![]() |
Cytat:
|
Nie no, zajebista opcja.
Placzynski. |
Cytat:
Dokładnie. Kapka i Placzyński. Z kim jeszcze będzie Cupiał wchodził w układy?! Zajebiste towarzycho zaczyna się kręcić w okół Wisły. Jak ktoś liczył, że stadion pozwoli na nowo wystartować, to już wie, że ślepy Cupiał na to nie pozwoli i będzie tak jak jest- czyli dziecięca radość po zwycięstwie i foszki po porażkach ze strony nadprezesa, a kasa swobodnie będzie boczkiem odprowadzana do "właściwych" kieszeni. Cytat:
|
Nie przepadam za Sportfive, zle mi ta firma kojarzy. Zalezy na jakich warunkach, niech to bedzie biznes i tylko biznes
|
Niechce Cupiał to będzie miał Placzyński. Proste.Jakoś nie chce mi się wierzyć żeby taki koncern jak Telefonika nie byłby w stanie zarządzać stadionem i na nim zarabiać.To dla nich jak stworzenie dodatkowego działu/firmy która może przy dobrym zarządzaniu przynieśc zysk
Jakoś Comparch da rade z ich grajdołkiem a tu będą mieli znacznie więcej możliwości zarabiania.Czegoś tu nie rozumiem.Mi to wyglada na to że Cupiał nie chce się angażować czekając na jakąś oferte sprzedaży kluby i nie chce się wkopać w nową inwestycję.Zresztą świadczy o tym tez brak zaangażowania w bazę treningową. Jak Sport5 będzie glównym operatorem a Wisla podnajmowac od nich będzie częsć sportową to będzie znaczylo że przyszłość SSA nie rysuje się kolorowo. Trzeba sie psychicznie przygotować że w niedługim czasie my zajmiemy miejsce parchów a oni naszą. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Co napisałeś wyżej? Że ludzie będą chcieli zjeść, więc to da kupę kasy operatorowi? Jakie układy? Takie, że im więcej ludzi pokroju Kapki i Placzyńskiego blisko Wisły, tym gorzej dla niej. |
mam takie 2 pytanka, moze ktos zna na nie odpowiedz, 1) czy pomiedzy tym cudownym pawilonem medialnym a sektorek A bedzie jakas przestrzen wolna?bo jak narazie wyglada to tak, ze bedzie tam taka dziura miedzy trybuną a pawilonem czy moze zostanie to jakos polączone? i 2) kiedy zaczną montowac krzeselka na sektorze C?pozdrawiam
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Stadion w założeniu miał być zabezpieczeniem np na wypadek śmierci Cupiała, bądź gdyby chciał to rzucić w pieron - Wiadomo nowoczesny stadion to dla potencjalnego inwestora jakaś gwarancja zarobków, choćby na biletach.Gdy dojdzie do tego że na stadionie będą zarabiali wszyscy, tylko nie Wisła, to traci on jakąkolwiek wartość dla przyszłego inwestora a co za tym idzie wartość klubu Wisła zamiast pójść grubo w górę, jeszcze spadnie - co przy długu ok 100 mln to rzecz bardzo nieciekawa. Oczywiście dziś to tylko takie gdybanie ale mające podstawy. |
Cytat:
Zerknij na tą fotkę , już byś musiał te skrzydła doprawiać. http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...budowie/36153/ |
ale żeby na czymś zarabiać, trzeba najpierw coś wydać. Wisła nie chciała zostać operatorem, nie chce wynająć części komercyjnej . Co do zysków, to chyba wiadomo że jeśli Wisła będzie wynajmować stadion, to zysk z biletów pójdzie do jej kieszeni, nie operatora
|
Cytat:
Generalnie mi bardziej chodzi o to że Kapka czy Placzynski to są podejrzane typy więc co by się tak na wyrost nie cieszyć |
Ciekawe czy ewentualnie SportFive po zostaniu operatorem obiektu weźmie się za catering, w ciągu sezonu by im się raczej wyposażenie kiosków zwróciło, a przecież operatorem nie będą przez jeden rok. Dla Wisły ważne jest aby wynegocjować jak najniższą cenę wynajmu części sportowej, a później mieć jak najwyższą frekwencję.
|
Cytat:
1. czytamy 2. myslimy 3. odpisujemy Jesli nie jestesmy pewni czy potrafimy czytac ze zrozumieniem, nie odpisujemy. Tak na wszelki wypadek. |
Zobaczymy jak to się z tym naszym stadionem zakończy jeśli chodzi o jego zarządzanie oraz część komercyjną. Kto ją weźmie i na jakich warunkach.
Ktoś już to chyba napisał i w 100% się z tym zgadzam. Na stadionie powinna powinien powstać dobrej jakości fitness club (a'la Pure) albo np klub squashowy. Oczywiście na wysokim poziome. Może ja czy wielu z Was z tego nie korzystałoby ale są to miejsca które przyciągają osoby, które mogą być temu zainteresowane przyjściem na stadion, wynajęciem sky boxu, po treningu każdy coś z chęcią zje. Więc i jakieś jadłodajnie na niezłym poziomie mają miejsce bytu. No i w przeciwieństwie do np samej restauracji czy sklepu, ruch w klubie squashowym czy fitness clubie jest przez cały dzień. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
http://img69.imageshack.us/img69/669...6306413581.jpg http://img169.imageshack.us/img169/1...6306422504.jpg |
Cytat:
|
Cytat:
Jedyne miejsce w którym można coś fantazjować to piętro trybuny północnej, o ile w ogóle powstanie. Jednak bardziej spodziewałbym się tam sklepu klubowego i klubu kibica, niż fitnessu. |
w biznesie często jest tak ze kto pierwszy ten ma później lepsza pozycje na rynku - oby nie było tak tym razem - Cracovia już zaprasza do składania ofert pod wynajem lokali komercyjnych na swoim nowym stadionem...
link: http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=6723&x=0 widziałem tez dziś reklamę tego na Wielickiej jadać tramwajem. |
Ech, u nas za te przestrzenie będzie odpowiadał operator, więc albo sam urządzi tam swoje biura, albo dadzą ogłoszenia: "przestrzeń biurowa do wynajęcia" i tyle.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
bo: na poziomie -1 treybuny wschodniej jest przeszło 2 tys metrów kwadratowych do wykorzystania - oficjalnie na urządzenia do konserwacji murawy, które tak naprawde nie potrzebują tyle miejsca i jednoczesnie mogą być trzymane poza stadionem - na parterze jest naprawde mnóstwo powierzchni do wykorzystania - na samej góze skolei jest naprawde sporo powierzchni biurowej - na innych poziomach tez mozna sporo biur i sklepików urządzić |
^^
podchodząc do tego w taki sposób oczywiście miejsce by się znalazło, dosyć miejsca na sklep klubowy byłoby chociażby w narożniku N/E, a jeśli kondygnacja -1 na wschodniej ma odpowiednie przyłącza i wysokość to bez większych problemów można byłoby odciąć 1500m2 z pomieszczenia dla konserwatorów murawy i urządzić tam fitness czy cokolwiek innego. Ja biorę na razie pod uwagę projekt i jak to Obtułowicz sobie wydumał (a to, że organizacja przestrzeni nie jest jego mocną stroną widać z daleka) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl