![]() |
|
Małecki ma dziewczyne??
|
Nie, uderzaj.
|
Cytat:
|
http://www.youtube.com/watch?v=-d1N2QinPJw
na fb napisali, że to piosenka tegorocznego zgrupowania :P |
Niezła muza :taniec:
:D |
|
|
|
Cytat:
Btw. Po co wklejacie linki z artykułami/newsami z oficjalnej, bez dodania od siebie jakiegoś komentarza? Moim zdaniem to bez celowe. ;) |
Poprostu tomek traktuje Go jeszcze jak "naszego"...
http://i51.tinypic.com/2upfn6w.jpg Mam dziwne, nieodparte wrażenie, patrząc na to zdjęcie, jakby Gordan (założone ręce) i Serge (jakby pierwszy raz piłke zobaczył) niewiedzieli co robią na tym boisku :) no chyba że Siakova podziwiają :P a Draganowi to sie chyba z nogi na zęby przeżuciło :) |
Kurde, oglądam sobie zdj z ostatniego treningu z nowymi zawodnikami i doszedłem do wniosku, że jakby ktoś napisał że Kew Jaliens jest jakimś testowanym 20 letnim nigeryjczykiem to bym uwierzył :) Nie wygląda na te 32 lata. Zestawiając Go z np Branco.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
„Niestety nie mówię ani po polsku, ani po angielsku, ale dajcie mi rok, a będę swobodnie mówił w waszym języku” - Genkov
to może okazać się problemem... |
"plecy", "twoja", "mój" się szybko nauczy. Bułgarski jest językiem słowiańskim, szybko załapie polski, no worries.
|
a jeżeli chodzi o integracje z grupą? Może się okazać, że chłop nie będzie miał z kim pogadać...Kto z naszych po rosyjsku mówi?
|
ale za to pewnie mówi po Rosyjsku, a kto kiedykolwiek gadał z Rosjanami, ten wie, że dogadanie się nie stanowi żadnego problemu.
a z naszych zawodników pewnie po Rosyjsku mówi Siwakow, może Bunoza, Jovanić. |
Branco mówi po rosyjsku. Gral przecież pare lat w Rosji.
|
U nas to przede wszystkim Branco po rosyjsku mowi.
Spokojnie, dogadaja sie :) |
wystarczy by znał język ciała playstation 3 i się dogadają.
|
"plecy", "twoja", "mój" się szybko nauczy. Bułgarski jest językiem słowiańskim, szybko załapie polski, no worries.
Plus prawidłowe kiwanie głową! |
sądzę, że starsi piłkarze też znają rosyjski, bo to było uczone w szkole... no ale można się też spodziewać, że jak to piłkarze, nie uważali na lekcjach Rossiyu ;)
|
Cytat:
|
|
Haha dzieki wielkie :D W sumie to chyba nie ma bardziej integrującej muzyki niż disco polo, więc po tym zgrupowaniu nie powinno być żadnych podziałów. Moge się założyć że to Mały wprowadza naszych obcokrajowców w swojskie klimaty :D
|
Bułgarski jest językiem słowiańskim, ale nie tak łatwo się dogadać. Mam znajomych Bułgarów i nie rozumieją zbytnio polskiego.
|
Cytat:
podobne ze względu na pochodzenie, ale nie słowa |
Ja akurat mam kumpla Bułgara, który w 2 lata nauczył się dobrze mówić po polsku. Jak ktoś chce to szybko sie naumie;-).
|
Cytat:
A Genkow nie musi się przecież uczyć literackiej polszczyzny, wystarczy taka żeby się porozumieć. Nasi jak wyjeżdżali do NRD/RFN na saksy, to w dwa miesiące podstawy języka łapali. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl