![]() |
Dzisiaj na konfie Brzęczek nie był już taki pewny pozostania Luisa, (choc.moze to tylko moje wrażenie) ale tym meczem pokazał jak bardzo kluczowy będzie to gracz w walce o awans.
Żadnego poświecania Luisa żeby ściągnąć gościa który nie wiadomo czy odpali. |
Partaczem to jesteś Ty, kibicowskim partaczem.
|
Cytat:
Obyś nie doczekał czasów, że jak Ci coś urwie nogę najlepiej od razu z jajami, to Twój pracodawca powie: za co płacimy temu partaczowi?... Już wspominałem, że dla niektórych bywalców tego forum ideałem byłby słynny już na całą Polskę prezes Dzik z Kotwicy Kołobrzeg ;) |
dla których idioto ?
|
Cytat:
|
Piotr Parzyszek (28) na celowniku:
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...wadzi-do-wloch Cytat:
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=22869 |
Dawać go.Przynajmniej dowiemy się jakim trenerem jest Brzęczek
|
No i spoko opcja, choć nie wydaje się realna. Rozumiem natomiast, że to nie ten superhiper napadzior, którego chcemy, ale niestety ma kontrakt i ciężko to ogarnąć (najgłupszy argument jaki słyszałem w kontekście zainteresowania piłkarze).
|
Opcja bardzo fajna, wiadomo, trochę do odbudowania. To raczej typ napastnika co potrzebuję zaufania i grania co mecz po 90 minut. W Pogoni jako zmiennik się nie sprawdził. Ale może to w końcu do nas ktoś przyjdzie i będzie wyglądał lepiej niż w poprzednim klubie? (vide Jean Carlos u nas a w Pogoni).
Polak, zna ligę i realia. Myślę, że obdarzając go zaufaniem szybko mógłby się odpłacić. Oby się udało. |
Po pierwsze - ja bym wyluzował, bo takich strzałów nasze media miały już sporo. Bardzo prawdopodobne że jego przyjście jest uzależnione od ściągnięcia Gergela i Tranżyny.
Po drugie - jak to ma być bramkostrzelny napastnik, to ja już wolę Żyro. |
Cytat:
Bez wątpienia jest to zawodnik do odbudowania, aczkolwiek obawiam się, że ewentualne ściągnięcie go oznacza zmianę naszego nijakiego stylu gry i zaczniemy grać długą lagę w przód tylko po to żeby Parzyszek zbijał piłki w boczne sektory boiska do skrzydłowych... Nie twierdzę, że Parzyszek jest słaby, ale jeżeli sam zawodnik wyrazi zainteresowanie transferem i nie będzie żądać pieniędzy z kosmosu to myślę że nie ma sięco zastanawiać i można śmiało takiego zawodnika brać. |
A tymczasem
https://www.meczyki.pl/newsy/wisla-k...-news/193764-n Cytat:
|
Przy tym Alegrim Zan Medved jawi się jako przekot pola karnego.
|
57 meczów i 1 gol :rotfl:
|
ale te działania zarządu Wisły są chyba jednak przemyślane:
- tu mówi się o Rodado, tu o drugim Fernandezie, tu o Alegria, tu o Parzyszku... wszyscy się zastanawiają który z nich przyjdzie, a wezmą i tak Adema Büyüka z Turcji lub kolejnego Serba czy Chorwata za 500 tys euro |
Cytat:
I potem płaczesz że wszyscy normalni ludzie mają Cię za mendę i oszołoma? Jakiś kretyn napisze wyciągnięty z dupy tekst dla takich frajerów jak Ty i traktujesz to tak jakby koleś miał zdjęcie na stronie głównej z koszulką Wisły? To nie jest nawet kwestia czy może się przydać bo tak - może, bo to pierwsza liga gdzie 80% umie tylko wjechać w nogi, odbić główkę i zawalić obok bramki. Koleś może być tu nawet gwiazdą bo to peryferie futbolu. Tylko że nie wiadomo nawet czy Wisła się nim interesuje, to co piszą kretyni z portali internetowych jest gówno warte, sami zgadują bo czasy kiedy sprzedawano informacje z klubu już się skończyły. Odwal się wreszcie od Wisły. Znajdź sobie jakieś zajęcie które sprawia Ci radość, przerzuć się na Wieczystą, przestań zatruwać życie sobie i innym. Potencjalnie - idź do psychologa. |
Uważaj, bo ci żyłka pęknie
Nie mam zamiaru tłumaczyć się przed facetem robiącym tu za wszechwiedzącego. Nie musisz czytać. Trwaj w przekonaniu o swojej zajebistości |
Cytat:
W życiu nie widziałeś kolesia na oczy (polecam sprawdzić statystyki Carlitosa przed przyjściem do nas). Mimo to robisz chlew. I to ja jestem wszechwiedzący? Czy może to ty jesteś oszołomem? Większość ludzi czeka z oceną transferu minimum do badań medycznych ponieważ - uwaga - spora część z nich jest zmyślona przez blogerów dla wejść. |
Cytat:
A jaki super zajebisty :D |
ja natomiast chcialbym pochwalic obecne okienko (poki co!!!)
Lasicki - rewelacja Pereira - robi robote Żyro - jak wyżej decyzja o Dudzie - w punkt zostawienie Mlynka, Fernadeza , Coleya - slusznie wyjebanie Sadloka - nareszcie !!! bede zawsze krytykowal transfer Bashy , bo on od samego poczatku byl kuriozalny , i z gory skazany na to co wlasnie sie odjebało podobnie jak żałosne popuszczanie informacji o napastniku oby tylko nam nie rozkupili składu do konca sierpnia , i sa szanse na awans |
Arkadiusz dodaj jeszcze Jarocha. Też póki co na plus i Wachowiak.
|
Cytat:
Dla mnie bardzo dobrym transferem jest Balta, mimo że ma widoczne ograniczenia(szybkość, zwrotność, trochę przesadza z agresywnością ) to wreszcie mamy walecznego chama w środku polu co w kazdej polskiej lidze jest potrzebne a w 1 wręcz nieodzowne A i podać potrafi, uderzyć, sporo widzi |
no wlasnie zapomnialem , co generalnie tylko pozytywnie swiadczy o skali "plusów dodatnich" nad "ujemnymi"
zwlaszcza Balte szanuje , to taki nasz Rymaniak , choć chyba nie ta klasa , bo Rymaniak nawet po dwóch naraz kładzie ;) do Jarocha az tak przekonany nie jestem , no ale zobaczymy |
Dla wszystkich którzy twierdzą że potrzebujemy napastnika , wypowiedź Dariusza Marca:
Przede wszystkim denerwuje mnie dyskusja, która toczy się ostatnio wśród kibiców i dziennikarzy, w której słyszę wręcz lamenty, że Wisła nie ma napastnika. Ja uważam, że ma i to bardzo dobrego. Dla mnie Michał Żyro jest bowiem klasyczną „dziewiątką”, a wiem co mówię, bo miałem go w Stali Mielec i w dużej mierze dzięki niemu wywalczyliśmy awans do ekstraklasy. Owszem Michał grał też na skrzydle, ale jeśli popatrzeć na jego karierę, to w tych klubach, w których był wystawiany głównie na boku pomocy, szło mu gorzej. I w Wiśle też w tych dwóch meczach wyszło, że Michała w pierwszym spotkaniu praktycznie na boisku nie było, a w drugim, gdy został ustawiony w ataku, był już jednym z głównych autorów wygranej w Rzeszowie. Oczywiście Wisła powinna jeszcze wzmocnić atak, ale nie jest tak, że na dzisiaj nie ma napastnika. Powtórzę jeszcze raz - ma i to jednego z najlepszych w I lidze! - Wspomniał pan już o waszej współpracy w Stali Mielec. Jak pan ją wspomina? - To był zawodnik, jakiego szukaliśmy. Michał przychodził do nas wtedy po przejściach, bo nie grał za wiele w poprzednich klubach, miał swoje problemy. One wynikały po części z tego, że widziano w nim właśnie głównie skrzydłowego. Mnie też wtedy w Stali pytano początkowo, co ja wyprawiam, dlaczego ustawiam go w ataku. A ja się uparłem i wszyscy na tym skorzystali. Michał to jest w ogóle świetny chłopak. Mega profesjonalista. Gdy teraz miałem zapytania z Wisły, czy warto go sprowadzić, wystawiłem mu laurkę. On ma świetny charakter, dużo daje zespołowi na boisku, ale też w szatni. Ma wiele atutów piłkarskich, potrafi dobrze grać głową, świetnie się zastawia, wie jak przytrzymać piłkę. |
Cytat:
|
jasne , lepiej wiesz niż Ziemniak
|
Cytat:
Moze to wynika z tego, ze było sporo miejsca w środku ale akurat w meczu z GKS Balta moim zdaniem dobrze operował piką (przynajmniej w prowownaniu do Nikoli K.) i nawet były momenty, że ciągnął akcję do przodu a nie do tyłu... |
Cytat:
Po 5 kolejkach ma 3 żółte kartki, a mógł mieć jedną więcej. O tym też warto pamiętać: Cytat:
|
Mógł mieć też jedną mniej. Bo ta kartka z gks, to śmiech na sali. To Balta był faulowany w tej sytuacji.
|
Cytat:
źródło: https://www.youtube.com/watch?v=Yo0oCEyYa94 |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:01. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl