Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Zwitter 08.03.2011 19:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GajowyDrwal (Post 1061795)
Nie wolno zawodnika kopnąć. Nie ważne, czy mocno czy słabo, czy w tyłek czy w plecy. Nie trafiłeś w piłkę -> faul. Zrobiłeś to w polu karnym -> karny. Proste.

Takie są przepisy, ale według mnie takich karnych się nie powinno dyktować. Dlaczego? Po pierwsze on najpierw trafił w piłkę, a później w nogę przeciwnika. Po drugie zawodnik Jagi z tego fragmentu pola karnego nie oddał by strzału, w życiu. Po trzecie podobno sędzia (główny albo liniowy, nie wiem) zawahał się, miał być rzut wolny a nie karny.

mic 08.03.2011 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GajowyDrwal (Post 1061795)
Nie wolno zawodnika kopnąć. Nie ważne, czy mocno czy słabo, czy w tyłek czy w plecy. Nie trafiłeś w piłkę -> faul. Zrobiłeś to w polu karnym -> karny. Proste.

Niby tak, ale patrzac na to co sie dzieje w polu karnym przy np rogu, gdzie non stop sa przepychanki, popychanki, lapanie, ciagniecie i trzymanie, a nie daje sie karnych, wiec ten karny pozostawia niesmak. Tymbardziej, ze nie bylo zagrozenia bramki, a pilka prawdopodobnie wyszlaby na aut

Karherop 08.03.2011 19:51

Szkoda że Jaga strzeliła , bo Śląsk rozgrywa naprawde dobre zawody . Imponuje w szczególności Fojut , Sobota , Mila i Kazimierczak . Nawet Ćwielongowi wychodzi wiele zagrań . Jaga w 1 połowie była cieniem samej siebie w jesieni . W 2 połowie gra lepiej choc wciąż gorzej niż Śląsk

Blaszczu16 08.03.2011 19:52

Co to za ***** człowiek komentuje z Wieszczyckim? Insynuuje, ze powinien być drugi karny dla Jagi, co za ...

AS82 08.03.2011 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fan01 (Post 1061800)
Kupisz to jednak najwieksza panienka naszej ligi, on sie przewraca zawsze, po kazdym kontakcie....

daleko mu jeszcze do Radovica z Legii

TeeS 08.03.2011 19:54

Wieszczycki bardzo dobrze skomentował. Karny był zupełnie niezgodny z duchem gry. Za takie rzeczy 11-ek się po prostu nie dyktuje...
Równie dobrze można dyktować karne za każdą rękę, czy za każde przepychanie się w polu karnym.

dynek.pl 08.03.2011 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1061801)
Jesli za takie starcie na granicy pola karnego dyktuje się karne to ja nie mam pytań. Praktycznie każda obecność napastnika w polu karnym powinna zakończyć się wapnem.
Jak dla mnie przekręcono Śląsk

To co mial sedzie zrobic ? Kupisz byl przy pilce bo pierwszy sobie dziubnął, a Pawelec go sfaulowal.
Gdyby takie zagranie bylo w srodku boiska to nikt by nie mial watpliwosci, ze faul. A faul w polu
karnym to faul. Tak samo jak pilka w siatce to bramka i niewazne czy strzelona po fenomenalnej
akcji/strzale czy wcisnięta jajami.
Bądzmy obiektywni - gdyby Kupsiz gral w koszulce Wisly cale forum domagało by się karnego.
Pawelec to patałach i tyle.

rafkur 08.03.2011 19:58

Takich karnych się nie dyktuje i tyle. Nie wietrzę tu żadnego spisku ale to nie był karny. Oglądam systematycznie ligę angielską, francuską, hiszpańską i nie ma takich karnych. Potem się dziwimy, że w pucharach nie mamy szans jak nasi kopacze przewracają się jak małe dzieci przy byle jakim starciu.

wolfy 08.03.2011 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1061808)
To co mial sedzie zrobic ? Kupisz byl przy pilce bo pierwszy sobie dziubnął, a Pawelec go sfaulowal.
Gdyby takie zagranie bylo w srodku boiska to nikt by nie mial watpliwosci, ze faul. A faul w polu
karnym to faul. Tak samo jak pilka w siatce to bramka i niewazne czy strzelona po fenomenalnej
akcji/strzale czy wcisnięta jajami.
Bądzmy obiektywni - gdyby Kupsiz gral w koszulce Wisly cale forum domagało by się karnego.
Pawelec to patałach i tyle.

To jak wyglądałaby piłka, gdyby dyktowano jedenastki za każde przekroczenie przepisów w polu karnym? Przepisy w piłkę są dla ludzi mądrych, gdyby stosować je z aptekarską precyzją futbol przestałby być grą kontaktową.

Sartre 08.03.2011 20:03

Ale urwał Sandomierski...

EDIT: x2

tofik 08.03.2011 20:06

Dla Jagi lepiej jakby przełożyli im nie kolejkę, a całą rundę. Grają fatalnie :)

Antystenes 08.03.2011 20:11

Pięknie! dwie kolejki i Jaga przegoniona:D
Brawo Śląsk!

LIIIDERA MAMY...

snyrting 08.03.2011 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TeeS (Post 1061807)
Wieszczycki bardzo dobrze skomentował. Karny był zupełnie niezgodny z duchem gry. Za takie rzeczy 11-ek się po prostu nie dyktuje...
Równie dobrze można dyktować karne za każdą rękę, czy za każde przepychanie się w polu karnym.

Umiejętność respektowania ducha gry odróżnia dobrych sędziów od tych przeciętnych, którzy jak aptekarze stosują przepisy co do joty.
Nie zmienia to jednak faktu, że z formalnego punktu widzenia decyzja arbitra jest poprawna.

Proud 08.03.2011 20:12

Pięknie :)

Lidera mamy! Za chu*a go nie oddamy!!!

:D

Teqcontroller 08.03.2011 20:12

Lol Lidera na razie mamy !
=Brawo Śląsk !

emj10 08.03.2011 20:12

Seratlic miał być objawieniem? Chyba Młodej Ekstraklasy...

Wg. mnie niezasłużony remis, ale cóż na to poradzić.

GAMBOS 08.03.2011 20:13

WisŁa liderem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:)

63624 08.03.2011 20:13

Przed meczem remis wziąłbym w ciemno, po meczu żałuję straconych dwóch punktów.

dynek.pl 08.03.2011 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1061811)
To jak wyglądałaby piłka, gdyby dyktowano jedenastki za każde przekroczenie przepisów w polu karnym? Przepisy w piłkę są dla ludzi mądrych, gdyby stosować je z aptekarską precyzją futbol przestałby być grą kontaktową.

byloby więcej goli :D

buczo1985 08.03.2011 20:14

Obstawiałem taki wynik :D
Wygląda, że Jagę znowu dopadł syndrom remisu. Już tak mieli, że prawie całą rundę nie mogli zdobyć 3 pkt.

harthausen 08.03.2011 20:15

no to Wisełka prawdziwym liderem, nie malowanym.
Ja bym karnego nie gwizdnął, ale przepis jego odgwizdanie kryje (tak jak z terenem zabudowanym :) ).

Mareq 08.03.2011 20:15

Jak kibice Wisły śpiewają , że lidera mamy to tak się stać musi no i stało się :)
Teraz pora na realizację drugiej części przyśpiewki.

Teqcontroller 08.03.2011 20:16

Wielkie brawa dla Braci z Wrocławia za Postawę w tym meczu :D
Mogli wygrać no ale ....

Teraz Wszystko w rękach Maaskanta i naszych piłkarzy :D

Ogryzek 08.03.2011 20:16

Brawo Śląsk:)

Teraz Wrocławianie jakby urwali punkty Legii w Warszawie.... ech rozmarzyłem się:D

Sartre 08.03.2011 20:16

Zdecydowanie Śląsk powinien był to wygrać, w zasadzie wszyscy w Jagiellonii zagrali od przeciętnie do fatalnie. Szkoda, że Jagiellonia więcej punktów nie straciła, ale wygląda na to, że jednak Ci co twierdzili kategorycznymi głosami, że Jaga nie spuchnie (w tym ja) gadali głupoty :D Zobaczymy co będzie dalej.

Śląsk w sumie trudno ocenić, bardzo szybko, dynamicznie, ale mieli bardzo dużo miejsca, Jaga poza zrywami i końcówką jakby w ogóle nie chciała ze Śląskiem walczyć.

Jagul 08.03.2011 20:16

Jak dla mnie to karny bardzo naciągany. Podstawy do podyktowania niby były ale w meczu jest mnóstwo takich sytuacji, a gwizdek sędziego milczy,
Tak czy siak mamy lidera :D

TeeS 08.03.2011 20:20

Warto zwrócić uwagę na bardzo dobrą grę Śląska. Przemyślane akcje, szybkie podania, piłka bardzo ładnie chodząca od zawodnika do zawodnika. Miło się to oglądało. Naprawdę szkoda 3 pkt, bo dziś należały się WKS-owi bez dwóch zdań.

A co do Jagiellonii - przypomina mi Wisłę z zeszłego sezonu. Identyczne trwonienie przewagi od samego startu. Probierz będzie musiał trochę zejść na ziemię (i bardzo dobrze, bo akurat jest to jeden z najbardziej denerwujących trenerów w ekstraklasie).

Teqcontroller 08.03.2011 20:23

haha Mina Probierza po meczu. BEZCENNE. Taki pewny siebie był , może w końcu zejdzie na ziemie.

Jaga bez Grosickiego to nie jest ta Jaga czegoś tam brakuje , ale to nie nasz problem my mamy Lidera i musimy go utrzymać do końca !

Oldpara 08.03.2011 20:24

Mam nadzieje, że Śląsk Lenczyka będzie niepokonany aż do meczu z Wisłą :) Swoją drogą Jagiellonia falstart.

saklak1906 08.03.2011 20:24

Teraz wszystko zalezy od nas, jak nie spie...limy bedziemy sie cieszyc

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl