![]() |
Cytat:
Jeśli twój wujek nie pracuje gdzieś w centrali na poziomie przynajmniej asystenta zarządu to w żadnym przypadku nic nie będzie wiedział. To tak jakbyś pisał, że twój wujek może wiedzieć kto będzie następnym selekcjonerem kadry, bo sam pracuje jako szatniarz w A klasowym klubie. Tu piłka nożna i tam piłka nożna |
Cytat:
|
Po opisie Królewskiego może to być Aveva, ale aż tak bardzo bym się nie emocjonował, skoro to nie ma być sponsor główny.
Schneider to nie ten kraj, nie ta kapitalizacja i niezupełnie ta branża. Nie masz po co pytać wujka, Gin ;) |
Cytat:
|
Rzeczywiście wygląda to jak Aveva, której większościowym udziałowcem jest... Schneider Electric :) Czyli ogólnie trop nie był zły, chociaż o tym przekonamy się jutro. Szkoda, że nie na front, a raczej w miejsce Kawasaki, bo logo mają nienajgorsze.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ależ Oni mnie zaimponowali w tej chwili...
Pierwsze werble ,a potem dźwięk trąbki cichnący z każdym zdaniem. Nie to ,żebym się nie cieszył ,ale jestem daleko mi do wow jakiego spodziewałem się po zapowiedziach ,bo było dmuchanie,dmuchanie.... ,a tu po prostu dalej Astor,ta sama kwota(+ inflacja),tylko zmiana marki współpracującej Nimi na koszulkach. Czyli została jeszcze Astraada,Emerson,Horner APG... |
Kto na przód zamiast LVBet?
|
|
Póki co okienko transferowe tragiczne. Kieszek, Biegański oka, Hanousek średniak, El Mahdioui średniak, Skvarka średniak, Młyński cieniutki, Hugi tragiczny, Kliment broni się bramkami. Jeśli dodać to tego beznadziejnego Frydrycha, słabych Sadloka i Gruszkowskiego oraz beznadziejnego Kuveljicia i słabiutkich Yeboaha i Starzyńskiego to mamy obraz nędzy i rozpaczy.
|
za ciekawy wątek aby zginął w meczówce
Cytat:
jaki w takim razie jest stan zadłużenia skoro spłacili już wg Ciebie 30 milionów ( w jakiej walucie ?) |
https://gol24.pl/wisla-krakow-odkryl...ch/ar/13862604 - stan na poczatek 2019
https://dziennikpolski24.pl/ts-wisla...ar/c2-15426195 - poczatek 2021 Nie 30 tylko wychodziloby 20, za lata 19 i 20. Biorac pod uwage drugi artykul to jest szansa ze w 2022 bedzie ponizej 10 baniek zadluzenia do podmiotow zewnetrznych. Edit: dobra jeblem sie, cos mi sie kojarzylo ze jest mniej wiecej 40/40 zadluzenie a wiecej jest do TS/TF. |
https://www.goal.pl/ekstraklasa/dawi...kowski-wywiad/
Cytat:
|
jeśli to prawda , to to juz jest poziom w zasadzie jednego dobrego transferowego strzału
co z zadluzeniem wewnetrznym zatem ? |
Cytat:
Jako że pobieraliśmy kasę z tarczy, klub nie może przejść restrukturyzacji i dług póki co będzie widniał - mówił o tym Jażdżynski w marcu. Pewnie z dwa lata będzie jeszcze widniał w papierach |
Nie tak dawno liczyliśmy na miliony za Buksę- przepadło, później za Yeboaha i Starzyńskiego. W przypadku Yeboaha już raczej widać, że milionów nie będzie. Starzyński stara się ale brakuje liczb. Póki co nie ma zawodnika z którego transferu można byłoby część długu spłacić i to całkiem sporą.
|
Myślę, że jeszcze jakaś nadzieja na dobry transfer w Mikołaju Biegańskim.
|
a nawiązując do meritum tematu
chciałbym się dowiedzieć na czym polega przekonanie że spadek do 1.ligi równa sie bankructwo i wypad z pilki na poziomie centralnym ? rozumiem że to było zasadne przy długu 80 czy tam 40 milionów , ale skoro zbliżamy sie do jednocyfrowego (zakładając że to prawda) ? |
Cytat:
Jak jest teraz, w zasadzie nie wiadomo. Nie da się odpowiedzieć na to pytanie tylko w oparciu o łączną wartość nominalną długu (nawet z wyłączeniem tego wewnętrznego). Trzeba znać strukturę tego długu, terminy płatności, zabezpieczenia, postanowienia umów i ugód, podejście wierzycieli podobnie jak strukturę przychodów. Czyli krótko mówiąc, należałoby sprawdzić co musielibyśmy spłacać i ile byśmy stracili z tego, co mamy teraz w budżecie. Teoretycznie można postawić jednak tezę, że finansowo bylibyśmy już w stanie przetrwać spadek, o ile nikt (np. miasto...) nie wpadłby na pomysł, żeby w razie spadku żądać natychmiastowej spłaty czy składać wniosek upadłościowy. Co byłoby z perspektywy naszego wierzyciela ruchem niewątpliwie nieracjonalnym ekonomicznie - no ale kto powiedział, że ktoś (np. miasto) działałby wtedy racjonalnie w zgodzie ze swoim interesem ekonomicznym, a nie próbował ugrać czegoś ze względu na jakiś interes polityczny albo odmienne sympatie klubowe? |
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/96...jlepsi-w-polsc
widać w tym pewną wizje , i moim zdnaiem nie było zle , jakby w temacie piłki nożnej , to nas wytypowano na towar eksportowy , np zwiekszajac te udzialy orlenu |
Wygrana sprawa z Genua w FIFA o Bukse.
220 tys euro ekwiwanelntu wywalczone. Brawo Wisła |
Cytat:
|
Jakie brawo? Tu kwota transferu powinna wynieść 7-8 mln euro jak w przypadku Modera, za chwilę Kozłowskiego, itp. Propagandziści nie odpuszczają.
|
Cytat:
Kto tu jest propagandzista |
Cytat:
|
niech mi ktoś wyjaśni- czemu inne kluby potrafią ścignąć ludzi strzelających gole-Płock Warchoł i Sekulski Radomiak- Angielski Łęczna- Śpiączka a my kolejny sezon szukamy kwadratowych jaj i gramy bez napastnika. Ile jeszcze FBF i Kliment będą męczyć nas swoją grą?
|
ci murzyni z radomiaka też zacni , zreszta nawet abramowicza zbyt lekka reka puscilismy jak widac
|
Cytat:
|
Cytat:
:> |
Cytat:
|
Ew. w Wiśle od nich nikt za wiele nie wymaga.
|
Pierwsza drużyna leży i kwiczy. Do składu sprowadzane są coraz większe łamagi. Przewodnim hasłem jest teraz ratowanie TS, itp. To ja się pytam o co chodzi? bo chyba powinno być odwrotnie?. Bez drużyny w ekstraklasie wszystko pójdzie na dno...
|
Jest już nowe sprawozdanie finansowe za 2021 na stronie. Pięknie to wygląda:
Jedocześnie zwiększeniu uległy koszty działalności klubu. Koszty personelu na poziomie całej grupy TS Wisła Kraków SA wzrosły o blisko 7 mln złotych. Wpływ na to miało zwiększenie wynagrodzeń pierwszej drużyny seniorów, w szczególności premie za podpisanie kontraktu dla zawodników âwolnychâ pozyskanych przez klub, odszkodowanie dla trenera pierwszego zespołu oraz jego asystentów za przedterminowe rozwiązanie umowy o świadczenie usług trenerskich, istotne zwiększenie personelu zatrudnionego w Akademii Piłkarskiej, podniesienie budżetu drużyny sportowej oraz zmiany w pionie sportowym, w tym zatrudnienie dyrektora sportowego. |
no i jak z tym długiem ?
|
Niedługo otwiera się nowy sklep klubowy. Moje pytanie brzmi czy to będzie sklep całej Wisły czy dalej będzie hulał osobno sklep piłkarskiej Wisły i TSu?
|
I oficjalna informacja, że otwarcie nowego sklepu nastąpi 23 kwietnia:
https://www.twitter.com/WislaKrakowS...75970051506176 Gdyby miałby być połączony z TS Wisła, to w tym sklepie musiałby się pojawić asortyment z herbem Wisły.. byłoby zajebiście, ale pewnie dalej będzie funkcjonował herb Spółki Akcyjnej, więc raczej wątpię w połączenie sklepów. Druga sprawa, że w sklepie TS Wisła jest też asortyment a'la uliczny, czyli dla normalnego kibica, a w sklepie piłkarskim takiego asortymentu brakuje, jest bardziej grzeczny, czysty, poprawny politycznie i znów wątpię, żeby coś w tej kwestii zmieniło się. I po trzecie, Królewski z Jazdzynskim mają świadomość, że kibice częściej wybieraliby asortyment ze sklepu TS Wisła (ze względu na herb Wisły, o czym mówił sam Jazdzynski, że on czuje przywiązanie do historycznego herbu Wisły, a do herbu Spółki Akcyjnej już mniej..), a to by powodowało, że sekcja piłkarska zarobiłaby dużo mniej pieniędzy, bo duża część tej kwoty trafiłaby bezpośrednio do TS Wisła, więc pewnie pozostanie status quo - czyli sklep TS Wisła będzie funkcjonował osobno, w hali Wisły. Tym bardziej, że nie widać żadnych przecieków, żeby te sklepy miały się połączyć. Wisła Kraków jest jedynym klubem w Polsce, w którym jest problem z tym herbem.. wciąż jest gruba kreska między herbem używanym przez piłkarzy, a herbem używanym przez Wisłę. Przydałoby się to wreszcie unormować prawnie. Królewski z Jazdzynskim walczyli z TS Wisła o przekazanie praw do herbu Wisły, ale nic się dalej nie dzieje w tej sprawie. Sekcja piłkarska wciąż używa herbu Spółki Akcyjnej (grafika zapowiadająca otwarcie nowego sklepu jest połączona z herbem Spółki Akcyjnej). |
A to nie było czasem tak, że odkąd Wisła Kraków SA dogadała się w końcu z TS-em( jeszcze chyba za czasów Wisłockiego), to od tamtej pory SA ma prawo do nazwy "TS WISŁA KRAKÓW " oraz do oryginalnego logotypu? Chyba że ja to wtedy źle zrozumiałem...
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl