![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Ile lat w Anglii grano "omijając linię pomocy" !! Gdyby wczoraj w Naszej druzynie wystąpił napastnik, mysle ze byly w stanie zdobyc bramke po wrzutce Paljica.(i teraz przypomina mi się jak to Magic w meczach z Karabachem i chyba Widzewem pokazał jak beznadziejnie słabo czuje sie w powietrzu) Pomoc wczoraj pracowała, najbardziej pracował Garguła nad tym, by miec 95% strat. O Radku pisał nie bede,ale jak dla mnie, zmiana pokoleniowa ktora nastapila w meczu z Arka ,powinna trwać. Mam nadzieje (aczkolwiek patrzac na fakty ciezko w to uwierzyc) ze trener wystawi na Ruch identyczny skład jak na Gdynie. Wojtek,Maciek,Łukasz ( a Mirek Szymkowiak na nim reprezentacje na Euro budował...).dziekuje za gre w barwach Wisły,ale juz tyle. Dajcież spokoj panowie... p.s. Kirm coraz czesciej udowadnia ze jest szybszy niż piłka |
Cytat:
Ja też nie powiedziałbym, że Wisła odpuściła ten mecz, ale uważam, że zespół nie podszedł do niego z maksymalną koncentracją. Sądzili, że spotkanie wygrają na stojąco, a tu okazało się, że trafili na rywala, który zupełnie się ich nie boi i potrafi grać konsekwentnie. |
Cytat:
|
Musicie pojąć jedną podstawową zasadę, w piłce nożnej nie zawsze 2+2 = 4.
Uwierzcie mi to, że gra się z teoretycznie słabszym przeciwnikiem to siedzi głęboko w podświadomości zawodnika i nie da się krzykami w szatni wyzwolić takiej samem motywacji jak z lepszym przeciwnikiem czy przeciwniku z ekstraklasy. Również musicie zrozumieć, że ta drużna była sklejana do tej pory na taśmę klejącą bo materiał nie pozwolił trenerowi na scementowanie tej drużny. Na to wszystko potrzeba czasu, drużne i pracę trenera, dyrektora sportowego będzie można oceniać dopiero na koniec rozgrywek. Nie rozumiem wjazdów na Kew Jaliensa, popełnił 2,3 błędy, które były spowodowane w większości problemami z utrzymaniem równowagi na nawierzchni, wielokrotnie był zostawiany bez asekuracji co równiez utrudniało mu interwencje, zagrał dodatkowo na nietypowej dla siebie pozycji prawego obrońcy. Mecz w Gdyni pokazał mi że jest to świetny obrońca i nie widzę powodów aby stawał się on teraz kozłem ofiarnym bo kilka razy zaliczył glebę w tedy kiedy nie powinien. Jak napisałem nie widzę powodów do narzekań, wywoływania dyskusji o motywacji polaków czy obcokrajowców jest bez sensu bo wszyscy zagrali słabo. Akurat jeśli kogoś miałby wyróżnić to Palicjia Chaveza oraz Meliksona który poruszał się w innym tempie niż wszyscy i momentami aż rozkładał ręce aby ktoś mu podał. Osobiście nie jestem zadowolonym z tego co miała miejsce we Wtorkowy wieczór ale cieszę się że ta porażka miała miejsce właśnie teraz i właśnie w tych rozgrywkach. Dodam że ta drużyna cały czas uczy się grać atak pozycyjny, długie piłki są grane sporadycznie co mnie bardzo cieszy. Takie mecze jeszcze mogą nam się zdarzać w tej rundzie, kwestia jest cierpliwości, działaczy i kibiców, bo to że tera nie potrafią zagrać pozycyjnym to nie tragedia, nie jest to również powodem aby zmieniać styl gry na długie piłki, ważne aby potrafili zagrać pozycyjnym w pucharach żeby nie było płaczu że Levadia zaparkowała autobus, a oni nie potrafią ich rozmontować. Widzieliście co się dzieje, Lech ledwo co przebrnął tych Azerów, my dostaliśmy w plecy a potem Lech na kontrę sobie ładnie w grupie pograł. Kwestia jest tego aby nauczyć się grać pozycyjnym i to chce wpoić Maaskant tej drużynie. Chciałem jeszcze napisać słowo o Kirmie, on musi pojąć jedną rzecz jeśli on gra prosto, agresywnie, bez zbędnych kombinacji to gra dobrze. Jak zaczyna grać piętkami, próbuje jakiś zagrań zewnętrzną czescią stopy, chce zrobić coś ponad tego co można zrobić w danej sytuacji to wtedy zaczyna grać tragicznie. On musi zrozumieć że nie każe zagranie musi być magiczne i nie każde jego podanie musi być asystą. Czasami trzeba po prostu zagrać spokojnie. Jestem przekonany że problem tego zawodnika jest definitywnie w głowie, również jakby to powiedzieć za dużo myśli, czasami trzeba po prostu wybrać jeden wariant rozegrania akcji a mam wrażenie że czasmi przez głowę przechodzi mu kilka pomysłów czego wynikiem jest to, że traci piłkę czy zagrywa do nikogo. PS.Ja już nie zamierzam przytaczać z jakimi drużnymi przegrywali potentaci europejscy. Każdy kto interesuję się piłką wie o czym mówię chociażby widziałem jaki wesoły futbol grał Real z jakimś 3 ligowcem. |
Niestety taka jest prawda, gdy gra się ze słabszym przeciwnikiem, który nagle zagra dobre spotkanie, to jest ciężko.
Piłkarzom po prostu trudno wyjść z ogniem w oczach jak na Legię. To siedzi w podświadomości i to nie tylko naszych piłkarzy, ale również największych gwiazd światowego futbolu. Bo to raz Real Madryt odpadał w pucharach krajowych z jakimś III ligowcem... W Angli też dzieją się podobne cuda. Na rewanż już nastawienie powinno być z goła inne, a i skał będzie mniej eksperymentalny. Będzie dobrze! Wyjściowa jedenastka z Gdyni ma wielki potencjał, więc ja oczekuję rehabilitacji za wczorajszą przegraną z Podbeskidziem w meczu z Ruchem. |
Cytat:
|
|
Cytat:
Zresztą o tym że PP ma znaczenie świadczy fakt że ciągle w nim są czołowe zespoły pod względem finansowym i sportowym. (Lech, Polonia, Legia Wisła) |
Cytat:
|
Pisanie, żeby "nie panikować", "nie dramatyzować" ect. jest kompletnie bez sensu. Co wczoraj oglądaliśmy jeśli nie dramat? Małecki schodzi z boiska i mówi "kompromitacja". Ma rację!
I mam nadzieję że miał na myśli również swój występ. Jesieni nie ma sensu oceniać i do rundy jesiennej nie powinniśmy porównywać bieżących meczów, bo wtedy był zamęt organizacyjny i niezgrana kadra. Ale już do sparingów śmiało można nawiązać. I, tak jak w sparingach, wczoraj było widać coś, co bardzo w....*a mnie i nie tylko mnie od dłuższego czasu - że widać możliwości, że drużyna na moc i wszystko jest pięknie... Tylko zamiast strzelać bramki, dostaje dzwona za dzwonem. Maaskant zmienia Wisłę na lepsze, ale nie wszyscy w drużynie chcą iść tą drogą. Czeka nas jeszcze dłuuuga droga by zobaczyć Wisłę, której będziemy pewni ;] a póki co, nie sposób wynotować parę kłujących rzeczy: BUNOZA. Bunoza czyli: idiotyczne faule, złe decyzje. I głupota - jak można tak zlekceważyć wykonanie rzutu wolnego z 18 metrów w sytuacji gdy drużyna nie stworzyła przedtem ŻADNEJ sytuacji bramkowej? Ten strzał to kompromitacja, żenada. Jaliens słaby technicznie. Garguła też zagrał piach, ale z nim chyba akurat za bardzo jedziecie... Jesienią pokazał że nie zapomniał jak się gra i skoro Łobo dostaje szanse od 4 lat to on może dostać jeszcze kilka. Małecki oczywiście uprawia sport indywidualny. KIRM. D R A M A T W systemie 1-4-3-3 skrzydłowi strzelają najwięcej bramek. Powinni być SKUTECZNI. A skuteczność to ostatnie co można zarzucić Kirmowi. I w sytuacjach stuprocentowych i ogólnie w grze. I na koniec: Macieju Żurawski! Ratuj swój honor!!! |
Ja tam nie panikuje ,bo ta druzyna potrzebuje jescze czasu na dotarcie sie i dobrze ze taka porazka trafila sie nam teraz.Zespol "zareaguje" i dostanie nauczke co znaczy podejscie przed meczem "a jakos to bedzie".
I jescze takie wnioski plusy -bramkarz Pareiko-znalezlismy go jakies 2 lata za pozno,super zawodnik -Melikson-to bedzie mozg,i wokol niego budwac taktyke na mecz -Chavez-solidny ,warto by go chyba wykupic Minusy Jaliens-mam nadzieje ze to tylko zle poczatki,bo gra zle ,ale miejmy nadzieje ze sie wyrobi Kirm-niewiem czemu ale on zawsze albo zle poda albo o jedo temp spozniony.Ciagle nie moze mnie jego gra przekonac. Gargula-sory ale za taka kase taka gra to wstyd. Zuraw-ze wzgledu na szacunek dac mu jakas prace w klubie,scouta czy kogos takiego. |
galeria zdjęć;
http://kiks.tv/2011/03/galeria-wisla...lsko-biala-pp/ |
Byłem. Widziałem. Ochłonąłem. Na boisku najlepszy Pareiko. W pomocy najlepszy Sziwakow, szukający gry, zazwyczaj dobrze ustawiony, agresywny. Garguła - jego przeciwieństwo - uciekał od gry, nie miał ani jednego kreatywnego podania. Nie chcę go więcej oglądać, jego gra była żenująca. Kirm i Małecki chaotycznie, ten drugi nieco lepiej. Sobolewski - niestety - w takiej formie nie zasługuje na pierwszy skład. W obronie Jaliens fatalnie, Chavez bardzo przyzwoicie, Paljić - kto wie, czy nie najlepszy w tej formacji. Osobna kwestia to Bunoza. W moim przekonaniu zagrał całkiem niezły mecz. Rozumiem, ze wszystkich denerwują jego kilkudziesięciometrowe przerzuty, ale zauważcie, że to on najczęsciej wyprowadzał piłkę z obrony i że najczęściej nie miał komu podać, bo Garguła albo stał w miejscu, albo człapał w tempie nordic walking. Bramka padła w wyniku kilku błędów: straty i skandalicznego odpuszczenia Łobodzińskiego (za takie coś powinna byc kara finansowa ekstra), przegranego przez Jaliensa (chyba) pojedynku przy linii i złego ustawienia obrony. Obrony, nie tylko obrońców. Wydaje mi się, że zabrakło asekuracji ze strony defensywnych pomocników.
"Gry" w "ataku" sobowtóra Macieja Żurawskiego nie skomentuję. |
Cytat:
|
Cytat:
Jednak z jakichś powodów jesteśmy jedną z najlepszych drużyn w ekstraklasie i dlatego powinniśmy rozwalić drużynę z 1 ligi, zwłaszcza u siebie. Nie widzę usprawiedliwienia dla wyjścia i olania tego meczu. Aczkolwiek tj. dwumecz i można go rozstrzygnąć na swoją korzyść w BB - jeśli stanie się inaczej to znów sie ośmieszymy... |
Cytat:
Gorzej, że pojedynek już blisko linii środkowej boiska przegrał Jaliens, w wyniku czego poszło dobre podanie do napastnika. To było kluczowe w tej akcji. Ale moim zdaniem największą winę przy bramce ponosi jednak Bunoza, który źle się ustawił. Widać zresztą było, że bardzo duże pretensje ma o to do niego Paljic. Przy czym rzeczywiście Bunoza zagrał w tym meczu wcale nie najgorzej, jednak bramka obciąża głownie jego. Co do reszty wniosków - zgadzam się. |
podręcznikowy przykład zlekceważenia przeciwnika
|
Cytat:
Dziwią mnie tytuły o "Sensacji w Krakowie", bo mnie fakt, że nasze gwiazdy olały mecz z teoretycznie słabszym przeciwnikiem jakoś nie szokuje. W szoku byłbym, gdyby zagrali z zębem, gdyby się postarali - nie dlatego, że muszą się zrehabilitować za wcześniejszą kompromitację, tylko - tak z poczucia przyzwoitości, uczciwości wobec pracodawcy. Mecz zlekceważył też Maaskant wystawiając klub emeryta i rencisty na kluczowych pozycjach, ale akurat on może się usprawiedliwić nieznajomością realiów. No bo tak na chłopski rozum: wystawiasz zawodników dotąd grzejących ławkę, więc liczysz że będą walczyć, starać się - choćby dla siebie, żeby poprawić notowania u trenera, wygryźć kogoś ze składu. Tak? Nie. W tym momencie skreśliłem już Gargułę. Nie dlatego, że jest marnym piłkarzem, ani - bo jest bez formy. Nie. Skreśliłem go, ponieważ jest mentalnym złamasem, jak Łobodziński. W dupie ma kibiców przychodzących na mecz, płacących za bilety - on ma tylko swoje wytruchtać. Brak mu wstydu i ambicji. Niech spierdala. |
Czy wybieracie sie do BB??? pewno biletów nie dostaniecie ale moge wam poslac film gdzie stać i jak wygląda perspektywa oglądania meczu zza ogrodzenia.
|
Cytat:
- Nigdy nie wystawiam indywidualnych ocen. Trochę jednak dziwi mnie fakt, że dałem kilku piłkarzom możliwość udowodnienia swojej przydatności do zespołu, a oni z niej nie skorzystali - mówił Maaskant. |
Cytat:
|
wracając do wtorkowego meczu to mozna tylko tyle powiedziec ze nasza gra była fantastyczna i choć jest radość ze zwyciestwa na obcym terenie to pozostaje leciutki niedosyt ze wynik jest tak mały w stosunku do tego co graliśmy ;]
PS. rozumiem wasze zażenowanie z tego ze dostaliscie baty od 1 ligowca ale niektore komantarze mogliscie sobie darowac... ;] |
dostałes ostrzeżenie. Rozumiem Twoja radość. W końcu nie każdy ma szanse zagrac z Wisłą, ale pisanie o batach prosi sie o bana
|
bedzie wyjazd do Bielska czy dalej nie wpuszczają tam gości?
|
Jak chcecie wpaść do Bielska to musicie sobie kupić bilety w własnym zakresie... Przedsprzedaż rozpoczyna się od pon.7 marca...
|
Widze ze media juz zakończyły ten dwu mecz i to Podbeskidzie zagra dalej.
No coz,moze cos przeoczylem,ale jest chyba jeszcze rewanz. w sumie taki szczegół ale co tam,nic istotnego a przewaga Podbeskidzia to az jedna bramka. |
Nie wie ktoś może gdzie będzie finał PP ?
|
Zależy kto będzie grał w finale.
Mam tylko nadzieję, że nie będzie gdzieś w jakiś Kielcach, Lubinie czy innym Bełchatowie. |
Ale jaja byłyby gdyby był w Krakowie, na Cracovii i grała Wisła - Lech :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A potem zobaczylibyśmy Gremliny tańczące pod rękę ze Smurfami na podwójnej tęczy.
|
Cytat:
|
Cytat:
Drugi raz wam to nie wyjdzie, w Warszawie na Konwiktorskiej juz tez swietowali awans i sie zdziwili. |
Ale wy marudzicie, zrozumiałbym gdyby Wisła grała w piłkę..ale ona nie grała w tym meczu w piłkę. Podbeskidzie się jara to zrozumiałe ale kazdy kto ma mózg i oczy widział że Wisła nie grała. Oleją zapewne i drugi mecz. nie powinni tego robić ale Maskaant najwyrażniej nie potrafi ich zmobilizować do grania z Podbeskidziami i innymi.
|
Cytat:
Rozdupcacie system. |
Macie tu link do widoku zza ogrodzenia . Bielsko Nie przyjmuje kibiców drużyn przyjezdnych . Nie ma wybudowanej jeszcze pierwszej trybuny wiec widok od ulicy PCK to okolo 200-300 metrów chodnika i widok na całe boisko zza bramki jest tam mały plot i myślę ze z oglądaniem meczu nie będzie większego problemu od ulicy Żywieckiej już jest mniej ciekawie . Wiec zapraszamy.
http://www.youtube.com/watch?v=uf380UXjyRU |
Zawsze chłopaki mogą przyjechać do Bielska incognito, i kupić bilet, tak jak to zrobili kibice TSP na R22 ;) Myślę, że nie byłoby chyba z tym problemu, tylko musieliby się wcześniej przejechać do B-B, żeby ten bilet kupić, bo pewnie w dniu meczu już nie będzie.
|
No tak dokładnie ale u nas robią problemy wieczne z kupnem sekretarki są na tyle już sprytne ze patrzą na meldunki:) . Pierwszeństwo maja ci co kupili karnety i to juz ponad połowa miejsc sprzedanych jest (3150 full stadion) a reszta idzie jak gorące bułki w pakietach czyli Puchar + jeden mecz ligowy. W dniu meczu na bank biletów nie będzie. Wiec puki co perspektywa oglądania z poza stadionu tylko http://www.youtube.com/watch?v=uf380UXjyRU
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl