![]() |
Smuda to dobry wybor sezon bedziemy grac opierajac sie na ambicji walce i dyscyplinie jesli dogada sie z chlopakami wstydu nie bedzie oczywiscie mierzac sily na zamiary jesli chodzi o Sobola to osobiscie uwazam ze powinien zostac u nas jeszcze sezon co do Kosowskiego Kamil nic nie wniosl ani na boisko ani do szatni to sie z nim pozegnali bajki o budowie nowej silnej Wisly i jednoczesnie sprowadzanie pilkarzy zapchajdziur raczej sie wykluczaja wiec jak dla mnie kolejny sredni sezon przed nami
|
Wywalił Sobola i Kosę i sprowadził syna swojego kolegi z IV ligi niemieckiej. Nie byłem do pomysłu zatrudnienia Smudy nastawiony sceptycznie, ale sam nie wiem co o tym myśleć. Przyszły dla nas ciężkie czasy i musimy modlić się o to, by jego talent trenerski się wreszcie obudził po 4 latach uśpienia.
|
Jak tak dalej pójdzie, to 3 zapowiadane okienko rzeczywiście możemy spędzić na szczycie. Szkoda tylko, że I ligi. Podziwiam optymistów, kadra uboga, obrona dramat, napastników brak. Przychodzi koleś z IV ligi po znajomości i gość z Haiti, gdzie nie wiadomo czy w ogóle są boiska.
Będzie zajebiście wesoło. |
Cytat:
Daj żeż sobie na wstrzymanie. Przyjdzie czas oceny jego pracy. Ludzie, skąd w was tyle ironii? |
Cytat:
|
Smuda pierwsze co zrobił, to wzmocnił Górnika. Brawo.
|
No co że wzmocnił - nie rywalizujemy z nim.
Nie sadzę aby Górnik zakwalifikował się do naszej, drugiej grupy. |
Cytat:
Jednak osobiście bardzo ciężko mi uwierzyć, że zostaną sprowadzenie tacy piłkarze abyśmy tego nie żałowali w tym sezonie. Co do pożegnania to naturalnie chyba każdy chciałby aby odbyło się to na stadionie aby chociaż zbliżyć się do takiego czegoś. wis.la/n8g2w Mimo że Radek nie lubi robić show ze swojej osoby chyba również chciałby pożegnać się na boisku ale nie można decydować za niego. Nie wiem czy Górnik jest Radkowi potrzebny - to jego decyzja i trzeba to uszanować być może czuję się na silach i ma ochotę dalej grać w piłkę. Na pewno musi liczyć się z tym że jak dostanie kontuzje i nie będzie w formie to może usłyszeć, że jest dziadem, który nie wiadomo po co tu przyszedł i blokuje miejsce młodym. Radek to nie Del Piero, który może sobie chodzić cały mecz i za chwilę strzelić w okno z wolnego. edit: Smuda ma bardzo ciężki początek podjął a właściwie wziął na siebie trudną decyzje lecz wytłumaczalną w racjonalny sposób, do tego nie pomagają mu gdzieś tam te fotki jak gdzieś Radek mu macha ręką, trochę to rozjusza kibiców. Mam nadzieję że oprócz właściciela ktoś go w klubie wspiera bo być może to dla niego tez nie łatwe. |
Nie tak sobie wyobrażałem zakończenie kariery Sobola, ale cóż zrobić, Radek chciał, franek nie pozwolił, czuje się na siłach chce grać, więc będzie to robić, a że nie w Wiśle to już pokazał jaki ma stosunek do tego na konferencji. Żal jak uj.......... Mówię, Smuda za ten manewr na starcie jest już grubo na minusie i nie wiem co musiałby zrobić aby to odkupić - 3 mistrzostwa z rzędu i awans do LM - wtedy przestanę psioczyć na waszego zbawcę :) To tak jak się łudzić, będę bogaty, zbudują wymarzony dom, zakupie wymarzone auto za 1mln $, ale.... muszę wygrać w totka - bardzo liczę na wygraną :/
|
Cytat:
Westersyl Ci podpowiedział zresztą, podał Ci racjonalne powody dla których nie widział już Sobola Smuda w swojej wizji. Ja się z nim zgadzam. Całe to naśmiewanie się, jakoś mnie nie bawi. Ale stary człowiek powiedział " Czechosłowacja" to trzeba go zmieszać z błotem. Strasznie irytujące to jest, nie bawi mnie to, że kibice Wisły ośmieszają wszędzie swojego trenera... Trzeba mu życzyć powodzenia, jak już pisałem wcześniej. Jest trenerem naszej Wisły. A chcieć to ja też bym chciał, powrotu Skorży. |
jedynie co bym chcial od Smudy to to zeby wkoncu Wisla grala ustawieniem klasycznym 4-4-2 - to na nasza slaba lige jedyna mozliwosc ....wiem, wiem , wszyscy graja 4-5-1 - ale takim systemem trzeba umiec grac- i miec umiejetnosci - nie tak jak w Polsce .....domyslam sie ze w tym sezonie punkt nadrzedny to utrzymanie- ale chcialbym wkoncu widziec takie ustawienie- 2 napastnikow ( skoro nikt nie chce przyjsc to Brozek + jakis dziki z lapanki - moze odpali) def i ofen pomocnik - skrzydla - i 4 w obronie - takim systemem dawno temu cokolwiek polski klub znaczyl w europie- tzn nawiazywal jakakolwiek walke ....jak ze Smuda to trener old schoolowy to moze wkoncu sie doczekam ....choc reprezentacja niestety tez grala z 1 napastnikiem i 2 def pomocnikami niestety ..... jesli ten sezon ma byc tak marny jak poprzedni - to zyczylbym sobie chociaz waliki , bo na jakies wyzsze cele nie licze, jestem realista i nie chce sie ponownie rozczarowac ...a do wszystkich szczekajacych na Smude : ja go tez nietrawie- ale zejdzcie na ziemie- jjaki powazny trener przyjdzie do tego Cupialowskiego cyrku ??? tutaj nawet juz przecietni zawodnicy nie chca przychodzic ....do tego doprowadzil komornik z Myslenic ...i nie chodzi i mi o slaba gre i brak wynikow- po prostu teraz z Wisly pol Polski kpi .... ito wszystko w 2 lata ....niesamowite ...moze jeszce jakis pomnik dla BC ...bo o oprawach nie wspomne
|
Ale za Kosowskim ,to mimo wszystko bym nie płakał ;) Co z tego ,że walczył skoro był najsłabszy na boisku. Miał w tym klubie swoje lata ,ale teraz dobrze ze z niego zrezygnowali
|
a jak Ty chcesz grać 442 ? skoro w całej naszej kadrze na obóz znalazł się jeden napastnik .. Boguski ?! którego ciężko nazwać napastnikiem
do takiego systemu potrzebnych jest minimum 4 |
Cytat:
|
Napastnik? Można wziąć Grześka Kmiecika . Syn legendy. Strzelił nawet z 10 bramek w sezonie ,w mojej miejscowej drużynie ,ktora gra w 4 lidze :) Przeszlosc na R22. poziom podobny ,co syn przyjaciela Dyzmy . To nic ze ma problemy z alkoholem .
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia |
Cytat:
Jak można nie krytykować decyzji Smudy odnośnie Sobola, skoro nawet Nawałka skorzysta z takiego zonka. Wywalenie Sobola przy obecnym stanie ilościowo-jakościowym drużyny jest najcięższym grzechem z możliwych. |
Cytat:
- pozbywamy sie lekka ręką najlepszego środkowego pomocnika w klubie - sprowadzamy w to miejsce syna kolegi (trudno mi go nawet nazywać zawodowym piłkarzem) Także walka Smudy "o coś" to chyba utrzymanie, i to prawdopodobnie po podziale punktów do ostatniej kolejki... A ta budowa drużyny na pszyszłość to jest komiczna bo znowu będziemy sprowadzać nonamów na 1-roczne kontrakty z opcją przedłużenia co w praktyce zwiastuje że po następnym sezonie znowu odejdzie połowa drużyny... |
Cytat:
pomocnikiem w lidze ale kiedyś tam. To tak jakby powiedzieć w momencie nie przedłużenia kontraktu z Żurawskim, że pozbyliśmy się najlepszego napastnika w lidze. Przyznam, że nie sledzilem ekstraklasy jakos specjalnie w ostatnim sezonie ale otwieram sobie ranking "Pilki Noznej" i w pierwszejk 10 najlepszych pomocników sezonu próżno szukać Sobola (ranking wygląda tak: 1. Mila, 2. Lukasik, 3. Starzynski, 4. Traore, 5, Murawski, 6. Piątek, 7. Vrdoljak, 8. Rogalski, 9. Furman, 10. Sawala, jest jeszcze wzmianka o Kwieku czy Przybylskim, ktorzy nie zalapali się do 10 ze względu na słabą jesień). Sobolewski ma prawie 37 lat i z każdym sezonem grałby gorzej, czas przestać chlipać i się z tym pogodzić. |
To wszystko się rozsypało wraz z odejściem Maaskanta. I nie chodzi mi o to, że Maaskant był takim świetnym trenerem ale do czasu jego odejścia jakoś to funkcjonowało. Później to już był zjazd po równi pochyłej.
Jesteśmy chyba blisko dna. Ja wiele jestem w stanie zrozumieć. Jestem w stanie zrozumieć pozbywanie się starszych lub wysoko opłacanych zawodników. Jestem. Musimy budować od nowa. Taka jest prawda. Więc pomimo ogromnego szacunku dla Kosy i przede wszystkim Sobola za to co zrobili dla klubu, to jednak nie oni są przyszłością Wisły. Jestem w stanie również zrozumieć zatrudnienie Tomka Kulawika na przeczekanie. Dosyć rozsądne. Wiadomo, że w środku sezonu nie będzie się tworzyć druzyny. Rozumiem zjazd z kosztów i rezygnację z wielu wysoko opłacanych zawodników. Nie ma pucharów - nie ma kasy. Pewnie lepiej tak niż, jak słyszę, w Śląsku, gdzie poczyniono transfery a nie wiadomo czy klub będzie miał kasę na funkcjonowanie za 2 miesiące jeśli Solorz jej nie wyłozy (a się do tego nie kwapi). Jednego tylko nie rozumiem. Nie rozumiem czemu zatrudniono Smudę. Trenera, który na pewno nie jest tani a jednocześnie nie znam przypadku żeby za przeproszeniem "z gówna" ukręcił bicz. Zawsze, odnosząc sukcesy miał ponadprzecietnych zawodników. Moim zdaniem to nie jest właściwy człowiek do obecnej Wisły.On się nie nadaje do budowania. A tym bardziej w sytuacji gdy kasy brak. Myślę zresztą, że długo w Wiśle nie popracuje. Tyle, że znowu stracimy sezon. |
Cytat:
|
Cytat:
Nawet jak testy się udadzą to kto potem ogarnie w szatni ten jarmark z całego świata? To c.d. cięcia kosztów i gra ma przetrwanie. Oby skuteczna. |
Smuda o Kosowski i Sobolewskim.
A tutaj Smuda odpowiada krytykującym go piłkarzy: http://castrolfan.onet.pl/dogrywka,d...834,video.html |
Cytat:
Myślę, że to wystarczy za komentarz. Cytat:
Jestem pewien, że tatuś Bunderskiego jakoś go pocieszy :lol: Co za kabaret :lol: |
Radek chciał zniszczyć Smude machając mu ręką...
|
Cytat:
Dla mnie post roku:haha: |
Cytat:
Uważam, że Smuda "czuję piłkę" czego efektem jest być może to, że Demjan zostanie tam gdzie jego miejsce czyli w Podbeskidziu. Ciekawe stwierdzenie odnośnie zazdrości. |
http://castrolfan.onet.pl/dogrywka,d...838,video.html
Co o tym sądzicie? Można powiedzieć coś w stylu, że będziemy walczyć i starać się zająć jak najwyższą lokatę. Nie boimy się nikogo. To jest Polska ekstraklasa i wszystko jest możliwe. Będzie aż 37 kolejek więc drużyny grające w pucharach - jeśli zabawią tam na dłużej - to mogą odczuć to w końcówce sezonu. No cokolwiek co może nie natchnie kopaczy ale doda im wiary... A on niemal śmieje się z nich przed kamerą. "Buahahaha jaki mistrz" I to jest trener? Pomijam jego inne idiotyczne wypowiedzi i nieznajomość podstaw geografii ale ta wypowiedź ociera się o skandal. Tak to sobie można pierdzielić przy piwie i to też nie zawsze bo można w mordę dostać. O mistrzostwo walczy 16 drużyn! O ile mi wiadomo Wisła nie startuje z ujemnymi punktami. Więc skończ waść Smuda pierniczyć tylko weź się do roboty! Walcząc o MP może będzie 3-4 miejsce. A kładąc lagę od początku to będzie tylko obrona przed spadkiem ...oby skuteczniejsza niż w Ratyzbonie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
To jest w istocie durna wypowiedź - demobilizuje ludzi do chodzenia na stadion. A chyba wszystkim zależy na wypełnieniu tego stadionu.
Gwoli ścisłości, uważam że jeśli jakikolwiek klub gra w Ekstraklasie, a są to rozgrywki o Mistrzostwo Polski, walczy o to Mistrzostwo - czy to Lech czy Podbeskidzie. A jeśli ktoś na starcie mówi, że nie będziemy walczyć o MP, to o co będziemy walczyć? O utrzymanie? Bo na czymś ta strategia marketingowa musi się opierać. |
A jak Głowa mówił o utrzymaniu to co panowie mówili? To też była durna wypowiedź?
|
Cytat:
Przez pierwsze dwie kolejki... Fakty są takie- że Wisła nie będzie w tym roku walczyć o MP. No chyba, że Cupiał coś poszaleje... Jeśli ktoś ma problem w związku z tym z przyjściem na stadion - trudno. Jest ....ą nie kibicem, a Smuda nie ma obowiązku kłamać by takiego frajera ściągnąć na stadion. |
Bardzo dobra wypowiedź. Bo jeśli ktoś miałby przyjść tylko z powodu obietnicy walki o MP i zobaczyć jak dzielnie walczymy o środek tabeli zamiast o mistrza mógłby się bardzo rozczarować i pomyśleć że ktoś go robi w balona. Przynajmniej nikt nie będzie zawiedziony.
|
Cytat:
|
To jest naprawdę demobilizujące. Mógł powiedzieć,że w nadchodzącym sezonie mistrzostwo jest raczej niemożliwe ale będziemy o nie walczyć, nie zważywszy na nasze problemy kadrowe. To jest polska liga wiec każdy moze tu wygrać.
|
Cytat:
Gruszki na wierzbie i śliwki na sośnie. Cytat:
Wolałbyś aby klub ogłosił, że mając problemy finansowe, ściągając graczy bez kontraktu z IV ligi niemieckiej - walczy o mistrzostwo Polski! Chciałbyś aby tą decyzję ogłosił Bednarz albo Smuda - żeby można sobie pocisnąć kogoś personalnie (przepraszam za wyrażenie) debilne zapowiedzi o walce o MP.. ? Ja nie potrzebuje zaproszenia od klubu w formie przed sezonowych zapowiedzi - aby w dniu meczu przyjść na Reymonta i mimo tej całej kiepskiej otoczki, mimo tego że jesteśmy gdzie jesteśmy - dopingować mój ukochany klub w walce z innymi drużynami. Po burzy słońce wychodzi zza chmur! |
|
Zal mi niektorych uedzielających sięw tym temacie. Czy Wy naprawdę nie macie niczego ciekawszego do roboty w życiu niż analizowanie wypowiedzi Smudy w poszukiwaniu do czego tu by się przyczepic ?
|
Cytat:
Na forum przed sezonem 2012/13 wprost się mówiło, że walka o MP musi być. Że bukmacherzy typują Wisłę w pierwszej trójce głównych kandydatów - a oni się przecież nie mogą mylić ;) No fajnie, że niektórzy zaczynają dostrzegać coś co inni widzieli 3 lata temu. Dokładnie tak - trzy lata temu - wtedy Wisła grając bardzo, bardzo przeciętnie zdobyła tytuł. Już wtedy było widać, że to nie ma szans się powtórzyć z tak słabym składem i z tak słabą grą. No i szybko się nie powtórzy, że Legia i Lech przegrywają w sezonie po 11 spotkań. Szacun za wykorzystanie słabości innych ale zabrakło tu pokory, że sami byliśmy mega słabi. Cytat:
Jak ktoś podpisuje z trenerem idiotycznie długi 3-letni kontrakt to trener w sumie ma pełne prawo opowiadać bajeczki co będzie się działo za 2 lata... Pierwszy rok można olać. Cytat:
|
Cytat:
Powrót do walki o MP w chwili obecnej (za rok, dwa czy trzy lata) to już zupełna abstrakcja. Wisła dominowała przed laty, bo była najmocniejsza finansowo. Dzisiaj budżet Legii na poziomie 100 mln jest dla nas nieosiągalny, nawet z szastającym kasą w starym stylu Cupiałem (co raczej się nie zdarzy). |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:36. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl