![]() |
Wspaniałe info na koniec tygodnia :D
|
No to teraz pora na wyjaśnienie paru kwestii: gdzie gramy, co z oświetleniem , karnetami?.
I najważniejsze kiedy zobaczymy maszyny i robotników na R22.? W realu. |
Ciezarowki powinny wjechac pn/wt. Wiosne gramy napewno u siebie. AB i Vipow przenosza na E, VIPow na trybune gosci (pewnie dlatego ze klatkami sie wejdzie do okraglaka) a zwyklych kibicow na E4 i chyba E3. Karnetow bylo sprzedanych ok 7-8tys, wiec max po ok 2 tys biletow zostanie, o ile wiecej karnetow nie bedzie wykupione
|
Jak podpiszą umowę na stadion to będzie kapitalnie.
|
a gości gdzie niby dadzą???? nie będzie miejsc dla przyjezdnych?
|
oczywiście, że nie ... może najlepij oddajmy im całe E? a może D? ... pomyślunku troszeczke chociaż.
|
super wiadomość !!! Budowę czas zacząć !!!
Heh, taka dygresja, pewnie z drugim przetargiem też nie odpuszczą i cała zabawa z odwołaniami będzie identyczna przy drugiej trybunie. Może zróbmy sondę...drobny żarcik. ;) od pn - nowe fotki jak zaczną prace :) |
sprawiedliwość istnieje!! to pewnie pod koniec miesiąca ruszą pierwsze prace:D
przyznam, że od zakonczenia budowy okrąglaka brakowało mi informacji i zdjęć i całej tej otoczki związanej z budową...i teraz nareszcie te piekne chwile powrócą:D:D |
Myślę że nikt się nie obrazi jak dam linka do kamerki (wiem wiem że była,chce przypomnieć) bo warta w miarę tego(obecnie niezła mgiełka ;) http://www.krakow.pl/kamera/wisla/
Ah nie mogę się doczekać tej trybunki,będzie potężna :) |
Cytat:
|
hehe wjedzie sprzęt i co będzie robił?
|
Cytat:
|
Cytat:
A tak apropo jest jakiś harmonogram prac dostępny publicznie ? |
Oprotestowanie drugiego przetargu, przynajmniej do tej fazy, do której odbyło się to teraz nie będzie zagrażać jakimkolwiek terminom. Zanim będą mogły być zaczęte prace nad budową nowej trybuny to przecież najpierw będzie musiała być zbużona stara i zbudowane fundamenty. A zanim się to stanie to przetarg już dawno będzie rozstrzygnięty. Liczę na Polimex, żeby znów zagrać na nosie bx-dx-owi.
|
firma ktora wygrala przetarg na nowe c wygrala tez przetarg na nowe ai b
|
W poniedziałek umowa na nową trybunę!
Urząd Zamówień Publicznych zatwierdził decyzję władz Krakowa, które rozstrzygnęły przetarg na budowę nowej wschodniej trybuny stadionu Wisły na korzyść firmy Polimex-Mostostal. W poniedziałek nastąpi więc podpisanie umowy. Za przebudowę stadionu odpowiedzialny jest Zarząd Infrastruktury Komunalnej i Transportu. Jednostka najpierw unieważniła jeden z przetargów na nową wschodnią trybunę, a w drugim - po tym jak uzyskała lepsze ceny - wybrała jako wykonawcę Polimex. Firma podała cenę 144 mln zł. Tę decyzję zaskarżył Budimex-Dromex, który zajmuje się na razie budową trybun północnej i południowej. UZP protest odrzuciło w piątek po południu. - W poniedziałek podpisujemy z Polimeksem umowę. Zaś w środę podamy rozstrzygnięcie przetargu na drugą trybunę - zapewnia Jacek Bartlewicz, rzecznik ZIKiT. W tym drugim przetargu najtańszą ofertę również złożył Polimex. Jeśli jego oferta spełni formalne warunki, będzie budował też trybunę zachodnią. Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków |
Na stronie SKWK przy informacji o rostrzygnięciu odwołania, jest tez podane, że sektor dla kibiców gości ma sie znajdować na trybunie wschodniej i ma mieć 1919 miejsc pojemności. Do tej pory zawsze podawano że sektor ten będzie na E, tylko z przeciwnej strony niż obecnie. Może coś przegapiłem ale kiedy zmieniono decyzje o lokalizacji tego sektora?. Pewnie będzie sie on znajdował w narożniku przylegającym do E.
|
Sektor dla gości będzie w narożniku między C a E. Narożnik będzie połączony tylko z C.
|
Nigdy nikt nie podawał, że będzie z drugiej strony E.
Sektor gości - jak zauważył mój przedmówca - będzie zlokalizowany w narożniku między E i dawnym C, wejścia (4 podwójne kołowroty) będzie miał od strony 3ego Maja, powstanie także przy nim parking. |
Mako, dannato - dzieki za odpowiedzi, teraz już wszystko wiem.
|
Mam nadzieje że sie spręzą, bo już czekam na to by znów zasiąść gdzieś w środkowo-dolnych rejonach C6 :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Na razie to trzeba sie martwić żeby sobie "zaklepać" miejsce na obecnym stadionie , bo jesienią karnet miałem "po układach" i na wiosnę różnie może być.
A podejrzewam że sprzeda się wszystko. |
No i co panowie dzis rusza budowa czy jutro bo wiem ze dzis mieli podpisać umowę :-)
Taki stadion powstał w Hoffenheim kosztował 60Milionów EURO pojemnosc 35K http://www.welt.de/sport/fussball/ar...h-reicher.html |
jakbyśmy mieli polskiego Billa Gatesa, pełno miejsca na wiosce to też byśmy mieli taki stadion...
|
Czyli ich stadion kosztowal okolo 265 mln zlotych. A wiecie ile nasz?
|
Cytat:
|
gdzie teee maszynnyyy?
Polimex, gdzieeee teeee maszyyyny?? ;) ps. mam nadzieję że pracownicy Budimexu nominalnie pracujący na zapleczu D nie będą podkładać świń kolegom na budowie innej trybuny ;) |
http://www.krakow.pl/kamera/wisla/ odrazu link do kamerki jak by ktoś nie miał, i pasowałoby aby ją umieścieli może na D, by było widać rozbiórke.
|
Cytat:
|
Zupełnie nie wiem czym się podniecacie, przecięty stadion zupełnie. Właśnie taki sobie za parędziesiąt milionów euro.
|
Cytat:
Cytat:
BTW Czy ktoś ma informacje nt dzisiejszego spotkania mającego zakończyć się podpisaniem umowy na trybunę C ? :D |
Cytat:
|
To co plac Budimeksu robił przed trybuną D przez rok?? Czekał na wyniki przetargów??
|
Panowie, nie było przetargu na D, na razie jeszcze nic nie wiadomo.
|
Cytat:
|
Jak tam , dzieje sie coś na R22, zaczęła się jakaś robota? Jeśli nie to kiedy "wchodzą"?
Zakichana kamerka u mnie nie działa. |
Mi kamerka działa ale nic nie widać zeby cos robili :-)
|
Jak zostanie podpisana umowa to i prace ruszą. Cierpliwości.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl