Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Karherop 20.12.2022 12:13

Na papierze nikogo lepszego z Hiszpanii za free nie dało się sprowadzić. Rynek w środku sezonu jest praktycznie martwy, a dla klub1 ligi polskiej jest już całkowicie nieatrakcyjny. LO z takim doświadczeniem będzie na wagę złota. Inna sprawa że może się połamać po 3 meczach, bo historie kontuzji ostatnich lat ma dramatyczna.

Niemniej widać że Kiko że swoim sztabem działa i bardzo dobrze.

Teraz wypada wywieźć trochę drewna, wypożyczyć tych z najdłuższymi kontraktami i zgrywać kadrę. Do Turcji na pewno nie zabierzemy aż 34 zawodników.

28-30 to max jaki powinien lecieć

azor 20.12.2022 12:21

A to nie lecimy do Turcji?

Pan Trela po raz kolejny celnie. BTW. jeden z niewielu, których rzeczywiście można tytułować per. Dziennikarz

https://weszlo.com/2022/12/20/weryfi...iko-ramirezem/

Pulpet 20.12.2022 12:47

Właśnie miałem napisać, że przepaść warsztatu pomiędzy nim a resztą cymbałów od stanowskiego jest porażająca.

wolfy 20.12.2022 12:55

Jak pierwszy raz przeczytałem tekst też byłem w szoku, potem sprawdziłem autora.

WiateritoTSW 20.12.2022 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez IncognitoTSW (Post 1595762)
A gdzie to przeczytałes?

Na Twitterze - żeby nie było mam świadomość ze tam pisze się wiele zmyślnych rzeczy - stad moje pytanie

Karherop 20.12.2022 16:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1595764)
A to nie lecimy do Turcji?

Pan Trela po raz kolejny celnie. BTW. jeden z niewielu, których rzeczywiście można tytułować per. Dziennikarz

https://weszlo.com/2022/12/20/weryfi...iko-ramirezem/

Oczywiście, mój błąd, Turcja.

Pan Trela to już nawet bardziej felietonista niż dziennikarz. Autor najlepszych, długich tekstów analitycznych. Można się jedynie cieszyć że ktoś taki chce pisać o Wiśle. Bo pisze ciekawie, mądrze i trafnie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiateritoTSW (Post 1595767)
Na Twitterze - żeby nie było mam świadomość ze tam pisze się wiele zmyślnych rzeczy - stad moje pytanie

ja myślę że Davida Junce to nikt nie musiał polecać, bo to bardzo znane nazwisko w hiszpańskim futbolu. Jakby nie kontuzje o praktycznie stracone ostatnie 3 lata to pewnie by występował w Sevilli czy Valencii.

WiateritoTSW 20.12.2022 16:04

Pisze bo co by nie było i jak źle by nie było to Wisła się bardzo dobrze klika. Ciekaw jestem tylko jaki jest stosunek klików w artykułach w których pisze się o Wiśle dobrze, a tych o Wiśle źle

DeadOrAlive 27.12.2022 21:29

Cytat:

Decyzją działu sportowego, sztabu szkoleniowego i zarządu TS Wisła Kraków SA - po analizie wizji rozwoju drużyny przedstawionej przez trenera - trzonu przedstawionej koncepcji nie będą stanowić: Ivan Borna Jelić Balta, Momo Cissé, Sławomir Chmiel, Dor Hugi, Jakub Niewiadomski, Patryk Plewka, Piotr Starzyński, Krystian Wachowiak.
Żegnam Was, już wiem... :-)

WiateritoTSW 27.12.2022 21:36

Bardzo trafne odejścia, choć mam wrażenie że będzie mi lekko brakować Hugiego i Balty. Na odejście Plewki czekałem lata.

gizmowisla 27.12.2022 21:40

jeszcze pasozyty jak Basha, Mlysski i Colley - ewentualnie Pereira ( choc jemu jeszcze ostatnia szanse i jedna runde bym dal) tylko kto to szrotowisko przygarnie ?? moze Kwiecien sie zlituje

KOALIK 27.12.2022 22:01

A wyznawcy TS-u jeszcze niedawno przekonywali, że Plewka i Starzyński będą stanowić o sile Wisły, a w perspektywie będą mogli zostać sprzedani za poważne pieniądze.

WiateritoTSW 27.12.2022 22:03

Starzyński za te koncówke meczu z Lechem? Wieczysta nawet go nie zechce. A co do Plewki to z szacunku do tego, że jakby nie było jest swój - nie zaszczycę jego ,,umiejętności" komentarzem. To jest ten typ piłkarza, który już nigdzie nie wypali.

gizmowisla 27.12.2022 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiateritoTSW (Post 1595855)
Starzyński za te koncówke meczu z Lechem? Wieczysta nawet go nie zechce. A co do Plewki to z szacunku do tego, że jakby nie było jest swój - nie zaszczycę jego ,,umiejętności" komentarzem. To jest ten typ piłkarza, który już nigdzie nie wypali.

no bo raczej nigdy nie wypali ktos kto jeszcze nigdzie nigdy nie wypalil -nie hce chlopaka obrazac - ale Garbarnia- Hutnik czy Wieczysta to dla niego miejsce

kopaczoholik 27.12.2022 23:09

Abstrahując od nazwisk to zapowiada się kolejny hard reset... znowu rozpalamy kominek, w którym palimy pieniędzmi... Ciągłe rewolucje kadrowe zaprowadziły nas do pierwszej ligi. Stabilizacja w tym klubie to jakaś nie znana legenda...

Elendil 27.12.2022 23:11

Każdego pożegnam bez żalu, tylko Hugi coś tam dawał z przodu, ale i tak nieadekwatnie do zarobków. Do tej grupy zdecydowanie dodałbym jeszcze Młyńskiego.

Cytat:

Stabilizacja w tym klubie to jakaś nie znana legenda...
Błagam, stabilizacja z tymi piłkarzami to by była, ale w 2 lidze. Żeby ustabilizować kadrę, najpierw trzeba mieć w niej w miarę sensownych piłkarzy.

gizmowisla 27.12.2022 23:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kopaczoholik (Post 1595857)
Abstrahując od nazwisk to zapowiada się kolejny hard reset... znowu rozpalamy kominek, w którym palimy pieniędzmi... Ciągłe rewolucje kadrowe zaprowadziły nas do pierwszej ligi. Stabilizacja w tym klubie to jakaś nie znana legenda...

czyli nic nie robmy - i patrzmy jak te paralityki obrywaja od polowy polamatorskiej ligi tak ????

sandomingo 27.12.2022 23:41

Co do samych nazwisk to nie ma co dyskutować, przydałoby się ich jeszcze kilka na tej liście.
Pytanie tylko, co dalej? Nie sądzę, żeby na wszystkich od razu znaleźli sie chętni.

gizmowisla 27.12.2022 23:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1595860)
Co do samych nazwisk to nie ma co dyskutować, przydałoby się ich jeszcze kilka na tej liście.
Pytanie tylko, co dalej? Nie sądzę, żeby na wszystkich od razu znaleźli sie chętni.

...wlasnie konczy sie czas gdy wierzacy spiewaja : cuda, cuda oglaszaja ....

kopaczoholik 27.12.2022 23:50

Z całym szacunkiem, który to już hard reset?! Co przyniosły poprzednie rewolucje kadrowe?! Nie lepiej byłoby wzmocnić obecny skład 2-3 sensowymi graczami, a pozostali niech się wreszcie zgrają... Przerwa miedzy rundami rekordowo długa... jest czas na zagranie... Trafi mnie jak znowu dowiem się, że nasi nie są zgrani, bo nowych trzeba wkomponować....

W klubie powinni zamontować obrotowe drzwi dla nowych graczy/starych... Jak na razie to jesteśmy na minusie dzięki kolejnym nietrafionym transferom...

Zawodnicy typu Balta, Cissé, Chmiel, Niewiadomski nigdy nie powinni trafić do naszego klubu, ani to zadnego innego klubu na poziomie nawet I ligi....

Arkadiusz.Czerepach 28.12.2022 00:05

Chmiela to nawet nie kojarze że był u nas

Karherop 28.12.2022 00:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kopaczoholik (Post 1595857)

Hard reset ponieważ odchodzą piłkarze którzy w większości praktycznie nie powąchali murawy: Niewiadomski, Starzyński, Chmiel. Dobre.

A taki Cisse to był tak wyjęty z rzeczywistości że jego odejście to nasze duże wzmocnienie.

Jeśli faktycznie ta 8 odejdzie to może to sugerować że wzmocnimy się jeszcze skrzydłowym oraz kimś do środka, wszakże odeszloby 4 skrzydłowych i 2 środkowych pomocników.

Jeśli się skończy na zapowiadanych 4-5 transferach to nie, nie jest to hard reset. Jeśli będzie bliżej 8-10 to już prędzej.

O hard resetach źle się pisze gdy nie wypalają. Jak za hiszpańskiego zrywu przyszło w lecie 14 zawodników to była dobra zmiana. Finiszowalismy w lidze na 6 miejscu...

Jaroo1 28.12.2022 05:47

Jak nie jest hard reset? Znowu zmiana głównej mysli, tzn teraz Kiko i zaciąg Hiszpanów nas zbawi, sporo transferów do oraz z klubu. To jest kolejny hard reset i oby w końcu wypalil

doktor granat 28.12.2022 07:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kopaczoholik (Post 1595862)
Z całym szacunkiem, który to już hard reset?! Co przyniosły poprzednie rewolucje kadrowe?! Nie lepiej byłoby wzmocnić obecny skład 2-3 sensowymi graczami, a pozostali niech się wreszcie zgrają... Przerwa miedzy rundami rekordowo długa... jest czas na zagranie... Trafi mnie jak znowu dowiem się, że nasi nie są zgrani, bo nowych trzeba wkomponować....

W klubie powinni zamontować obrotowe drzwi dla nowych graczy/starych... Jak na razie to jesteśmy na minusie dzięki kolejnym nietrafionym transferom...

Zawodnicy typu Balta, Cissé, Chmiel, Niewiadomski nigdy nie powinni trafić do naszego klubu, ani to zadnego innego klubu na poziomie nawet I ligi....

W kadrze jest 31 grajków (+ dwaj pozyskani w zimie), którzy na pewno kosztują dużo więcej niż średniak 1 ligi może wydawać na płace, a Ty chcesz im jeszcze dodawać kolegów? 31 graczy, a w piłkę umie grać z pięciu.
Inna sprawa - komu i jak oni upchają tych asów?

Manhunt. 28.12.2022 08:42

Takie ruchy kadrowe mogli robić po spadku gdzie mogli się pozbywać kogo chcieli. Teraz znalezienie głupich na ten szrot będzie ciężkie.

leszekm 28.12.2022 08:53

Ale wtedy rządził Kuba z Brzęczykiem.

AS82 28.12.2022 09:21

Cisse gra jak gra , ale on może od biedy zagrać w ataku , takto zostaniemy znowu z 1 napastnikiem (Rodado).

IncognitoTSW 28.12.2022 09:43

Jeszcze jest Zdenek Ondrasek przecież

AS82 28.12.2022 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez IncognitoTSW (Post 1595872)
Jeszcze jest Zdenek Ondrasek przecież

No on jest , ale chyba na wózku inwalidzkim ;)

Kurz 28.12.2022 09:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1595866)
Jak nie jest hard reset? Znowu zmiana głównej mysli, tzn teraz Kiko i zaciąg Hiszpanów nas zbawi, sporo transferów do oraz z klubu. To jest kolejny hard reset i oby w końcu wypalil

To tylko pokazuje, jaki problem mamy w Polskiej piłce z kompetentnymi ludźmi, którzy dawaliby choćby cień szansy, że transfery będą bardziej udane niż zwykle. Czy wypali, zobaczymy. Ale dopóki nie znajdziemy kogoś, kto ogarnie sprawy transferów (może tym kimś będzie Kiko), nic się tutaj nie zmieni.

Qadou 28.12.2022 10:01

Co do Cisse to myślę że został wystawiony na listę przez względy mentalne, brak zaangażowania i olewające podejście bo umiejętności jakieś tam posiadał - jak mu się chciało to potrafił dryblingiem minąć 4 graczy i zrobić jakąś przewagę z przodu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl