![]() |
czy ty naprawde nie potrafisz zrozumiec,ze nie kibicujemy Lechowi? co to za roznica czy puchar uefa czy liga? licza sie zwyciestwa Wisły reszta niech przegrywa.
|
Nie no, niektórych chłopaków chyba troszkę emocje poniosły... Obejrzałem tą kopaninę Tramwajorza bez zbytniej wczuwki, ale w moim przypadku nie było mowy o kibicowaniu Austriakom. Choć myślę, że w Poznaniu też znalazło się wielu takich, co zaklinali TT żeby nam coś wbili. Ot, polska mentalność;)
|
Smuda przegrał nam mecz. Lewonożny Stilic z prawej, prawonożni Wojtkowiak i Lewy z lewej. Plus rozpieprzona obrona. A wystarczyło zagrać takim ustawieniem jak z Wisłą. Fak!
A ta Austria słaba..Acimovic plus murzyn z ataku, i długo, długo nic.. Mam nadzieję, że jednak w Poznaniu nasi wygrają. edit: A czemu naszych nie było słychać? Pierwsza polowa szła z przekazu austryjackiego, z wyciszonym komentatorem, druga natomiast z międzynarodowego, i wtedy juz nasi kibice byli dobrze slyszalni. a Wisła ok, powalczyła ze Spursami i chwała im za to, szkoda że remisu nie dociągneła. |
Cytat:
W swoim pierwszym poście mnie zacytowałeś: Cytat:
Patriotyzm? Prosze: Cytat:
Tylko Wisła. |
Cytat:
|
^^ ok 550 Lechitów było na meczu. Tyle dali nam biletów na ten swój kurnik.
|
Lech ma duze szanse na awans,my mamy szanse -mimo 2 porazek dobry wieczor dla pl futbolu.Osobiscie ale i obiektywnie oceniam, ze dzis o wiele lepiej zagrala Wisla, tyle ze rewanz rysuje sie o wiele trudniejszy.
|
Cytat:
:lol: :lol: :lol: Czyli, że jak grają w Europie, to mam udawać, że ich lubię? Co Kuchenkorz w pucharach ma wspólnego z patriotyzmem? Grała drużyna, której nie lubię z drużyną, która jest mi absolutnie obojętna, więc komu miałem kibicować? Trzymam kciuki za Austrię w rewanżu. |
Ja mam nadzieję, że zarówno WIsełka jak i Lech awansują za 2 tygodnie ;) A Wiślacy wszyscy na stadion, bierzemy wolne z pracy czy kto tam ma szkoły i jazda!!!!!!!!!!!!!!
|
Nie będe okłamywał sam siebie i mówił że Amica ma wygrać kiedy na nich patrzę. Wole żyć w zgodzie z tym co czuje w trakcie meczu a byłem za Austrią. Tego się nie wybiera, to sie czuje w trakcie oglądania i nie będe sie zmuszał za kibicowaniem Amice. Skoro dla niektórych to objaw braku patriotyzmu to gratuluje poczucia humoru. Ja kibicuję WIŚLE! Punkty do rankingu? A po co? żeby jakieś wynalazki grały i robiły wioche jak GKS Katowice albo Wisła Płock? Jak mamy mieć dużo punktów to je zdobędziemy, nie mam zamiaru na siłe sie grzać coby Cypr wyprzedzić w klasyfikacji. Liczy sie Wisła i tylko tyle.
|
Komentowanie po meczu czy nawet w trakcie , ale z umiarem , to rozumiem .
Jednak emocjonowanie się każdą bramką , strzałem , faulem czy kij wie czym , bez przesady :P Zlejcie Lecha ciepłym moczem i tyle :) Zbyt dużo emocji w stosunku do jednego zespołu może przerodzić się w kompleksy a to szanującemu się kibicowi Wisły nie przystoi w stosunku do jakiejkolwiek polskiej drużyny . Amen. Kwestie czy należy kibicować jakiejś drużynie bo jest z Polski czy nie , to już zupełnie inna dyskusja i ja zajmuje stanowiska zupełnie dwóch różnych płaszczyzn piłki klubowej i piłki reprezentacyjnej . Nie czuje żadnego patriotycznego obowiązku kibicowania Legii , Lechowi czy innym drużyną z polski w europejskich pucharach i dobrze mi z tym ;) |
Lech zagral dno. 2:1 to najnizszy wymiar kary. Dodstane kontre u siebie i bedzie po zawodach jak w Austria z Legia. Patriotyzm czy nie ale trzeba byc krotkowidzem, zeby nie rozumiec, ze silny Lech i pozostale druzyny sa warunkiem koneicznym aby Wisla byla rowniez silna.
|
Cytat:
Sparta Praga też nie potrzebowała silnej ligi, aby awansować do drugiej rundy fazy grupowej. Apropo tych punkcików, po ch*j nam dodatkowe miejsca w PUEFA, jeżeli Wisła nie będzie choćby druga, w tej kartoflanej lidze, to uważam że nie ma sensu, się katować rozgrywkami Pucharu Uefa, a wręcz uważam że jak będą 2 miejsca w lidze, to przynajmniej Ci wpisywani przed sezonem liderzy Wisła, Lech, Legia, będą musieli jakiś progres zaliczyć żeby grać w tych pucharach, a nie mieć je z miejsca. Tego sezonu nie bierzcie jescze pod uwagę jesteśmy dopiero po 5 kolejkach. Zresztą niespodzianek nie ma przecież Polonia jedzie praktycznie na składzie Groclinu który zawsze liczył się w walce o puchary, a tak to wszyscy starzy + Arka z dobrym początkiem, chyba Górnik Łęczna w którymś sezonie był nawet z 3-4 kolejki liderem ;) |
proponuje, żeby każdą dyskusję na temat kibicowania/niekibicowania innym drużynom w EP, kończyć banem.
po KAŻDYM meczu Polskiej drużyny zaczyna się ten sam temat, a jedna strona, drugiej nie przekona i tak w koło macieja, aż do usrania. brawo Wisła, brawo Lech, za dwa tygodnie oboje powalczą o awans, bo szanse są. |
Bąk niech lepiej do Poznania nie przyjezdza, sedzia tez niech lepiej omija stolice wielkopolski, jak mozna nakazac bramkarzowi grac skoro leca zapalniczki w jego strone?
Fakt faktem, przespalismy 1 polowe, Smuda sie troche zagalopowal robiac zmiane w 91min przy 2:1 dla burakow, rewanz za dwa tygodnie, o komplet sie nie martwie. Kibice Austrii niech dzwonia do Zurychu dowiedziec sie skad ochrone wynajac w Poznaniu, bedzie goraco. Co do Wisly, w pierwszej polowie fajny mecz, ale skoro ostatnia(?) druzyna angielskiej ligi wchodzi w obrone jak w maslo to co dopiero klub z czolowki? Za dwa tygodnie beda naprawde dwa zajebiste mecze Aha Jak mozna byc patriota i cos o Polskosci mowic o klubach skoro w nich graja zagraniczni pilkarze? Lech reprezentuje Poznan, Wisla reprezentuje Krakow, reprezentowanie Polski zostawmy reprezentacji :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
To zeby nie bylo Ci wesolo to dopisze: Cracovia tez reprezentuje Krakow :]
Bardziej mi chodzilo o nawiazanie do wczorajszych meczow |
Nie wiem czy jakbyśmy nie grali z Austrią to nie wypadlibyśmy podobnie żałośnie. W najbliższym meczu Amica pewnie zgubi punkty z Piastem a my się będziemy męczyć z Jagą. Później coś wygramy, może awansujemy do PUEFA to ligę szlag trafi,bo nie będzie kim grać. Tak źle i tak niedobrze. A co do klasy naszych zespołów....Europa nam uciekła. Juź nawet pleców ich nie widzimy.
|
|
Cytat:
Bąk się wkurzył bo faulu nie było w tej sytuacji, a perspektywa kolejnej straty gola po minucie nie napawała optymizmem. Będzie miał koko dżambo w Poznaniu jak Hajto na Wiśle w barwach Schalke. |
|
Cytat:
|
Lech dał ciała na własne życzenie, z cieniasami. Ale robienie z wpół rozpieprzonego Tottenhamu wielkiej drużyny, to też przesada. Wisła ma szanse, w zasadzie jest w zajebistej sytuacji, bo nic nie musi, a może. I jeśli jej się uda, to przynajmniej będzie kolejny jakiś tam 'sukces' polskiej piłki klubowej od paru lat. W ogóle tegoroczne puchary kilka 'sukcesów' nam dały, fajnie byłoby to potrzymać.
Co do ludzi plujących ze szcześcia na monitor, jak bramki strzelają helmuty, a potem wyżalających sie w tym wątku, że jak to Lechowi kibicować można, to niech sobie odpuszczą tą część forum. Skoro mają w dupie inne drużyny, to niech nie zaglądają o wątku o innych drużynach. Sobie oszczędzą nerwów, a i przy okazji wątku nie rozwalą. |
Cytat:
Pomoderujesz temat? Ja tam miałem radochę, jak Lechowi drugi raz strzelił gola ten sam zawodnik, którego znowu nikt nie przypilnował. No, ale nie wypada mi się w takim razie wypowiadać w tym temacie :lol: A tak na serio - z taką obroną, to nie macie czego szukać w Pucharach. Jak jeszcze macie piłkę przy nodze, to jakoś się gra układa, ale kiedy przychodzi się bronić, to goście niepilnowani biegają sobie w waszym polu karnym. U nas jeden Diaz krył na radar, u Was - cała obrona. Najlepsze było, jak ten murzyn minął trzech waszych piłkarzy - aż mi się Uche w meczu z Schalke przypomniał. Tottenham faktycznie "cienki". Aż żałuję, że to wy go nie wylosowaliście:-P Ogólnie, z kibicowaniem Lechowi w europejskich pucharach jest jak z abstynencją. Zarówno idea jak i jej argumentacja zrozumiałe, szczytne i pewnie nawet prawdziwe, tylko po co się męczyć? A dla patriotów - w Austrii gra Jacek Bąk, nasz wybitny reprezentant:D |
studio ubawił:
Cytat:
Chyba, że uznamy , że Warta też reprezentuje Poznań :) |
Ale mecz Lecha...teraz gracz Austrii dostał czerwień, więc myślę, że kolejorz sobie poradzi...oby, bo wtedy będą grać dużo więcej meczów w sezonie wiec padną w końcu w lidze:D
|
Od kiedy to Peszko pala wielka miloscia do Lecha, ze po paru miesiacach caluje herb ? :lol:
|
widać tak to w Poznaniu już jest ,kibice z wielkopolski też szybko pokochali ten nowy twór zwany Amica "Lech" Poznań
|
Jezeli Lech przegra mecz to tylko i wylacznie na wlasne zyczenie. Zamiast grac to liczyli na karne i przy najmniejszym kontakcie z przeciwnikiem sie przerwacali. To nie polska liga...
-=-=-=- 4-2 wiecej szczescia niz umiejetnosci, ale gratulacje Co to za transparent wisial na Baka ? Co "najlepsi kibice" wymyslili ? |
No to są kvrwa jaja . . .
|
Ale fart i to straszny
|
wiedzialem ze Lech to strzeli kiedys.
a komentatora to malo sie nie posra. "karny 100% napewno.... jednak nie" .... "teraz napewno karny.... sedzia mial racje". co nie zmienia faktu ze mecz ciekawy |
Kur*a mać, sprawiedliwość to jakiś wymysł si-fi ;|.
|
Brawa dla Lecha i tyle w temacie. Nie grali jakos wybitnie , ale sa dalej i z tego trzeba sie cieszyc.
|
Brawo Lech, fuksem bo fuksem ale awansowali, gratulacje dla nich i powodzenia w grupie.
|
Lecha nie lubie ale w pucharach jestem za Polską niezależnie jaki zespoł więc w sumie się ciesze dodatkowe punkty do rankingów i to także dobrze dla Wisły jak mistrza zdobędziemy :D
|
Gratulacje dla Amiki, grała do końca i to jej się opłaciło. Zarobią kasę na grupach, lub nie zarobią nic, bo Uefa nas zawiesi.
|
Mieli więcej szczęścia niż umiejętności. Mowa o Lechitach rzecz jasna. Ale przynajmniej grali cały mecz, czego niestety nie można powiedzieć o naszych graczach... Widać da się. Da się nawet gdy sędzia gwizda pod rywala i nie do końca udaje się realizować założenia taktyczne.
|
Jaki fart ? chyba taki że Lech grał 120 minut a my gralismy 15... Szczęscie sprzyja lepszym, sprzyja prezesom którzy nie żałowali kasy na transfery i piłkarzom którym chce się grac.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:55. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl