![]() |
W 1szym roku to i tak 500k do przodu by było vs Dudu Biton. A Biton też przy ew transferze do nas za darmo grać nie będzie.
No, ale ch z tym., to takie luźne dywagacje, 625k - nie ma szans ani na jednego ani na drugiego w tym momencie. |
Priorytetem Wisły jest Biton i zmiennik dla Estończyka czyli bramkarz pozostaje czekać jeszcze 2dni i się okaże kto zawita na 1treningu.Co do transferu Sandomierskiego to ciekawe czy dał by rady w Wiśle zwłaszcza że cały czas grzeje ławę w Belgii bo chyba jego transfer to raczej z myślą o ekstraklasie a nie z myślą o dwumeczu z Standardem.
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie 400,ale 250 tysięcy euro kosztował Dvalishvili |
Cytat:
Płacz to byłoby coś takiego "Basałaj, Cupiał! gdzie transfery? Valckx WON, kręcisz wałki, szrot holenderski sprowadzasz " Takie absurdalne albo życzeniowe posty. Teraz juz się uspokoiło, chociaż czasem wraca kwestia tego, że Cupiał to ma taki majątek, że co mu szkodzi sypnąc kilka baniek. |
a to nie jest płacz ?
Cytat:
Formalnie okienko w PL rusza 1 Lutego tofik : My odpuszczamy |
Zwróćcie uwagę ile on ma tam zarabiać 625 tysięcy euro rocznie to ja dziękuje bardzo, nie dziwię się że go nie chcemy. Na tyle to może Biton czy Melikson zasługiwać (i to gdy są w najlepszej formie), a nie taki facet.
ps. a jeszcze inna sprawa po co nam drugi zawodnik o profilu identycznym jak Genkow? ps.2 szprotson z ust mi to wyjąłeś ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Aha. Dvaliszwili to jest sęp na bramy jak Biton. Chociaż to silny chłop i głową grac potrafi wiec pożyteczna bestia. No, ale go tak chwalę chwalę, mam nadzieję, że skusze i zagra jeden wielki ch w tej Polonii :) |
Jirsak nie, Jirsak jak dostawaliśmy czerwoną cofał sie na stopera nawet, wiec dalej tendencje im piłkarz starszy tym bardziej defensywny.
:einstein: a do przodu zawsze mozna wepchać jakiegos młodego, a nóż widelec chłopak błyśnie jak wolskie czy inne. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
625k to dla JW splunąć i ... :) |
Cytat:
|
Sancezz wole oglądać taką obronę jaką ustawił Kazimerz "Wielki" Moskal w zwycięskim meczu z Twente bez Holendrów J&L w składzie z Jova i Bunozą w wyjściowej 11stce jakby jeszcze była jakaś konkurencja dla Estończyka.Co do obrońców to raczej zawita ktoś z dwójki Celeban-Pazdan obrońcy Śląska wygasa niedługo kontrakt a obrońca Górnika już raz był na testach ewentualnie Brazylijczyk z Widzewa.Aczkolwiek jeszcze 2dni i pojutrze się okaże kto z nowych graczy pojawił sie na 1treningu
|
http://wislaportal.pl/news.php?id=21814 brawooo Królowie polowania
|
jedyną jego wadą było to że trzeba było za niego zapłacić
|
Cytat:
Z innej beczki - ŁKS się sypie, można by spróbować sprowadzić do MESY rodzeństwo Papikyanów bo talent chłopaki niewątpliwie mają i może być z nich w przyszłości pożytek. |
Cytat:
Po co nam młodzi zawodnicy z Łodzi , jak My swoich niemożemy "zagospodarować" http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html |
Cytat:
Co zrobić by temu zapobiec? Ze szkolenia nie można całkowicie zrezygnować bo jest to wymóg licencyjny. Jedyna droga to podnieść standard tak, aby młodzi zawodnicy mieli takie warunki, żeby nie lecieli do innych klubów jak takie PSV tylko na nich kiwnie. I to jest właściwa i co dla Basałaja najważniejsze przynosząca zyski droga! |
Cytat:
Tutaj jest idealnie pokazany przykład, w której argumentacja Cupiała na temat bazy nabiera logicznego sensu. Że niby Wisła jest mu wstanie dać większą prospektywne niż będzie miał tam ? Oczywisice że nie i choćby Basałaj się zesrał to i tak nie przekonania jego ojca, że większą karierę będzie mógł zrobić w Polsce. Tutaj wkraczamy na tematy moralności. "Czy dany zawodnik jest wstanie zrobić w w ch** klub który dał mu możliwość tego aby w ogóle mógł zostać piłkarzem. Oczywiscie rozbudowując infrastruktóre i generalnie poprawiając szkolenie można takie przypadki ograniczać ale całkowite ich wykluczenie raczej nie jest możliwe. Zwłaszcza że już zaczynają żerować menadżerowie którzy obiecują złote góry. |
Cytat:
Dla nas ma zostać "szrot" którego nikt niebedzie chciał na zachodzie ??? |
Przypomnijcie sobie niedawny wywiad Clebera. Był tam poruszony temat jego syna i szkolenia młodzieży w Wisle. Cleber nie ukrywał, że sama baza szkoleniowa jak i jakość szkolenia ( warsztat trenerów ) wyglądają tragicznie. Wskazywał na przykłady młodych wiślaków, których potencjał zmarnowano w Wiśle.W tej sytuacji, Lucas jeśli marzy o zrobieniu prawdziwej kariery jest skazany na wyjazd do zachodniego klubu.
I naprawdę nie ma co się dziwić, jeśli wspólnie z ojcem wybiorą Zachód. Co może ich tutaj czekać. Debiut w Ekstraklasie w wieku 23-24 lat, zaliczenie po drodze kilka lat kiszenia się w ME. Patrząc przy okazji na wyczyny takich pseudo piłkarzy ( chodzi mi umiejętności czysto piłkarskie) jak Kirm, Jirsak... Te gwiazdy nie jako z urzędu graja co mecz. Na jakie podstawie. Mnie jest trudno orzec. Czy dając pograć młodym za Kirma czy Jirsaka, gra Wisły dużo by straciła? Sądzę że nie. Asekuranctwo i oportunizm sztabu szkoleniowego Wisły jest dla mnie niezrozumiały. Czy chociażby włączenie Lucasa i wyróżniającego się Kuczaka do treningów z pierwszą drużyną, jest wielkim problemem. W Legi tak postąpiono z Jagiełło. Myślę, że takie wyróżnienie jest młodego piłkarza bodźcem do dalszej pracy, pozwalającym mocniej uwierzyć w swoje umiejętności, utrwalającym jego identyfikację z klubem. Jednocześnie jest wyraźny sygnał ze strony klubu, że zamierza związać swoja przyszłość z tym piłkarzem |
Biton grał i strzelał bezproblemowo w lidze izraelskiej, belgijskiej, polskiej i w Lidze Europy.
Dwalishwili grał i strzelał bezproblemowo w lidze gruzińskiej, łotewskiej i izraelskiej, a także w eliminacjach LE, w samych rozgrywkach grupowych nie strzelił ani Schalke, ani Steaule, ani AEK Larnaka. Jakby to nie wyglądało stawianie znaku równości pomiędzy Bitonem a Dwiashwilim nie jest dla mnie oczywiste. Poza tym obaj napastnicy są od Dudu Dahana ..... |
Cytat:
|
Nie pieprze, co najwyżej piszę. Nie chodzi włączenie już na stałe do pierwszej kadry, ale umożliwienie treningów.
To co piszesz, jest zgodne z tym o czym mówił w wywiadzie Cleber, a z czym się zgadzam. Więc chyba nie twierdzisz że razem piszemy głupoty. Jasne jest, że polskie kluby muszą dokonać rewolucji w temacie szkolenia młodzieży. Muszą zaproponować warunki chociaż zbliżone do tych na Zachodzie, aby być chociaż w jakimś stopniu dla nich konkurencja. Ale prawda jest taka że na chwilę obecną, że żaden polski klub nie stworzy lepszych warunków rozwoju niż taki PSV. Dlatego taką drogę kariery obrali Szczęsny, Salamon, i prawdopodobnie obierze Lukas. Jedno małe zastrzeżenie. W Legi zmienia się podejście młodych zawodników na plus, a w Lechu mimo szumnych deklaracji o stwaianiu na młodzież jest po staremu |
Syn Clebera niech dostanie polskie obywatelstwo i wyjeżdża bo w Wiśle nie ma większych perspektyw. Chciałbym aby sie tak nie stało ale nie ma innego wyboru.
|
Jeśli w wieku od 6 do 13 lat trenował poza Polską to coś moze z niego być.
Ale jeśli w Polsce nabywał podstaw rzemiosła piłkarskiego przede wszystkim techniki, gry pod pressingiem, umiejetności biegania (tak, to też trzeba umiec :) żeby nie biegać jak kaleka) to jedyne czym może się w tym momencie wyróżniać wśród kolegów to dobre warunki fizyczne i dlatego go rzucili do starszej grupy. |
Cytat:
|
Sreten Sretenovic za pół roku do wzięcia za darmo.Obecnie Olimpija Ljublana.W Ekstraklasie w barwach Zagłębia był wyróżniającym się i twardo grającym obrońcą.
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=8637 |
Cytat:
http://princesslilo.files.wordpress....palm.jpg?w=640 |
To sie dopiero nazywa plotka transferowa - czy aby na pewno? Jak dla mnie tak
http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...426,1,727.html Jeszcze cos jednego z "PS" (haha Piecha Ruch wycenil na 8mln zlotych): http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...379,3,381.html |
Cytat:
|
nie wiem czy wy w ogóle pamiętacie tego Sretenovicia, bo jak na polskie warunki to był bardzo solidny obrońca, który wzmocniłby każdy klub Ekstraklasy, gdyby grał tak jak wtedy w Zagłębiu. Oni swego czasu zrobili bardzo dobre transfery, mieli Rui Miguela i paru innych.
Ale nie wiadomo co facet gra, a w obronie to naprawdę mamy urodzaj, więc odpada. Mnie się marzy Bandalovski i Zanev |
Cytat:
|
Cytat:
|
Przejrzałem zawodników, którym kończą się kontrakty i jeżeli chcemy pozyskać jakiegoś polskiego piłkarza to chyba musimy zacząć na poważnie przeglądać niższe ligi w poszukiwaniu drugiego Błaszczykowskiego. O ile drugiego bramkarza, czy kilku obrońców moglibyśmy pozyskać ciekawych to im dalej w pole tym co raz gorzej, najczęściej są to młodzi "podobno z talentem", piłkarze zbliżający się do emerytury, chcący pograć jeszcze w topowych ligach, bądź szukający dawnej formy.
Pawełek - Celeban, Wojtkowiak, Głowacki, Sznaucner (Pawelec) - Zahorski, Dudka, Trałka, Kosowski - Grzelczak, Jeleń Kilku młodych: Marciniak, Makuszewski, Rakowski, Dąbrowski, Drewniak, Teodorczyk, A. Papikyan |
Pawełek?...10 znaków:/
|
Cytat:
"Drewniak" chłopak ma nazwisko idealnie pasujące do poziomu polskiej ligi :-D ps. choć trochę mu współczuje (mimo ze jest z Lecha) w końcu nazwiska się nie wybiera, a kiedyś może być całkiem niezły. |
Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl