Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

mitmichael 08.05.2011 06:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1087468)
I proszę, po mojej wczorajszej 'miażdżącej' refleksji o wracaniu Legii do gry o mistrza, dziś mam jeszcze większą bekę. Otóż Jagiellonia jest już absolutnie na wyciągnięcie ręki. Już nie musi się nigdzie potykać, wystarczy wygrać wszystko do końca.

Teraz czekać na wygraną Lechii i najgorsza Legia od X lat może na koniec sezonu na poważnie powalczyć. Parodia.

:rotfl:

W tej kuriozalnej sytuacji nie mogę nie wierzyć w mistrza. Damy rade :-D Jeśli wygramy wszystko do końca :rotfl: to mamy mistrza:D

Podwójna korona! :rotfl:

P.S. Jeszcze trzeba ogarnąć co w sytuacji równej ilości punktów z Wisłą na koniec. Bo mam podejrzenie, że nie bedzie liczony bilans bezpośredni tylko dodatkowy meczyk :)

Bydgoszcz? :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Dodatkowy mecz? A mozej jeszcze rzut moneta :rotfl: Legia musi wygrac 5-0 by przy rownej liczbie punktow byc lepsza od Wisły. Ale mam dobre przeczucie i wierze, ze Nasi pilkarze popsują Ci troche ten optymistyczny humorek :P

Kosa93 08.05.2011 08:54

Wygrywamy trzy kolejne mecze, Jaga przegrywa jeden z dwóch najbliższych i za tydzień świętujemy mistrza :) Po co sobie życie utrudniać, niech piłkarze wiedzą, że im szybciej zdobędą tytuł tym większa szansa na jego zdobycie..

Paweł 08.05.2011 09:04

Cytat:

15 tysięcy za karnet i nawet nie zaparkujesz

Legia Warszawa mocno reklamuje możliwość kupowania karnetów na trybunę zachodnią. Wybierać można między dwoma pakietami - złotym i srebrnym. Złoty kosztuje 15 000 złotych, a srebrny 10 000.

OK, w końcu Warszawa, miasto biznesu, może się znajdzie wystarczająco wielu facetów, którzy nie wiedzą, co robić z kasą i zamiast kupować sobie kolejnego Breitlinga, kupią karnet. Rozbawiło nas co innego.

Pakiet złoty: "do każdych 2 zakupionych karnetów 1 miejsce parkingowe na terenie stadionu gratis" (słowo "gratis" jest nie na miejscu - nie sądzicie?). Pakiet srebrny: "do każdych 4 zakupionych karnetów 1 miejsce parkingowe na terenie stadionu gratis".

Mówiąc krótko - jak wydasz 15 000 złotych na karnet, to nawet nie możesz za darmo zaparkować. Dopiero po wyłożeniu 30 000 znajdzie się dla ciebie miejsce. W przypadku pakietu srebrnego najlepiej kupić wejściówki dla całej rodziny - przy 40 000 złotych przypadnie ci miejsce parkingowe.

To nie tyle wina Legii, tylko tych wszystkich geniuszy, którzy projektują stadiony, natomiast nie myślą, że na stadion trzeba czymś dojechać i to coś trzeba gdzieś zostawić. Problem będzie zwłaszcza ze Stadionem Narodowym, gdzie zaparkuje pewnie tylko ambulans (za bramką).

Aha, zauroczyła nas jeszcze jedna różnica między pakietem złotym i srebrnym. Jak kupisz złoty, to dostajesz 12 numerów miesięcznika "Nasza Legia". Ale jak kupisz srebrny, to za "NL" musisz płacić samemu. Hmm, już widzimy te rozważania: - Wziąć złoty czy srebrny? Pięć tysięcy różnicy, ale tutaj dają nam gazetę...
źródło: http://www.weszlo.com/news/6826

Syn Kangura z 1984 08.05.2011 09:29

Cytat:

I proszę, po mojej wczorajszej 'miażdżącej' refleksji o wracaniu Legii do gry o mistrza, dziś mam jeszcze większą bekę. Otóż Jagiellonia jest już absolutnie na wyciągnięcie ręki. Już nie musi się nigdzie potykać, wystarczy wygrać wszystko do końca.

Teraz czekać na wygraną Lechii i najgorsza Legia od X lat może na koniec sezonu na poważnie powalczyć. Parodia.

W tej kuriozalnej sytuacji nie mogę nie wierzyć w mistrza. Damy rade :-D Jeśli wygramy wszystko do końca :rotfl: to mamy mistrza:D

P.S. Jeszcze trzeba ogarnąć co w sytuacji równej ilości punktów z Wisłą na koniec. Bo mam podejrzenie, że nie bedzie liczony bilans bezpośredni tylko dodatkowy meczyk :)

Nie majacz. Mistrza już macie pewnego, martw się teraz o eliminację LM, chociaż czuje że przejdziecie je gładko. O fazie grupowej nie ma co się rozpisywać wystarczy przecież tylko 2 miejsce więc luzik. Teraz tylko pytanie na kogo traficie w następnej fazie? :> Myślę że jak nie traficie na kogoś z dwójki Barca/MU to finał jest w zasięgu. No a jak wiadomo finały rządzą się swoimi prawami, więc stawiałbym tu na rzuty karne, a w nich podejrzewam że błyśnie Skaba. Heh, kto by się spodziewał że tak słaba Legia jest w stanie wygrać Champions League?!

Proud 08.05.2011 09:31

Przecież ten post 0 22 to na moje oko jest ironią.

Dajcie na luz Panowie.

Dziś możemy się zbliżyć do upragnionego Mistrzostwa.

R33 08.05.2011 09:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kosa93 (Post 1087488)
Wygrywamy trzy kolejne mecze, Jaga przegrywa jeden z dwóch najbliższych i za tydzień świętujemy mistrza :) Po co sobie życie utrudniać, niech piłkarze wiedzą, że im szybciej zdobędą tytuł tym większa szansa na jego zdobycie..

Przydałoby się jeszcze, żeby Polonia Bytom jeszcze 2 wygrała (Cracovia przegrała jeszcze 1) i derby zapowiadają się wtedy idealnie. ;)

neq. 08.05.2011 09:35

0_22 to by była taka parodia, że sam bym się cieszył z tego....ale miejmy nadzieje że dzisiaj Wisełka Ci popsuje te prorocze sny :P

ta liga jest jak JW:D nigdy nic nie wiadomo

legion18 08.05.2011 09:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Syn Kangura z 1984 (Post 1087499)
Nie majacz. Mistrza już macie pewnego, martw się teraz o eliminację LM, chociaż czuje że przejdziecie je gładko. O fazie grupowej nie ma co się rozpisywać wystarczy przecież tylko 2 miejsce więc luzik. Teraz tylko pytanie na kogo traficie w następnej fazie? :> Myślę że jak nie traficie na kogoś z dwójki Barca/MU to finał jest w zasięgu. No a jak wiadomo finały rządzą się swoimi prawami, więc stawiałbym tu na rzuty karne, a w nich podejrzewam że błyśnie Skaba. Heh, kto by się spodziewał że tak słaba Legia jest w stanie wygrać Champions League?!

Nie to żebym się wtrącał ale wy miesiąc temu już świętowaliście mistrzostwo. I jak? Było już losowanie? Barca, Real, a może Arsenal? W której rundzie startujecie?
Żeby nie było nie wierzę w mistrzostwo dla Legii, ale nie z uwagi, że to wy wszystko wygracie do końca, ale z uwagi na fakt, że jak Legia wygra do końca połowę meczy to będzie dobrze.

rafkur 08.05.2011 10:26

Panie 0 22 tylko nie zapominaj, że jak Lechia wygra z nami na co kibice Legii liczą to będzie przed Legią. Więc czy aby ta radość jest w pełni uzasadniona? :P

sawko 08.05.2011 10:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kosa93 (Post 1087488)

To jak zdąbedziemy jeden tytuł to bedziemy mieli jeszcze szanse na jeden, super to jest wieksza szansa na zdobycie 14 mistrzostwa juz w tym sezonie w takim razie niemożemy tego zaprzepascic ;)

rabi86 08.05.2011 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez legion18 (Post 1087508)
Nie to żebym się wtrącał ale wy miesiąc temu już świętowaliście mistrzostwo. I jak? Było już losowanie? Barca, Real, a może Arsenal? W której rundzie startujecie?
Żeby nie było nie wierzę w mistrzostwo dla Legii, ale nie z uwagi, że to wy wszystko wygracie do końca, ale z uwagi na fakt, że jak Legia wygra do końca połowę meczy to będzie dobrze.

Nie opowiadaj bajek, bo piszesz tak jakby wszyscy na forum przypisywali sobie mistrzostwo. Owszem kilku takich się pojawiło, ale większość studziła ten zapał. Pamiętamy poprzedni sezon, po co kusić los.

A o ile dobrze pamiętam to jeden z twoich kolegów już gratulował nam mistrzostwa, a teraz nagle wiara powróciła.

wolfy 08.05.2011 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1087403)
Bez Grosickiego ten zespół nie istnieje. Niestety ktoś w pewnym momencie odleciał w Białymstoku i myślał,że jest tam nie wiadomo jaki team. A jaki jest widzimy. Najweselsze jest to,że wystarczy to na drugą lokatę:)

Zabawne, jak bardzo ten zawodnik był niedoceniany i przez trenera, i przez kibiców. Tak jakby kreatywnych ofensywnie graczy (w odróżnieniu od kreatywnych defensywnie, jak Branco czy Cikos) mieli pod dostatkiem, kiedy to takich w całej lidze można policzyć na palcach obu rąk.

Cóż, znowu wyszło na moje:>

soku 08.05.2011 12:17

Panowie Panowie nie ma co sie jarać ostatnie wyniki Jagi nie sa przypadkiem wszystko jest juz ustalone, Legia dostała puchar a podium to : 1. Wisła 2. Lech 3. Lechia., na układy nie da rady, pzdr.

martin_6 08.05.2011 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez soku (Post 1087550)
Panowie Panowie nie ma co sie jarać ostatnie wyniki Jagi nie sa przypadkiem wszystko jest juz ustalone, Legia dostała puchar a podium to : 1. Wisła 2. Lech 3. Lechia., na układy nie da rady, pzdr.

Pewne info? Można lecieć do bukmachera? Na finał Ligi Mistrzów jakieś przecieki masz? :>

aNouc 08.05.2011 13:07

Widzę ze dupy niektórym zaczynają mięknąć :)
A jeszcze śmieszniej może być po dzisiejszym meczu.. jeszcze Legia czy Amika może Wisłę wyprzedzić, o czym już pisałem, wtedy to z 90% użytkowników z flamengistą na czele popełni harakiri nie mogąc zdzierząć śmiejącego się z nich Skorży :D

emj10 08.05.2011 13:10

Ja powiem tyle na temat dzisiejszego spotkania. Jeśli Wisła dziś przegra to nie zdobędzie MP w tym roku.

ToTylkoJa 08.05.2011 13:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1087533)
Zabawne, jak bardzo ten zawodnik był niedoceniany i przez trenera, i przez kibiców.

Przez kibiców Jagi Grosicki był doceniany i to bardzo. Na fecie po zdobyciu PP rok temu śpiewali, żeby nie odchodził. Śpiewali dla niego jego ulubioną przyśpiewkę ''pijem, bawim się sialalala'' itp.

Probierz miał jakieś 'ale' do niego.

Edson 08.05.2011 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1087305)
Miszczem ani Mistrzem nikt nie jest. Wisla patrzac na ostatnie mecze moze wtopic nie tylko jeden mecz... Taka zlosliwosc za zlosliwosc.

Jestem kibicem Legii - Jestem
Legia ma matematyczne szanse na MP - Ma
Legia wygrala ostatnie mecze - tak
Wisla przegrala ostatnie mecze - tak

Mam jak widzisz powody by wierzyc, wiec z czego sie smiejesz misiu pysiu ?

Wisła ma 9pkt przewagi nad Legią - Ma
Wisła musi 3 razy wtopić w 5 meczach (w tym 0:5 na łazienkowskiej) przy komplecie punktów Legii - musi
Wisła jest w lepszej formie niż Legia - Jest
Są powody by skierować Cię na leczenie do psychiatry - Są

mitmichael 08.05.2011 15:47

Cytat:

Musisz na razie kolego euforie ostudzic :)

gigant 08.05.2011 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Edson (Post 1087701)
Wisła ma 9pkt przewagi nad Legią - Ma
Wisła musi 3 razy wtopić w 5 meczach (w tym 0:5 na łazienkowskiej) przy komplecie punktów Legii - musi
Wisła jest w lepszej formie niż Legia - Jest
Są powody by skierować Cię na leczenie do psychiatry - Są

Powoli, nie uruchamiaj się tak. Wierzy kibic w swoją druzynę i chwała mu za to.

Fifiorek 08.05.2011 16:00

Może wygrajmy najpierw z Lechem i w derbach :)

0 22 08.05.2011 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1087707)
Musisz na razie kolego euforie ostudzic :)

Określenia beka i kuriozalny oraz kilka emotek nie wytworzyły u Ciebie wrażenia, że sobie żartowałem? Szkoda. :)

A euforii studzić nie muszę, bo jej nie ma, chociaż puchar zdecydowanie uratował sezon, dobrze byłoby dorzucić superpuchar i sezon w lidze stracony, ale ogólnie nie (bo jednak ewentualne dwa trofea w jednym roku są zdecydowanie bardziej ok niż zeszłoroczne zero).

mitmichael 08.05.2011 16:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1087790)
Określenia beka i kuriozalny oraz kilka emotek nie wytworzyły u Ciebie wrażenia, że sobie żartowałem? Szkoda. :)

A euforii studzić nie muszę, bo jej nie ma, chociaż puchar zdecydowanie uratował sezon, dobrze byłoby dorzucić superpuchar i sezon w lidze stracony, ale ogólnie nie (bo jednak ewentualne dwa trofea w jednym roku są zdecydowanie bardziej ok niż zeszłoroczne zero).

A Ty z mojej wypowiedzi nie wywnioskowales, ze ja tez zartowalem? Szkoda :rotfl: Legia ma tyle lepiej, ze ma Puchar Polski i moze spokojnie do konca sezonu grac bez presji a to powinno Wam tylk pomoc. Liga jest ciekawsza chociaz dzisiaj Wisla odskoczyła

Ogryzek 08.05.2011 17:00

Arka prowadzi 1-0 w Bełchatowie.

Titto 08.05.2011 17:02

Kapitalna główka Ivanovskiego i Arka prowadzi z Bełchatowem.
Wielkie brawa dla Emila Nolla za asystę w ostatnim czasie zdecydowanie najlepszy piłkarz Arki i jedyny grajek, który zawsze trzyma w miarę przyzwoity poziom w tym zespole.

Sami 08.05.2011 17:06

Jeżeli Arka wygra z GKS-em to będziemy mieli kolejną kuriozalną sytuację w lidze. Mianowicie na 5 kolejek przed końcem sezonu zagrożone spadkiem będą drużyny z miejsc 2-16 :rotfl:

Sartre 08.05.2011 17:08

Biorąc pod uwagę okoliczności przyrody, niech Wisła wygrywa już wszystko do końca i trzyma to tatałastwo z tyłu. To samo Legia i koniec końców nawet ostateczny wynik tabeli nie będzie jakoś szczególnie żenujący ;)

Edit: przy tych wsztstkich zawirowaniach, wcale bym się nie zdziwił, gdyby wynik końcowy był "taki jak zawsze" - Wisła, Legia, Lech na pudle.

mr_kwolf 08.05.2011 17:10

W środkowotygodniowej kolejce istnieje realne prawdopodobieństwo poznania przyszłego mistrza polski. Jeżeli wygramy z Lechem, a Polonia z Jagą to myśle że 9 pkt w 4 kolejkach będzie nie do odrobienia przez rywali. I tego sobie i wam życze.

Kocur 08.05.2011 17:18

A parchy już życzą Arce przegranej i spadku - nie ma to jak przyjaciel od serca :rotfl:

Titto 08.05.2011 17:35

Jest już 1:1. Idealne dogranie Mateusz Cetnarskiego na głowę Dawida Nowaka i bramka tego zawodnika.

Edson 08.05.2011 17:43

Paradoksy ligi! (edit):
- Legia z Pucharem Polski i 3.miejscem w lidze ma ujemny bilans bramek
- liderem klasyfikacji strzelców jest 37-latek i ma na koncie 11 bramek (po 25 kolejkach!)
- nawet 12. w tabeli Polonia Warszawa na 5 kolejek przed końcem ma matematyczne szanse na tytuł i bardzo realne szanse na puchary
- więcej porażek od 3. Legii ma tylko 16. Cracovia
- mecz Lech-Zagłębie 0:1 z 9. kolejki, jedyny przegrany mecz przez Lecha u siebie i jedyne wyjazdowe zwycięstwo Zagłębia
- wszystkie drużyny w lidze oprócz Polonii W. mają ujemny bilans bramek w meczach wyjazdowych, ale za to wszystkie drużyny mają dodatni bilans bramek w meczach domowych

Ktoś jeszcze się czegoś doszukał?! :D

Karherop 08.05.2011 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1087807)
Kapitalna główka Ivanovskiego i Arka prowadzi z Bełchatowem.
Wielkie brawa dla Emila Nolla za asystę w ostatnim czasie zdecydowanie najlepszy piłkarz Arki i jedyny grajek, który zawsze trzyma w miarę przyzwoity poziom w tym zespole.

za chwile może się okazać że do walki o utrzymanie włączy się Korona Kielce , przed tą rundą na 4 miejscu w tabeli z 25 punktami , po 10 spotkaniach jest na 13 miejscu z 31 pkt. Tak wróżyli sobie mistrzostwo , a mogą wywróżyć sobie spadek z ligi . 4 punkty przewagi nad sterfą spadkową na 5 spotkań to żadna przewaga .

Z ligi poleci Cracovia i Korona ? wariant jak dla mnie optymistyczny . Dość scyzoryków w ekstraklasie .

Chyba już wykrystalizowała się grupa z największymi szansami na puchary . Chodzi o miejsca od 6 wzwyż .
Ruch i Górnik tylko sobie zrobią problemy pucharami . Skad wezmą kase na premie , przelot do Kazachstanu itp . Poza tym Ruch w ostatniej minucie ostatniego meczu pokazał że nie chcą pucharów ( to mówią nawet sami kibice Ruchu)

Wisła 47
Jaga 41
Legia 38
Śląsk 37
Lech 36
Lechia 36

Mecze do końca pierwszej 6 : (pogrubiono wygrana drużyna , jeśli obie to remis )

26)
Górnik - Legia
Korona - Lechia
Wisła - Lech
Polonia W - Jaga
Zagłębie - Śląsk

27)
Wisła - Cracovia
Jaga - Legia
Śląsk - GKS
Lech - Ruch
Lechia - Polonia W

28)
Legia - Wisła
Górnik - Śląsk
Jaga - Korona
Lechia - Lech

29)
Arka - Legia
Cracvia - Jaga
Polonia B - Lech
Widzew - Lechia
Zagłębie - Wisła
Ruch - Śląsk

30)
Jaga - Ruch
Lechia - Zagłębie
Lech - Korona
Wisła - Polonia W
Legia W - Polonia B
Śląsk - Arka

wariant neutralny , zapewne wyniki sprawdzą się w 50% , ale wg mnie kolejność na koniec sezonu 2010/2011 będzie taka :

1. Wisła 58
2. Jaga 49
3. Lechia 47
4. Lech 47
5. Legia 47
6. Śląsk 46

Jak widać ścisk będzie na pewno nieziemski . Kolejność miejsc 2-6 może być odwrotna , z tym że najmniejsze szanse na puchary daję Śląskowi , który nie umie grać ze słabszymi od siebie . Wygrany z meczu Lechia - Lech zagra w pucharach , moim zdaniem .

Edson 08.05.2011 18:11

Bełchatów-Arka 1:1 widzów: 1800. To jakieś nieporozumienie... na Hutnika w IV lidze przychodzi niewiele mniej...

mitmichael 08.05.2011 18:22

Tabela Rundy Wiosennej po dzisiejszych spotkaniach (gorna czesc) wyglada ciekawie

http://up.programosy.pl/foto/1234_20_min.jpg

flamengista 08.05.2011 18:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1087567)
Widzę ze dupy niektórym zaczynają mięknąć :)
A jeszcze śmieszniej może być po dzisiejszym meczu.. jeszcze Legia czy Amika może Wisłę wyprzedzić, o czym już pisałem, wtedy to z 90% użytkowników z flamengistą na czele popełni harakiri nie mogąc zdzierząć śmiejącego się z nich Skorży :D

Nie wiem, czemu się robi ze mnie naczelnego anty-skorżowca. Ja do Maćka w zasadzie nic nie mam. Moim zdaniem jest słabym trenerem, co udowodnił w Wiśle. Te dwa MP to raczej zasługa Kosowskiego, Zieńczuka, Brożka i Marcelo - a nie ówczesnego szkoleniowca. Doprowadził do megakompromitacji w europejskich pucharach, czego mu nigdy nie zapomnę.

Ale jak nie trenuje Wisły, nic do niego nie mam. Sympatyczny facet, naprawdę. Niemniej fakty są takie, że jego Legia jest najsłabsza od 20 lat i gra straszną kichę. Jeśli o mnie chodzi, niech Skorża trenuje Legię jak najdłużej:-D

Nie wiem też, czemu sugeruje mi się anty-legijność. Od awansu Pasów do ekstraklasy Legia praktycznie stała mi się obojętna - szanuję ich jako głównych rywali do tytułu, ale nie czuję do nich niechęci. Co innego do Amiki. Tyle, że POZnaniacy mają do nas 11 punktów - trudno to odrobić w 5 meczy.

PS. czy ktoś ogląda mecz w Bełchatowie? Wg. gazeta.pl przedłużono go o... 19 minut:-D

lorddavy 08.05.2011 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1087856)

PS. czy ktoś ogląda mecz w Bełchatowie? Wg. gazeta.pl przedłużono go o... 19 minut:-D

To jakaś bzdura, sędzia równo po 3 min doliczonego skończył tą tragiczną kopaninę.

flamengista 08.05.2011 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lorddavy (Post 1087862)
To jakaś bzdura, sędzia równo po 3 min doliczonego skończył tą tragiczną kopaninę.

Wiem, im się po prostu skopała transmisja tekstowa.

Sami 08.05.2011 18:50

Przed 26. kolejką:

Bytom - Cracovia
Pauzują: -
Zagrożeni: Hricko, Radzewicz, Tymiński (Bytom); Bartczak, Boljević, Dudzic, Ntibazonkiza (Cracovia)

Polonia - Jagiellonia
Pauzują: Andreu, Tosik (Polonia);
Zagrożeni: Brzyski, Gołębiewski, Pietrasiak (Polonia); Lato, Sandomierski (Jagiellonia)

Górnik - Legia
Zagrożeni: Kwiek, Wodecki, Zahorski (Górnik); Borysiuk, Machnowskyj, Rzeźniczak, Rybus, Wawrzyniak (Legia)

Zagłębie - Śląsk

Zagrożeni: Costa, Hanzel, Horvath, Plizga, Wilczek (Zagłębie); Celeban, Ćwielong, Fojut, Mila, Socha (Śląsk);

Arka - Ruch
Pauzują: Stawarczyk (Ruch)
Zagrożeni: Bednarek, Bożok, Bruma, Płotka, Zawistowski (Arka); Bronowicki, Djokić, Grzyb, Nykiel (Ruch);

Widzew - GKS
Zagrożeni: Bieniuk, Sernas, Ukah, Szymanek (Widzew); Baran, Fonfara (GKS)

Wisła - Lech
Zagrożeni: Cikos, Jirsak, Kirm, Paljić (Wisła); Arboleda, Bosacki, Djurdević, Wilk, Wołąkiewicz (Lech);

Korona - Lechia
Zagrożeni: Korzym, Lisowski, Lech, Niedzielan (Korona); Deleu, Kożans, Traore, Wiśniewski (Lechia)

northrop 08.05.2011 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Edson (Post 1087840)
Paradoksy ligi! (edit):
- Legia z Pucharem Polski i 3.miejscem w lidze ma ujemny bilans bramek
- liderem klasyfikacji strzelców jest 37-latek i ma na koncie 11 bramek (po 25 kolejkach!)
- nawet 12. w tabeli Polonia Warszawa na 5 kolejek przed końcem ma matematyczne szanse na tytuł i bardzo realne szanse na puchary
- więcej porażek od 3. Legii ma tylko 16. Cracovia
- mecz Lech-Zagłębie 0:1 z 9. kolejki, jedyny przegrany mecz przez Lecha u siebie i jedyne wyjazdowe zwycięstwo Zagłębia
- wszystkie drużyny w lidze oprócz Polonii W. mają ujemny bilans bramek w meczach wyjazdowych, ale za to wszystkie drużyny mają dodatni bilans bramek w meczach domowych

Ktoś jeszcze się czegoś doszukał?! :D

Zapomniales o najskuteczniejszej druzynie wlasnego stadionu. Cracovia ma obecnie 26 zdobytych bramek u siebie. Druga druzyna, z 25 zdobytymy bramkami u siebie to obecny lider rozgrywek, Wisla.

Oczywiscie, Wisla ma jedno spotkanie rozegrane mniej przed wlasna publicznoscia.

GrandmasterB 08.05.2011 18:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1087814)
Biorąc pod uwagę okoliczności przyrody, niech Wisła wygrywa już wszystko do końca i trzyma to tatałastwo z tyłu. To samo Legia i koniec końców nawet ostateczny wynik tabeli nie będzie jakoś szczególnie żenujący ;)

Edit: przy tych wsztstkich zawirowaniach, wcale bym się nie zdziwił, gdyby wynik końcowy był "taki jak zawsze" - Wisła, Legia, Lech na pudle.

Legia na pudle z kilkunastoma porażkami na koncie i ujemnym stosunkiem bramek to nie będzie żenujące rozstrzygnięcie, w przeciwieństwie do miejsca pucharowego dla Lechii czy Śląska? Ciekawe.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl