Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Karherop 09.08.2022 22:58

Dzisiaj na konfie Brzęczek nie był już taki pewny pozostania Luisa, (choc.moze to tylko moje wrażenie) ale tym meczem pokazał jak bardzo kluczowy będzie to gracz w walce o awans.

Żadnego poświecania Luisa żeby ściągnąć gościa który nie wiadomo czy odpali.

Dive Pirate 10.08.2022 01:38

Partaczem to jesteś Ty, kibicowskim partaczem.

Greg25 10.08.2022 01:56

Cytat:

co z Urygą? Ile my już temu partaczowi zapłaciliśmy hajsu za siedzenie na dupie?

Obyś nie doczekał czasów, że jak Ci coś urwie nogę najlepiej od razu z jajami, to Twój pracodawca powie: za co płacimy temu partaczowi?...
Już wspominałem, że dla niektórych bywalców tego forum ideałem byłby słynny już na całą Polskę prezes Dzik z Kotwicy Kołobrzeg ;)

Arkadiusz.Czerepach 10.08.2022 08:37

dla których idioto ?

wolfy 10.08.2022 10:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1589410)
dla których idioto ?

Dla wszystkich którzy wylewają pomyje na kontuzjowanych piłkarzy na przykład. Tak jakby kontuzję złapali w drodze do burdelu, nie w trakcie meczu.

pepe72 10.08.2022 16:15

Piotr Parzyszek (28) na celowniku:
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...wadzi-do-wloch
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sportowe Fakty
Z informacji WP SportoweFakty wynika, że Wisła Kraków zainteresowała się Piotrem Parzyszkiem, który obecnie jest piłkarzem włoskiego Frosinone Calcio.

Kariera:
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=22869

krysztal 10.08.2022 16:22

Dawać go.Przynajmniej dowiemy się jakim trenerem jest Brzęczek

azor 10.08.2022 18:15

No i spoko opcja, choć nie wydaje się realna. Rozumiem natomiast, że to nie ten superhiper napadzior, którego chcemy, ale niestety ma kontrakt i ciężko to ogarnąć (najgłupszy argument jaki słyszałem w kontekście zainteresowania piłkarze).

maciekkk 10.08.2022 18:40

Opcja bardzo fajna, wiadomo, trochę do odbudowania. To raczej typ napastnika co potrzebuję zaufania i grania co mecz po 90 minut. W Pogoni jako zmiennik się nie sprawdził. Ale może to w końcu do nas ktoś przyjdzie i będzie wyglądał lepiej niż w poprzednim klubie? (vide Jean Carlos u nas a w Pogoni).

Polak, zna ligę i realia. Myślę, że obdarzając go zaufaniem szybko mógłby się odpłacić. Oby się udało.

wolfy 10.08.2022 19:45

Po pierwsze - ja bym wyluzował, bo takich strzałów nasze media miały już sporo. Bardzo prawdopodobne że jego przyjście jest uzależnione od ściągnięcia Gergela i Tranżyny.

Po drugie - jak to ma być bramkostrzelny napastnik, to ja już wolę Żyro.

Arek95 11.08.2022 08:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1589471)
Po pierwsze - ja bym wyluzował, bo takich strzałów nasze media miały już sporo. Bardzo prawdopodobne że jego przyjście jest uzależnione od ściągnięcia Gergela i Tranżyny.

Po drugie - jak to ma być bramkostrzelny napastnik, to ja już wolę Żyro.

Jeden świetny sezon w De Graafschap, później średnio na plus sezon w Zwolle, następnie 2 bardzo dobre sezony w Gliwicach.
Bez wątpienia jest to zawodnik do odbudowania, aczkolwiek obawiam się, że ewentualne ściągnięcie go oznacza zmianę naszego nijakiego stylu gry i zaczniemy grać długą lagę w przód tylko po to żeby Parzyszek zbijał piłki w boczne sektory boiska do skrzydłowych... Nie twierdzę, że Parzyszek jest słaby, ale jeżeli sam zawodnik wyrazi zainteresowanie transferem i nie będzie żądać pieniędzy z kosmosu to myślę że nie ma sięco zastanawiać i można śmiało takiego zawodnika brać.

FraMat 11.08.2022 08:26

A tymczasem
https://www.meczyki.pl/newsy/wisla-k...-news/193764-n

Cytat:

na liście życzeń spadkowicza z Ekstraklasy znajduje się Aleksem Alegrią z RCD Mallorca, który ostatnio był na wypożyczeniu w Burgos. Wisła przystąpiła nawet do działania - złożył już zapytania w sprawie 29-latka.

Alegria nie zachwyca statystykami. W dwóch ostatnich sezonach Hiszpan strzelił tylko jednego gola. Na wszystkich frontach w tym czasie zaliczył 57 występów.
Genialne posunięcie zarządu. Oni się z tym Alegrią już 2 lata temu umówili, że będzie zrażał do siebie właścicieli RCD Mallorca nie strzelając bramek (ta jedna to strzelona przez te dwa lata była niechcący), żeby oddali go Wiśle z pocałowaniem ręki.

Patryko 11.08.2022 09:22

Przy tym Alegrim Zan Medved jawi się jako przekot pola karnego.

AS82 11.08.2022 09:25

57 meczów i 1 gol :rotfl:

FraMat 11.08.2022 10:03

ale te działania zarządu Wisły są chyba jednak przemyślane:
- tu mówi się o Rodado, tu o drugim Fernandezie, tu o Alegria, tu o Parzyszku... wszyscy się zastanawiają który z nich przyjdzie, a wezmą i tak Adema Büyüka z Turcji lub kolejnego Serba czy Chorwata za 500 tys euro

wolfy 11.08.2022 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1589488)
ale te działania zarządu Wisły są chyba jednak przemyślane:
- tu mówi się o Rodado, tu o drugim Fernandezie, tu o Alegria, tu o Parzyszku... wszyscy się zastanawiają który z nich przyjdzie, a wezmą i tak Adema Büyüka z Turcji lub kolejnego Serba czy Chorwata za 500 tys euro

Czy Ty masz zamiar teraz dosrywać się o plotki medialne?! Masz zamiar robić bydło tak jak Tobie podobni robili o medialne transfery Tranżyny, Gergela, Maka, Drzazgi czy tego napastnika kopniętego w de przez Stal (którego nazwiska nie potrafię zapamiętać)?!
I potem płaczesz że wszyscy normalni ludzie mają Cię za mendę i oszołoma?

Jakiś kretyn napisze wyciągnięty z dupy tekst dla takich frajerów jak Ty i traktujesz to tak jakby koleś miał zdjęcie na stronie głównej z koszulką Wisły? To nie jest nawet kwestia czy może się przydać bo tak - może, bo to pierwsza liga gdzie 80% umie tylko wjechać w nogi, odbić główkę i zawalić obok bramki. Koleś może być tu nawet gwiazdą bo to peryferie futbolu. Tylko że nie wiadomo nawet czy Wisła się nim interesuje, to co piszą kretyni z portali internetowych jest gówno warte, sami zgadują bo czasy kiedy sprzedawano informacje z klubu już się skończyły.

Odwal się wreszcie od Wisły. Znajdź sobie jakieś zajęcie które sprawia Ci radość, przerzuć się na Wieczystą, przestań zatruwać życie sobie i innym. Potencjalnie - idź do psychologa.

FraMat 11.08.2022 12:37

Uważaj, bo ci żyłka pęknie
Nie mam zamiaru tłumaczyć się przed facetem robiącym tu za wszechwiedzącego.
Nie musisz czytać.
Trwaj w przekonaniu o swojej zajebistości

wolfy 11.08.2022 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1589495)
Uważaj, bo ci żyłka pęknie
Nie mam zamiaru tłumaczyć się przed facetem robiącym tu za wszechwiedzącego.
Nie musisz czytać.
Trwaj w przekonaniu o swojej zajebistości

Nie wiadomo czy artykuł ma jakiekolwiek pokrycie w rzeczywistości (9 na 10 nie ma).
W życiu nie widziałeś kolesia na oczy (polecam sprawdzić statystyki Carlitosa przed przyjściem do nas).
Mimo to robisz chlew.

I to ja jestem wszechwiedzący? Czy może to ty jesteś oszołomem? Większość ludzi czeka z oceną transferu minimum do badań medycznych ponieważ - uwaga - spora część z nich jest zmyślona przez blogerów dla wejść.

FraMat 11.08.2022 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1589496)
I to ja jestem wszechwiedzący?

Jestem przekonany, że tak.
A jaki super zajebisty
:D

Arkadiusz.Czerepach 11.08.2022 14:10

ja natomiast chcialbym pochwalic obecne okienko (poki co!!!)

Lasicki - rewelacja
Pereira - robi robote
Żyro - jak wyżej
decyzja o Dudzie - w punkt
zostawienie Mlynka, Fernadeza , Coleya - slusznie
wyjebanie Sadloka - nareszcie !!!

bede zawsze krytykowal transfer Bashy , bo on od samego poczatku byl kuriozalny , i z gory skazany na to co wlasnie sie odjebało

podobnie jak żałosne popuszczanie informacji o napastniku

oby tylko nam nie rozkupili składu do konca sierpnia , i sa szanse na awans

Szneka 11.08.2022 14:22

Arkadiusz dodaj jeszcze Jarocha. Też póki co na plus i Wachowiak.

bridgeburner 11.08.2022 14:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1589500)
Arkadiusz dodaj jeszcze Jarocha. Też póki co na plus i Wachowiak.

Z tym Wachowiakiwem to bym nie przesadzał, chociaż trzeba mu oddać że się rozkręca i robi postępy to jednak nadal w obronie nie ogarnia
Dla mnie bardzo dobrym transferem jest Balta, mimo że ma widoczne ograniczenia(szybkość, zwrotność, trochę przesadza z agresywnością ) to wreszcie mamy walecznego chama w środku polu co w kazdej polskiej lidze jest potrzebne a w 1 wręcz nieodzowne
A i podać potrafi, uderzyć, sporo widzi

Arkadiusz.Czerepach 11.08.2022 14:50

no wlasnie zapomnialem , co generalnie tylko pozytywnie swiadczy o skali "plusów dodatnich" nad "ujemnymi"

zwlaszcza Balte szanuje , to taki nasz Rymaniak , choć chyba nie ta klasa , bo Rymaniak nawet po dwóch naraz kładzie ;)

do Jarocha az tak przekonany nie jestem , no ale zobaczymy

stary dziad 11.08.2022 14:55

Dla wszystkich którzy twierdzą że potrzebujemy napastnika , wypowiedź Dariusza Marca:

Przede wszystkim denerwuje mnie dyskusja, która toczy się ostatnio wśród kibiców i dziennikarzy, w której słyszę wręcz lamenty, że Wisła nie ma napastnika. Ja uważam, że ma i to bardzo dobrego. Dla mnie Michał Żyro jest bowiem klasyczną „dziewiątką”, a wiem co mówię, bo miałem go w Stali Mielec i w dużej mierze dzięki niemu wywalczyliśmy awans do ekstraklasy. Owszem Michał grał też na skrzydle, ale jeśli popatrzeć na jego karierę, to w tych klubach, w których był wystawiany głównie na boku pomocy, szło mu gorzej. I w Wiśle też w tych dwóch meczach wyszło, że Michała w pierwszym spotkaniu praktycznie na boisku nie było, a w drugim, gdy został ustawiony w ataku, był już jednym z głównych autorów wygranej w Rzeszowie. Oczywiście Wisła powinna jeszcze wzmocnić atak, ale nie jest tak, że na dzisiaj nie ma napastnika. Powtórzę jeszcze raz - ma i to jednego z najlepszych w I lidze!

- Wspomniał pan już o waszej współpracy w Stali Mielec. Jak pan ją wspomina?
- To był zawodnik, jakiego szukaliśmy. Michał przychodził do nas wtedy po przejściach, bo nie grał za wiele w poprzednich klubach, miał swoje problemy. One wynikały po części z tego, że widziano w nim właśnie głównie skrzydłowego. Mnie też wtedy w Stali pytano początkowo, co ja wyprawiam, dlaczego ustawiam go w ataku. A ja się uparłem i wszyscy na tym skorzystali. Michał to jest w ogóle świetny chłopak. Mega profesjonalista. Gdy teraz miałem zapytania z Wisły, czy warto go sprowadzić, wystawiłem mu laurkę. On ma świetny charakter, dużo daje zespołowi na boisku, ale też w szatni. Ma wiele atutów piłkarskich, potrafi dobrze grać głową, świetnie się zastawia, wie jak przytrzymać piłkę.

AS82 11.08.2022 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1589503)
Dla wszystkich którzy twierdzą że potrzebujemy napastnika , wypowiedź Dariusza Marca:

Oby nam pan Marzec nie zrobił niedzwiedziej przysługi , bo napastnik jest potrzebny i myśle ,że to nie jeden a dwoch. A Żyro ? Dla mnie to nie napastnik, gra tam bo nie ma kto

Arkadiusz.Czerepach 11.08.2022 15:08

jasne , lepiej wiesz niż Ziemniak

Fugiel 11.08.2022 15:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1589501)
Z tym Wachowiakiwem to bym nie przesadzał, chociaż trzeba mu oddać że się rozkręca i robi postępy to jednak nadal w obronie nie ogarnia
Dla mnie bardzo dobrym transferem jest Balta, mimo że ma widoczne ograniczenia(szybkość, zwrotność, trochę przesadza z agresywnością ) to wreszcie mamy walecznego chama w środku polu co w kazdej polskiej lidze jest potrzebne a w 1 wręcz nieodzowne

Moze to wynika z tego, ze było sporo miejsca w środku ale akurat w meczu z GKS Balta moim zdaniem dobrze operował piką (przynajmniej w prowownaniu do Nikoli K.) i nawet były momenty, że ciągnął akcję do przodu a nie do tyłu...

pepe72 12.08.2022 11:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1589501)

Z Baltą jest taki problem, że jakby wpadł jego bardzo ładny strzał w meczu z GKS K. to wszsycy by go nosili na rękach (bramkarz obronił). Z drugiej strony jest naszym głównym kandydatem to zejścia czerwoną (za dwie żółte) w każdym meczu.
Po 5 kolejkach ma 3 żółte kartki, a mógł mieć jedną więcej.

O tym też warto pamiętać:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Regulamin PZPN
Art. 58
Otrzymanie ostrzeżenia (żółtej kartki) w czasie zawodów mistrzowskich - automatyczna kara dyskwalifikacji

Zawodnik, który w czasie zawodów mistrzowskich otrzyma ostrzeżenie (żółtą kartkę), zostanie automatycznie ukarany:
1) przy czwartym ostrzeżeniu - karą dyskwalifikacji w wymiarze 1 meczu,
2) przy ósmym ostrzeżeniu - karą dyskwalifikacji w wymiarze 1 meczu,
3) przy dwunastym ostrzeżeniu - karą dyskwalifikacji w wymiarze 2 meczów,
4) przy każdym kolejnym co czwartym ostrzeżeniu (szesnastym, dwudziestym itd.) - karą dyskwalifikacji w wymiarze dwóch meczów.

Art. 59
Otrzymanie ostrzeżenia (żółtej kartki) w czasie zawodów mistrzowskich - automatyczna kara pieniężna

Aalcman 12.08.2022 13:12

Mógł mieć też jedną mniej. Bo ta kartka z gks, to śmiech na sali. To Balta był faulowany w tej sytuacji.

aNouc 12.08.2022 17:33

Cytat:

Jeśli chodzi o samą kwestię napastnika, który jest dla nas numerem jeden i patrząc na kwestie formalne "klub-zawodnik", to jesteśmy praktycznie już o tych wszystkich warunkach kontraktu dogadani. Teraz czekamy, co cały czas powtarzam, na tą ostateczną decyzję klubu, w którym on jest. Ja mam nadzieję, że w ten weekend zostanie podjęta decyzja i będziemy mogli formalnie wszystko to przeprowadzić. Oczywiście najpierw będą badania, testy medyczne i jeśli będą one pozytywne, to mam nadzieję, że w następnym tygodniu będziemy mogli podpisać ten kontrakt.
- Jerzy Brzeczek przed meczem GKS Tychy vs Wisła

źródło: https://www.youtube.com/watch?v=Yo0oCEyYa94

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl