Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

AgresywnyChomik 20.07.2022 13:06

Szkoda go w pierwszejnlidze, w sumie jezeli Fernandez odejdzie i sciagniemy kogos w jego miejsce - bardzie odpowiedbiego na 1wszoligowa "gre" to ruch ok.

Arkadiusz.Czerepach 20.07.2022 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Greg25 (Post 1588103)
Jeśli dla Ciebie najważniejsze jest to, że zabrakło musztardy, lub nie smakowała podwawelska, bądź kotlet był ....a za mały, to Ty jesteś zwykła płacząca ....a, nie kibic! O zarządzaniu macie takie pojęcie, jak świnia o gwiazdach! Szkoda palców na wdawanie się w polemikę z totalnymi frustratami, którzy poprzez wylewanie każdego dnia żółci poprawiają sobie samopoczucie.

Zajmijcie się lepiej razem z kryształem i Koalikiem waszymi własnymi biznesami, bo doradzanie innym zaczyna przypominać szopkę!!! Koła w saturatorach napompowane...? Jeśli nie, to przestańcie już bredzić na tym forum, weźcie się do jakiejś sensownej pracy, bo sezon się kończy, a my stracimy trzech najważniejszych, strategicznych sponsorów biletowych!!! Kto wie, może jak zjednoczycie swoje saturatorowe biznesy, to może uda się wcisnąć np Koalika do zarządu, a wtedy Wasze pomysły uda się wcielić w życie (nota bene, oprócz totalnej krytyki wszystkiego, wylewania żółci, nie widziałem do tej pory żadnego pomysłu z Waszej strony mogącego poprawić dzisiejszą sytuację...).

idiota albo troll

Patryko 20.07.2022 13:22

Sprzedanie jednego z niewielu graczy w tej drużynie, którzy potrafią kopnąć piłkę w miarę prosto, będzie jasnym sygnałem dokąd zmierzamy. Nawet się nie łudzę, że jego zastępca będzie tylko trochę od niego gorszy - to będzie gracz o klasę lub dwie słabszy.
Brakuje teraz tylko, żeby ewentualna płatność była rozłożona na 60 rat.

tomytom 20.07.2022 13:52

Nie sprzedadzą to będzie je.anie, że z niewolnika nie ma pracownika i za rok nic nie zarobimy i ogólnie debile tam na górze są.
Sprzedadzą: jak można było się pozbyć najlepszego zawodnika w naszej sytuacji? Od kogo się młodzi mają uczyć? Pewnie chcieli kasę za niego przytulić. Debile na górze.

aNouc 20.07.2022 14:07

Fernandez jest najlepszym zawodnikiem Wisły? Chyba tylko według Brzęczka. On nawet napastnikiem nie jest.

krysztal 20.07.2022 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomytom (Post 1588135)
Nie sprzedadzą to będzie je.anie, że z niewolnika nie ma pracownika i za rok nic nie zarobimy i ogólnie debile tam na górze są.
Sprzedadzą: jak można było się pozbyć najlepszego zawodnika w naszej sytuacji? Od kogo się młodzi mają uczyć? Pewnie chcieli kasę za niego przytulić. Debile na górze.

A jakby tak dla odmiany najpierw sprowadzili kogoś na jego pozycję i to takiego w stosunku 1:1 albo i lepszego co nie tylko zabezpieczyło by klub na ewentualne fochy takiego Fernandeza ale również poprawiło pozycję negocjacyjną ?Nie było by to w końcu jakieś normalne podejście do sprawy?I nie chcę czytać bzdur że nas nie stać.Przepaliliśmy już tyle szmalu że naprawdę mógłby ktoś w końcu się opamiętać.I nie mówmy że nikt sensowny do pierwszoligowca nie przyjdzie bo przykładów gdzie ściągano dobrych zawodników za sensowne pieniądze jest mnóstwo

MateuszABG 20.07.2022 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomytom (Post 1588135)

Ale dokładnie tak będzie. Ewentualnie płacz że "w zeszłym sezonie już sprzedaliśmy 2 najlepszych piłkarzy i jak to się.skończyło"...

Jaroo1 20.07.2022 14:22

Nie, nie ma co narzekać. Spadliśmy bo spadliśmy i wszystko co robi zarząd jest wzorowe.

leszekpw 20.07.2022 14:24

Mitycznego napastnika z którym niby rozmawiają od dłuższego czasu-brak. Sprzedaż Fernandeza ( pewnie dojdzie do skutku bo trzymać na siłę bez sensu)- kolejne osłabienie. Już się nie łudzę, zakotwiczymy w I lidze na dłużej. Jeśli ktoś uważa inaczej, to jest niepoprawnym optymistą.

JudasPriest 20.07.2022 14:42

Akurat myślenie że zakotwiczymy na dłużej jest moim zdaniem zbyt wielkim optymizmem. Jest wielce prawdopodne, że klub wrazie braku awansu stanie się miewyplacalny.

Jaroo1 20.07.2022 14:46

To już wygląda tak jakby w klubie nie było grosza na nic i pomysłu żadnego na cokolwiek.

aNouc 20.07.2022 15:10

https://www.wislaportal.pl/News.html..._Istanbulsporu

kolarz90 20.07.2022 15:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1588151)

Mam nadzieję, że tym razem płatność z góry

FraMat 20.07.2022 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kolarz90 (Post 1588152)
Mam nadzieję, że tym razem płatność z góry

co za różnica?
Ktoś jeszcze wierzy, że z kasą z góry trio zrobi coś sensowengo?

maxx304 20.07.2022 16:00

Oby nie płacili jak za Lisa bodajże.
Kierunek turecki już za świetności Wisły był mocno śliski, bo Turcy nie bardzo chcą grzecznie płacić.

Elendil 20.07.2022 16:04

tyle mogę powiedzieć o braku zakontraktowania choćby połowy napastnika przez ponad miesiąc oraz odejściu Fernandeza:

https://cybersport.pl/wp-content/upl...is-is-fine.png

ciacho 20.07.2022 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1588114)
...Mnie to nie obchodzi, mieszkam pieszo 20 minut od stadionu, ale wyobraź sobie, że są ludzie na meczu, którzy jadą godzine czy dwie. Chcieli by coś zjeść. A tu nie ma nic, a do tego na niektórych sektorach nawet picia zabrakło.
....

Przerąbana sprawa. Nie wiem też jak mogą funkcjonować ludzie, którzy np. jadą do Krakowa do teatru czy filharmonii i nie mogą na korytarzu opier...lić jakiejś kiełbachy z grilla. Toż to skandal. Pewnie do domu wracają słaniając się na nogach i ostakiem sił otwierają lodówkę.

jedenzero 20.07.2022 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1588166)
Przerąbana sprawa. Nie wiem też jak mogą funkcjonować ludzie, którzy np. jadą do Krakowa do teatru czy filharmonii i nie mogą na korytarzu opier...lić jakiejś kiełbachy z grilla. Toż to skandal. Pewnie do domu wracają słaniając się na nogach i ostakiem sił otwierają lodówkę.

Przecież tysiąc razy słyszeliśmy, że "stadion to nie teatr"...

MateuszABG 20.07.2022 19:43

Nie złapałem ironii

:tsw_koszulka:

kolarz90 20.07.2022 20:00

W normalnych klubach catering chyba nie jest dlatego, że ktoś ma taką fanaberie tylko dlatego, że jest to źródło dochodu dla klubu. Za to u nas jak zawsze musi być inaczej i po wielkiej wpadce okazuje się że catering to wymysł nienażartych kibiców którzy powinni nazrec się w domu i dopiero przychodzić na mecz

Jaroo1 20.07.2022 20:10

Niektórzy po prostu całkiem stanęli na głowie. Pewnych standardów się ten nasz świat cywilizowany dorobił, pewne zasady i kwestie honorowe też panują. Skoro na meczu powinien być catering, jest catering, to nie ....a po to, żeby się połowa stadionu zastanawiała czy dostanie coś żreć jeśli będzie miała na to ochotę, lub czy dostanie coś pić. A jak dostanie to czy to będzie woda może, bo piwo się skończyło.

Klub obraca milionami złotych, setkami milionów. Stadion jest ten sam, frekwencje na podobnym poziomie. W jakim świetle stawia się klub, zarząd, który nie potrafi dać żreć albo pić swojej stałej grupie klientów - i jeszcze na tym zarobic bo ktoś w sumie bez sensu wypije na meczu piwo za 10 zł, wyda swoje pieniadze na przepłacone piwo, zamiast jebnac w domu piwo z marketu za 3 zł.

W jakim świetle się stawia klub, który nie potrafi normalnie wpuścić na mecz raptem pół pojemności stadionu?

Tutaj niektóre osoby tak odleciały, że wszędzie widzą spiski i ataki oraz sprowadzają do paradoksu kwestie cateringu mówiąc o tym, że jak komuś zależy na musztardzie zamiast na Wiśle to go powaliło.

Nie, zależy na profesjonalizmie, ogólnym ogarnięciu klubu i zarządu, szacunku do włąsnego kibica i robieniu hajsu jeszcze na tym kibicu.

Jakiś dobry ruch klubu w tym sezonie? Po konferencji, nieprzyjętych dymisjach, Kasi, cateringu i wyjebaniu lachy na kibiców gości w Krakowie?
Przecież oni odlecieli totalnie. Głowy pochowali w piasek, ich już jakby nie było duchem w tym klubie na kilka kolejek przed końcem tamtego sezonu.

Drozd 20.07.2022 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kolarz90 (Post 1588169)
W normalnych klubach catering chyba nie jest dlatego, że ktoś ma taką fanaberie tylko dlatego, że jest to źródło dochodu dla klubu. Za to u nas jak zawsze musi być inaczej i po wielkiej wpadce okazuje się że catering to wymysł nienażartych kibiców którzy powinni nazrec się w domu i dopiero przychodzić na mecz

Dokładnie na tym klub powinien zarabiać. Ale łatwiej przecież wyciągnąć kasę od kibiców i podzielić się nią z wybraną firmą kateringową :). Rodzinna atmosfera ruulez....

robert777 20.07.2022 20:53

Niech każdy sobie przed wyjściem na mecz przygotuje kanapkę i zabierze ze sobą. I po problemie

Drozd 20.07.2022 21:04

E tam po co na mecz przychodzić, po co w ogóle mecz, to generuje same problemy, bramy trzeba otwierać, żarcie przygotowywać, chłopaki biegają i się męczą, Brzęczek się denerwuje.

Lepiej rzucić monetą kto wygrał... Winny przegranej będzie los i nikt nie będzie miał pretensji.

Jaroo1 20.07.2022 21:05

No i temat załatwiony. I niech każdy sobie wybierze inny klub, który ma sukcesy więc nie będzie nic musiał oczekiwać od Wisły.

speedfashion 20.07.2022 22:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1588056)
Serio speedfashion sądzisz, że może w klubie od środka jest dobra atmosfera?
Już to pisałem, prezes po rodzinie, trener po rodzinie, na ręce patrzy właściciel "od kuchni", winni blamażu i największy nieudacznik 1/14 zostali w klubie (co muszą czuć piłkarze po takim czymś? Gdzie jeszcze ich albo sie chce z klubu wywalic albo pensje zmniejszać. Na pewno sie w....iaja, ze taki prezio i trener są nietykalni bo po rodzinie), co temat - konferencja, pytanie o ceny karnetów, catering teraz itd to s.......one. Co oni mają myśleć? Przecież jakby tacy nieudacznicy coś wymagali ode mnie w pracy i jeszcze np fochy chcieli robić bo coś mi źle idzie, albo nie umiem, to tym bardziej psycha siada, w....ienie narasta i jeszcze gorzej wychodzi.

Osobiscie coraz bardziej sklaniam sie ku temu, ze jest kiepska. I coraz mocniej dudni mi w glowie, ze ten uklad nie pomaga. Wciaz jednak licze, ze gora sie ogarnie i sprowadzi tu fachowcow. Jako pierwszy powinien pojawic sie ktos od komunikacji z kibicami. A moze jakis organizator, chocby od cateringu?

W kazdym razie ciezkie czasy na bycie kibicem Wisly. Dlatego trzymajcie sie i do zobaczenia na Arce.

OnizukaTSW 20.07.2022 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1588124)
Grzesiu S.,

W 2019 r. dzięki największemu zrywowi kibiców w historii polskiej piłki nożnej, dzięki pomocy Legionisty Leśnodorskiego i jego kancelarii oraz śledztwu Jadczaka + pomocy władz ligi w kontekście warunkowej licencji Wisła miała pole do odbicia się i powrotu na właściwe tory.

Apogeum tego zrywu była wygrana 4:0 z Legią.

Jednak bardzo szybko okazało się, że nie ma nic dalej.

Nie było zapowiadanych inwestorów, sponsorów, nie było resetu od przeszłości, wykonywano szereg pozorowanych zmian, które nic nie dawały.

Już jesień 2019 r. wyglądała dramatycznie. A potem już się potoczyło automatycznie - kilkadziesiąt nieudanych transferów, ciągła polityka klakierstwa, sociosy broniące zarządu do granic absurdu, powiększający się układ rodzinny i właśnie zatrudnienie wujka to kluczowy moment tych rządów, bo dzięki temu nastąpił zasłużony spadek.

Mądrzy ludzie już dawno temu pisali, że polityka rodzinno-klakierska jest fatalna, ale fora Wisły były zdominowane przez różnych użytkowników wynajętych przez klub do robienia propagandy sukcesu (jak chociażby Krzyś Kiewicz podniecający się transferami czy na tym forum aktywiści Socios z wiceprezesem tej organizacji na czele).

Ta propaganda trwała już z małymi przerwami od słynnego bojkotu przeciw Cupiałowi i ostrzelania stadionu na wniosek późniejszego wiceprezesa Wisły.

100 procent racji, podpisuję się obydwiema rękoma. Ja już od trzech lat wiedziałem, że z Triem nie ma perspektyw i że Wisła wpadła z deszczu pod rynnę. Dodam jeszcze, że Socios (powstało jesienią 2018 roku, a więc w ostatnich miesiącach rządów Miska i jego kliki) milczało także wtedy, kiedy Sharksi rządzili jeszcze klubem, zamiast wyrazić stanowczy sprzeciw wobec ówczesnego rozkradania Wisły. A wypocin Greg25 to nawet nie ma co komentować, reprezentuje on taki sam poziom jak GrzesiuS (chyba że to jest jedna i ta sama osoba) czy wolfy.

krysztal 20.07.2022 22:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez robert777 (Post 1588172)
Niech każdy sobie przed wyjściem na mecz przygotuje kanapkę i zabierze ze sobą. I po problemie

Świetny pomysł.Rozszerzył bym to na koszulki i inne gadżety które można kupić na jakimś allegro czy innym olx-ie.Po co robić zarządowi problemy z zaopatrywaniem i obsadą sklepu klubowego.

tomasz_19 21.07.2022 09:18

Piłkarzy też swoich przyprowadźmy, niech Brzęczek wreszcie się weźmie za trenowanie... kabaret

skarabeus 21.07.2022 09:38

Panowie, ja wiem kto jest tym mitycznym napastnikiem, ktory jest tyle czasu negocjowany...
To uwaga, uwaga... CRISTIANO RONALDO!!
Nie moga sie chlopaki dogadac z ManU i dlatego tyle to trwa!

A powaznie. To jest ....a jedna wielka zenada. Jeden napastnik na calym swiecie. Brak innych zawodnikow. Druga kolejka, a my dalej gramy bez napastnika. I pewnie jeszcze bez Fernandeza.

Zawodnicy, ktorzy przyszli, to uzupelnienia kadry a nie pierwszy wybor. Brak jest graczy, ktorzy beda ciagneli wynik. W sumie tylko Lasicki i Pereira, ktory nie jest gotowy do gry, sa graczami do pierwszego skladu.
Basha jesli zdrowy. Nie mamy lewego obroncy, lewego skrzydlowego, napastnika, srodkowego pomocnika w sumie tez by sie przydalo.

A jak odejdzie Fernandez to 10tka.

Znowu jest myslenie, ze psim swedem i tym co mamy damy rade. W eklapie zorientowali sie 2 miesiace za pozno. Teraz ile czasu potrzeba, zeby takie oczywistosci widziec?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl