Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

crazykaro 03.04.2010 22:55

To niech płaci kary za opóźnienia i błędy w projekcie albo odda projekt właścicielowi stadionu:magisterka:

rav 03.04.2010 22:59

Kwestia kar i roszczeń zapewne wypłynie po zakończeniu budowy. Nie mówiono o tym głośno, bo przecież do niedawna oddawał on jeszcze jakieś plany, więc niefortunnie, wręcz niebezpiecznie byłoby z jednej strony mówić o procesie a z drugiej odbierać plany. Ponadto, gdyby dziś wytoczyć proces, to należałoby zabezpieczyć przedmiot sporu czyli w tym wypadku budowę. A to oznacza zastopowanie wszelkich prac! Zatem: zrobią stadion, skończą budować i wtedy zacznie się jazda na to kto ma lepszych prawników.

PanPlamka 03.04.2010 23:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KoPer (Post 880098)
No to niech będzie otwarte codziennie. Stadion musi żyć 7 dni w tygodniu. Na zachodzie tak własnie jest. Przychodzi cała rodzina. Najpierw jedzą obiad, idą zwiedzieć muzeum potem na zakupy.
Dla innych klientów jest fast food. Musi być różnorodność. Dla klienta o różnym profilu (portfelu)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 880092)
Tylko takiego typu fast foody otwarte są codziennie, a nie raz na dwa tygodnie, nie ma też ich w ilości 10+ na jednym obiekcie. I nie wymyślajcie kebabów i innych cudów że trzeba danej firmie specjalnego sprzętu, tutaj są dania szybkie + napoje, na pewno są standardy wyposażenia (widać je chociażby na rzutach).

Na Wembley, Emirates i Boleyn Ground fast foody otwarte sa tylko w czasie meczu. Mozna je spotkac co krok a i tak rzadko sie zdarza zeby po przerwie mozna bylo cos w nich dostac.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kuba126 (Post 880051)
Kazdy sklep to iny styl kolory wystrój wnętrza.

Na wyzej wymienionych stadionach wszystkie punkty maja ujednolicony wyglad wnetrz i menu.

PiotrG 04.04.2010 01:43

Cytat:

Na Wembley, Emirates i Boleyn Ground fast foody otwarte sa tylko w czasie meczu. Mozna je spotkac co krok a i tak rzadko sie zdarza zeby po przerwie mozna bylo cos w nich dostac.
Cytat:

Na wyzej wymienionych stadionach wszystkie punkty maja ujednolicony wyglad wnetrz i menu.
To są właśnie kioski gastronomiczne dla kibiców, a nie McDonaldy czy inne tego typu restauracje.

rafal777 04.04.2010 09:16

Mam nadzieje że plac do nauki jazdy jednak zosanie. Jest to fantastyczny zabytek i ewenement na skalę światową. Jedni mogą w trakcie meczu kupić sobie kiełbaskę, inni wypić colę a jeszcze inni skoczyć na placyk i poćwiczyć kopertę!! To jest właśnie to co dodaje uroku temu stadionowi!! Jakby było Euro w Krakowie już widzę te tłumy kibiców w kolejkach do L-ki :D

PiotrG 04.04.2010 09:23

Raczej nie zostanie. Skoro wykonawca ma w zakresie przebudowę ulicy Reymana, to ma też organizację terenu przed trybunami N/S/W. Przed trybunami N/S wykończenie na pewno się zmieniło względem projektu ze względu na brak parkingów, jednak na pozostawienie placyku bym nie liczył.

Markus 05.04.2010 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 880458)
Proszę o wpisywanie pytań do Prezydenta które przekażemy Radnemu Olszówce.Jak poprzednio wpisujemy kolejny numer i kopiujemy do swojego posta.Zbieramy do poniedziałku godz.18-ta

Jeśli nie jest jeszcze za późno na "zgłoszenie" pytania:

Kiedy konkretnie zostaną rozpisane przetargi na prace dodatkowe (konstrukcje, zabezpieczenia, wykończeniowe) i będą zamontowane, BMS i automatyka, instalacje elektryczne i sanitarne, zasilanie, itp.? Chodzi oczywiście o konkretne daty.

SpoXsteR 05.04.2010 18:05

http://i39.tinypic.com/2r25egw.jpg

a ktos zapewnial ze jakos zlacza te przerwy w dachu (to samo jest przy E i bedzie przy D od strony A/B)..watpie zeby cos z tym jeszcze zrobili..

orzeu 05.04.2010 19:21

Tylko jedno pytanie:.
22. Ile miasto zamierza zwrocic Wisle pieniedzy za opoznienie w oddaniu stadionu wzgledem wczesniej zakladanego harmonogramu (czerwiec 2010)? Czy odbedzie sie to wedlug wzoru: pieniadze za wynajem innego stadionu i wszelkie koszty zwiazane z organizacja plus pieniadze z tytulu niezarobionych pieniedzy na meczach u siebie od czerwca 2010 do momentu oddania stadionu?

Sami 05.04.2010 19:55

Wiadomo, czy te niebieskie elementy elewacji będą w końcu umieszczane?
http://img262.imageshack.us/img262/6249/31095605.jpg

Donki 05.04.2010 20:11

Wiadomo już jakie bedą krzesełka przy ławkach rezerwowych ??

rafil 05.04.2010 20:19

@Sami - z tego co pamiętam kiedyś pojawiła się informacja, że tego nie będzie, ale nie jestem pewien na 100%

Konrad. 05.04.2010 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 881162)

a ktos zapewnial ze jakos zlacza te przerwy w dachu (to samo jest przy E i bedzie przy D od strony A/B)..watpie zeby cos z tym jeszcze zrobili..

Naprawdę sądzisz, że zostawią dziurawy dach?

Ja wiem, że nikt zaufania do O. nie ma, no ale bez jaj...

PiotrG 06.04.2010 11:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 881205)
Wiadomo już jakie bedą krzesełka przy ławkach rezerwowych ??

Jak na razie to nawet samych ławek rezerwowych nie dostarczą. Dowiemy się zapewne kiedy ZIKIT ureguluje kwestię dodatkowych prac.

Co do sektora gości w narożniku S/E, jest tylko jedno przejście łączące narożnik z pozostałą częścią trybuny na kondygnacji 00, przestrzeń oddziela kiosk gastronomiczny i klatka schodowa, narożnik ma też oddzielne wejścia, więc problemu z oddzieleniem kibiców nie będzie. Na kondygnacji +2 robi się problem bo przestrzeń jest otwarta, jednak ustawienie przeszkody między kioskiem w narożniku i klatką schodową nie będzie stanowić większego problemu.
Cytat:

@Sami - z tego co pamiętam kiedyś pojawiła się informacja, że tego nie będzie, ale nie jestem pewien na 100%
Na zachodniej będą (za nimi są studia TV, komentatorzy itp, kondygnacja +4), na wschodniej nie.

alkoholik 06.04.2010 11:16

Może mi ktoś wytłumaczyć, jak to możliwe że kryta trybuna wschodnia jest mokra??? Czyżby dach nie uchronił kibiców w razie deszczu???

arth_ur 06.04.2010 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alkoholik (Post 881300)
Może mi ktoś wytłumaczyć, jak to możliwe że kryta trybuna wschodnia jest mokra??? Czyżby dach nie uchronił kibiców w razie deszczu???

Stadion jest w budowie, nie ukończony. Jeśli będzie oddany do użytku i zasiądą na nim kibice, a dach w tedy dalej będzie przeciekał to w tedy będzie problem. Na razie nie ma się co przejmować. Myślę że nadworny architekt jaśnie pana prezydenta poprawnie zaprojektował dach, który będzie spełniał swoją podstawową rolę.

WILU TS 06.04.2010 11:52

Podobno Sportfive jest już w 90 % dogadana i zdecydowana na bycie operatorem :) w ciągu 2 tygodni ma się wszystko wyjaśnić :)

Arapaho 06.04.2010 12:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sami (Post 881200)

Niespodziewałem ze kiedykolwiek powiem że ten powyższy projekt mi się podoba ale jak mam do wyboru konstrukcję dachu z dwuteowników i taki wariant to ten jest 100 razy lepiej wygladający

Dagobert 06.04.2010 12:47

spokojnie z tymi karami dla miasta na rzecz Wisły za nie dotrzymanie terminów. większość krakowian i tak nie jest szczęśliwa, że zamiast na budowę kilku estakad, parków czy choćby tunelu pod kopcem żeby odkorkować aleje 3 wieszczów miasto wydaje na stadiony (stadiony) wiec postawa roszczeniowa nie jest mądra.

Oldpara 06.04.2010 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sami (Post 881200)

Ten stadion będzie ZAJEBISTY :) Kloc, bunkier , twierdza, monument....
Tak...."Twierdza R22"
Stadion Legii może się schować. Reszta oponek też. Jeszcze tylko "Żuk" Lecha jest fajny :) Dla jaj mu na ważne mecze powinni doczepiać takie dmuchane nogi i czułki, żeby wglądał jak kolosalny robak atakujący miasto :D

tofik 06.04.2010 19:32

Grobowiec. Ale ta nazwa już chyba zajęta. No to bunkier.
Do zajebistości to mu kurewsko daleko. Ale fajnie, że będzie :)

Ofsajd 06.04.2010 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 881551)
Grobowiec. Ale ta nazwa już chyba zajęta. No to bunkier.
Do zajebistości to mu kurewsko daleko. Ale fajnie, że będzie :)

a "Grobowiec" to czyj stadion?

gigant 06.04.2010 20:34

"Grobowiec" czyj? Parchów, to od atmosfery na stadionie.

tofik 06.04.2010 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ofsajd (Post 881570)
a "Grobowiec" to czyj stadion?

Stadion greckiego PAOK. Ale ni chu chu mi to na grobowiec nie wygląda :D

szczebrzeszcz 06.04.2010 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 881545)
Ten stadion będzie ZAJEBISTY :) Kloc, bunkier , twierdza, monument....
Tak...."Twierdza R22"

to ja proponuje
fort knox
może nie za ładny, ale jakie skarby w środku :D

kot 07.04.2010 00:53

Luneta Warszawska to najstarszy fort spośród kilkunastu fortów "Twierdzy Kraków" a Stadion Wisły to jej najnowsza i najważniejsza fortress :-)
Twierdza Wisły Kraków, to chyba idealne określenie dla naszego solidnego stadionu :-D

7 kotów 07.04.2010 07:42

Tia...
Festung Krakau.

Biuro Prasowe 07.04.2010 07:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 881162)

UWAGA, UWAGA!
Po raz kolejny, w kolejnym miejscu, odpowiadamy na pytanie o dziury w dachu. Może w końcu przestaną się pojawiać kolejne osoby, które ze zdziwieniem będą je odnajdowały.

ODPOWIEDŹ BRZMI:
Przerwy w dachu są w miejscach, gdzie łączą się dwie różne budowle - trybuna główna i narożnik. Są one różnymi konstrukcjami, które mają różne fundamenty, a co za tym idzie, różnie "siadają". Ich dachy więc nie mogły być połączone już teraz. Za jakiś czas, oczywiście przed zakończeniem budowy, te przerwy zostaną uzupełnione i tym samy znikną.

Pozdrawiamy

Tenzen 07.04.2010 08:23

@Biuro Prasowe - jak dotąd nie było takie problemu i części konstrukcyjne z narożnika i trybuny (belki pod krzesełka) były ze sobą spawane i zabetonowane na łączeniu a problem "siadania" pojawił się dopiero teraz? ;)

Jednak uważam, że Pan architekt nie przewidział tego, że się może tam lać i trzeba to poprawić.

pzkwr 07.04.2010 08:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 881661)
to ja proponuje
fort knox
może nie za ładny, ale jakie skarby w środku :D

Ja proponuję "Belfegor":D . Wchodzący tutaj porzućcie nadzieję!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl