzie w ich sercach najważniejsza?

NAjlepiej pewnie by było gdyby Mały zdechł u nas z głodu lub skończył na etacie gospodarza murawy, dla miłości można zrobić wszystko, a jak.
Póżniej klub kupił by mu domek na wsi, łożył na utrzymanie pociech, opłacił studia gdy dorosną...

Piłka nożna to jego praca, to pewnie wszystko co posiada i co pewnie umie. Chyba to ostatni dzwonek by przestał zachowywać się jak szczeniak w szaliku w odwróconym na kolor pomarańczowy flayersie a zainteresował się przyszłością.
6 lat i trzeba będzie mieć inny pomysł na życie...nikt pózniej nie pomoże, każdy ....a zapomni i uda że nie widzi, telefon wiecznie zepsuty, skasowane numery...
Bardzo dobrze że w końcu wyskoćzył z tego pudełka w jakim go wszyscy widzieli. Będzie mu pewnie trudno jednak sam sobie po części winien ale koniec końcow powinien na tym skorzystać.
Wisła to nie Barca a MAłecki to nie Messi...

Teraz juz na spokojnie, z czystą głową i wolny od chorych zoobowiązań może skupić się na kontynuowaniu kariery i zapewnieniu sobie przyszłości. A co do Wisły czuje?
A mozna kochać mniej lub więcej? Czy wy kochacie Wisłę raz mniej raz więcej?
Albo się kocha albo nienawidzi, nie ma półśrodków.

Pewnie trzeba dorosnąć by pewne rzeczy zrozumieć i nauczyć się je po prostu czytać

HEDu 29.01.2014 05:24

gdyby to była prawdziwa miłość, a nie stek pustych obietnic to Mały grałby tu dalej.
gdyby Patryk miał silny charakter (bo jedyne co potrafi to szczekać) to by też tu został, a tak poszedł na łatwizne (jak baba).
teraz odpowiem czemu:
1: miał obowiazujacy kontrakt z Wisłą, więc mógł zasuwać na treningach i czekać na swoją szanse - w koncu w milosci więcej sie daje niz oczekuje - a kontraktu niskiego wcale nie miał, by tu przytaczać pierdoły o zdychaniu z głodu czy o braku hajsu na pampersy [Kosa mógł grać za ile tam było, 2 czy 5 tysi na miecha. Mały czytałem miał ok 35].
2: nikt nie chciał go z Wisły wypychać, ba - prawdopodobnie mógłby liczyć na przedłużenie kontraktu, ale jako rezerwowy pewnie ten kontrakt byłby niższy. tak czy siak to on zechciał odejść, bo nie dał rady i psychicznie i sportowo. sporo wałków wykręcił a i tak dawano mu te szanse. to taki związek pasożytniczy i co najgorsze to ta połowa która dostawała więcej w nim zechciała odejsc. materiał na niszczenie samego siebie i do tego kogoś (w tym wizerunku klubu). możliwe też, że w szatni też lubiany nie był i też (znowu) nie dał rady psychicznie (ale jak beształ Kose to było okej). moim zdaniem dobrze, że odszedł - i dla Wisły i dla niego samego (ale czy to jest dobry klub dla niego - sie okaże). Nie badzmy kibicami zawodników...

albo sie kocha albo nienawidzi? a gdzie w tym obojętność? przecież wyszedł tu brak lojalności i szczerości. z drugiej strony może chciał, a nie mógł. no ale wtedy to i trzeba mierzyć czyny na zamiary i wiedzieć co się mówi, gdzie i komu.

Cisse99 29.01.2014 12:24

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...m-klubie/n790r

filoo 29.01.2014 13:18

@Cisse99

Ziomek to jest info z Paździerza

rozarian 29.01.2014 20:52

Cikos być może wyląduje w Szkocji:

http://sport.stv.tv/football/clubs/r...cikos-on-loan/

huberix 29.01.2014 22:01

Ja Cikosa Wiśle nigdy nie daruje, taki dobry grajek bł do wyciągniecia za grosze, ale nie co z tego że był jednym z najlepszych lidze, zaproponujmy kolejne wypożyczenie ! Debile.. Wymiatał w naszej lidze..

Blaszczu16 29.01.2014 22:06

Cikos wymiatał? A ile on Wiśle dał? Pamiętam, że zagrał dobrze w meczu z Legią, a tak to średni zawodnik. Już Lamey więcej dał Wiśle niż on.

xanti1906 29.01.2014 22:13

U Cikosa było najbardziej widać progres. Przychodził jako naprawdę drewniany grajek, a odchodził jako bardziej niż przyzwoity obrońca.

syryls 29.01.2014 22:14

Sytuacja z Cikosem wyglada jak z Bitonem pewnego poziomu nie przeskoczy

huberix 29.01.2014 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1346645)
Cikos wymiatał? A ile on Wiśle dał? Pamiętam, że zagrał dobrze w meczu z Legią, a tak to średni zawodnik. Już Lamey więcej dał Wiśle niż on.

Sorkaa, bardziej chodziło mi o to co powiedział xanti, zrobił największy progres i gdyby został moglibyśmy zarobić na nim solidny kawał pieniądza, ale cóż Było, minęło ..

HEDu 29.01.2014 22:45

Cikos, Alvarez - dla mnie podobni zawodnicy i w dzisiejszej Wisle także by grali.

Uran235 30.01.2014 03:15

Cikos miał jakąś poważną kontuzję po odejściu od nas? Nigdy nie uważałem go za dobrego grajka, ale wg Transfremarktu on nie tylko nie gra, ale nawet przeważnie nie ma go w kadrze meczowej Slovana...

arti 30.01.2014 07:47

moim zdaniem to mial zdrowie do gonienia i szarpania sie przez caly mecz i niewiele wiecej.Alvarez byl ogolnie o wiele lepszy tylko ta fatalna balonowata wrzutka..

cfa 30.01.2014 08:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1346645)

Tylko, że Cikos był dużo dużo młodszy i mógłby byc dużo dużo lepszy.

Pero 30.01.2014 08:54

on nawet nie umiał autu wyrzucić. stał przy linii i sie zastanawiał pół godziny do kogo rzucić

cfa 30.01.2014 09:08

No i właśnie z tego powodu nie awansowaliśmy do LM, bo jak by był na Cyprze to by wydarł te parę minut i Apoel by nie strzelił, a Wilk byłby bohaterem Wisły która by dominowała ligę tak jak za dawnych starych lat, nie tak jak teraz "dominuje" ją Legia :)

KrzychooR 30.01.2014 10:28

Niektórzy to mają naprawde bujną wyobraźnie... Wg transfermarktu Cikos zagrał 18 spotkań od czasu kiedy odszedł z Wisły...

HEDu 30.01.2014 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1346662)
moim zdaniem to mial zdrowie do gonienia i szarpania sie przez caly mecz i niewiele wiecej.Alvarez byl ogolnie o wiele lepszy tylko ta fatalna balonowata wrzutka..

z tą balonową wrzutką to jest taka ciągnąca sie opinia po jednym meczu, w którym on rzucił rzeczywiscie z 20 takich dośrodkowan do bramkarza, ale nie przypominam sobie żeby tak robił zawsze (jakies asysty tez zaliczał).. poza tym to obronca i jako obronca wydaje mi sie spisywał sie najlepiej z wszystkich od czasów Baszcza. na początku na PO Jova też mi sie podobał, ale to było bardzo krótko.

co do Cikosa to tak, nie gra za wiele, jeszcze poważna kontuzja mu sie przytrafiła, ale Slovan to Slovan. najlepsza druzyna w tej lidze. nie wiemy czemu nie poszedł na wypozyczenie czy go nie sprzedali gdzies.

speedfashion 30.01.2014 20:58

Z balonową wrzutką bardziej kojarzy mi się pewien Urugwajczyk.

Cikos był, jaki był, ale teraz pewnie wzięlibyśmy go z pocałowaniem ręki. Zawsze imponowało mi jego przygotowanie fizyczne.

Blaszczu16 30.01.2014 23:39

Taa, pamiętam jak Maaskant go opierniczał krzycząc: "Think! Think!!!!

A co do prawych obrońców to dobry był jeszcze Peter Singlar. Miał chłopak i drybling i ciąg do przodu. Alvarez, moim zdaniem był średnim zawodnikiem. Wyróżniało go tylko to, że wzięliśmy go z ligi włoskiej.

laxa 31.01.2014 18:31

Andrzej Iwan podobno został skautem Lechii Gdańsk

domin_czyzyny 31.01.2014 22:09

A Żurawski kandydatem do europarlamentu z ramienia...SLD...

arti 31.01.2014 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1346751)
Z balonową wrzutką bardziej kojarzy mi się pewien Urugwajczyk
Cikos był, jaki był, ale teraz pewnie wzięlibyśmy go z pocałowaniem ręki. Zawsze imponowało mi jego przygotowanie fizyczne.

Właśnie o nim napisałem.

speedfashion 31.01.2014 22:21

Muszę przyznać, że zrobiło mi się bardzo przykro, gdy przeczytałem o Żurawskim.

@Arti

Przepraszam, musiałem coś poknocić. :)

UW&I 31.01.2014 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1346922)
A Żurawski kandydatem do europarlamentu z ramienia...SLD...

już na derbach gromkie "żuraw żuraw wypi***alaj"

Elendil 31.01.2014 23:00

mam nadzieję, że jeszcze przemyśli tę decyzję. Jak nie, to może napisać książkę "od bohatera do zera w 5 minut"

heoij 31.01.2014 23:07

Cytat:

Maciej Żurawski, legendarny piłkarz Wisły, będzie kandydatem SLD do Parlamentu Europejskiego. - Wystartuje z trzeciego miejsca - potwierdza Rafał Kudas, rzecznik małopolskiego SLD.
Sojusz Lewicy Demokratycznej w Małopolsce ustalił właśnie kandydatów do PE. Teraz listę i kolejność muszą jeszcze zatwierdzić władze krajowe. Z pierwszego miejsca wystartuje Joanna Senyszyn, z drugiego Andrzej Szejna, a z trzeciego właśnie Maciej Żurawski. - Jest znaną i lubianą osobą, może wnieść powiew świeżości do polskiej i europejskiej polityki - przekonuje Kudas.
Nie spodziewałem się, że Żurawski będzie startował (ma on w ogóle maturę?) a co dopiero z lewackiej i komunistycznej partii ...

Elefant 31.01.2014 23:24

Wstyd.

Pieniędzy mu brakuje czy co ?

ypeeh 31.01.2014 23:30

Zaraz wstyd, jeśli SLD jest zbieżne z jego poglądami politycznymi, to niech sobie startuje. Bo jak ktoś ma poglądy lewicowe, to nie może być prawdziwym Wiślakiem? Bez przesady...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl