Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

picasso 17.12.2018 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jontek (Post 1522323)
Albo się obsrała albo dopina super deal Wisła Kraków City budżet miliony monet. Co bardziej prawdopodobne?

gorzej jak obsrana poszła dopinać...

master777 17.12.2018 20:08

Zgodnie z plotkami umowa miała być podpisana w siedzibie Inwestora, więc jako prezes TS pewnie tam teraz zmierza/była. Natomiast jeżeli jedynym powodem nieobecności był lęk przed piłkarzami, cóż, myślę że to najmniejszy problem dla PMS.

Miro 17.12.2018 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jontek (Post 1522323)
Albo się obsrała albo dopina super deal Wisła Kraków City budżet miliony monet. Co bardziej prawdopodobne?

Patrząc na połowę z twoich postów najbardziej prawdopodobne jest że walisz czosnkiem na odległość. Pojawiłeś się dzisiaj, osiem postów, w tym połowa wypuszcza piszących tu naiwniaków i sugeruje zmiane barw, herbu i nazwy. Albo jesteś głupim dzieciakiem albo nie mniej głupim bywalcem Kauflandu. Co bardziej prawdopodobne ?

Jontek 17.12.2018 20:31

Cytat:

Co bardziej prawdopodobne ?

Że masz jakieś problemy ze sobą. Bo ja nic złego w tym temacie nie napisałem. Koniec offtopu.

Dobcio 17.12.2018 20:43

Umowa jest podpisana. Warunek zastrzeżono w umowie, że jeśli nie przeleją zaległości w ciągu 24h piłkarzom to umowa się rozwiąze

Yggdrasil 17.12.2018 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dobcio (Post 1522328)
Umowa jest podpisana. Warunek zastrzeżono w umowie, że jeśli nie przeleją zaległości w ciągu 24h piłkarzom to umowa się rozwiąze

Kiedy oficjalne info ?

grosz 17.12.2018 20:53

Dobcio - dzięki za informacje, ciekaw jestem czy ta firma to nie będzie czasem ta firma krzak z Anglii co to miala kupować Wisłę dwa tygodnie temu

Dobcio 17.12.2018 20:56

Info od razu po tym jak spłacą piłkarzy. Jak nie będzie informacji do jutra do wieczora to znaczy, że nie zapłacili i umowa się rozwiązała.

Żadna firma krzak co nas miała kupować ani nic co się pojawiało wcześniej w mediach.
Siedziba Główna spółki to kraj anglojęzyczny

Gercu 17.12.2018 21:05

Czyli dalej nic nie wiadomo, a twitterowcy będa mnożyć kolejne domysły. Nie zdziwię się, jak jutro się okaże, że jeszcze kilka dni trzeba poczekać.

LucjuszWielki 17.12.2018 21:07

Aha... wiadomo wszystko, ściema goni ściemę, a Marzenka miała dobrą wymówkę .... ehhh chcieliśmy dobrze, nie pozostawimy Wisły samopas, ta spłata zobowiązań to był test, jak widac firma niepoważna, walczymy dalej --- tak będzie.

ciacho 17.12.2018 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dobcio (Post 1522331)
Info od razu po tym jak spłacą piłkarzy. Jak nie będzie informacji do jutra do wieczora to znaczy, że nie zapłacili i umowa się rozwiązała.

Żadna firma krzak co nas miała kupować ani nic co się pojawiało wcześniej w mediach.

Co to za bzdura? Znaczy ktoś kupił Wisłę, ale tak nie do końca, bo jak nie zrobi przelewu w ciągu 24 h to jednak nie kupił? Co to za amatorka?

Yggdrasil 17.12.2018 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1522334)
Co to za bzdura? Znaczy ktoś kupił Wisłę, ale tak nie do końca, bo jak nie zrobi przelewu w ciągu 24 h to jednak nie kupił? Co to za amatorka?

No śmierdzi to..ale tez skoro kupili to czemu dalej nie znamy nazwy? Jak nie zapłacą to też nie poznamy nigdy nazwy?

mr_kwolf 17.12.2018 21:09

Cytat:

No to chyba oczywisty warunek w naszej sytuacji. Nie wiem co ty w tym widzisz dziwnego albo niespotykanego. Pewnie jakby było więcej czasu to zalatwiono by to inaczej.

krzaq12 17.12.2018 21:11

Cytat:

Jeżeli to nie żadne krzaki, to zapewne poważna firma, więc obawiać się nie ma czego, prawda?

Dobcio 17.12.2018 21:11

Cytat:

To żadna amatorka. Jest słuszne zabezpieczenie, żeby za 1 zł nie oddać klubu, jeśli potem inwestor nie chciałby nic wpłacać. Ma spłacić piłkarzy i uzyskać licencję na następny sezon.
Czekamy już te ostatnie 24h i będzie wszystko wiadomo. To jest przynajmniej pocieszające.
Jak ta opcja nie wejdzie to innej nie ma.

TSWojtas 17.12.2018 21:11

Cytat:

Jak kupujesz dom/mieszkanie/działkę i nie płacisz u notariusza gotówką tylko przelewem później to też masz takie klauzule

LucjuszWielki 17.12.2018 21:11

Przez 2 lata nikogo nie znaleźli, a tu nagle za 5 dwunasta i sami kupcy... :) Oprzytomnijcie proszę.

ciacho 17.12.2018 21:15

No może i macie rację. Oby.

DysoN 17.12.2018 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dobcio (Post 1522328)

Dobry numer :) ale to tylko dla naiwniakow żeby im powiedzieć że przecież wszystko zrobiono by spłacić piłkarzy ale ten inwestor okazał się niepoważny i to nie wina TS :)

Dobcio 17.12.2018 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1522337)
Jeżeli to nie żadne krzaki, to zapewne poważna firma, więc obawiać się nie ma czego, prawda?

Partner nie jest całkowicie prześwietlony niestety.
Ktoś kto tam pisał na twitcie o 200 mln budżetu itd to tego w umowie nie ma. Takie gadanie było wczoraj na zarządzie.
TS nie wie czego się do końca spodziewać.

Jak jutro piłkarze obudzą się z pensjami na koncie to pewnie pójdzie do mediów i będzie wiadomo, że deal się udał.

Rience 17.12.2018 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DysoN (Post 1522342)
Dobry numer :) ale to tylko dla naiwniakow żeby im powiedzieć że przecież wszystko zrobiono by spłacić piłkarzy ale ten inwestor okazał się niepoważny i to nie wina TS :)

No jeżeli przyklepali taką umowę, i później nie wysłali obiecanej kasy na umowie to obiektywnie wtedy taki inwestor okazuje się nie poważny bo nie wywiązuje się z wynegocjonowanej i podpisanej przez obie strony umowy. Więc o czym ty piszesz?

radekogi 17.12.2018 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1522340)
Przez 2 lata nikogo nie znaleźli, a tu nagle za 5 dwunasta i sami kupcy... :) Oprzytomnijcie proszę.

Przez ostatnie 2 lata nie szukano kupca tylko sponsora. TS chciało sobie zachować 51 procent udziałów dlatego nie było chętnych. Każdy widział z kim ma doczynienia. Myślę że gdyby na poważnie szukano kogoś kto przejmie 100 procent zanim powstały milionowe długi z wypłat, stadionu itd i przed superwizjerem to spokojnie by kogoś znaleźli. Problem był taki ze TS stawiał warunki pod siebie żeby zachować stołki i kręcić dalej swoje lody dlatego teraz jest jak jest.

JacekFan 17.12.2018 21:26

Przestaje w to wierzyć. Takie pierdoły te wycieki przecieki czy co to za pierdoły są.

AntyMod 17.12.2018 21:31

trzeba bylo ten temat 9 abo forum) zamknac na kilka dni .....teraz cokolwiek sie ukaze to bedzie niezla szydera ( jak z bomby regana) z tych co wierzyli w newsy jesli sie okaze to wszystko szopką , albo z tych co tak zażarcie negowali jak Lucjusz i wielu wielu innych , jesli te newsy okaza sie prawdą ......prosze tylko o niekasowanie postow z ostatniego tygodnia , mam nadzieje ze wielu "szeryfów zza biurka" i innych "kumatych" po prostu zrezygnuje ze swoich loginow ....przypominam ze to forum czyta tez wielu ludzi spoza Wisly i maja pewnie taka samą beeke z Nas jak My z parchatych dzdanów

lukaszex 17.12.2018 21:33

Ze wszystkich informacji, które krążą na forach, twitterze i tak dalej słychać, że w audycie brała udział firma AON i w jej siedzibie miało dojść do spotkania zainteresowanych stron. Różne rzeczy się działy, ale AON wygląda na poważną firmę, która raczej nie dałaby się wciągnąć w lipną transakcję. Skoro Prezes Sarapaty nie było dzisiaj na Wigilii całkiem możliwe, że dalej załatwiane są sprawy związane ze sprzedażą. Kolejna sprawa to to, że tak naprawdę nikt nic nie wie. Krążą różne wersje, ale dziennikarze w dzisiejszych programach nie powiedzieli czegoś przełomowego. Nie chce się wierzyć w jakieś ogromne firmy, które miałyby tu wejść, ale też nie zapowiada się na inwestora pokroju Projekt Gmina czy Stecherta. Jeśli faktycznie początek transakcji przebiegnie pomyślnie (czyli pojawią się pierwsze przelewy) to równie dobrze cała procedura przejmowania może trwać kilka miesięcy (aż do uzyskania licencji na następny sezon).

AgresywnyChomik 17.12.2018 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dobcio (Post 1522343)
Partner nie jest całkowicie prześwietlony niestety.
Ktoś kto tam pisał na twitcie o 200 mln budżetu itd to tego w umowie nie ma. Takie gadanie było wczoraj na zarządzie.
TS nie wie czego się do końca spodziewać.

Jak jutro piłkarze obudzą się z pensjami na koncie to pewnie pójdzie do mediów i będzie wiadomo, że deal się udał.

Partner?
Lol raczej ta firma (o ile istnieje) nie miala czasu przeswietlic TSu

blanco 17.12.2018 21:33

Ten temat to jest wysoki poziom przy tym co się odstawia na twitterze i shoutboxie

JacekFan 17.12.2018 21:41

Jak ....a z pieniędzmi się obudzą wiecie ile idą przelewy? ja .......e jak im dojdą na 16 to będzie dobrze. To jakaś ściema jest. Wszytko to jakieś popiepszone jest... Mam dość tej gry na emocjach

Tonamini 17.12.2018 21:43

Jadczak piszę że Wisłe kupili oszuści

ashkeczup 17.12.2018 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacekFan (Post 1522351)
Jak ....a z pieniędzmi się obudzą wiecie ile idą przelewy? ja .......e jak im dojdą na 16 to będzie dobrze. To jakaś ściema jest. Wszytko to jakieś popiepszone jest... Mam dość tej gry na emocjach

20 zł za natychmiastowy przelew jeśli nie płacisz na poczcie :rotfl: . No chyba, że mieli wyliczone co do grosza zaległości, to wtedy rzeczywiście lipa.

JacekFan 17.12.2018 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tonamini (Post 1522352)

Po co oszustom firma z długimi? Przecież jeśli w nią nie włożà pieniędzy to za dwa tygodnie jej niema i tylko kłopot? Chyba że to by były słupy PMS no ale ona chyba nie wieży że ktoś by to wtedy łyknoł.

PAWEŁ 17.12.2018 21:53

Albo Wisłe kupił koralik i dlatego takie zamieszanie.

obikenobi 17.12.2018 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tonamini

Gdzie on to pisze? Na Twitterze nic nie znalazłem.

mr_kwolf 17.12.2018 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez obikenobi (Post 1522356)
Gdzie on to pisze? Na Twitterze nic nie znalazłem.

Komus podobno w prywatnej rozmowie tak napisał. Ale nie jest potwierdzone nawet czy to faktycznie on.

pietruch 17.12.2018 22:05

Ja rozumiem, że każdy kibic musi być karmiony marzeniami, ale z całym szacunkiem ulegacie postom użytkownika, który w 8 lat swojej działalności zrobił na forum 22 posty, z czego większość w ostatnie 24h.

Życzę wszystkim by Dobcio był insiderem, rzetelnym źródłem, ale na chwilę obecną to wygląda na to, że 3/4 forum podałoby ID i hasło do konta bankowego sforze cyganów z nadzieją, że nic z tego konta nie tkną.

Rience 17.12.2018 22:06

Macie co poniektórzy swoją jadczakową której zależy na dobru Wisły ;)

https://pbs.twimg.com/media/DuobAKQX4AAnv5J.jpg

DysoN 17.12.2018 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1522357)
Komus podobno w prywatnej rozmowie tak napisał. Ale nie jest potwierdzone nawet czy to faktycznie on.

info telefoniczne potwierdzone: Kupił nas ZUS i stąd posądzenia o oszustwa i wyłudzenia.

Matios98 17.12.2018 22:09

Moim skromnym zdaniem, nie ma co się ani dołować, ani podniecać. Wydaje się, że wszystko idzie zgodnie z planem, bo jest cisza, gdyby coś się popsuło bądź wyjaśniło, to wieść rozeszłaby się w tak szybkim tempie, że nie trzeba by było szukać jakiś skrawków informacji, czy zwykłych plotek na jakimś obsranym twitterze. Osobiście jestem pełen nadziei, aczkolwiek nie wierze w jakieś miliardy zagraniczne, ale mam nadzieje na stabilizacje w tej Wiśle w końcu. A co ważniejsze, mam nadzieje, że w końcu obudzi się jakiś entuzjazm wokół Wisły, bo od "schyłkowego Cupiała" był taki jakiś marazm, za równo na trybunach jak i na boisku. Mam nadzieje, że ów entuzjazm obudzi nowy inwestor, nowe otwarcie w klubie, obecna drużyna której się chce kibicować, budujące się struktury Socios i powrót Kuby.

Dobcio 17.12.2018 22:09

Spokojnie. Ja też mam nadzieję i głęboko wierze, że mam prawdziwe, rzetelne informacje. Jutro powinniśmy wszystko wiedzieć lub przynajmniej się domyślać jak na środę np. zwołają konferencję prasową.
Tymczasem dobranoc i niech przyśni Wam się znów wielka Wisła!

obikenobi 17.12.2018 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf

Dziwne to wszystko. Zaraz po upadku opcji Kwiecień & Włodarski upierał się, że nie ma już żadnego inwestora, a Wisła nie zagra nawet w IV lidze, tylko w B-klasie. Wystarczyło kilka dni i już wie, że Wisłę kupują oszuści.

No cóż, zobaczymy...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl