Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1318)

R33 17.02.2015 19:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1390741)
A sam dokładasz.

Na forum internetowym gdzie każdy może się wypowiedzieć. A od niwelowania nie jestem ja, tylko firma która stara się o klientów. (oczywiście mowa tutaj o aspekcie czysto bizensowym, wiadomo, że dla kibiców Wisła to dużo, dużo więcej)

Cytat:

Tą "cegiełkę" zapewne będziesz używał tylko na meczu / meczach. Ograniczone pole manewru.

Tutaj się tak ogólnie dodatkowo odniosłem, szalik miał z tą wypowiedzią mało wspólnego (jedynie to, że powinien być bardziej atrakcyjny wizualnie.

Cytat:

Mnie śmieszy to, że w przypadku CEGIEŁKI fan Wisły Kraków zamiast troski nad stanem finansowym klubu "pije" do graficznego aspektu szalika.

Ja kupię, ty kupisz bo wiemy jaka jest sytuacja finansowa klubu. Ale są jeszcze setki, a może tysiące ludzi ,,niezdecydowanych". Właśnie to się odnosi do wizualności, taki ktoś będzie chciał dostać coś fajnego. Równie dobrze można by było zwykłe koszulki wypuścić jakieś najtańsze z Białą Gwiazdą. Każdy komu zależy na Wiśle by kupił, ale czy inni?

Cytat:

Gaszyński w wywiadzie na TWSD wspominał, że marzy o 10 tysiącach tych szalików trzymanych podczas hymnu przed derbami. Biorąc pod uwagę ilu wpłaciło 10zł na Akademię to nie bój się, kupisz. Zwłaszcza, że 3x droższy.

Chodziło mi tutaj o to, że chciałem wiedzieć jakie zyski poniesie klub w przypadku wyprzedania całego nakładu, albo chociaż jego części. Ile zyskamy.

OSC.N. 17.02.2015 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1390745)
A moze ktoś chce kupić ale nie z takim logiem. Może trzeba było wpaść na to, że w ten sposób zawęża się grono kupców zamiast je poszerzać. W marketingu trzeba mieć nie tyle łeb co zdrowy rozsądek.

Chodzi o cegiełkę jako symbol. Chodzi o wsparcie jakiejś akcji - w tym przypadku wsparcie Ukochanego Klubu. A czy w zamian dostaniesz prawdziwą cegłę, dyplom, czy wytłaczankę jajek, to jest sprawa drugorzędna. Mylisz akcję wspierania czegoś ze zwykłymi zakupami, szukaniem popytu, marketingiem, odczytywaniem gustu konsumentów...

Zawsze możesz iść kupić ten szalik, zapłacić 30zł, a potem im powiedzieć, żeby kasę sobie wzięli, bo wspierasz Klub, a szalik z takim logiem, to sobie mogą w dupę wsadzić...

pozdr
OSC.N.

Bene Nati 17.02.2015 20:29

Jak się ludzie zaczną nakręcać na wzajem - tak jak to miało miejsce przy okazji naszego niedoszłego wyjazdu do Warszawy - to możemy być spokojni, że zostanie sprzedanych te kilka tysięcy szalików.

domin_czyzyny 17.02.2015 20:46

Oczywiscie kupie kilka takich szalików. Ale trzeba pamiętać, że wiele osób zastanowi sie nad tym zakupem. Logo SSA jest przegięciem i kolejnym pokazaniem nieznajomości tematu przez nowe władze.

Dla kibiców to logo nic nie znaczy, a wręcz nas drażni. Dobrze by było, aby Pan Prezes przypomniał sobie nasz herb.A logo SSA niech wydrukuje na metce.

KOMINEK 17.02.2015 20:46

Nie podoba się logo nie podoba się krój nie podobają się hasła to na mecz idź z Wiernością , z logo TS czy czym tam chcesz a szalik kup i schowaj choćby do szuflady.

Wisła SA ma w tej chwili taki herb. Chcesz wesprzeć klub czy nie. Prosta piłka

63.5 Kg 17.02.2015 21:03

Dokładnie tak...

Wisła Kraków S.A i my tego nie zmienimy...
Jest to oficjalne logo klubu...

silver03 17.02.2015 21:16

Ładny cyrk. Brakuje jeszcze do kompletu stwierdzenia, że prawdziwy kibic nie kupi szalika z logiem SSA :neutral:

Zawsze wszystko źle!

Proud 17.02.2015 21:27

Jak dla mnie to mogliby za te 30 zł wręczać kawałek kartoniku z napisem cegiełka...

Ale jak zwykle niektórym "wszystko" przeszkadza. Ja tam mam swój szalik, z którym chodzę na mecze ładnych kilka lat. Tego pewnie nawet nie użyję. Ale czy o jego używanie tu chodzi?

Kto ma kupić, ten kupi. Teraz prawdziwy test dla KIBICÓW Wisły Kraków, którzy mają Białą Gwiazdę w sercu a nie na cegiełce wspomagającej Klub.

Grisza1 17.02.2015 21:39

Szalik z logo SSA promowany na stronie z herbem SSA do użytku na meczach, na których na telebimie wyświetlane jest logo SSA. 2+0+1+5=8. Uuuu z tym numerem będzie grać ten nowy Urugwajczyk, a on w czasie treningu zakłada dres z logo SSA. Nie ma szans. Nie kupuję. Jakby powiedział ksiądz Natanek - Jeśli gdzieś widzisz SSA - wiedz, że coś się dzieje ;) Dla niewtajemniczonych - https://www.youtube.com/watch?v=9UxEZwcSGTk ;)

wislakrakow124 17.02.2015 21:40

Ja juz zamowilem 2 szalik dla mnie i dla brata. Myslalem ze beda drozsze i bylismy przygotowani na wyzsza kwote ale cena jest dobra dla wszystkich i kazdy kto czuje sie kibicem WISLY powinien kupic ten szalik. Nie ma co marudzic tylko trzeba pomoc naszemu ukochanemu klubowi!

rafkur 17.02.2015 21:47

Szalik jest zwyczajnie brzydki. Nie zmienia to faktu, że go kupię. To jest wsparcie finansowe a nie aukcja dzieł sztuki.
PS Wali mnie jakie jest na nim logo bo nie o to tu chodzi. Na mecze i tak będę chodził z innym. Zresztą kupując wspieramy SA a więc niby który herb mieli zamieścić?

ASecond17 17.02.2015 21:53

Szaliki robi i sprzedaje Wisła Kraków SA - oni nie mogą sprzedawać gadżetów z logo TS, tak samo jak TS nie może sprzedawać pamiątek z logiem innego podmiotu gospodarczego (bo mimo że TS Wisła to stowarzyszenie - to w tym przypadku jest jednostką gospodarczą sprzedającą towary - pamiątki klubowe).

To nie jest tak, że Wisła SA ma takie widzi mi się.
Ja jestem za cegiełką, choć uważam, że to dość doraźne działanie, wymyślone poniekąd na poczekaniu, bo ile to da przychodów? W mega optymistycznym scenariuszu 300-400 tys. zł? A akurat na derby chętniej wezmę mój czarny szalik WIERNOŚĆ.

Rafal-SWL 17.02.2015 21:56

i po co te lamenty i narzekanie? zamiast gadac, lepiej chwalcie sie printami z potwierdzeniem zakupu! nakrecac znajomych zeby Wisełka miala kase, a my radosc w dniu meczu!

pamietajcie ze jestesmy sila tego klubu!

ps: ja juz ofc. zamowilem.

Padre1906 17.02.2015 22:03

Zamawiać, a nie narzekać. Nawet gdyby to był najbrzydszy szal jaki widzieliśmy to naszym zakichanym obowiązkiem jest go kupić. Nie kompromitujmy się kolejny raz jak jak przy akcji WTA.
Screeny lub zdjęcia szali mile widziane.

ASecond17 17.02.2015 22:16

Zwracam jeszcze uwagę na termin. Derby rozegramy ok. 22 marca, a do 31 marca kluby regulują ostatnie zobowiązania i kompletują wnioski licencyjne. Prawdopodobnie Gaszyński liczy na zastrzyk gotówki przed 31.03, żeby dopiąć wniosek o licencję na 2015/16.

Padre1906 17.02.2015 22:22

Kim byłby prezes Gaszyński gdyby budżet opierał na wpływach z szalików cegiełek?

muerte 17.02.2015 22:53

Jackiem Bednarzem.

Fiti 17.02.2015 23:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ASecond17 (Post 1390769)
Zwracam jeszcze uwagę na termin. Derby rozegramy ok. 22 marca, a do 31 marca kluby regulują ostatnie zobowiązania i kompletują wnioski licencyjne. Prawdopodobnie Gaszyński liczy na zastrzyk gotówki przed 31.03, żeby dopiąć wniosek o licencję na 2015/16.

Nie żartuj, prosze ...

FredzIo 17.02.2015 23:42

Wisła nie jest SSA już od paru dobrych lat. Szaliki są z logiem Wisły SA. Jak dla mnie to lepiej, bo takiej Wiśle zaczynałem kibicować i tylko taką znam w mojej pamięci. Większość kibiców to młode chłopaki, więc pewnie z nimi jest podobnie. To dzięki Cupiałowi i zrobieniu z sekcji piłki nożnej odrębnej spółki wielu zakochało się w tym klubie. Dzięki temu zdominowaliśmy ligę w ostatnich latach i mieliśmy największe sukcesy w historii klubu. To właśnie Wisła SA dała nam najwięcej powodów do dumy. Teraz wypada się odwdzięczyć. Kupuje szalik.

AntyMod 18.02.2015 01:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FredzIo (Post 1390776)
Wisła nie jest SSA już od paru dobrych lat. Szaliki są z logiem Wisły SA. Jak dla mnie to lepiej, bo takiej Wiśle zaczynałem kibicować i tylko taką znam w mojej pamięci. Większość kibiców to młode chłopaki, więc pewnie z nimi jest podobnie. To dzięki Cupiałowi i zrobieniu z sekcji piłki nożnej odrębnej spółki wielu zakochało się w tym klubie. Dzięki temu zdominowaliśmy ligę w ostatnich latach i mieliśmy największe sukcesy w historii klubu. To właśnie Wisła SA dała nam najwięcej powodów do dumy. Teraz wypada się odwdzięczyć. Kupuje szalik.

nie masz pojecia o czym piszesz , zamilcz na wieki :evil:

siemstein 18.02.2015 06:42

Cytat:

Co Ty piszesz??!?!?! Nie wiem czy śmiać się czy płakać:help:

Neo1221 18.02.2015 09:07

Cytat:

Jak na osobę, która żyje na tym forum przez kilka lat to na prawdę się postarałeś :D Śmiać czy płakać... też sie zastanawiam. O.O

serek.c2 18.02.2015 09:29

Cytat:

...

Weź do ręki przynajmniej jedną z kilku dostępnych książek o historii Białej Gwiazdy (albo wejdź na historiawisly.pl) i poczytaj trochę... Dowiesz się, z czego przede wszystkim prawdziwy Wiślak - oprócz sukcesow sportowych - powinien być dumny. Na razie nie masz o tym pojęcia.

wiertar 18.02.2015 09:41

Jak zwykle.... Na legii czy w poznaniu nikt by nie pieprzyl czy szalik ladny czy brzydki tylko by go kupowal. Tu nie chodzi io wyglad tylko o pomoc biednemu klubowi ktory na nic nie ma kasy. Kupuje go i nie wazne czy bede go bral na mecze czy nie. W tym wypadku wazna jest pomoc! Ciezko komus od tak wplacic bezintresownie 30zl na klub raz do roku to moze jak otrzyma cos za to, to bedzie mu latwiej.

ASecond17 18.02.2015 09:43

A z innej beczki - taka ciekawostka - za rok obchodzimy 110-lecie klubu ;> Oby nie było znowu potrzeby cegiełek na derby i drżenia o licencję...

@FredzIo chyba nie ogarnął, że nie chodzi o różnicę Wisła SSA vs. Wisła SA, tylko o rozdźwięk Wisła SA vs. TS Wisła. Cóż, k.m.w.t.w.

Gwiaździsty 18.02.2015 09:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1390790)
Jak zwykle.... Na legii czy w poznaniu nikt by nie pieprzyl czy szalik ladny czy brzydki tylko by go kupowal. Tu nie chodzi io wyglad tylko o pomoc biednemu klubowi ktory na nic nie ma kasy. Kupuje go i nie wazne czy bede go bral na mecze czy nie. W tym wypadku wazna jest pomoc! Ciezko komus od tak wplacic bezintresownie 30zl na klub raz do roku to moze jak otrzyma cos za to, to bedzie mu latwiej.

Zapewne tak jak ochoczo kupował szaliki czy koszulki z tzw. trumną zamiast ich eLki. Ciekawe, ze nikt nie wpadł, ze można połączyć jedno z drugim czyli dobry wzór (z Białą Gwiazdą zamiast loga S.A.) i mamy o wiele większą sprzedaż. A teraz argumentacja jest taka, kupuj byle gówno bo to jest cegiełka dla klubu.

serek.c2 18.02.2015 10:20

Czy ktokolwiek tu piszący stwierdził, że nie kupi tego szalika?

stalsanok1946 18.02.2015 10:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1390795)
Zapewne tak jak ochoczo kupował szaliki czy koszulki z tzw. trumną zamiast ich eLki. Ciekawe, ze nikt nie wpadł, ze można połączyć jedno z drugim czyli dobry wzór (z Białą Gwiazdą zamiast loga S.A.) i mamy o wiele większą sprzedaż. A teraz argumentacja jest taka, kupuj byle gówno bo to jest cegiełka dla klubu.

dobra czlowieku powiedziales juz swoje wiec nie kupuj wcale tych szalikow bo widze gadanie jakie to one sa zle jak na bazarze u cyganow :-D no ku*wa co za ludzie

fakt wolalbym zeby bylo TS zamiast spolki akcyjnej ale to jest akcja "charytatywna" dla klubu byscie mogli mu pomoc finansowo i to klub robil szaliki nie TS

Cisse99 18.02.2015 11:00

Ciekawe ile forumowych mędrków rzeczywiście kupi ten szalik ?

Padre1906 18.02.2015 11:04

Akurat. Pokrzyczą że nic im nie pasuje w sprawie tego szalika, a za jakiś czas wrócą do narzekania że w klubie nic nie ma.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl