![]() |
|
Cytat:
|
No ale takie rzeczy Komisji Ligi raczej nie interesują (i nie powinny)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ciekawe swoją drogą, że Legia wnosi flagi, wpada na sektor gości i sobie tańczy w nim przez 2-3 minuty a policja miała zamkniętą bramę. Reszty się możemy domyśleć.
|
Przesrała sobie Legia, nie wiem właściwie po co - naprawdę wojowanie w momencie, gdy drużynie idzie dobrze, gdy wreszcie pozbyli się Waltera, gdy coś rokuje pozytywnie, uważam za nonsens. I nie tłumaczy ich, podobnie zresztą jak bohaterskiej Jagi rzucającej petardami w rodzinny, kompletnie nic. Dla Legii konsekwencje będą na pewno ogromne, wydaje mi się, że pusty stadion przynajmniej do końca rundy zasadniczej, a może nawet do końca sezonu, częściowo przyczyni się też do gry Legii. Dla nas to jakiś rodzaj uśmiechu od losu, chociaż szkoda, że za 2 tygodnie na Łazienkowskiej będzie jak na stypie, a nie walce o mistrzostwo Polski...
|
Nie chce mi się wierzyć, że zamkną cały stadion do końca sezonu. Za dużo pieniędzy przeszłoby Legii koło nosa.
|
Cytat:
A to że się gościom nie podoba co gospodarz sobie wiesza na własnym stadionie, jest tylko i wyłącznie ich problemem. W końcu coś się dzieje, ech stara polska ekstraklasa...stęsknił się za tym człowiek . Żygac się już chce tym .......eniem o dokręcaniu śruby, przemęczonych organizmach, szukaniu świerzości, wypracowywaniu stylu, braku zgrania czy jak corocznie s.......onych okresach przygotowawczych. Walka, mecze walki, podziekowania za walkę...nudne to juz się robi a juz napewno przestało to być pozytywnym aspektem a stało się synonimem A-klasowej kopaniny po czołach. Walkę zdecydowanie wolę na trybunach lub jak mi brak wrażeń to załączam KSW z Nejmanem. Na boisku chciał bym po postu zobaczyć futbol. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Generalnie - liga będzie ciekawsza! |
Cytat:
|
Legia pokazała, że lata 90 żyją w nich, szacunek! Dostaną za to konretnie, nie wierze w pobłażliwość.
A teksty życzące im najwyższych kar to zwyczajne kurestwo w stylu ....y z kałuży 1... |
Sorry, ale z tymi latami dziewiećdziesiątymi to straszne pitolenie i dorabianie ideologii. Tak samo w mordę daje się w XXIw., jak dawało się w poprzednim stuleciu. Ludzie się nie zmieniają, to "władza" próbuje regulować i tłumić ich popędy, zapędy itp. Nie mówmy w kółko o latach 90-tych, jak o utraconym Raju. Było, minęło. Kto widział (ja za młodych lat), niech się cieszy, kto nie widział - wiele stracił.
Jeśli to prawda, że Jagiellonia bombardowała sektory piknikowe i rodzinne, to akcja Legii jak najbardziej zrozumiała. Ciekawi mnie tylko, czy w wypadku braku zamknięcia Żylety też doszłoby do tego typu "zamieszek". W kwestii kar się nie wypowiadam, ale uważam, że nie powinny godzić w dorobek punktowy piłkarzy. Jak już z nimi wygrywać, to uczciwie. ;) |
Wilno, Bełchatów, Bydgoszcz i pewnie jeszcze kilka incydentów by się znalazło z udziałem tych troglodytów. Niech im w końcu dopierd*lą taką karę że się przez kilka lat nie pozbierają. Na początek proponuję zamknąć ten kurnik do końca sezonu, walkower obustronny i wysokie kary finansowe.
domin_czyzyny - a czemu mam im nie życzyć jak najgorzej? Im gorzej dla nich tym lepiej dla Wisły. |
Głupota, która spowoduje jeszcze większe eskalację pokazówek z zamykaniami stadionów. Strona mówiąca o nieproporcjonalnych karach dla kibiców ma właśnie na długo wytrącone argumenty. Tusk jak Putin ( zachowując oczywiście wszelkie proporcje) gdyby nie był posrany że mu zaraz Ruscy wjadą już pewnie trąbił by w mediach "a nie mówiłem?". Niestety ale wczoraj władza dostała to czego chciała - argumenty i uzasadnienie swoich działań.
|
Cytat:
|
Przestańcie co poniektórzy płakać jak wiecznie pokrzywdzeni zza miedzy.
Kibicowska runda wiosenna rozpoczęła się jebnięciem jak żadna inna w ostatnich latach a tu jeszcze narzekania. |
Cytat:
|
Cytat:
|
za weszlo.com:
"Mecz rozpoczął się oprawą – jakże inaczej – patriotyczną. A potem Polacy pobili innych Polaków, zgodnie z patriotycznymi ideałami." |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
I gdzie tu widzisz mieszanie polityki? Ona przecież jest obecna sama z siebie, tylko leszcze udają ze tak nie jest. |
Jedno jest pewne. Powinni Legii przyjebać potężną kare.
|
Cytat:
|
Nie no walkower,karę pieniężną w .... i zamknięcie stadionu to akurat jest pewne.
Gorzej,żeby czasem jakiś oszołom z rządu nie wpadł na pomysł "rewolucyjnych reform" |
Czemu frajerski? Przez Legie i Jage teraz wszystkie ekipy w Polsce muszą się porządnie pilnować bo za byle gówno będą karać. Walkower dla Jagi i zamknąć stadion na Łazienkowskiej do końca sezonu. Jaga powinna mieć zakaz wyjazdów. Tak to powinno wyglądać twardo i zdecydowanie to może niektórzy zrozumieją co znaczy dla nich ukochany klub i w jaki sposób należy się zachowywać.
|
Cytat:
|
To lepiej pozwolic zeby takie sceny jak wczoraj byly normalnoscia? Przeciez nic normalnego w tym nie bylo a konsekwencje trzeba poniesc bo bez tego jeden z drugim nadal bedzie myslal ze mu wszystko wolno. Czasami mozna powalczyc o swoje ale w tym przypadku nie ma o co walczyc.
|
Cytat:
|
Dlatego w cywilizowanych krajach najzagorzalsi kibice przeciwnych drużyn siedzą na dwóch końcach stadionu. Cała ta akcja była sprowokowana tak jak podpalenie budy ciecia swego czasu.
|
Cytat:
Jaga i Legia wiedziały na co się piszą i tyle. Gdyby nie zamykali młynów za pierdoły, do wczorajszej akcji by nie doszło. |
Nie życzę drugiemu źle. Tylko to co sie stało to wstyd i żenada. Pewnie obie strony sie prowokowały, obie zatem są winne ale żeby Legia robiła wjazd na ich sektor gdzie pewnie spory % to kobiety jest niedorzeczne.
|
Cytat:
Bo po co to chyba wiem :) Druga sprawa - kibice nie są partnerem do dyskusji w tej sprawie i problem nie kręci się wokół nich. Legia jest jedyną stroną która wzięła na siebie odpowiedzialność za swoich klientów vel partnerów i to własnie ona i tylko ona podniesie odpowiedzialność za swoje dyletanctwo. IMHO nikt tutaj nie ukarze kibiców - jako strona nie istnieją. Parafrazując - w 'zoo' nie karze się tygrysa jak zje turystę, czy słonia jak zrobi kupę i turyście nieprzyjemnie pachnie. |
Cytat:
|
Cytat:
Ale uwierz - nikt nie ruszy tematu, jeśli będa takie debilne akcje jak wczorajsza, czy z rzucaniem rac na murawę / przerywanie meczu. Z "bohaterami" zasłaniającymi twarze... |
Ale o czym tu rozmawiać. Co kolejkę na Legii coś się dzieje. W europejskich pucharach też ciągle afera.
Kara od Ekstraklasy S.A. w wysokości 4 milionów złotych, zamknięty stadion do końca sezonu, walkower dla Jagiellonii. Kibice tak zaciekle walczyli z ITI które zrobiło z nich cywilizowany klub że chyba zaraz sami zaczną go finansować. A Leśniodorski w wywiadach znów pieprzy głupoty że zamiast na kary klub powinien dawać na akademie. Niech wytłumaczy to ŻYLECIE, bo to ich wina że zamiast na szkolenie i zawodników kasa pójdzie na kary. Dlaczego 4 miliony złotych - bo tylko taka kara będzie odczuwalna. Wysokość można uzasadnić karami jakie są przewidziane w stosunku do C+ , reklamodawców i innych podmiotów związanych z polską piłką. Środowisko samo musi nauczyć bandę z Warszawy że albo zachowują się normalnie, albo niech spadają z tej ligi. Jak dziś im się odpuści to nigdy ludzie nie będą chodzić na stadiony a sponsorzy dawać pieniądze, bo piłka będzie uznawana za coś złego. |
Można życzyć Legii tylko jednego - jak najmniejszych kar. Bycie ostatnio kibicem Jagiellonii nie jest zbyt łatwe.
Ciekawe co by się działo jakby takie avanti było na derbach :D Klawiatury wybuchły kilku osobom przy paru swieczkach na murawie i przerwaniu meczu na 30s, ciekawe co by było teraz ;) |
Kary muszą być surowe, żeby podobne bydło nie powtórzyło się kiedyś u nas...
|
Cytat:
Przeczytałem na tym forum tysiące idiotycznych wpisów. Spotykam się tutaj z absurdami i kretynizmem w najczystszej postaci. Czasem jest to zabawne, częściej- żałosne. To, co przeczytałem w powyższym wpisie, jest przerażające. Jaki proces myślowy musiał być przeprowadzony? Jakie przesłanki skłoniły autora do takiego porównania?! Do przyrównania tych, którzy za wolność naszego kraju płacili cenę najwyższą, cenę życia do bandy buraków pastewnych. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl