Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Uran235 30.06.2008 11:22

A Kokoszka, na stówę nie jedzie na zgrupowanie.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skorża
Adam jest bardzo zdeterminowany, by zmienić klub i otoczenie.

lodecki 30.06.2008 11:34

Kokoszka wie ze w Krakowie nie ma juz czego szukac , zle ze dzieje sie to w takich okolicznosciach. Co do sumy za kokoszke to mysle ze 1m to cena ktora mozna utargowac. W koncu po to wbiegl na kilka chwil z chorwacja aby troche podbic jego cene. Jesli to my (Wisła) mamy racje w tym sporze to w przypadku gdy nie bedzie satysfakcjonujacej nas oferty zeslac gówniarza do rezerw.

westersyl 30.06.2008 11:34

Zobaczcie występ tego bramkarza którego nam chce Crvena wcisnąć:
http://youtube.com/watch?v=vEEMXhNjDEw&feature=related
Nawet nie wiecie jaką Serbowie radochę mają, że chcemy go kupić.

lodecki 30.06.2008 11:41

dobra, mecz mu nie wyszedl, ale oceniac bramkarza po jednym wystepie to tez głupota. Mam nadzieje ze w pozostalych spotkaniach grał troche lepiej.

Raven 30.06.2008 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez simonkrk (Post 559168)
no ale co mam zauważyć:) przeczytaj to powoli ze zrozumieniem....
Stefański mówi że nawet jeśli to dotyczyło PREMI oznacza że kontrakt się zmienił:)
i odnowa trzeba liczyć 3 lata ochronne....

"Każdy aneks do kontraktu piłkarza sprawia, że od nowa liczy się tzw. czas ochronny. Nawet jeśli dotyczył tylko premii, bo oznacza, że warunki finansowe dla zawodnika są lepsze. Jeśli tak było w przypadku Kokoszki, to Wisła nie zwolni piłkarza, a PZPN na 100 proc. nie wyda certyfikatu - mówi Stefański."

Każdy roumie to na własny sposób. Nie bede sie spierał. Jak jest na prawde, przekonamy się w najbliższym czasie. Poki co Kokos nie jedzie do Austrii

MCX 30.06.2008 11:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 559209)

Crvena miała szansę na dobry wynik, a on wszystko zepsuł.
Moje pierwsze skojarzenie to... Angelo Hugues.
Co z tego, że drużyna gra dobrze, skoro bramkarz gra beznadziejnie.
Pozycja bramkarza jest w drużynie na tyle ważna, że nie warto oszczędzać.
Zapłaćmy te kilkaset euro więcej ale miejmy pewność, że bramkarz to wzmocnienie, a nie osłabienie.

_ukoL 30.06.2008 11:50

Cytat:

http://youtube.com/watch?v=mAGCvcPxus4

To masz drugi link żebyś się utwierdził w swoim zdaniu, jaki to Ranđelović słaby.
Kuszczakowi też pierdykneli kapelucha Kolumbijczycy, a chyba nie ma co negować
umjęjętności Tomka. Podobnie według mnie z Ranđeloviciem, ważna jest równa forma
przez cały sezon, a nie filmiki z youtuba.

Triodante 30.06.2008 11:53

Cytat:

Od kiedy to o poziomie bramkarza świadczą migawki z jednego meczu wrzucone przez jakiegoś ziomka na youtube?

Na tej zasadzie po tym filmiku też można uznać Kuszczaka za totalnego leszcza:
http://youtube.com/watch?v=KVHjCXJuYAc

dorotja 30.06.2008 11:54

Cytat:

Jeśliby Francuzi z Auxerre przeczytali jakimś cudem to Forum, mogliby uznać, że Dudka to nie całkiem udany reprezentant mogący grać na wielu pozycjach, tylko jakaś ostatnia pokraka - tyle osób się cieszyło z jego odejścia.

Jak oceniłbyś niejakiego Dolhę na podstawie filmiku z pierwszej połowy meczu z Wisłą w Krakowie w minionym sezonie?

thomasson 30.06.2008 11:56

Dzisiaj Jagiellonia Białystok pozyskała dwóch piłkarzy Znicza Pruszków. Trzyletnimi kontraktami z białostockim klubem związali się Igor Lewczuk oraz Paweł Zawistowski.
23-letni Lewczuk jest wychowankiem Hetmana Białystok, a przez ostatnie dwa sezony bronił barw Znicza Pruszków. Był także w międzyczasie testowany w rozgrywkach Pucharu Ekstrakalsy przez Zagłębie Lubin.

24-letni Zawistowski jest pomocnikiem, który karierę rozpoczynał w Łódzkim Klubie Sportowym. Występował także w UKS SMS Łódź, Heko Czermno, KS Paradyż, a w sezonie 2007/08 bronił barw Znicza.

Na zgrupowaniu w Gutowie Małym podpisy pod umowami maja złożyć obrońcy: Andrius Skerla (Korona Kielce) oraz Pavol Staňo (Polonia Bytom). Do zespołu dołączy jeszcze bramkarz, napastnik i prawdopodobnie lewy obrońca.

westersyl 30.06.2008 11:56

Cytat:

Jak oceniłbyś niejakiego Dolhę na podstawie filmiku z pierwszej połowy meczu z Wisłą w Krakowie w minionym sezonie?
Tak samo jak w meczu z Nancy i w meczu Lecha z LKS. Bramkarza nie ocenia się po tym jak napastnicy kopią w niego piłką a on efektownie odbija ją do boku.

Nie wiem ile meczy zawalił Serbą ale nabiją się z nas ostro, że ktoś chce za niego zapłacić.

AYALA 30.06.2008 12:00

jak sobie przypominam Łukasiewicz miał cięzką kontuzje kolana , mam nadzieje że teraz jest już zdrowy

kondrii 30.06.2008 12:08

Lukasiewicz to były kapitan reprezentacji U-21 w Polonii miał jakis problem z kolanem ale w Elche grał już w pierwszym składzie i chyba bez wiekszych kontuzji. Natomiast o jego grze w Portugalii nie wiele wiem ale mysle ze warto byłoby z nim podpisać kontrakt:)

Jeremi 30.06.2008 12:09

No to może zerkniecie a ten meczyk ? Wg. mnie to tutaj też broni Ivan Randjelovic
http://youtube.com/watch?v=K0_jfZjuXyM&feature=related

MCX 30.06.2008 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jeremi (Post 559230)
No to może zerkniecie a ten meczyk ? Wg. mnie to tutaj też broni Ivan Randjelovic
http://youtube.com/watch?v=K0_jfZjuXyM&feature=related

Na 100% nie.
To mecz Milanu z Red Star Belgrad, a nie Crvena Zvezda.

bigi333 30.06.2008 12:17

Spokojnie to tylko testy, ja ufam Skorży i myśle że dobrze oceni umiejętności tych dwóch bramkarzy którzy mają być testowani na zgrupowaniu i wybierze lepszego.

szczaq21 30.06.2008 12:26

A co wogóle jest z tym Singlarem

WiślakNH 30.06.2008 12:28

Singlar zawodnikiem Wisły
Uda się z zespołem na zgrupowanie do austriackiego Bad Waltersdorf.

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=18295

Uran235 30.06.2008 12:28

Wg głównej podpisał roczny kontrakt, ale na oficjalnej nie ma go w kadrze na zgrupowanie...

Kuzmanovic 30.06.2008 12:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 559233)
Na 100% nie.

Red star a Crevana zvezda to to samo :O

kovval 30.06.2008 12:30

Cytat:

Na 100% nie.

:shock:
Crvena Zvezda Belgrad = Red Star Belgrad

dorotja 30.06.2008 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bigi333 (Post 559234)
ja ufam Skorży i myśle że dobrze oceni umiejętności tych dwóch bramkarzy którzy mają być testowani na zgrupowaniu i wybierze lepszego.

Otóż to.

O niemal każdym piłkarzu da się nakręcić zarówno filmik pt. "Wirtuoz" jak i filmik pt. "Dno dna". Coś się tam zawsze wybierze do jednego i drugiego :-/

*
Wrzucam stary tekst ASInfo o Łukasiewiczu, z listopada 2007.
Cytat:

Łukasiewicz na straconej pozycji w Leirii?

24-letni obrońca Antoni Łukasiewicz, mający za sobą występy w reprezentacjach Polski U-19 i U-21, zagranicznego etapu kariery nie może zaliczyć póki co do udanych. W drugoligowym hiszpańskim Elche przesiadywał na ławce rezerwowych, choć sporadycznie otrzymywał szanse występów. Zapragnął jednak czegoś więcej i latem tego roku na zasadzie jednosezonowego wypożyczenia przeniósł się do portugalskiej Uniao Leirii. Młody defensor, były kapitan polskiej młodzieżówki miał nadzieję na udaną przygodę z Pucharem UEFA.

Rzeczywistość rozwiała marzenia - Leiria szybko odpadła z międzynarodowych rozgrywek po przegranych bojach w I rundzie z Bayerem Leverkusen, w lidze jest niewiele lepiej. Zespół polskiego obrońcy bez ani jednego wygranego meczu okupuje pozycję outsidera. Łukasiewicz od pewnego czasu nic nie gra po słabych występach na początku sezonu, ma problem ze znalezieniem się nawet na ławce rezerwowych.

Korespondent ASInfo, David Lima z Leirii przedstawia sytuację młodego obrońcy:

- Na początku w Leirii byliśmy zdezorientowani co do nominalnej pozycji Łukasiewicza. Z niektórych informacji napływających z Polski czy Hiszpanii wynikało, że to lewy obrońca, inne wymieniały go wśród środkowych defensorów. Mieliśmy podstawy, aby przypuszczać, że to środkowy pomocnik. W meczach z wielkimi rywalami, w których wziął udział - z FC Porto i Bayerem desygnowano go do obrony, gdyż wtedy potrzebowaliśmy wzmocnienia tej formacji. W spotkaniach mniej ważnych, z nieco słabszymi przeciwnikami, gdy drużyna z Leirii mogła pozwolić sobie na ofensywną grę, Łukasiewicz wystąpił w drugiej linii. Dotychczas Polak prezentował się źle. Wygląda na to, że brakuje mu zwrotności, jest odrobinę za wolny, zbyt rzadko holuje piłkę. Trzeba podkreślić, że Łukasiewicz dysponuje dobrą techniką, jednak nie mógł jej zaprezentować z racji klasy naszych rywali. On chciałby ograniczyć się tylko do obrony, nie przyłączać się do ataku, ale tutaj oczekuje się od niego więcej. Ciężko będzie mu zaadoptować się w Leirii - surowo ocenił Łukasiewicza portugalski dziennikarz.

Kamson 30.06.2008 12:49

Cytat:

Na 100% nie.

:rotfl:

Transfer Łukasiewicza to dobry pomysł, mogą być z niego ludzie.
Brożka zaklepaliśmy na 5 lat, Singlar podpisany... zobaczymy kto dołączy na obozie.
Robi się coraz ładniej :)

szczaq21 30.06.2008 12:53

Kontrakt Singlara jest podpisany na 3 lata.
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=4106

carpenter 30.06.2008 12:57

Co do bramkarza to nie rozumiem jak mozna testowac bramkarzy z zagranicy, gdy do wziecia jest Kowalewski.Zgadzam sie z Westerstylem.Dolha dysponowal dobrym refleksem i wykazywal sie intuicja w beznadziejnych by sie wydawalo sytuacjach, jednak do klasowego bramkarza mu spoooro brakowalo.Beznadziejna wrecz ocena toru lotu gornych pilek zarowno przy dosrodkowaniach jak i strzalach,brak orientacji wykluczaja go jako pierwszoligowego bramkarza. Kowalewski w naszej lidze nie ma sobie rownych, moze poza ciagle jeszcze perspektywicznym Fabiniakiem i Skaba z Legii. Jego doswiadczenia z Ligi Mistrzow, sa bezcenne.

Krissu 30.06.2008 12:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dorotja (Post 559222)

No nie no.. Dolha w poprzednim sezonie grał tragicznie.
Z tego co pamiętam to w co najmniej 3 meczach popełnił katastrofalne błędy. Z nami, z ŁKSą i z Polonią.

dorotja 30.06.2008 13:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 559260)
No nie no.. Dolha w poprzednim sezonie grał tragicznie.
Z tego co pamiętam to w co najmniej 3 meczach popełnił katastrofalne błędy. Z nami, z ŁKSą i z Polonią.

Jasne, ale szanowny Forumowicz wyżej posłużył się tylko jednym meczem, stąd celowo moje takie, a nie inne, pytanie. Załóżmy, ze nie znasz Dolhy (przykład dałam wyjątkowo niefortunny), pierwszy raz o nim słyszysz, i oglądasz filmik z tamtego jednego meczu. Teraz sobie oczywiście możemy potwierdzać czy negować, podyskutować, bo wrednego Rumuna świetnie znamy, więc sytuacja jest inna, nieporównywalna. W przypadku tego bramkarza z Czerwonej Gwiazdy :-D mamy tylko ten jeden filmik, żadnych innych doświadczeń, więc rzetelność oceny na tej podstawie nie wchodzi, moim zdaniem, w grę. Może grał tak fatalnie w co drugim meczu, a może tylko w tym jednym...

Na szczęście, my się w ocenach możemy mylić, ważne, by nie pomylił się Skorża.

piter116 30.06.2008 13:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez carpenter (Post 559259)
Co do bramkarza to nie rozumiem jak mozna testowac bramkarzy z zagranicy, gdy do wziecia jest Kowalewski.Zgadzam sie z Westerstylem.Dolha dysponowal dobrym refleksem i wykazywal sie intuicja w beznadziejnych by sie wydawalo sytuacjach, jednak do klasowego bramkarza mu spoooro brakowalo.Beznadziejna wrecz ocena toru lotu gornych pilek zarowno przy dosrodkowaniach jak i strzalach,brak orientacji wykluczaja go jako pierwszoligowego bramkarza. Kowalewski w naszej lidze nie ma sobie rownych, moze poza ciagle jeszcze perspektywicznym Fabiniakiem i Skaba z Legii. Jego doswiadczenia z Ligi Mistrzow, sa bezcenne.

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37358,t...wiadomosc.html
Jak nie my to się bracia wzmocnią .

carpenter 30.06.2008 14:38

Cytat:

Jasne, ale szanowny Forumowicz wyżej posłużył się tylko jednym meczem, stąd celowo moje takie, a nie inne, pytanie. Załóżmy, ze nie znasz Dolhy (przykład dałam wyjątkowo niefortunny), pierwszy raz o nim słyszysz, i oglądasz filmik z tamtego jednego meczu.
Co do innych pozycji zgadzam sie calkowicie,ale bramkarz to taka pozycja, gdzie olbrzymia role odgrywaja pewne schematy.Dopiero opanowanie ich do perfekcji + odrobina geniuszu (jak w przypadkach Buffona, czy Toldo) daje nam bramkarza klasy swiatowej.Dlatego juz na podstawie kilku interwencji mozna powiedziec calkiem sporo o bramkarzu. Interwencja Dolhy w meczu z Legia dyskredytuje go calkowicie.Interwencje tego Serba, choc ciezkie do oceny (slaba jakosc obrazu) pokazuja,ze jest to gracz obdarzony dobrym refleksem i warunkami fizycznymi, jednak wiele do zyczenia pozostawiaja chwyt pilki i zbijanie jej po strzale przeciwnika.Piastkowanie pilki w momecie gdy leci mu ona prosto w rece, swiadczy o malej pewnosci siebie co u zawodnika tak doswiadczonego to spora wada..W Wisle mamy specjalistow od bramkarzy i oni na pewno dokonaja duzo lepszej oceny tego zawodnika, jednak wedlug mnie moze on byc co najwyzej zmiennikiem dla Mariusza, a w obecnej sytuacji powinnismy raczej szukac pierwszego bramkarza.

MatMario 30.06.2008 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dorotja (Post 559272)
Jasne, ale szanowny Forumowicz wyżej posłużył się tylko jednym meczem, stąd celowo moje takie, a nie inne, pytanie. Załóżmy, ze nie znasz Dolhy (przykład dałam wyjątkowo niefortunny), pierwszy raz o nim słyszysz, i oglądasz filmik z tamtego jednego meczu. Teraz sobie oczywiście możemy potwierdzać czy negować, podyskutować, bo wrednego Rumuna świetnie znamy, więc sytuacja jest inna, nieporównywalna. W przypadku tego bramkarza z Czerwonej Gwiazdy :-D mamy tylko ten jeden filmik, żadnych innych doświadczeń, więc rzetelność oceny na tej podstawie nie wchodzi, moim zdaniem, w grę. Może grał tak fatalnie w co drugim meczu, a może tylko w tym jednym...

Na szczęście, my się w ocenach możemy mylić, ważne, by nie pomylił się Skorża.

Jest trochę filmików z jego udziałem, mecz z milanem u siebie i na wyjezdzie, jakies z ich ligi i lm skroty. Cały czas te same schematy, brak pewnosci czy to w wyjsciu czy chwycie. Piastkowanie tragiczne, sposob na niego to strzal z 35 metrow po ziemi i dobitka bo wybija przed siebie. Tak samo wrzutki, szczerze to Pawełek mnie bardziej przekonuje niz ten serb.

dorotja 30.06.2008 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 559320)
Jest trochę filmików z jego udziałem, mecz z milanem u siebie i na wyjezdzie, jakies z ich ligi i lm skroty. Cały czas te same schematy, brak pewnosci czy to w wyjsciu czy chwycie. Piastkowanie tragiczne, sposob na niego to strzal z 35 metrow po ziemi i dobitka bo wybija przed siebie. Tak samo wrzutki, szczerze to Pawełek mnie bardziej przekonuje niz ten serb.

Możliwe, nie widziałam tych filmików, ale z Twojego opisu wynika, że to pupa, nie bramkarz. Dziwne tylko, że od lat trzymali go w dość niezłym klubie z "jedynką" na bluzie. I Skorża by tego wszystkiego nie wiedział? To trener nowej generacji, często korzysta z internetu - czyta też TWSD, więc może od Forumowiczów się dowie, w co się pakuje :D A poważnie - skoro zaproszono go na testy, to jakieś małe "coś" w nim chyba nasi poszukiwacze skarbów dostrzegli. :> W razie czego dwa klopsy i do domu.

W tym tygodniu powinno się wyjaśnić, nie ma wyjścia, trzeba poczekać. Raz jeszcze powtórzę - my się w ocenach możemy mylić, ważne, by nie pomylił się Skorża.

*
Jeszcze słowo na temat naszych młodych zawodników, konkretnie Pawła Smółki. Zdołował mnie dziś trochę tekst w "Dzienniku Polskim". >>> tu 22-letni chłopak wybiera drugą (dawną trzecią) ligę, bo boi się rywalizacji o miejsce w pierwszej (dawnej drugiej). Smutne. Myślałam, że młodzi ludzie przychodzą do Wisły, by chociaż zawalczyć o miejsce w drużynie grającej w Ekstraklasie, a ten się pcha do trzeciej ligi. Niepojęte dla mnie. [No chyba, że on jakiś udręczony kontuzjami]

PS - Fuks, wywaliłam razem z odpowiedziami.

Colin 30.06.2008 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez carpenter (Post 559259)

Dolha to dla mnie bramkarz prawie kompletny tylko jak widać po poprzednim sezonie gdzieś się zagubił. Widać, że po prostu potrzebuje mentalnego wsparcia a w pewnych sytuacjach daje znać o sobie słabość jego psychiki. Gdy miał kibiców Wisły za sobą, bronił jak w transie. Kiedy wrócił do piekiełka na R22 nie wytrzymał tego psychicznie. O pewnych aspektach słabości psychiki ( z Rumunii) Dolhy wspominał bodajże kiedyś FraMat kiedy Dolha grał świetne mecze na R22. To był właśnie bramkarz który genialnie grał w powietrzu, przy dośrodkowaniach, świetne warunki fizyczne, świetne predyspozycje, z tymże w Lechu miał konkurenta, ulubieńca kibiców a sam nie miał za sobą kibiców. Tak to jest, bramkarz to pozycja gdzie wsparcie ścian jest potrzebne a podejrzewam, że ten jeden mecz na R22 bardzo go zdeprymował. Ale poza tym gdy miał za sobą kibiców, gdy czuł wsparcie był dla mnie jednym z najlepszych bramkarzy w historii Białej Gwiazdy (nie bez powodu kiedyś interesowało się nim Rennes gdy oddali Petra Cecha). Jego wyskok z odejściem do tyłu i wygarnięcie piłki w powietrzu z linii bramkowej, kiedy dostał piłkę za kołnierz po rykoszecie w meczu z Zagłębiem na R22 to była po prostu światowa klasa.

Wydaje mi się, że jeśli już Wisła chce się wzmacniać na pozycji bramkarza to musi to być gość obdarzony świetnymi warunkami fizycznymi, czujący świetnie grę w powietrzu, przy dośrodkowaniach. Generalnie popierałbym kandydaturę Kowalewskiego, bo ma on warunki fizyczne, odwagę do ostrej gry na przedpolu, silną psychikę i zdolności przywódcze (pomaganie obrońcom jak mają się ustawiać).

ToTylkoJa 30.06.2008 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Colin (Post 559422)
z tymże w Lechu miał konkurenta, ulubieńca kibiców a sam nie miał za sobą kibiców.

:shock: czy mamy na myśli tego samego bramkarza, Krzyśka Kotorowskiego pseudonim 'firana'? To żaden ulubieniec poznańskich fanów. Wystarczy poczytać ich strony. Nie na darmo ma taką ksywkę jaką ma. Z tego co się dało zauważyć, to oni woleli Dolhę od Kotora.

mhl_pl 30.06.2008 20:24

Kowalewski to bylby prawdziwy skarb w bramce Wisły. Gosciu wie o co chodzi w tej grze skoro przez kilka ładnych lat byl bezsprzecznie nr 1 w bramce Spartaka Moskwa. Tylko ukladziki wyrzucily go z tego klubu. A Stipe Pletikosa na euro pokazal ile mu jeszcze brakuje do polskich bramkarzy.

Wiec Kowalewski byłby prawdziwym wzmocnieniem :)

PS. Ale i tak mam inne marzenie :P Chcialbym aby w bramce Wisły stał Arek Malarz, moze nie taki rutyniarz jak kowalewski, ale jednak jakos lubie tego goscia i ciekawie by bylo gdyby grał Wiśle :)

Styk83 30.06.2008 20:31

Co do bramkarzy to welasnie nam jeden ubyl

http://www.wislaportal.pl/news.php?id=13358

Ogryzek 30.06.2008 20:35

Dobrze że z Siglarem podpisaliśmy kontrakt na 1 rok z opcją przedłużenia o nastepne 2 lata. Jeśli okaże się cienki to będziemy mu płacić tylko ten sezon!

muody87 30.06.2008 20:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 559454)
Dobrze że z Siglarem podpisaliśmy kontrakt na 1 rok z opcją przedłużenia o nastepne 2 lata. Jeśli okaże się cienki to będziemy mu płacić tylko ten sezon!

http://www.wisla.krakow.pl/art.php?news_id=4106
Na oficjalnej pisze, że na 3 lata.

Ogryzek 30.06.2008 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez muody87 (Post 559460)
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?news_id=4106
Na oficjalnej pisze, że na 3 lata.

To prawda, ja opieralem sie na tym newsie

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=18295

piter116 30.06.2008 21:06

W hotelu natomiast na kolegów czekał Norbert Varga, a także ekwadorski bramkarz Damian Lanza, który będzie testowany przez Wisłę.
Za stroną oficjalną.

felipe 30.06.2008 23:31

Lanza - 3 bramkarz Genui, jestem sceptykiem.

Kowalewski, ten Serb z CZB, czyli gracze z doświadczeniem pucharowym - oni są dobrym tropem, a nie jakiś wynalazek z drugiego szeregu ekwadorskich bramkarzy. Paranoja, przecięż co rusz słychać jak to jeden z drugim zachwycają się "polską szkołą bramkarzy" ( i nie przesadzają, popatrzmy w jakich klubach spotkamy naszych rodaków strzeżących bramek), tymczasem my wertujemy zaplecze południowoamerykańskiego przeciętniaka...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl