Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

Mrsnh 18.09.2008 22:37

czy ty naprawde nie potrafisz zrozumiec,ze nie kibicujemy Lechowi? co to za roznica czy puchar uefa czy liga? licza sie zwyciestwa Wisły reszta niech przegrywa.

bieniuTS 18.09.2008 22:38

Nie no, niektórych chłopaków chyba troszkę emocje poniosły... Obejrzałem tą kopaninę Tramwajorza bez zbytniej wczuwki, ale w moim przypadku nie było mowy o kibicowaniu Austriakom. Choć myślę, że w Poznaniu też znalazło się wielu takich, co zaklinali TT żeby nam coś wbili. Ot, polska mentalność;)

skttrbrain 18.09.2008 22:38

Smuda przegrał nam mecz. Lewonożny Stilic z prawej, prawonożni Wojtkowiak i Lewy z lewej. Plus rozpieprzona obrona. A wystarczyło zagrać takim ustawieniem jak z Wisłą. Fak!
A ta Austria słaba..Acimovic plus murzyn z ataku, i długo, długo nic.. Mam nadzieję, że jednak w Poznaniu nasi wygrają.

edit: A czemu naszych nie było słychać? Pierwsza polowa szła z przekazu austryjackiego, z wyciszonym komentatorem, druga natomiast z międzynarodowego, i wtedy juz nasi kibice byli dobrze slyszalni.

a Wisła ok, powalczyła ze Spursami i chwała im za to, szkoda że remisu nie dociągneła.

Kamson 18.09.2008 22:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 604944)
grała Wisła
grał Lech
ale dla niektórych "Polaków" grała Austria Wiedeń i Tottenham Londyn

pojmujesz znaczenie patriotyzmu?

:lol:
W swoim pierwszym poście mnie zacytowałeś:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 604721)
Czy tylko mnie się wydaje, że komentator jest kibicem kuchenkorza? Mają piłke na połowie boiska a ten erekcji dostaje :shock:

edit; wie ktoś ilu poznaniaków pojechało?

I co tu jest kvrwa niby "anty-polskiego"? :lol:

Patriotyzm? Prosze:
Cytat:

Patriotyzm – postawa szacunku, umiłowania i oddania własnej ojczyźnie oraz chęć ponoszenia za nią ofiar. To stawianie dobra ojczyzny ponad własne. [...]
Amica Poznań to nie moja ojczyzna, nie reprezentuje mojej ojczyzny tylko siebie i dlatego mam ją głeboko w dupie.
Tylko Wisła.

gromaders 18.09.2008 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 604968)
Amica Poznań to nie moja ojczyzna, nie reprezentuje mojej ojczyzny tylko siebie i dlatego mam ją głeboko w dupie.
Tylko Wisła.

i bardzo dobrze, mam takie same podejście jak ty, nie będę im nic dobrego życzył i tyle, niech sobie grają ja to mam gdzieś

skttrbrain 18.09.2008 22:47

^^ ok 550 Lechitów było na meczu. Tyle dali nam biletów na ten swój kurnik.

1q2 18.09.2008 22:50

Lech ma duze szanse na awans,my mamy szanse -mimo 2 porazek dobry wieczor dla pl futbolu.Osobiscie ale i obiektywnie oceniam, ze dzis o wiele lepiej zagrala Wisla, tyle ze rewanz rysuje sie o wiele trudniejszy.

Paweł 18.09.2008 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 604799)
nie wiem jak to nazwać... ale wy chyba jesteście POJEBANI

skupcie się na UEFA i kibicujcie Polakom
w lidze najeżdżajcie na Legię Lecha i innych ale nie w EUROPIE!

Wstyd mi

WIOCHA RZĄDZI?

:lol: :lol: :lol:

Czyli, że jak grają w Europie, to mam udawać, że ich lubię? Co Kuchenkorz w pucharach ma wspólnego z patriotyzmem?

Grała drużyna, której nie lubię z drużyną, która jest mi absolutnie obojętna, więc komu miałem kibicować? Trzymam kciuki za Austrię w rewanżu.

marooc 18.09.2008 22:56

Ja mam nadzieję, że zarówno WIsełka jak i Lech awansują za 2 tygodnie ;) A Wiślacy wszyscy na stadion, bierzemy wolne z pracy czy kto tam ma szkoły i jazda!!!!!!!!!!!!!!

Nergal 18.09.2008 23:04

Nie będe okłamywał sam siebie i mówił że Amica ma wygrać kiedy na nich patrzę. Wole żyć w zgodzie z tym co czuje w trakcie meczu a byłem za Austrią. Tego się nie wybiera, to sie czuje w trakcie oglądania i nie będe sie zmuszał za kibicowaniem Amice. Skoro dla niektórych to objaw braku patriotyzmu to gratuluje poczucia humoru. Ja kibicuję WIŚLE! Punkty do rankingu? A po co? żeby jakieś wynalazki grały i robiły wioche jak GKS Katowice albo Wisła Płock? Jak mamy mieć dużo punktów to je zdobędziemy, nie mam zamiaru na siłe sie grzać coby Cypr wyprzedzić w klasyfikacji. Liczy sie Wisła i tylko tyle.

Mareq 18.09.2008 23:16

Komentowanie po meczu czy nawet w trakcie , ale z umiarem , to rozumiem .
Jednak emocjonowanie się każdą bramką , strzałem , faulem czy kij wie czym , bez przesady :P
Zlejcie Lecha ciepłym moczem i tyle :)
Zbyt dużo emocji w stosunku do jednego zespołu może przerodzić się w kompleksy a to szanującemu się kibicowi Wisły nie przystoi w stosunku do jakiejkolwiek polskiej drużyny .
Amen.

Kwestie czy należy kibicować jakiejś drużynie bo jest z Polski czy nie , to już zupełnie inna dyskusja i ja zajmuje stanowiska zupełnie dwóch różnych płaszczyzn piłki klubowej i piłki reprezentacyjnej .
Nie czuje żadnego patriotycznego obowiązku kibicowania Legii , Lechowi czy innym drużyną z polski w europejskich pucharach i dobrze mi z tym ;)

egon aka dynek 18.09.2008 23:40

Lech zagral dno. 2:1 to najnizszy wymiar kary. Dodstane kontre u siebie i bedzie po zawodach jak w Austria z Legia. Patriotyzm czy nie ale trzeba byc krotkowidzem, zeby nie rozumiec, ze silny Lech i pozostale druzyny sa warunkiem koneicznym aby Wisla byla rowniez silna.

Kurt 18.09.2008 23:48

Cytat:

Lech zagral dno. 2:1 to najnizszy wymiar kary. Dodstane kontre u siebie i bedzie po zawodach jak w Austria z Legia. Patriotyzm czy nie ale trzeba byc krotkowidzem, zeby nie rozumiec, ze silny Lech i pozostale druzyny sa warunkiem koneicznym aby Wisla byla rowniez silna.
To jest najgłupszy argument świata, jakoś Dynamo Kijów 10 lat temu nie potrzebowało silnej ligi, aby znaleźć się w 1/2 finału LM i rok rocznie awansować do drugiej fazy grupowej LM.

Sparta Praga też nie potrzebowała silnej ligi, aby awansować do drugiej rundy fazy grupowej.

Apropo tych punkcików, po ch*j nam dodatkowe miejsca w PUEFA, jeżeli Wisła nie będzie choćby druga, w tej kartoflanej lidze, to uważam że nie ma sensu, się katować rozgrywkami Pucharu Uefa, a wręcz uważam że jak będą 2 miejsca w lidze, to przynajmniej Ci wpisywani przed sezonem liderzy Wisła, Lech, Legia, będą musieli jakiś progres zaliczyć żeby grać w tych pucharach, a nie mieć je z miejsca. Tego sezonu nie bierzcie jescze pod uwagę jesteśmy dopiero po 5 kolejkach. Zresztą niespodzianek nie ma przecież Polonia jedzie praktycznie na składzie Groclinu który zawsze liczył się w walce o puchary, a tak to wszyscy starzy + Arka z dobrym początkiem, chyba Górnik Łęczna w którymś sezonie był nawet z 3-4 kolejki liderem ;)

Gucio25 18.09.2008 23:52

proponuje, żeby każdą dyskusję na temat kibicowania/niekibicowania innym drużynom w EP, kończyć banem.
po KAŻDYM meczu Polskiej drużyny zaczyna się ten sam temat, a jedna strona, drugiej nie przekona i tak w koło macieja, aż do usrania.

brawo Wisła, brawo Lech, za dwa tygodnie oboje powalczą o awans, bo szanse są.

studio 19.09.2008 08:53

Bąk niech lepiej do Poznania nie przyjezdza, sedzia tez niech lepiej omija stolice wielkopolski, jak mozna nakazac bramkarzowi grac skoro leca zapalniczki w jego strone?

Fakt faktem, przespalismy 1 polowe, Smuda sie troche zagalopowal robiac zmiane w 91min przy 2:1 dla burakow, rewanz za dwa tygodnie, o komplet sie nie martwie. Kibice Austrii niech dzwonia do Zurychu dowiedziec sie skad ochrone wynajac w Poznaniu, bedzie goraco.

Co do Wisly, w pierwszej polowie fajny mecz, ale skoro ostatnia(?) druzyna angielskiej ligi wchodzi w obrone jak w maslo to co dopiero klub z czolowki?

Za dwa tygodnie beda naprawde dwa zajebiste mecze

Aha

Jak mozna byc patriota i cos o Polskosci mowic o klubach skoro w nich graja zagraniczni pilkarze?
Lech reprezentuje Poznan, Wisla reprezentuje Krakow, reprezentowanie Polski zostawmy reprezentacji :)

saklak1906 19.09.2008 08:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 605070)

Lech reprezentuje Poznan, Wisla reprezentuje Krakow, reprezentowanie Polski zostawmy reprezentacji :)

Z tym sie akurat zgadzam

SkMk 19.09.2008 09:43

Cytat:

Lech reprezentuje Poznan, Wisla reprezentuje Krakow

Ciekawe co sądzą, na ten temat wasi zgodowicze :rotfl:

studio 19.09.2008 10:02

To zeby nie bylo Ci wesolo to dopisze: Cracovia tez reprezentuje Krakow :]
Bardziej mi chodzilo o nawiazanie do wczorajszych meczow

Marszałek 19.09.2008 10:34

Nie wiem czy jakbyśmy nie grali z Austrią to nie wypadlibyśmy podobnie żałośnie. W najbliższym meczu Amica pewnie zgubi punkty z Piastem a my się będziemy męczyć z Jagą. Później coś wygramy, może awansujemy do PUEFA to ligę szlag trafi,bo nie będzie kim grać. Tak źle i tak niedobrze. A co do klasy naszych zespołów....Europa nam uciekła. Juź nawet pleców ich nie widzimy.

hoolifan 19.09.2008 13:09

UEFA: Austria Wiedeń - Lech Poznań 2-1

przechooy ten Bąk..

Nergal 19.09.2008 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hoolifan (Post 605170)

Co to znaczy i w jakim to języku?

Bąk się wkurzył bo faulu nie było w tej sytuacji, a perspektywa kolejnej straty gola po minucie nie napawała optymizmem. Będzie miał koko dżambo w Poznaniu jak Hajto na Wiśle w barwach Schalke.

Luk_Biala_Gwiazda 19.09.2008 13:45

http://uk.eurosport.yahoo.com/footba...an-254338.html

Gajtkowi cena na pewno wzrosnie :-)

kohprzem'68 19.09.2008 14:21

Cytat:

Bąk niech lepiej do Poznania nie przyjezdza, sedzia tez niech lepiej omija stolice wielkopolski, jak mozna nakazac bramkarzowi grac skoro leca zapalniczki w jego strone?

Fakt faktem, przespalismy 1 polowe, Smuda sie troche zagalopowal robiac zmiane w 91min przy 2:1 dla burakow, rewanz za dwa tygodnie, o komplet sie nie martwie. Kibice Austrii niech dzwonia do Zurychu dowiedziec sie skad ochrone wynajac w Poznaniu, bedzie goraco.

Co do Wisly, w pierwszej polowie fajny mecz, ale skoro ostatnia(?) druzyna angielskiej ligi wchodzi w obrone jak w maslo to co dopiero klub z czolowki?

Za dwa tygodnie beda naprawde dwa zajebiste mecze

Aha

Jak mozna byc patriota i cos o Polskosci mowic o klubach skoro w nich graja zagraniczni pilkarze?

Przy tej ostatniej drużynie premiership to Lech z wczorajsza dyspozycją mogłby dym wąchać , widać że rozeznanie co do poziomu gry naszych przeciwników wg. ciebie oranicza się do krytyki sędziego oraz ilości rzuconych zapalniczek przez kasztanów.

skttrbrain 19.09.2008 14:30

Lech dał ciała na własne życzenie, z cieniasami. Ale robienie z wpół rozpieprzonego Tottenhamu wielkiej drużyny, to też przesada. Wisła ma szanse, w zasadzie jest w zajebistej sytuacji, bo nic nie musi, a może. I jeśli jej się uda, to przynajmniej będzie kolejny jakiś tam 'sukces' polskiej piłki klubowej od paru lat. W ogóle tegoroczne puchary kilka 'sukcesów' nam dały, fajnie byłoby to potrzymać.

Co do ludzi plujących ze szcześcia na monitor, jak bramki strzelają helmuty, a potem wyżalających sie w tym wątku, że jak to Lechowi kibicować można, to niech sobie odpuszczą tą część forum. Skoro mają w dupie inne drużyny, to niech nie zaglądają o wątku o innych drużynach. Sobie oszczędzą nerwów, a i przy okazji wątku nie rozwalą.

wolfy 19.09.2008 16:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 605225)
Co do ludzi plujących ze szcześcia na monitor, jak bramki strzelają helmuty, a potem wyżalających sie w tym wątku, że jak to Lechowi kibicować można, to niech sobie odpuszczą tą część forum. Skoro mają w dupie inne drużyny, to niech nie zaglądają o wątku o innych drużynach. Sobie oszczędzą nerwów, a i przy okazji wątku nie rozwalą.

Serio? :shock:

Pomoderujesz temat?

Ja tam miałem radochę, jak Lechowi drugi raz strzelił gola ten sam zawodnik, którego znowu nikt nie przypilnował. No, ale nie wypada mi się w takim razie wypowiadać w tym temacie :lol:

A tak na serio - z taką obroną, to nie macie czego szukać w Pucharach. Jak jeszcze macie piłkę przy nodze, to jakoś się gra układa, ale kiedy przychodzi się bronić, to goście niepilnowani biegają sobie w waszym polu karnym. U nas jeden Diaz krył na radar, u Was - cała obrona. Najlepsze było, jak ten murzyn minął trzech waszych piłkarzy - aż mi się Uche w meczu z Schalke przypomniał.

Tottenham faktycznie "cienki". Aż żałuję, że to wy go nie wylosowaliście:-P

Ogólnie, z kibicowaniem Lechowi w europejskich pucharach jest jak z abstynencją. Zarówno idea jak i jej argumentacja zrozumiałe, szczytne i pewnie nawet prawdziwe, tylko po co się męczyć?

A dla patriotów - w Austrii gra Jacek Bąk, nasz wybitny reprezentant:D

Gwiaździsty 19.09.2008 20:12

studio ubawił:
Cytat:

To zeby nie bylo Ci wesolo to dopisze: Cracovia tez reprezentuje Krakow :]
To włącz sobie canal+ i pstryknij na mecz tych "reprezentantów" z Legią. Może zrozumiesz.
Chyba, że uznamy , że Warta też reprezentuje Poznań :)

rafalek 02.10.2008 19:30

Ale mecz Lecha...teraz gracz Austrii dostał czerwień, więc myślę, że kolejorz sobie poradzi...oby, bo wtedy będą grać dużo więcej meczów w sezonie wiec padną w końcu w lidze:D

sorel 02.10.2008 19:31

Od kiedy to Peszko pala wielka miloscia do Lecha, ze po paru miesiacach caluje herb ? :lol:

South 02.10.2008 19:35

widać tak to w Poznaniu już jest ,kibice z wielkopolski też szybko pokochali ten nowy twór zwany Amica "Lech" Poznań

sorel 02.10.2008 19:42

Jezeli Lech przegra mecz to tylko i wylacznie na wlasne zyczenie. Zamiast grac to liczyli na karne i przy najmniejszym kontakcie z przeciwnikiem sie przerwacali. To nie polska liga...

-=-=-=-

4-2 wiecej szczescia niz umiejetnosci, ale gratulacje

Co to za transparent wisial na Baka ? Co "najlepsi kibice" wymyslili ?

Kamson 02.10.2008 19:45

No to są kvrwa jaja . . .

Schabek 02.10.2008 19:46

Ale fart i to straszny

tommiyacht 02.10.2008 19:46

wiedzialem ze Lech to strzeli kiedys.

a komentatora to malo sie nie posra. "karny 100% napewno.... jednak nie" .... "teraz napewno karny.... sedzia mial racje".

co nie zmienia faktu ze mecz ciekawy

fst 02.10.2008 19:46

Kur*a mać, sprawiedliwość to jakiś wymysł si-fi ;|.

Martineq 02.10.2008 19:47

Brawa dla Lecha i tyle w temacie. Nie grali jakos wybitnie , ale sa dalej i z tego trzeba sie cieszyc.

@lek 02.10.2008 19:48

Brawo Lech, fuksem bo fuksem ale awansowali, gratulacje dla nich i powodzenia w grupie.

Natkan 02.10.2008 19:48

Lecha nie lubie ale w pucharach jestem za Polską niezależnie jaki zespoł więc w sumie się ciesze dodatkowe punkty do rankingów i to także dobrze dla Wisły jak mistrza zdobędziemy :D

gigant 02.10.2008 19:49

Gratulacje dla Amiki, grała do końca i to jej się opłaciło. Zarobią kasę na grupach, lub nie zarobią nic, bo Uefa nas zawiesi.

Arturo Qr2nów 02.10.2008 19:49

Mieli więcej szczęścia niż umiejętności. Mowa o Lechitach rzecz jasna. Ale przynajmniej grali cały mecz, czego niestety nie można powiedzieć o naszych graczach... Widać da się. Da się nawet gdy sędzia gwizda pod rywala i nie do końca udaje się realizować założenia taktyczne.

jasnyGwint 02.10.2008 19:49

Jaki fart ? chyba taki że Lech grał 120 minut a my gralismy 15... Szczęscie sprzyja lepszym, sprzyja prezesom którzy nie żałowali kasy na transfery i piłkarzom którym chce się grac.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:55.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl