![]() |
Może mi ktoś wyjaśnic jaka jest sytuacja cracovi?
Zakładamy że: - My wygrywamy z Lechem, Polonia B wygrywa z Ksc Następna kolejka: -My wygrywamy z cracovia, Polonia B wygrywa Jest szansa że na derbach my zapewnimy sobie mistrza, a cracovia spadek? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie do końca - żeby mieć całkowitą pewność Parchy muszą zająć miejsce ostatnie, czyli Arka też ich musi wyprzedzić. Bo znając życie Polonia Bytom zostanie relegowana na ostatnie miejsce jak ŁKS za długi itd.... i wtedy przedostatnia "nieskazitelna" Cracovia znowu się utrzyma. |
Cytat:
Oczywiście pewny nie jestem:P |
2.3. W sytuacji, gdyby spośród klubów występujących w sezonie 2010/2011 w rozgrywkach Ekstraklasy nie uzyskał licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym więcej niż jeden klub, kluby te zostaną sklasyfikowane w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie 2010/2011 zgodnie z liczbą zdobytych punktów, jednakże zostaną przesunięte do I ligi. W takiej sytuacji miejsce w Ekstraklasie zachowują zespoły, które w sezonie 2010/2011 zostały sklasyfikowane na 15 i 16 miejscu.
Dodam, że jeśli ŁKS nie otrzyma licencji, awansuje 3 drużyna 1 ligi. |
Ja też pewny nie jestem - dlatego lepiej dmuchać na zimne:)
Worcester Czyli jednak numer jak z ŁKS jest możliwy.... Arka grać! |
Cytat:
Że tak pozwole sobie sam siebie zacytować... Nie zmienia to faktu,że Lechia zagrała tragicznie, no ale ....a.. |
Cytat:
Podsumowując - pewny spadek Makabi będzie tylko wtedy, gdy zakończy rozgrywki na 16 miejscu. |
Cytat:
Jakie błędy popełnił na korzyść Wisły? :) Spalony był? Był. Ręka Chaveza była tak samo przypadkowa jak zagranie piłkarza z Lechii po dośrodkowaniu Mąłeckiego. Również w polu karnym. Jedynie do braku zółtej kartki dla Cikosa można się doczepić. aha, jeszcze odgwizdał jednego spalonego Lechii, którego nie było. Ale i tak Chavez doszedł do piłki pierwszy. |
Cytat:
|
Nie słyszałem o tym pomyśle - ale wtedy w Poznaniu grałyby 2 kluby z poza Poznania (Wronki i Bytom)
Do Warty Poznań nic nie mam i niech się tam rozrastają na zgubę Wronek:) |
Cytat:
|
Z tego co kolega wkleił to jeśli w najbliższym meczu Pasów kartkę dostaną Dudzic lub Ntibazonkiza to będą pauzować w derbach. Obaj stanowią chyba 90% siły ofensywnej drużyny więc ciekaw jestem czy uda im się pozostać bez żółtka w meczu z Polonią Bytom, który będzie arcyważny w ich sytuacji.
Po cichu liczę, że będzie kopanina i sporo kartek. W końcu obie ekipy walczą o uniknięcie spadku.. A już myślałem, że z prezesem się coś stało bo ostatnio go w mediach nie było. Spokojnie, prezes nie śpi i już ma plan roz*** drużyny :) Prezes Polonii Józef Wojciechowski jak zwykle jest radykalny. - Dla mnie jest to wszystko nie do ogarnięcia i nie do zrozumienia. Wygrywają cztery mecze i nagle tak łatwo przegrywają następne. Jestem sfrustrowany. Najlepiej byłoby rozwiązać całą drużynę, ale o tym, kto się nadaje, a kto nie niech się jednak lepiej wypowie się trener Zieliński - mówi prezes "Czarnych Koszul" |
Cytat:
Cytat:
|
Do zorientowanych warszawiaków - Jaka jest szansa aby Maciek w nastepnym sezonie dalej spełniał swoje marzenia ?
|
Cytat:
No fakt, że sytuacja pasów nie jest komfortowa, jedna żółta kartka, dla 'pewniaka' i kolejne mecze mogą być tylko biletem w jedną stronę (1 liga). Możliwe, że w meczu z Polonią B trener nie wystawi najważniejszych, bo i tak może być. Polonia ostatnio różnie gra i nie stroją od błędów. Co do Cracovii, to grają zadziwiająco dobrze, aż nie chce się wierzyć, że są na spadkowej pozycji. Derby są chyba ważniejsze i to z Wisłą, gdzie Wisła zajmuje pierwsze miejsce a Cracovia ostatnie(spadkowe). Tak więc można się spodziewać w ostatnich meczach różnych zmian w składzie. Poczekamy zobaczymy:) |
Więcej p.zd na tym forum niż w Ruskiej w Tarnowie :D
1.Wisła będzie mistrzem Polski bo tak ma być! 2.Żydy spadną niezaleznie od tego czy będą 15. czy 16. Nie ma ratowania pejsiastych dup od tego sezonu. Albo sa na miejscu 14. albo idą w dół i wchodzi więcej z 1.ligi! Skończcie te żydowskie żale bo już na to forum się odechciewa wchodzić!!! |
Cytat:
|
Cytat:
|
No też na to liczę, że 3 pkt będą nasze. Co do meczu z Polonią, to zobaczymy jak zrobią. Może i masz rację, z Wisłą mogą dostać, a z Polonią są duże szanse, jeszcze z ich grą w tej rundzie.
|
Lubie takie artykuły jak ten Jawora. Oto najlepszy kawałek:
(O Wiśle):Na ziemię na pewno może sprowadzić ich terminarz. Już w środę podejmują Lecha, a w niedzielę Cracovię. Później przed krakowianami jeszcze wyjazdowy mecz z Legią i Zagłębiem Lubin oraz u siebie z Polonią Warszawa. O Jagielloni): Łatwiejsze spotkania czekają Jagiellonię (z Polonią W., Legią, Koroną, Cracovią i Ruchem). Skąd wziął Jawor wiedzę ze w tym seoznie wyjazdy Jagi na Cracovię i Polonię W. sa łatwiejsz eniż emecze Wiśły usiebie z Lwechem i Polonią W. w ostatniej kolejce to chyba tylko on wie. Wisła Mistrz i tyle. W 4 meczach musimy utyrać 6 pkt i Jaga nam może naskoczyć. Dobranoc! |
Cytat:
2. O sile Pasów, jeśli już to decydują ostatnio Suworow i Klich. Plus ew. Kosanović, choć to obrońca. Umówmy się, w derbach kartki nie będą miały żadnego znaczenia. Będzie to prawdopodobnie młócka w stylu derbów Trójmiasta. Trzeba po prostu dać z siebie 120%, wylać litry potu, używać łokci, a może i pięści. Ja się bardziej boję w tym meczu o nasze indywidualności - szczególnie o Meliksona. |
Cytat:
Natomiast myślę, że Wiślacki Mariusz wyjwali Jóźwiaka i cały staff odpowiedzialny bezpośrednio za transfery, bo w swojej.... religijnej gazetce ostatnio się wkurzył i stwierdził, że przekroczono limit pomyłek transferowych na lata. |
@Pan Jotka, jakiś czas temu robiłem tutaj analizę końcowych kolejek, i mi również wyszło, że Wisła ma trudniejszy terminarz do końca od Jagi.
@ 022: W tej samej religijnej gazetce odpowiedział na pytanie o Skorżę coś w stylu "jeżeli program się nie sprawdza, to nie ma co go trzymać na antenie". Zresztą kontrakt ze Skorżą jest do końca roku z tego, co kojarzę, więc teraz bez żadnych konsekwencji będą mogli go rozwiązać. Może szarpną się na tego Stevensa/Hanczarenkę/Hapalę/Weissa czy kogo oni tam jeszcze niby przymierzają - każdy z nich byłby tak z 3 długości lepszy od Skorży już za samo nazwisko. Ja tam generalnie nic do Skorży nie mam, zresztą kredyt zaufania dawałem mu dłuuugo. Ale mam wrażenie, że Legia go przerosła, więc niech zajmie się jakimś mniejszym zespołem w ekstraklasie, gdzie będzie mógł popracować nad swoim warsztatem (np. w Amice! :D). Młody jest, jeszcze się wyrobi. |
Mysle ze Wiselka juz ma mistrza,bialostocznin i kibic Jagi licze na puchary, caly sezon bylismy wysoko w tabeli wiec mimo ostatnich porazek zasluzylismy na nie, pozdrawiam, 3majcie sie
|
Panowie , według mnie ten tydzień zaważy o Mistrzostwie Polski , Jeśli wygramy dwa Najważniejsze mecze w tym ogórkowym sezonie.Jaga się potknie na pewno , a nasi piłkarze muszą pokazać charakter przed bitwą o Europejskie Puchary.
Kompleks Amici trzeba w końcu przełamać , a z Zasrańcami to trzeba pojechać po całej lini , to powinni być ich ostatnie derby. Wyjazd na Legię wydaję się najtrudniejszy , ale jeśli nasi piłkarze zagrają tak jak dziś (mądrze , cierpliwie i konsekwentnie to nie boję się o wynik). |
Tak jak juz pisałem, wygrywajac z Amicą i pasami zdobywamy już w niedziele mistrzostwo.
Tego jestem pewny, bo Jaga napewno 6 punktów w 2 najblizszych spotkaniach nie zdobedzie:) |
Dokładnie potrzebujemy w dwóch najbliższych meczach 6 pkt i będzie pozamiatane.
Ciekawi mnie Legia. Czy stać ich faktycznie na rozegranie 5 dobrych meczów? |
Cytat:
Zresztą pisałem rano, że jak dziś przegracie to stracicie MP (prawem serii). Nie przegraliście, więc nie ma czym się już martwić. Co do zmian personalnych w Legii w tej chwili jest sprawa otwarta, choć doszły mnie już słuchy, że mogą one dotyczyć nie tylko zmian w sztabie szkoleniowym. A zresztą jutro będą wiedział trochę więcej, a na początku czerwca powinno być już wszystko jasne. |
Cytat:
|
Według mnie nie możemy być tacy pewni, bo różnie może być. Chyba nie muszę tłumaczyć, że nasza liga jest ligą zakręconą i wszystko może się wydarzyć. Wisła jak na razie ma przewagę i jest liderem, ale przed nami trudne mecze, więc nie można na 100% zakładać, że wygramy. Mecz z Legią - nie można do końca stawiać kto ile wygra, bo mimo tylu porażek Legii, to po wygranej w finale PP dostali olśnienia i grają lepiej. Poza tym trener Skorża chyba się obudził i wziął się ostro do roboty, kto wie może i w lidze chce coś pokazać. Co do reszty przeciwników, to nie będę się rozpisywał, ale też trzeba być czujnym i nie można odpuszczać pod pretekstem - bo oni zajmują tą i tą pozycję. Będzie dobrze:)
|
Czyzby kolejne szczescie Cracovii? Moim zdaniem powinna awansowac kolejna druzyna z 1 ligi.
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Lic...077,1,381.html |
I zdaje się, że tak jest od tego sezonu.
|
Cytat:
Chłopie, takiego komfortu pracy jaki ma w tym sezonie Skorża nie miał w tej lidze nikt od czasów pierwszego Kasperczaka w Wiśle (gdy dostał Majdana, Kłosa czy Kukiełkę). Spośród klubów w czołówce to Legia miała najwięcej czasu na przygotowanie transferów, a następnie na zgranie drużyny. Skorża był już de facto ugadany z Wami na miesiąc przed zakończeniem sezonu i konsultowano z nim wzmocnienia. A te były znaczące. Do tego w zimie dokupiono mu Hubnika. Nie było presji na dobry występ w europejskich pucharach, były za to wartościowe sparingi, m.in. z Arsenalem. Gdyby Skorża wykonał to, co do niego należało, to przy przeciętnej formie Wisły i Amiki Legia w zasadzie już teraz mogłaby świętować MP. Tymczasem na 5 kolejek przed końcem ma ujemny bilans bramek, 11 porażek na koncie. Już teraz osiągnęła najgorszy wynik w ciągu ostatnich 20 lat. Farciarski PP jest w istocie waszym nieszczęściem, bo powstrzymuje decyzyjnych w klubie od gruntownej rewolucji w strukturach klubu, które są nieodzowne. To nie zawodników trzeba wywalić, w każdym razie nie wszystkich - a zarząd i trenera. Nie można analizować osiągnięć Legii w sensie absolutnym (obecnie 3 miejsce w lidze, PP) - tylko w relatywnym. Porównując te osiągnięcia z poprzednimi latami i patrząc przez pryzmat nakładów, które poniesiono. Celem nr.1, absolutnie priorytetowym Legii na ten sezon było mistrzostwo. Jeśli go nie zdobędzie (na co szanse są coraz mniejsze, niemal iluzoryczne) - to Legia będzie największym przegranym tego sezonu. A Skorża poniesie wtedy tego konsekwencje. |
tak apropo
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77154,t...wiadomosc.html w jedenastce Cikos, Chaves, Melikson. |
Jesli:
1. Polonia Bytom ogra Cracovie w 26 kolejce 2. Polonia Bytom wygra z Gornikiem w 27 kolejce To pokonujac Cracovie w niedziele spuszczamy ich do 1 ligi na 100% :D Nie beda mieli nawet matematycznych szans po porazce :D |
Cytat:
...tak naprawdę 2 pkt. Ma teraz 8 pkt przewagi nad Parchami. Jak zdobędą tylko 1 pkt w dwóch najbliższych kolejkach przy zerowym dorobku Makabi to na 3 kolejki będą mieć 9pkt przewagi. Co przy gorszym bilansie spotkań nie daje jeszcze scyzorom utrzymania. |
Cytat:
|
powtórze po raz kolejny środa, niedziela = 6pkt nie ma odpuszczania i wtedy można sobie szampany kupować...już raz czy dwa, kupiłem szampana (panathinaikos,cracovia) i był jak ocet... zimny okład panowie
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl