Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

jurukuru 12.07.2010 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krakus76 (Post 933067)
Tia ... dziury w ASFALCIE, rozpadający się chodnik, "estetyczne ogrodzenie" .... Czy ktoś tu czasem myśli pisząc coś takiego ? To takie myślenie jak osób które zbierają śmieci do domu. Dla nich wszystko jest w porządku tylko że sąsiedzi mają problem z ich syfem, zapachem i robactwem.

Asfalt który kładą nie jest tych "płynnych" więc nikt butów nie zostawi nawet jeśli byłoby 50 stopni. Są też pewne plusy takiego rozwiązania. Po deszczu, czy po opadzie śniegu płyty granitowe czy podobne to istne lodowisko. Jest kilka takich miejsc w Krakowie gdzie można to sprawdzić i przy okazji wywinąć orła. I to są miejsca gdzie nie ma "opadu" liści. Jak ktoś dobrze spojrzy to zobaczy że przy ulicy rosną drzewa. Życzę wszystkiego dobrego przy poślizgu na na takich liściach tym osobom którym nie podoba się asfalt (zarówno poślizgu samochodem jak i poślizgu podeszwowego ;-) ).

Z tego co mi wiadomo ulicą Reymana już samochodem nie wjedziesz.

PiotrG 12.07.2010 18:13

rav, na trybunie zachodniej nie ma biur, te są wyłącznie na trybunie wschodniej i teoretycznie Wisła już może się tam przenosić, chyba, że czekają aż do oficjalnego odbioru trybuny.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez krakus76 (Post 932932)
Gdyby trybuny D i E były węższe to automatycznie spadłaby pojemność stadionu. To samo tyczy się trybun A i C. To czysta logika, jeśli się mylę to prosze żeby mnie jakiś inżynier poprawił.

Wtedy wystarczyłoby dodać 2-3 rzędy więcej wzdłuż trybuny, po problemie. W chwili obecnej to i tak nie ma sensu się o to spierać, tych błędów poprawić się już niestety nie da.

wojti11795 12.07.2010 18:46

http://wt07.wrzuc.to/obrazek/mfU1GBx...tualny_720.jpg

W tym miejscy są juz białe krzesełka czy tam maja byc innnego koloru i jeszcze ich nie zamontowano?

Pero 12.07.2010 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 933216)
rav, na trybunie zachodniej nie ma biur, te są wyłącznie na trybunie wschodniej i teoretycznie Wisła już może się tam przenosić, chyba, że czekają aż do oficjalnego odbioru trybuny.

Jak to nie ma biur na zachodniej?? To jest znowu powalone. Skoro pod zachodnią jest parking to myślałem że właśnie tam będą parkować pracownicy (przynajmniej Ci najważniejsi) i windami będą mogli udawać się do swoich biur. Zresztą byłoby to logiczne gdyż chyba tam będzie mieścić się także loża prezydencka. Nie wspominając już o tym że czasami w przewie prezes tez musi zejść do szatni:P

PiotrG 12.07.2010 19:06

No nie ma, najzwyczajniej. Kwestia była już poruszana.

rav 12.07.2010 19:11

Cytat:

Piotr, a co tam jest na tej zachodniej? Np. na najwyższym poziomie? Wiem, że wklejałeś plany, ale nie chce mi się tego rozszyfrowywać.

Hanex 12.07.2010 19:12

No to mamy kolejny cyrk, mozna sie tylko za glowe zlapac, zero logiki. Jak projektowali to cudo to chyba duzo wodki sie polalo...

Markus 12.07.2010 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 933214)
Co do kontenerów, to chodzi o przesunięcie części z nich, żeby odblokować przejście do trybuny południowej. Jeszcze zanim otwarta zostanie zachodnia i tam przeniesione biura.

Więc co stoi na przeszkodzie, by taką operację rozpocząć? Dlaczego klub "urzęduje" nadal w tych kontenerach, zamiast już dawno wynieść się i wynająć przestrzeń biurową gdzieś indziej (np: gdzieś w TF?). Mało miejsca na biura jesst w Krakowie? To jakieś kolejne idiotyczne rozwiązanie logistyczne, które przynosi szkody.

A jeśli nadal nic się nie dzieje z północą - dlaczego nikt nie reaguje? Miasto marnotrawi kolejny bezcenny czas na naszych oczach w milczeniu?! Niepojęte... Gdzie są ogólnopolskie media, demonstracje kibiców, cokolwiek na ten skandal? Już wszyscy bezkrytycznie dostosowaliśmy się do chorego załatwiania spraw i chorych terminów przez ZIKiT?

Krew mnie zalewa, gdy widzę tą "organizację pracy" na naszym stadionie...

ichigo 12.07.2010 19:37

Te krzesełka to chyba też kładli po pijanemu - te sektory między literami na górze: w jednym miejscu dwukolorowe, w innym czerwone, dalej białe. Na dole, na prawo od cyfry 6 białe krzesełka zupełnie z dupy na niebieskim sektorze. Pod zerem też jakiś pasek bieli... Co to ma być ? :/

PiotrG 12.07.2010 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 933249)
Piotr, a co tam jest na tej zachodniej? Np. na najwyższym poziomie? Wiem, że wklejałeś plany, ale nie chce mi się tego rozszyfrowywać.

Na najwyższym poziomie są pomieszczenia komentatorów, platformy kamer, studia TV, pomieszczenie dowodzenia stadionem, pomieszczenie speakera, ochrona, serwery + oczywiście toalety, windy, catering. Ta kondygnacja to mózg całego stadionu.
Na +3 jest strefa robocza mediów od jednego do drugiego brzegu trybuny będą biurka dla fotografów i dziennikarzy, prosto z tej kondygnacji jest wyjście na sektor prasy na trybunie zachodniej.
+2 to strefa kibiców z II poziomu trybun - hall, toalety, pierwsza pomoc i kioski gastronomiczne (o ile doczekają się realizacji)
+1 strefa VIP - skyboxy, loża prezydencka, hall, restauracja
00: strefa kibiców z I poziomu trybun, toalety, pierwsza pomoc, kioski gastronomiczne
-1: parking, zaplecze gastronomii, pomieszczenia techniczne, szatnie drużyn, szatnie sędziów, trenerów, pomieszczenia kontroli antydopingowej, pomieszczenia pracowników.
Rozplanowanie i wykorzystanie przestrzeni wewnątrz trybun nie jest po prostu zrobione odpowiednio.

Arapaho 12.07.2010 20:40

No to nieźle -główne, reprezentacyjne wejście na stadion wraz parkingiem będzie wejściem tylko dla kibiców ,prasy i zawodników, a zarząd klubu będzie dymać do biur asfaltem od strony parku jordana.Ba ...nawet jakby chcieli to nie ma przejścia między wschodnią a zachodnią.
Ja sie juz nawet tym nie denerwuje-po prostu mi to juz lata i tak poza słodkim gadaniem na forum teraz nic nie zrobimy

sandbender 12.07.2010 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 933251)
Więc co stoi na przeszkodzie, by taką operację rozpocząć? Dlaczego klub "urzęduje" nadal w tych kontenerach, zamiast już dawno wynieść się i wynająć przestrzeń biurową gdzieś indziej (np: gdzieś w TF?). Mało miejsca na biura jesst w Krakowie? To jakieś kolejne idiotyczne rozwiązanie logistyczne, które przynosi szkody.

Kierowniku, a organizowałeś kiedyś przenosiny jakiegoś biura z jednego miejsca na drugie? Wiesz na ile przed i na jaki czas podpisuje się umowy najmu? Wiesz na ile chciałby klub wynająć taką przestrzeń i ile by to kosztowało? Wiesz kto płaci za aranżację przestrzeni biurowej? A kto i na czyj koszt miałby poinformować wszystkich o zmianie adresu do korespondencji? I czy za tym przypadkiem nie idą jakieś dalsze zmiany (np. w urzędzie skarbowym)?

Bo mnie się wydaje, że nie.

Cytat:

Dobrze wiesz, że nie mogą. Dopóki budynek jest nie oddany nie ma mowy o tym żeby ktoś tam pracował.

palikot 12.07.2010 22:34

a tych kontenerow nie da sie gdzies przenieść, zeby odslonić trybunę? malo jest miejsca wokol stadionu? To jest 6 kola ludzie... i prawie 18 tys na stadionie, to chyba wieksza strata niz przeniesienie kontenerow w inne miejsce...

WislaFan123 12.07.2010 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandbender (Post 933376)
A kto i na czyj koszt miałby poinformować wszystkich o zmianie adresu do korespondencji? I czy za tym przypadkiem nie idą jakieś dalsze zmiany (np. w urzędzie skarbowym)?

adres do korespondecji? 7 Kontener, plac za stadionem, Krakow? no juz bez przesady...

dj_ibutti 13.07.2010 00:12

Nie... Reymonta 22. Ot taki adres,,,

PiotrG 13.07.2010 00:26

Nie znam się za bardzo na murawach, więc zastanawia mnie jedno - czy system zraszania nowej murawy na R22 nie obejmuje tych wysuwanych zraszaczy, że murawa jest podlewana oddzielnymi zraszaczami i wężami? Czy to tylko tymczasowe rozwiązanie aż do czasu zakorzenienia się trawy i odbiorów technicznych systemu murawy?

vivez 13.07.2010 00:54

Zastanawiałem się dokładnie nad tą samą sprawą, ale stwierdziłem, że z powodu wciąż trwających prac budowlanych, ciąg wodny do nawadniania murawy nie został jeszcze podłączony. Mam taką nadzieję, bo wydawało mi się, że przy okazji opisywania poszczególnych etapów prac przed położeniem murawy w którymś z artykułów była mowa o 'nawadniaczach', czy też 'zraszaczach'.

Arapaho 13.07.2010 08:06

Na ile widziałem na zdjęciach podczas układania murawy - to byly tam tylko 2 instalacje - drenaż i podgrzewanie.Raczej 3 instalację-instalację zraszaczową było by łatwo zobaczyć.Jak by była

rafalek 13.07.2010 08:38

Mam wrażenie, że nasza murawa jest już bardziej zielona i wygląda dużo ładniej niż na początku.

RLY 13.07.2010 08:54

Nie mam przed sobą projektu,czy instalacja zraszaczy była projektowana?

Emilio 13.07.2010 09:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RLY (Post 933453)
Nie mam przed sobą projektu,czy instalacja zraszaczy była projektowana?

Tego nie wiedzą nawet najstarsi górale. :foch:

snow123 13.07.2010 09:31

Witam,

Ponowie pytanie czy jest tu ktoś z osób zajmujących się budową i czy mógłby wyjaśnić kwestię braku symetrii w wzorze na wschodniej trybunie. Chciałbym się dowiedzieć czy jest to układane z zgodnie z projektem, napisałem do SKWK, ale ciągle nie otrzymałem odpowiedzi. Dzięki z góry za odpowiedzi.

Pero 13.07.2010 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 933423)
Nie znam się za bardzo na murawach, więc zastanawia mnie jedno - czy system zraszania nowej murawy na R22 nie obejmuje tych wysuwanych zraszaczy, że murawa jest podlewana oddzielnymi zraszaczami i wężami? Czy to tylko tymczasowe rozwiązanie aż do czasu zakorzenienia się trawy i odbiorów technicznych systemu murawy?

Cieszmy się że w ogóle jest podlewana, bo to oznacza że przynajmniej projektant nie zapomniał zaprojektować przyłącza wodnego. No i że to wykonali:D
A co do tego reprezentacyjnego wejścia stworzonego dla kibiców i mediów to po prostu brak słów:-/

Zlatan93 13.07.2010 10:22

Co wy na to, gdyby na stadionie Wisły, obok ławki rezerwowej gospodarzy wykonany został herb klubu z kwiatów. Mogłaby to być sama Biała Gwiazda na czerwonym, okrągłym tle, lub po prostu herb SA. Tak jest np na Camp Nou.

filip74 13.07.2010 10:26

Spryskiwacze pewnie są , ale na pewno nie ma zrobionych zbiorników na deszczówki którą potem wykorzystywano by do podlewania , tak jak to jest na innych stadionach. O ten fakt klub ma duże zastrzeżenia do miasta , bo podlewając bezpośrednio z rurociągu będzie musiało płacić strasznie duże rachunki za wodę.

wonski_eNHa 13.07.2010 10:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zlatan93 (Post 933503)
Co wy na to, gdyby na stadionie Wisły, obok ławki rezerwowej gospodarzy wykonany został herb klubu z kwiatów. Mogłaby to być sama Biała Gwiazda na czerwonym, okrągłym tle, lub po prostu herb SA. Tak jest np na Camp Nou.

Herb tak, ale namalowany farbą. Niech wiedzą czyja trawa :)

albert02 13.07.2010 11:02

1 Załącznik(ów)
Jesli dobrze widze, to poprawiaja wlasnie krzeselka nad wejsciami.

Tenzen 13.07.2010 11:51

A trawa zaczyna coraz bardziej żółknąć... Chyba coś jest nie tak?

crazykaro 13.07.2010 12:00

Trawa zaczyna żólknąć bo im później ją układali tym dłużej leżała w rolkach a co za tym idzie nie była podlewana. W takich warunkach jak teraz panują wydaje mi się ze wogóle powinni ją przechowywać w chłodniach przed położeniem ale to ich kłopot. Nie postarali sie za pierwszym razem to niech teraz kładą od nowa. Czasu mamy dzużo przed pierwszym meczem

El'kabat 13.07.2010 12:03

Jak patrze na tą murawę to wątpie,żeby cokolwiek z tego jeszcze było...

luknazim 13.07.2010 12:29

jadą z dachem na zachodzie :)

willow 13.07.2010 12:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 933553)
Trawa zaczyna żólknąć bo im później ją układali tym dłużej leżała w rolkach a co za tym idzie nie była podlewana. W takich warunkach jak teraz panują wydaje mi się ze wogóle powinni ją przechowywać w chłodniach przed położeniem ale to ich kłopot. Nie postarali sie za pierwszym razem to niech teraz kładą od nowa. Czasu mamy dzużo przed pierwszym meczem

oczywiście, że w chłodniach.
To wie średnio inteligentny ogrodnik.
Zielona Architektura i wszystko jasne.

peterwislak 13.07.2010 12:46

wklejcie zdjecie tego dachu na zachodniej plisssssss

crazykaro 13.07.2010 12:54

http://img517.imageshack.us/img517/3...ytuufem.th.png

Nie myślałem że aż tak szybko zamontują tą kratowice

silver1906ts 13.07.2010 13:22

Jakiego macie QuickTime'a do odtwarzania kamery z okrąglaka???

Dzieki crazykaro.

crazykaro 13.07.2010 13:25

Ja mam Alternative Quick Time. Ale zainstalowanie QuickTima nie rozwiązuje kłopotów bo kiedyś próbowałem zainstaloawc u kolegi i też mu nie chciało chodzić mimo że teoretycznie wszystko było w porządku.

Markus 13.07.2010 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandbender (Post 933376)
Kierowniku, a organizowałeś kiedyś przenosiny jakiegoś biura z jednego miejsca na drugie? Wiesz na ile przed i na jaki czas podpisuje się umowy najmu? Wiesz na ile chciałby klub wynająć taką przestrzeń i ile by to kosztowało? Wiesz kto płaci za aranżację przestrzeni biurowej? A kto i na czyj koszt miałby poinformować wszystkich o zmianie adresu do korespondencji? I czy za tym przypadkiem nie idą jakieś dalsze zmiany (np. w urzędzie skarbowym)?

Bo mnie się wydaje, że nie.

Rozumiem zatem, że Ty wiesz, tj. posiadasz drobiazgowe wyliczenia pokazujące, że koszt tego wszystkiego byłby wyższy niż straty, które Wisła poniesie przez nieczynną trybunę południową? :rotfl:

Może w ogóle powinniśmy zrezygnować z otwarcia trybuny południowej, bo np: trzeba będzie wówczas ponosić koszty związane z jej eksploatacją? :rotfl:

Coraz zabawniej czyta się usprawiedliwienia dla istnienia anormalnych sytuacji dotyczących Wisły.

sandbender 13.07.2010 13:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 933608)
Rozumiem zatem, że Ty wiesz, tj. posiadasz drobiazgowe wyliczenia pokazujące, że koszt tego wszystkiego byłby wyższy niż straty, które Wisła poniesie przez nieczynną trybunę południową? :rotfl:

Może w ogóle powinniśmy zrezygnować z otwarcia trybuny południowej, bo np: trzeba będzie wówczas ponosić koszty związane z jej eksploatacją? :rotfl:

Coraz zabawniej czyta się usprawiedliwienia dla istnienia anormalnych sytuacji dotyczących Wisły.

Ja się odnoszę do Twojej propozycji przeprowadzenia się z kontenerów w inne miejsce w Krakowie. Czyli zabulić za rok/dwa lata wynajęcia biura po to żeby - jeżeli wszytko pójdzie dobrze - za 2 miesiące najpóźniej przenosić się z powrotem. To jest według Ciebie najlepsze rozwiązanie, tak?
Bo kontenery można najzwyczajniej przesunąć, ale wtedy nie miałbyś się o co przyczepić.

Donki 13.07.2010 14:21

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...szacze//38439/
stąd za pewne wszystko tez bedzie widać :/ ?

andej 13.07.2010 14:30

To zdjęcie chyba rozwiewa wątpliwości na temat zraszaczy.

Foto: SKWK
http://i25.tinypic.com/fk4m6w.jpg

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl