![]() |
Wy naprawdę wierzycie że to Probierz nagle poświęcił szatnie i przyniósł jajka wielkanocne i zaczęli grać?
Po prostu całą wiosnę nie chce im się biegać a Probierz akurat ma najmniej do gadania - nie chce im się to nic nie zrobi. |
Probierz przejal zespol widzac co sie dzieje,i co bedzie
Nie wierze ze podpisujac kontrakt nie widzial,ze wielu zawodnikom koncza sie kontrakty ktore nie beda przedluzone. Ma dograc runde,a potem jak trener-Polak majacy rozeznanie -zrobic z Wisly "Polską' Wisle ,i dopiero wtedy bedzie rozliczany inaczej by sie do naszego piekiełka nie pakował,duzo mozna mu zarzucic ale nie glupote. |
Cytat:
Jak wtopi jeszcze z 2-3 mecze to może polecieć bo "cudów", do których Probierz przyzwyczaił nie ma, a na to chyba po cichu liczył Cupiał. |
Moim zdaniem Probierz miał uratować Puchary.
Nie zrobił tego więc w przyszłym sezonie będzie nowy trener. Sry ale ogranie takich ogórków jak Ruch ...is a must. Tym czasem 3 porażki z nimi. Mnie się nie widzi Probierz w przyszłym sezonie. |
Cytat:
Probierz ma chujową drużynę, tak słabej kadry nie było od lat ale pół biedy, że nie mają umiejętności większy problem, w tym, że tacy piłkarze jak Lamey, Biton czy Jaliens no i grający od pierwszych minut Paljić mają w dupie nasz klub, ale o tym pisałem już wczoraj nie będę się rozpisywał. Brawa dla niego, że potrafił zmusić (bo nie wydaje mi się, żeby zrobili to z własnej woli) największych leserów ekstraklasy do zapierdalania z jednej strony boiska na drugą (patrz Kirm). Już niedługo będzie budowanie zespołu na nowo i nie można tego schrzanić tak jak zrobiono to 2 sezony temu przed dwumeczem z Karabachem, gdzie też była wielka rewolucja, pół składu wyjebali i w efekcie potrzebne były kolejne zmiany. W letnim oknie zadaniem Bednarza jest (ew. powinno być) zbudowanie fundamentu drużyny, ale zadanie jest o tyle utrudnione, że w klubie z pieniędzmi się nie przelewa. Wśród Polaków jest w ekstraklasie i 1 lidze dużo chłopaków do wzięcia za darmo/za małe pieniądze i liczę, że to właśnie na nich będzie się opierał nasz skład w następnym sezonie. Jeśli na Reymonta wróci "polska Wisła" jestem przekonany, że Michał Probierz ze zbudowaniem takowej sobie poradzi. Jeśli nie on to kto? W chwili obecnej zatrudnienie dobrego trenera z zachodu nie wchodzi w grę, a na polskim rynku trenerskim nie widzę lepszych nazwisk niż Probierz... |
Cytat:
Zresztą jeśli mają być cięcia i oglądanie złotówki to chyba normalne, że Probierzowi nikt nie ma ochoty płacić kolejnego roku za darmo, łysy głupi nie jest. Kazdy w klubie się już oswoił z tym że cel na kolejne lata ulega odróceniu, a wy wciąż nie możecie? Środek tabeli to jest to co Lysego i RN zadowoli, oczywiście w imię wyższych celów :> |
Obawiam się o Probierza. Wg mnie najlepszy z możliwych trenerów na obecną chwilę (lepszy niż utopijny "młody,zdolny,na dorobku, zagraniczny"), bo potrafi ze średniaków zrobić solidną drużynę. Z drugiej strony, zmiana na np. Smudę (który jest idiotą, ale ma charyzmę, intuicję i dużo szczęścia) oznaczać będzie, że Cupiał chce jeszcze powalczyć o mistrzostwo i razem z nowym trenerem przyjdą nowi piłkarze.
|
Cytat:
|
Cytat:
Kto wyznaczył Bitona do pierwszego karnego? Czy w ogóle były ćwiczone karne? Bo w porównaniu z przeciwnikiem strzelaliśmy jak łajzy. Lekko prawie w środek bramki. Ruch walił po bocznych siatkach że Pareiko mógł tylko wyjmować. No ale brawo Probierz, zastosował wariant liga stracona to straćmy też puchar, brawo. |
Mam nadzieje ,że Probierz i grajkowie sobą utrwalą w głowie ,że jak drużyna gra pressingiem ,a nie stoi bezradnie na swojej polowie i czeka na wpier*ol , to rywale pokroju "wielkiego Ruchu" nie istnieja. Wystarczyło siaśćwczoraj na nich pressingiem ,wtedy po dwoch podaniach tracili , a jak Wisla w koncowce I polowy czy przy wyniku 2-0 oddawala inicjatywe i czekała zamiast wlaczyc i atakować to konczylo sie to dla nas żle. Jak im Probierz wpoi grę pressingiem ,to życze mu najlepiej a jak nie przyzwyczai grajków do walki i biegania to dla mnei moze sie juz wynosić z Wisły bo i tak nigdy nic bez takiej gry nie osiagnie.
|
Cytat:
|
Cytat:
A na początku była Wisła Smudy ...w wakacje historia zatoczy krąg i zepnie klamrą okres Wisły SSA. On zaświecił to i on zgasi swiatło ostatni.. |
Cytat:
Co ma Moskal do tego, że Probierz co mecz wystawia inny skład ? Znając życie to wczorajszy mecz zbojkotowałeś, także skończ .......ić |
Cytat:
O tym czy Probierz będzie w stanie przygotować drużynę fizycznie do gry na wysokich obrotach przez 90 minut przekonamy się częściowo jesienią (częściowo bo przez brak gry w pucharach będziemy mieć dużo luźniejszy terminarz) o ile oczywiście na swoim stanowisku dotrwa tak długo. |
jak ktoś krytykuje Wisłe za wczorajszy mecz to jest ślepy albo meczu nie oglądał, takiej woli walki, biegania, i ciągu na przeciwnika nie było jeszcze w tym roku.
|
Szczrze mówiąc jakby na każdy mecz wychodzili ustawieniem 2-3-3-2 i atakowali z taką częstotliwością jak wczoraj, to mi to pasuje. Nawet jak co drugi mecz dostaną w dupe, ale przynajmniej będą atakowali a nie ....a jakieś ataki pozycjne których to w lidze zagrać nie potrafimy.
Po wczorajszym meczu można tylko zapytać. DA SIE ....A ? DA SIE ? |
Szkoda że znowu po wczorajszym meczu będą grac lipe.
|
a z czego to niby wynika ekspercie ?
|
Cytat:
Choć prawdę mówiąc sądzę, że nie masz o piłce pojęcia do tego stopnia, że nawet o jego osiągnięciach nie wiesz. Myślę nadal, że Kasperczak mimo przerwy itp ma potencjał (wynikający choćby z doświadczenia) wiele większy niż Probierz (on nie ma z czego czerpać). |
Cytat:
Cytat:
|
A czy jego powrót-Kasperczaka- do Wisły nie był układem
|
Mam nadzieje że Probierz wystawi ofensywny skład na następny mecz, nie musi być wcale 3 obronców, ale zagęszczenie środka, i tu przykład: sam Iliev i Melikson nie są wstanie sforsować obrony, ale do tego Małecki i jakieś tam wrzutki Kirma już tak.
|
Cytat:
|
Słyszałem, że nagła zmiana Kazia na Probierza miała zwiększyć szanse na MP...
Teraz nasz Guardiola sadzi o LE. http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...w_puchary.html Przy takim ścisku w czołówce szanse są praktycznie zerowe to nie wiem po co takie gadanie. |
Cytat:
Zagraliśmy jeden dobry mecz i po ptakach z ŁKS znowu będzie nędza i przepraszanie kibiców. Niech ten sezon już się skończy błagam. |
Cytat:
|
Cytat:
Powiec mi dlaczego Kasperczak od 2000r (po trenowaniu reprezentacji Mali) nie zrobił ani jednego dobrego wyniku, nie mówiąc już o przegraniu mistrzostwa w 2010r. Po koleji robił dziadostwa górniku kavali. Na piłce się znam na pewno nie gorzej od ciebie. |
Cytat:
Po drugie, Kasperczak mógł "jechać" na przygotowaniach Smudy jedynie przez góra pół roku. Wszystko, co było później, to autorska drużyna Kasperczaka. Po trzecie owszem, były wpadki, ale zespół Kapseczaka był notorycznie osłabiany. Po czwarte przypomnij sobie, na kogo trafialiśmy w el. do LM. A co do ostatniego podejścia Kasperczaka do Wisły to poczytaj i dowiedz się, ilu zawodników miał Heniek na obozie przygotowawczym. |
prosze o argumenty ale konkretne zeby beznjadziejny kasperczak wrócił?!
|
Cytat:
Skoro chcesz uchodzić za przynajmniej zorientowanego to lig byś może nie mylił chociaż .... Poza tym pisz, jeśli nie czysto gramatycznie, to przynajmniej z szacunkiem dla klubów i osób - z dużej litery nazwy i nazwiska. Cytat:
|
slaby trenerem jest Kasperczak dobrze o tym wiem.
|
Cytat:
|
kasperczak dobrym trenerem byl to nie podlega dyskusji wiele mu zawdziecczamy swoje osiagnal jako pilkarz i szkoleniowiec lecz teraz jest juz w wieku emerytalnym i zasluguje na odpoczynek
|
http://www.malopolskatv.pl/1155-probierz-przed-lks/ - jutro od 11:55 transmisja konferencji Probierza przed ŁKS-em
|
Cytat:
|
O tutaj przydatna ściągawka, http://krakow.naszemiasto.pl/galeria...a-duze-zdjecie przyznam szczerze, że sam zacząłem się interesować Wisła kiedy za Smudy grała w eliminacjach do ligi mistrzów. A kilka miesięcy wcześniej w ogóle zacząłem się interesować piłką. Z tego powodu też zaskoczyło mnie nazwisko Łajzarka na liście.
|
Cytat:
Moze jeszce niech sie nie konczy//Został nam jeszcze tylko jeden rachunek do "uregulowania" derby |
mimo wszystko nie oceniałbym Probierza po tej rundzie, gdzie gości ani nie przygotował, a do tego prezes mu zasadził motywator w postaci konferencji prasowej, która każdemu 'pracownikowi' daje do myślenia i w głowie siedzi, że za pare miesięcy będzie bezrobotny.
Inna sprawa, że do meczu o PP z Ruchem, graliśmy chyba najtragiczniejszy okres w tym sezonie z totalną nieumiejętnością skonstruowania czegokolwiek w ofensywie. Pomysł z Kasperczakiem nieźle mnie rozśmieszył, czy ten gość tu nie był już 2 razy? I że niby Probierz nie ma z czego czerpać? A z czego miał czerpać Moskal i wszyscy inni młodzi trenerzy? Dziwne myślenie doprawdy. |
Cytat:
Oficjalnie od teraz Probierz jest dla mnie żałosną szmatą. Do tej chwili nic do niego nie miałem - ot, marny ligowy trenerzyna zatrudniony żeby "czynić cuda". Pamiętam masę jemu podobnych którzy przewinęli się przez Wisłę. W tym momencie jednak przegiął. Koleś który w swojej krótkiej karierze trenerskiej zdążył obskoczyć oba Łódzkie kluby (choć podobnież związany był tylko z jednym) daje wykład o wierności. Brak słów. Żeby była jasność: nie chodzi o to że nie ma racji. Ale słysząc takie słowa padające z ust akurat jego aż ciśnie się na ust cytat z Patryka Małeckiego... |
Cytat:
A tak z zupełnie innej beczki w Wiśle jak i Legii pracował kiedyś człowiek który nosił sygnet Polonii Warszawa, to dopiero była osobowość. Powinniśmy się cieszyć, że nie znaleźli trenera mówiącego takie rzeczy który chodziłby z sygnetem Craxy. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl