![]() |
Cytat:
Polityka z mocnym wyrazistym przekazem swojego stanowiska i własnej racji stanu to jest to czego nam brakuje. |
Cytat:
|
Do jasnej cholery! Jak nigdy nie byłem zwolennikiem żadnych teorii o zamachach, wykłócałem się z Drozdem, gdy ten miał odjazdy (sorry, taka prawda) i próbował udowodnić, że samolot nie mógł się obrócić (podczas gdy ostatnia katastrofa innego Tu pokazała, że jest to możliwe) czy coś, to jednego nie da się ukryć - coś z tym śledztwem jest nie tak. Za dużo tych wrzutek medialnych, które wydają się zbyt dokładnie przygotowane i wprowadzone do obiegu medialnego, za dużo krętactw i nieprawidłowości. Coś tu śmierdzi! Nadal trudno mi uwierzyć w zamach, to nie składa się na logiczną całość. Ale coś jest nie tak i to widać na pierwszy rzut oka.
|
Wszystkie te komisje są jak dla mnie głupotą. Co się stało nie odstanie się. Nigdy nie dowiedzą się jak naprawdę było a więcej z tych komisji i udowadniania problemu niż pożytku i prawdy... Do tego wymyślanie że Rosjanie sporządzili atak jest głupotą. Oczywiście piękne walki o krzyż są porównaniem do relacji PIS - PO.
|
Typie.. Jaraj dalej lolki, słuchaj sobie reggae, ale jeśli nie masz nic ciekawego do powiedzenia to się nie odzywaj!
Wyjasnij sobie śmierć Boba Marleya, skoro Jamajka to Twoja druga(a może pierwsza) Ojczyzna? Bardzo dobry artykuł i to na onecie..Wszystkie wrzuty medialne mające sugerować presje, zostają obalone, dodatkowo (o czym wcześniej nie wiedziałem) sam Miller zaprzecza, że na Okęciu doszło do kłótni miedzy generałem,a pilotem.Robi się coraz ciekawiej.. http://wiadomosci.onet.pl/raporty/ka...wiadomosc.html |
Cytat:
A jak juz osiagniesz swoj cel to podbij do Francji gdzie zlozyli wrak samolotu ktory rozbil sie nad Atlantykiem i powiedz im zeby wsadzili sobie w dupe wyniki badan ktore wskazaly ze przyczyna bylo zamarzniecie rurki Pitota i nie rozumiesz po co te rurki wymieniali we wszystkich samolotach. Jak juz odniesiesz sukces to lec samolotem z zepsuta rurka Pitota na Jamajke zapalic lolka i na pokladzie, 11 tys metrow nad ziemia opowiedz pasazerom o swoim sukcesie. Beda Ci wdzieczni do konca zycia, czyli jakies 30 minut. |
Cytat:
|
Na jakiej podstawie twierdzisz, że milczą?
To, że Ty o tym nie wiesz, nie znaczy, że wymiany informacji między odpowiednimi organami (służbami) nie mają miejsca... To, że nie wiedzą również o tym politycy, to może i lepiej. Wystarczy popatrzeć, nad czym debatuje sejm... |
Cytat:
http://www.se.pl/wydarzenia/swiat/ro...ci_191830.html . http://www.polonia360.com/News_katas...3244_7_98.aspx I samoloty rozpadły sie na kilka części , w obu przypadkach byli ocaleni, żaden z nich się nie obrócił, żaden z nich nie rozpadł się na tysiące kawałków w promieniu kilkuset metrów . W 2 przypadku na wysokości kilkuset metrów wysiadły 3 silniki a mimo to samolot szybując we mgle i uderzając dziobem w ziemię rozpadł się na tylko 3 kawałki. U nas na 5 metrach zawadza niby w drzewo i z ok 10-15 m (ponieważ nabierał wysokości )spada na ziemię rozpadając sie na jak domek z kart. Czy naprawdę trzeba być lotnikiem żeby dostrzec że coś tu jest grubo nie halo? |
Cytat:
Juz ciagłe powracanie do tego tematu i rozważanie nad stekiem bzdur jest naprawde męczące ,ale racz zauważ delikatną różnice gdy samolot ,jak w tej opisanej tu sytuacji ,"kładzie" sie równomiernie na prostym jak blat pasie startowym ,a sytuacją gdy samolot uderza o zróżnicowane ,nierówne podloże ,które ponoć wznosiło się nieco (jar) ,haratając o wszystko co mu sie znajduje na drodze ,drzewa ,dziury kamienie itd. Ayala jeszcze wmieszał w to Nato ,ktore zapewne ma nagrania z tej tragedii, kogo nastepnego obwinicie,Obame ? :lol: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
---- Chyba, że ustali jakieś "prawo zmęczenia" i wchodził będzie po to aby się zmęczyć a ta męka podstawą będzie dla wysuwania sugestii lub postulatów o niepowracanie do tego tematu ;) |
Teraz dopiero zacznie się poznawnie rzeczywistych faktów. Wiadomo że niektórym to nie na rękę. Bo z każdym dniem dobitniej okazuje sie jak kompromitująco dotychczas bredzili. A ten smród będzie się za nimi ciągnął do końca życia. Tak jak kiedyś pisałem. Dzieci w szkole będą sie zwijać ze śmiechu na wspomnienie pancernej brzozy. Tak jak teraz pukają sie w głowę dowiadując się że zdaniem niektórych w Katyniu mordowali Niemcy.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Pozatym jak nie porównywać jednej tragedii z drugą jak jedna z drugiej wynika. Jedna i druga była zakłamywana. Jedna i druga dotyczyła Polskiej elity. Wypadki lotnicze się bada, powiedz może co w tym wypadku zostało zbadane? Bo wszystkie do dziś powielane brednie o przyczynach były znane już godzinę po fakcie. Na podstawie ... właśnie czego? |
Cytat:
Katyń 1940 był zakłamywany ,natomiast jesli chodzi o Smolensk to nie masz zadnych argumentów ,żeby mówić ,że jest zaklamywany ,chyba ze wierzysz w sztuczna mgle ,bomby,dobijanie ofiar. Państwo na ile jest to możliwe (być moze dalo sie lepiej ) wyjasnilo i wyjasnia tą sprawe ,zatrudniajac przy tej pracy prokuratorow i ekspertów którzy wykazali duzo dobrej woli ,żeby ta sprawe wyjaśnic. Co do elit ,to może poza prezydentem Kaczorowskim ,nie za bardzo tam dostrzegam jakieś wybitne postacie Twoje badanie katastrofy przypomina film "Sami Swoi" i cytat:"Sad sadem ale sprawiedliwość musi byc po naszej stronie" ,wiec po co w ogole cos badac jak i tak wiesz swoje ? |
Cytat:
Jak chcesz mieć jedność narodową, to możesz sobie wyemigrować do Korei Płn. Tylko się nie pomyl, bo w tej drugiej też się kłócą. Moim zdaniem to co niszczy nas od środka, to głupota społeczeństwa podatnego na manipulacje. Ale liczę na to, że za jakiś rok z okładem to już nie będzie mój problem. |
Cytat:
Na katastrofie smoleńskiej skorzystał PiS i Macierewicz, ponadto sprawa jest dogłębnie badana i analizowana przez specjalistów zatrudnionych przez rząd (co ważne - wykazali Oni dużo dobrej woli, żeby sprawę wyjaśnić!). Na koniec dowiemy się jeszcze, że w samolocie elit nie było (w sumie jedyną elitą kraju jest Donek i Bronek). Jesteś AS82 największym ignorantem tego forum, nie przyjmujesz do wiadomości coraz większej ilości faktów potwierdzających, że raportem Millera można sobie tyłek podetrzeć. Nigdy nie argumentujesz - gdy pojawia się nowy wątek w sprawie zbywasz go słowami o "bombie, mgle i strzałach". Powiedz mi, czy dla Ciebie już samo przetrzymywanie wraku, czarnych skrzynek, kłamstwa minister Kopacz, rozbieżności w zeznaniach nie sprawiają, że ta katastrofa wygląda co najmniej dziwnie? Czy nie zainteresowało Cię nigdy porównanie podobnych wypadków lotniczych i nieporównywalnie mniejsze zniszczenia samolotów biorących w nich udział. Czy takie "drobnostki" jak wątek Błasika nie dają Ci do myślenia? Czy badania specjalistów zlecone przez Macierewicza są nic nie warte tylko dlatego, że zlecił je Macierewicz? Gdyby to były badania zlecone przez Niesiołowskiego byłyby okej? Na koniec powiedz - jak to jest. Wypominasz ludziom, że wierzą w "spiski, bomby i strzały" a sam wierzysz w brzózkę ścinającą skrzydło samolotu? |
Cytat:
Powiem tylko tyle że przy temacie Katynia też było wielu takich AS-ów 82 którzy robili z siebie idoiotów by w swoim towarzystwie być akceptowanym jako "sprawdzeni towarzysze" ,potrzeba było 45 lat żeby schowali swoje sprzedajne jadaczki.Teraz wielu rozbi z siebie kretynów żeby być " młodym,wykształconym,postepowym z wielkich miast". Powiem szczerze że coraz mniej mam ochote powtarzać te same argumenty jak do pustych łbów nie dociera nic. NIektórzy mówia -nie ma co tłumaczyć- tu trzeba lać- i może mają racje |
Cytat:
Państwo wyjaśnia sprawę ,może nieudolnie,ale napewno nie widać jakiejś złej woli w działaniu ,czego dowodem jest raport Millera ,który opublikowano w pośpiechu bo się wszyscy domagali ,a teraz sie okazuje ,że zawiera nieścisłości chocby w kwestii Błasika, co nie zmienia faktu zasadniczego,że nie nie podchodzi sie do lądowania w takich warunkach. Donek i Bronek to nie sa żadne autorytety dla mnie ,tak samo jak generalnie nie byli autorytetami ci co lecieli w samolocie (z małymi wyjatkami) A i skoro brzozy są w zasadzie nie groźne dla lądujacych samolotów ,to po co wydawac kase na nowoczesne lotniska ,niech samoloty lądują w Parku Jordana albo lepiej w Lasku Wolskim |
Cytat:
Cytat:
Mało to zakłamywania i teorii spiskowych wymyślili szydzący z Macierewicza? MAŁO?!?!?!?!?!?!?!?! Cytat:
:lol: |
Cytat:
|
Cytat:
jak oszczędzać to po całości |
Cytat:
I nie zasłaniaj się tym, że to wina mediów i polityków, bo od półtora roku takim jak Ty tłumaczy się godzinami, że są totalnie zmanipulowani przez kłamliwe gnidy. A mimo to powtarzałeś Ty i Tobie podobnie te bredni przez całe tygodnie i miesiące. |
Cytat:
Coś byś nie napisał, on i tak nie przyjmie do wiadomości. IMHO szkoda prądu. |
Wlaczcie mu zbiorowo ignore apeluje. Jest kosmita i nic tego nie zmieni :)
Karze mieć "pretensje do mediow o to ze klamia w sprawie Smolenska" ale jednoczesnie nie widzi sprzecznosci w wiarze w te klamstwa a obalanie ich nazywa "teoriami spiskowymi". O czym wy chcecie z kims takim rozmawiac? Zdanie "panstwo wykazalo duzo dobrej woli w wyjasnianiu" pokazuje jakim sukcesem zakonczyla sie w niektorych umyslach propaganda pogardy i nienawisci. Dla niego dobrze jest juz wtedy gdy ktos zrobil cokolwiek dla tego glupiego Kaczynskiego. Niewazne ze to byl prezydent, on go szczerze nienawidzil (choc sam nie wie za co) i wlasciwie to niech sie Kaczynskie cieszy ze w ogole mu pogrzeb urzadzono. |
Cytat:
|
Cytat:
Halo lemingu w jakim pośpiechu, czy Miller prowadził jakieś badania, np wraku? Żeby miało to tyle trwać? Co zajęło komisji Millera ponad rok? Tłumaczenie na Angielski? Czekam na konkrety. Usłyszeć Błasika potrafili, bo im do propagandowej bajeczki pasowało, którą trzeba było opowiedzieć lemingom. Facet który zlecił badania nagrań profesjonalistom w wieku czterdziestu kilku lat został odesłany na emeryturę. Facet który chciał poznać dowody posiadane przez Amerykanów, został posądzony o zdradę i odsunięty od sprawy. Jaka to jest "wola" zła czy dobra? Więc nie kompromituj sie dłużej tylko stań przed lustrem puknij się w czoło i przypomnij sobie jak to jest myśleć. Cytat:
|
Cytat:
"Lasek zauważył, że załogę TU-154M do podejścia do minimalnej wysokości zniżania uprawniały przepisy. - Piloci mieli prawo podejść do minimalnej wysokości zniżania, bez względu na warunki atmosferyczne panujące na lotnisku w Smoleńsku - zaznaczył. ˙(...) Jest to zgodne z przepisami, regulaminem lotów obowiązującym wtedy w lotnictwie wojskowym i nie jest to niebezpieczne - wyjaśnił." Oczywiście Pan AS82 ma zupełnie gdzieś jakiekolwiek fakty i dyskusja z nim jest po prostu bezcelowa. AS82 z całą mocą swojego autorytetu twierdzi że nie podchodzi się do lądowania w takich warunkach i basta, nie będą mu tu jacyś eksperci pierdół opowiadać.:rotfl: http://www.rp.pl/artykul/615247,6953...adowania-.html |
AS82 - właśnie takiej odpowiedzi po Tobie się spodziewałem. Kompromitujesz się nie tylko tokiem rozumowania ale też brakiem podstawowej wiedzy na temat "sprawy Smoleńskiej".
Jesteś Niesiołowskim tego forum. |
Zgodnie z sugestią kolegów wolfy'ego i orzeu'a oraz doświadczeniem związanym z wypowiedziami w niniejszym temacie - którym najogólniej mogę przypisać brak sensu....... kolega AS został dołączony do krótkiej listy ignorów....
Można dyskutować z każdym, ale jeśli ktoś jest ograniczony na argumenty to szkoda czasu. |
http://kwejk.pl/obrazek/862925/nastroje,w,polsce.html typowe myślenie niestety a co do pana wyżej to ja już dużo wcześniej wpisałem go na "czarną listę",nie sugerując się zaleceniami innych.
|
JESTEM ZA!!!powolaniem komisji sledczej skladajacej sie z zacnych użytkowników tematu SMOLENSK! TYLKO WY! wiecie jaka byla przyczyna katastrofy wszyscy inni nawet niech nie próbuja wstawiać swoich polemik bo i tak są one głupie ,bezpodstawne ,naiwne ,niepatroityczne śmierdzą lewicą i zwiazkami z TUSKIEM a co gorsza z PUTINEM ! Tylko wy wiecie najlepiej i wy wyjasnicie tak mysle ta sprawe ,wszyscy inni ...slepcyi glusi uslyszą strzały, zobacza pociski ,lasery i inne straszne rzeczy .DROZD ,ARAPAHO ,ORZEU i jeszcze kilku innych to wasz temat i niech nikt nie wazy sie krytykowac WASZYCH przemyslen mądrych ,zacnych i patriotycznych LEPSZYCH niz jakies wywody głupich pilotow(co oni moga wiedzieć o lataniu) naukowcow,nie mowiac o dziennikarzynach lub politykach(oprocz MACIEREWICZA oczywiście)
a teraz mnie zignorujcie mam to w d... ,zdepczcie ,splujcie..ja i tak jade do WARSZAWY, i tak mam wiecej wyjazdow niz wy w trójke ...a do czego to pisze bo to forum WIŚLACKIE i powinno zamykac sie takie farmazonowe tematy ! |
Cytat:
bije ci brawo z grobu. Skoro dla ciebie takie tematy są niepotrzebne to po co w nie wchodzisz. Ja na przykład ciesze się, że są takie tematy bo pojawiają się tu ciekawe artykuły spoza mainstreamowych mediów. |
Węgorz. 1906% poparcia. Ja jak to czytam to jest lepsze (śmieszniejsze) niz te wypociny Gazety Polskiej o Smoleńsku, Chrystusie na Krola Polski, spiskach dookola itp. Żenada na 102. Przeciez spiskowcy mogą sobie o tym bić pianę na forach o Smoleńsku - a co to ma wspolnego z Wisłą?
|
Cytat:
Ogarnij się... Po co wchodzisz w ogóle do tematu, który Cię nie obchodzi? Jeśli jest temat o tatuażach, który mnie w żaden sposób nie interesuje, to nie wbijam tam i nie krzyczę, żeby go zamknąć, tylko omijam go szerokim łukiem. Forum jest Wiślackie, oczywiście. A kibice Wisły mają różne zainteresowania. Niektórzy interesują się grami, inni piłką ręczną, jeszcze inni polityką. Żaden z tych tematów nie ma bezpośredniego związku z Wisłą, może wszystkie wywalmy? Pozwól żyć... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl