![]() |
To niech płaci kary za opóźnienia i błędy w projekcie albo odda projekt właścicielowi stadionu:magisterka:
|
Kwestia kar i roszczeń zapewne wypłynie po zakończeniu budowy. Nie mówiono o tym głośno, bo przecież do niedawna oddawał on jeszcze jakieś plany, więc niefortunnie, wręcz niebezpiecznie byłoby z jednej strony mówić o procesie a z drugiej odbierać plany. Ponadto, gdyby dziś wytoczyć proces, to należałoby zabezpieczyć przedmiot sporu czyli w tym wypadku budowę. A to oznacza zastopowanie wszelkich prac! Zatem: zrobią stadion, skończą budować i wtedy zacznie się jazda na to kto ma lepszych prawników.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Mam nadzieje że plac do nauki jazdy jednak zosanie. Jest to fantastyczny zabytek i ewenement na skalę światową. Jedni mogą w trakcie meczu kupić sobie kiełbaskę, inni wypić colę a jeszcze inni skoczyć na placyk i poćwiczyć kopertę!! To jest właśnie to co dodaje uroku temu stadionowi!! Jakby było Euro w Krakowie już widzę te tłumy kibiców w kolejkach do L-ki :D
|
Raczej nie zostanie. Skoro wykonawca ma w zakresie przebudowę ulicy Reymana, to ma też organizację terenu przed trybunami N/S/W. Przed trybunami N/S wykończenie na pewno się zmieniło względem projektu ze względu na brak parkingów, jednak na pozostawienie placyku bym nie liczył.
|
Cytat:
Kiedy konkretnie zostaną rozpisane przetargi na prace dodatkowe (konstrukcje, zabezpieczenia, wykończeniowe) i będą zamontowane, BMS i automatyka, instalacje elektryczne i sanitarne, zasilanie, itp.? Chodzi oczywiście o konkretne daty. |
http://i39.tinypic.com/2r25egw.jpg
a ktos zapewnial ze jakos zlacza te przerwy w dachu (to samo jest przy E i bedzie przy D od strony A/B)..watpie zeby cos z tym jeszcze zrobili.. |
Tylko jedno pytanie:.
22. Ile miasto zamierza zwrocic Wisle pieniedzy za opoznienie w oddaniu stadionu wzgledem wczesniej zakladanego harmonogramu (czerwiec 2010)? Czy odbedzie sie to wedlug wzoru: pieniadze za wynajem innego stadionu i wszelkie koszty zwiazane z organizacja plus pieniadze z tytulu niezarobionych pieniedzy na meczach u siebie od czerwca 2010 do momentu oddania stadionu? |
Wiadomo, czy te niebieskie elementy elewacji będą w końcu umieszczane?
http://img262.imageshack.us/img262/6249/31095605.jpg |
Wiadomo już jakie bedą krzesełka przy ławkach rezerwowych ??
|
@Sami - z tego co pamiętam kiedyś pojawiła się informacja, że tego nie będzie, ale nie jestem pewien na 100%
|
Cytat:
Ja wiem, że nikt zaufania do O. nie ma, no ale bez jaj... |
Cytat:
Co do sektora gości w narożniku S/E, jest tylko jedno przejście łączące narożnik z pozostałą częścią trybuny na kondygnacji 00, przestrzeń oddziela kiosk gastronomiczny i klatka schodowa, narożnik ma też oddzielne wejścia, więc problemu z oddzieleniem kibiców nie będzie. Na kondygnacji +2 robi się problem bo przestrzeń jest otwarta, jednak ustawienie przeszkody między kioskiem w narożniku i klatką schodową nie będzie stanowić większego problemu. Cytat:
|
Może mi ktoś wytłumaczyć, jak to możliwe że kryta trybuna wschodnia jest mokra??? Czyżby dach nie uchronił kibiców w razie deszczu???
|
Cytat:
|
Podobno Sportfive jest już w 90 % dogadana i zdecydowana na bycie operatorem :) w ciągu 2 tygodni ma się wszystko wyjaśnić :)
|
Cytat:
Niespodziewałem ze kiedykolwiek powiem że ten powyższy projekt mi się podoba ale jak mam do wyboru konstrukcję dachu z dwuteowników i taki wariant to ten jest 100 razy lepiej wygladający |
spokojnie z tymi karami dla miasta na rzecz Wisły za nie dotrzymanie terminów. większość krakowian i tak nie jest szczęśliwa, że zamiast na budowę kilku estakad, parków czy choćby tunelu pod kopcem żeby odkorkować aleje 3 wieszczów miasto wydaje na stadiony (stadiony) wiec postawa roszczeniowa nie jest mądra.
|
Cytat:
Tak...."Twierdza R22" Stadion Legii może się schować. Reszta oponek też. Jeszcze tylko "Żuk" Lecha jest fajny :) Dla jaj mu na ważne mecze powinni doczepiać takie dmuchane nogi i czułki, żeby wglądał jak kolosalny robak atakujący miasto :D |
Grobowiec. Ale ta nazwa już chyba zajęta. No to bunkier.
Do zajebistości to mu kurewsko daleko. Ale fajnie, że będzie :) |
Cytat:
|
"Grobowiec" czyj? Parchów, to od atmosfery na stadionie.
|
Cytat:
|
Cytat:
fort knox może nie za ładny, ale jakie skarby w środku :D |
Luneta Warszawska to najstarszy fort spośród kilkunastu fortów "Twierdzy Kraków" a Stadion Wisły to jej najnowsza i najważniejsza fortress :-)
Twierdza Wisły Kraków, to chyba idealne określenie dla naszego solidnego stadionu :-D |
Tia...
Festung Krakau. |
Cytat:
Po raz kolejny, w kolejnym miejscu, odpowiadamy na pytanie o dziury w dachu. Może w końcu przestaną się pojawiać kolejne osoby, które ze zdziwieniem będą je odnajdowały. ODPOWIEDŹ BRZMI: Przerwy w dachu są w miejscach, gdzie łączą się dwie różne budowle - trybuna główna i narożnik. Są one różnymi konstrukcjami, które mają różne fundamenty, a co za tym idzie, różnie "siadają". Ich dachy więc nie mogły być połączone już teraz. Za jakiś czas, oczywiście przed zakończeniem budowy, te przerwy zostaną uzupełnione i tym samy znikną. Pozdrawiamy |
@Biuro Prasowe - jak dotąd nie było takie problemu i części konstrukcyjne z narożnika i trybuny (belki pod krzesełka) były ze sobą spawane i zabetonowane na łączeniu a problem "siadania" pojawił się dopiero teraz? ;)
Jednak uważam, że Pan architekt nie przewidział tego, że się może tam lać i trzeba to poprawić. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:24. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl