![]() |
Cytat:
Cóż, muszę chyba zweryfikować swoje plany na inwestycje :) |
Cytat:
Cytat:
|
http://www.rp.pl/artykul/619515-Kobi...adz-firm-.html
Cytat:
O tempora, o mores. |
Cytat:
Zresztą to nie tylko to.D też prowadzi interes gangsterowi skazanemu na ponoć 11 lat a to pewnie nie koniec. Gdzie jasna sprawa, gw sobie jedzie ale to że to gw nie oznacza że mamy obaj krzyknąć - 'nic się nie stało' Generalnie dla mnie zasada jest niezmienna od lat - nie patrz kto pisze, dlaczego pisze tylko co pisze.Po wstępnej weryfikacji uważam że Dubieniecki to niezły przekręt i nie przesadzajmy że to wielka afera bo tak nie jest.Gość sam zgrywa .... wie kogo więc niech się nie dziwi że wychodzą rzeczy które by nigdy nie wyszły. |
PO chce by wybory trwały dwa dni. To może niech trwaja tydzień jak na Białorusi, jak już równac to do najlepszych.
|
Co w tym złego żeby trwały 2 dni ? Większa frekwencja będzie.
|
Cytat:
Na jakiej podstawie twierdzisz że będzie większa frekwencja? Czy Polacy to debile że nie potrafią zagłosować tak jak pisze w konstytucji? W dzień wolny od pracy? Jak ktoś oleje w pierwszy dzień to co spowoduje ze pójdzie w drugi? |
Po takich wyborach okaze się , że będzie teraz 3 mln. głosów nieważnych (ostatnio 1,5 mln.). Niech będzie jeszcze głosowanie przez komputer to we wszystkich polskich ambasadach naklikają tego trochę. Zresztą Schetyna dopilnuje tego :).
|
Ja jestem za dwudniowymi wyborami, ale tylko w przypadku gdyby zlikwidowano "ciszę wyborczą'. Kompletnie nie rozumiem jak ten archaiczny przepis może dalej funkcjonować w naszym państwie, które bądź co bądź ale jest już częściowo demokratyczne.
Co do dokładania kart do urn w nocy i fałszowania wyborów to wywołuje to u mnie uśmiech i wzbudza politowanie. Dr Flis dokładnie wyjaśnił, że duża liczba głosów nieważnych nie wzięła się z kapelusza, a jest to normalna sytuacja przy wyborach samorządowych. Oczywiście jak ktoś słuchał tylko Jarka krzykacza to pewnie wciąż sądzi, że Tusk z Niesiołem siedzieli po nocy i dostawili własnoręcznie prawie dwie bańki krzyżyków, ale to już nie moja sprawa. http://jaroslawflis.salon24.pl/28371...e-z-cwiartki-4 Jasnozielone - wybory parlamentarne | Ciemnozielone - wybory samorzadowe http://republika.pl/blog_bz_4123147/...ewazneod97.jpg |
Cytat:
|
Cytat:
Kto zlewa wybory to i tak nie pójdzie nawet jakby trwały dwa dni uważam. |
Przecież takich przypadków jak w Brukseli było więcej i to każdorazowo wychodziły na jaw takie akcje, ale co to jest kilkaset głosów w stosunku do kilkunastu milionów?
A może nie robić wyborów? Przecież jednodniowej też kosztują? Zrobimy wyścig kto pierwszy ten lepszy. |
Jasne 1.7 mln (bo tyle było nieważnych w wyborach do sejmików) to najzwyklejsi debile którzy przyszli zagłosować ale nie trafili krzyżykiem w kratkę. Trzeba być strasznym naiwniakiem żeby w takie tłumaczenie uwierzyć. A wmawianie że dwa miliony przyszło specjalnie żeby oddać nieważny głos to już śmiech na sali
Kto będzie w nocy pilnował urn? Jakbym miał kombinować to zamienił bym całą urnę ze wszystkimi oddanymi pierwszego dnia głosami na nową lepszą z tą samą ilością kart w środku, ale nie takich samych kart. Uważasz że to jakiś problem? I takich akcji jak w Brukseli nie wiesz ile było bo niby skąd. Pamiętaj że mamy za sobą długą tradycję wyborczą. Za PRL też były wybory, na Białorusi też są wybory. Wiec obawy kolego nie mają nic wspólnego z Kaczyńskim, już bardziej z Tuskiem. A i co z zagranicznymi obserwatorami? Coś nikt o nich nie mówi, a w 2007 jaki był wrzask. |
Cytat:
A teraz PO chce mieć dwa dni, bo jak komuś się nudzi, to pójdzie na wybory i zagłosuje na nich, bo nie jest źle. Poza tym, że wszystko drożeje jak s....ysyn. |
Cytat:
Na bardzo prostej - dużo ludzi którzy danego dnia nie mogą zagłosować, bo gdzieś sobie wyjechali, poszli do pracy czy na uczelnię, drugiego dnia spokojnie mogłoby sobie pójść do urny. Pięknie piszesz o dniu wolnym od pracy ale w taki dzień i tak mnóstwo ludzi pracować musi (nie ma wyboru). A jak ktoś oleje pierwszy dzień, to oleje i drugi. Cytat:
A do porównujących nasz kraj do Białorusi to naprawdę brak mi jakiejkolwiek sensownej dla was riposty, choć takie wypowiedzi mnie nie dziwią, wszak popieracie tu na forum partię lubującą się w wszelakich spiskowych teoriach. |
Cytat:
Chociaż do wyborów ponad pół roku. Kryzys zdąży się jeszcze rozwinąć, przyjdzie kryska na matyska :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Istnieje jednak grupa społeczna "opakowanych w folię", którzy mogą zagłosować od niechcenia. |
Kto ma media ten ma władzę. Kto ma kasę ma władzę. Kto ma układy ma władzę.
Polityka dawno przestała być tym czym powinna. |
Cytat:
i od-od-odpieprz się od ge-ge-generała! |
|
Cytat:
|
Trzeba zrobić wszystko żeby poprawić frekwencję. 900 minut to może troche długo ale okrągło 500,
Ładnie by wtedy frekwencja wzrosła. Eksperci twierdzą ze o 50 % ;) |
Cytat:
|
Poza tym Prawo do głosowania jest czymś szczególnym - wartością - za którą "pare" osób zgineło. Ilość osób które rzeczywiście nie mogą iść na wybory po pracują jest znikoma i nie warta tych dodatkowych utrudnień i wydatków. A jak komuś sie nie chce , ma to w dupie i miałby wybrać sie do urny i zagłosować dla jaj to niech lepiej nie zdąży. Nie popadajmy w paranoje.Zwłaszcza gdy obowiązuje coś takiego jak cisza wyborcza ...
|
Cytat:
|
Cytat:
Natomiast najlepsze na frekwencje będą ceny w sklepach i na rachunkach. Cytat:
|
Cytat:
pamiętam, za to dobrze,że wszystkie dotychczasowe samorządowe miały ten sam trend nieważnych dwudniowe to głupota z wielu względów, najważniejszy jest taki, ze kto chce to pojdzie,czy to będzie trwało godzinę czy tydzień |
Cytat:
|
Mój błąd, to nie były słowa dr Flisa ale wiele razy słyszałem tłumaczenie że prosty chłop nie wie jak krzyżyk postawić dlatego tyle nieważnych głosów w wyborach samorządowych, a to kretyńskie tłumaczenie.
Może dr Flis ma rację że chłopa nie obchodzi kto będzie w województwie i to wszystko tłumaczy, ale to nie znaczy że to jedyne wytłumaczenie takiej masy nieważnych głosów. Chyba ze są to faktycznie puste karty wrzucane do urn. |
Cytat:
Dało mi to również obraz jak wygląda sprawa ew. pomnika w tamtym miejscu. Bo jeżeli w Krakowie nikomu nie przeszkadza krzyż katyński to nikomu nie powinien przeszkadzać krzyż smoleński w Warszawie. Zapraszam pod Wawel, można się przekonać czy pasuje do układu urbanistycznego, bardziej historycznego niż ten z Krakowskiego Przedmieścia. Myślisz ze tych którzy chcą upamiętnić śmierć elity w służbie Polsce jest mniej? Uważasz, że tych którzy wizytę prezydenta w 70 rocznicę mordu katyńskiego nazywają "prywatną wycieczką" jest więcej? Prezydent i cała delegacja uważali obecność tam za obowiązek względem Polaków, tych Polaków którzy czują się Polakami, a nie wszyscy Polacy tacy są. |
|
Cytat:
Tak źle i tak nie dobrze... |
True that.
Trzeba po prostu anihilować koryto... |
Wydaje mi sie że nasz Słońce Peru już całkowicie sie pogubiło,widzi że rzadzenie go przerosło.Już nawet Nałęcz mówi że Sławomir Nowak byc może będzie nowym premierem po wyborach... o ile je wygrają w co wątpie
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-on...wiadomosc.html Ta pionowa bruzda na czole Nałęcza przypomina mi żeński organ |
Cytat:
|
Cytat:
A wracajac do frekfencji na stadionie to klamiesz w zywe oczy koles... Sam napisales o wielkiej satysfakcji gdyby Wisla wygrywala z Legia na naszym sektorze, a obok Ciebie stalby jakis Warszawiak!!! Wiec nie obracaj kota ogonem jak twoj ulubieniec na scenie politycznej. |
Bo satysfakcja byłaby duża, ale to nie znaczy ze mam temu Warszawiakowi chcieć obić buźkę. Czego nie rozumiesz? Nigdy nie oglądałeś meczu z Legią w towarzystwie Warszawiaka? Jest dreszczyk bo wynik ma znaczenie bardziej niż bez warszawskiego towarzystwa.
A co do plakatów skąd wiesz co dla Kaczyńskiego jest najważniejsze? W TVN powiedzieli ze katastrofa to chodzisz i powtarzasz? Bo tego ze benzyna chleb i cukier po 5 zł można dowiedzieć sie w sklepie i na stacji nie w TVN. Czaisz różnicę? I w którym momencie kłamię w żywe oczy? Bo takie gadanie wiesz czym zalatuje. Chyba że nie możesz pojąć ze olewam czy to Bielszczanin czy Warszawiak. Traktuje go jako niezorganizowanego kibica przeciwnej drużyny, który jest akurat w Krakowie i chce oglądnąć swoich na Wiśle. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:13. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl