![]() |
Na papierze nikogo lepszego z Hiszpanii za free nie dało się sprowadzić. Rynek w środku sezonu jest praktycznie martwy, a dla klub1 ligi polskiej jest już całkowicie nieatrakcyjny. LO z takim doświadczeniem będzie na wagę złota. Inna sprawa że może się połamać po 3 meczach, bo historie kontuzji ostatnich lat ma dramatyczna.
Niemniej widać że Kiko że swoim sztabem działa i bardzo dobrze. Teraz wypada wywieźć trochę drewna, wypożyczyć tych z najdłuższymi kontraktami i zgrywać kadrę. Do Turcji na pewno nie zabierzemy aż 34 zawodników. 28-30 to max jaki powinien lecieć |
A to nie lecimy do Turcji?
Pan Trela po raz kolejny celnie. BTW. jeden z niewielu, których rzeczywiście można tytułować per. Dziennikarz https://weszlo.com/2022/12/20/weryfi...iko-ramirezem/ |
Właśnie miałem napisać, że przepaść warsztatu pomiędzy nim a resztą cymbałów od stanowskiego jest porażająca.
|
Jak pierwszy raz przeczytałem tekst też byłem w szoku, potem sprawdziłem autora.
|
Cytat:
|
Cytat:
Pan Trela to już nawet bardziej felietonista niż dziennikarz. Autor najlepszych, długich tekstów analitycznych. Można się jedynie cieszyć że ktoś taki chce pisać o Wiśle. Bo pisze ciekawie, mądrze i trafnie. Cytat:
|
Pisze bo co by nie było i jak źle by nie było to Wisła się bardzo dobrze klika. Ciekaw jestem tylko jaki jest stosunek klików w artykułach w których pisze się o Wiśle dobrze, a tych o Wiśle źle
|
Cytat:
|
Bardzo trafne odejścia, choć mam wrażenie że będzie mi lekko brakować Hugiego i Balty. Na odejście Plewki czekałem lata.
|
jeszcze pasozyty jak Basha, Mlysski i Colley - ewentualnie Pereira ( choc jemu jeszcze ostatnia szanse i jedna runde bym dal) tylko kto to szrotowisko przygarnie ?? moze Kwiecien sie zlituje
|
A wyznawcy TS-u jeszcze niedawno przekonywali, że Plewka i Starzyński będą stanowić o sile Wisły, a w perspektywie będą mogli zostać sprzedani za poważne pieniądze.
|
Starzyński za te koncówke meczu z Lechem? Wieczysta nawet go nie zechce. A co do Plewki to z szacunku do tego, że jakby nie było jest swój - nie zaszczycę jego ,,umiejętności" komentarzem. To jest ten typ piłkarza, który już nigdzie nie wypali.
|
Cytat:
|
Abstrahując od nazwisk to zapowiada się kolejny hard reset... znowu rozpalamy kominek, w którym palimy pieniędzmi... Ciągłe rewolucje kadrowe zaprowadziły nas do pierwszej ligi. Stabilizacja w tym klubie to jakaś nie znana legenda...
|
Każdego pożegnam bez żalu, tylko Hugi coś tam dawał z przodu, ale i tak nieadekwatnie do zarobków. Do tej grupy zdecydowanie dodałbym jeszcze Młyńskiego.
Cytat:
|
Cytat:
|
Co do samych nazwisk to nie ma co dyskutować, przydałoby się ich jeszcze kilka na tej liście.
Pytanie tylko, co dalej? Nie sądzę, żeby na wszystkich od razu znaleźli sie chętni. |
Cytat:
|
Z całym szacunkiem, który to już hard reset?! Co przyniosły poprzednie rewolucje kadrowe?! Nie lepiej byłoby wzmocnić obecny skład 2-3 sensowymi graczami, a pozostali niech się wreszcie zgrają... Przerwa miedzy rundami rekordowo długa... jest czas na zagranie... Trafi mnie jak znowu dowiem się, że nasi nie są zgrani, bo nowych trzeba wkomponować....
W klubie powinni zamontować obrotowe drzwi dla nowych graczy/starych... Jak na razie to jesteśmy na minusie dzięki kolejnym nietrafionym transferom... Zawodnicy typu Balta, Cissé, Chmiel, Niewiadomski nigdy nie powinni trafić do naszego klubu, ani to zadnego innego klubu na poziomie nawet I ligi.... |
Chmiela to nawet nie kojarze że był u nas
|
Cytat:
A taki Cisse to był tak wyjęty z rzeczywistości że jego odejście to nasze duże wzmocnienie. Jeśli faktycznie ta 8 odejdzie to może to sugerować że wzmocnimy się jeszcze skrzydłowym oraz kimś do środka, wszakże odeszloby 4 skrzydłowych i 2 środkowych pomocników. Jeśli się skończy na zapowiadanych 4-5 transferach to nie, nie jest to hard reset. Jeśli będzie bliżej 8-10 to już prędzej. O hard resetach źle się pisze gdy nie wypalają. Jak za hiszpańskiego zrywu przyszło w lecie 14 zawodników to była dobra zmiana. Finiszowalismy w lidze na 6 miejscu... |
Jak nie jest hard reset? Znowu zmiana głównej mysli, tzn teraz Kiko i zaciąg Hiszpanów nas zbawi, sporo transferów do oraz z klubu. To jest kolejny hard reset i oby w końcu wypalil
|
Cytat:
Inna sprawa - komu i jak oni upchają tych asów? |
Takie ruchy kadrowe mogli robić po spadku gdzie mogli się pozbywać kogo chcieli. Teraz znalezienie głupich na ten szrot będzie ciężkie.
|
Ale wtedy rządził Kuba z Brzęczykiem.
|
Cisse gra jak gra , ale on może od biedy zagrać w ataku , takto zostaniemy znowu z 1 napastnikiem (Rodado).
|
Jeszcze jest Zdenek Ondrasek przecież
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Co do Cisse to myślę że został wystawiony na listę przez względy mentalne, brak zaangażowania i olewające podejście bo umiejętności jakieś tam posiadał - jak mu się chciało to potrafił dryblingiem minąć 4 graczy i zrobić jakąś przewagę z przodu.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl