Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Lidze Europejskiej lipiec-sierpien ‘10 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7385)

westersyl 23.07.2010 08:21

Słaby odbiór naszych ofensywnych zawodników, powinniśmy odbierać piłkę zdecydowanie szybciej jeszcze na połowie przeciwnika. Brakowało dobrego pressingu i precyzji w grze.

albert02 23.07.2010 08:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JohnnyH (Post 942006)
Cikos...niezły ale, jest to koleś bez dryblingu, jeśli nie sprobował na litwinach, znaczy niema go wcale

To chyba inny mecz ogladalismy. Moze nie dryblowal za kazdym razem, ale kilka razy sprobowal. Poza nim ktos probowal cos pokazac? Moze Piotr Brozek kilka razy cos chcial pokazac i tyle. Zreszta glupota jest porownywac technike pilkarza, ktory dopiero co przyszedl do nasego klubu z polskimi kopaczami, gdzie na cala lige moze dziesieciu potrafi cos dobrze zrobic technicznie.

AS82 23.07.2010 08:53

W samej grze może martwić to , ze dopiero podanie wymuszało ruch zawodnika, nie bylo takiej plynnosci w grze , dopiero jak nasi przyspieszali to wychodzily ladne akcje

DysoN 23.07.2010 09:04

Ja mialem wrazenie ze gra, tak ogolnie, przez wiekszosc meczu sie nie kleila. Z wyjatkiem paru akcji nie widzialem jakiejs plynnej gry a przeciwnik byl przeciez bardzo slaby i do tego gral w 10. Z jednej strony 5 bramek ale z drugiej to zespol z ligi litewskiej a do tego ich bramkarz to jakies zupelne nieporozumienie. Mam spore obawy o to jak zagramy gry jakas druzyna zagra z nami pressingiem. Kasperczak preferuje gre po ziemii na krotkie podanie ale bez ruchliwosci na boisku i wymiennosci pozycji to przeciwnik grajacy chocby lekkim pressingiem nie da nam podejsc do pola karnego. Wole myslec ze brak szybkosci i dynamiki to jeszcze efekt trwajacych przygotowan niz ogolnego slabego przygotowania lub zwyklego lenistwa.

Co do naszego nastepnego przeciwnika to juz tyle razy zaliczylismy roznego rodzaju Levadie, Tbilisi czy Valerengi ze do kazdego przeciwnika musimy podchodzic z szacunkiem i maksmalna koncentracja by uniknac kolejnej kompromitacji.

Druzyna w przebudowie, obrona to polaczenie przedemerytalnego Clebera z przecietnym Kowalskim to nasza najslabsza strona. Brak szybkosci srodkowych obroncow moze nas kosztowac duzo w nadchodzacym sezonie. Jak przeciwnik bedzie potrafil kontrolowac srodek pola to zabija nas prostopadlymi podaniami.

tofik 23.07.2010 09:05

Cziko równie aktywny w ofensywie jak Alvarez. Ale nie irytuje balonikami, bo posyła te piłki po ziemi między obronę, a bramkarza co jest dobrą rzeczą. Zawsze może wpaść jakiś samobój, przy kalekich ligowych obrońcach.

mitmichael 23.07.2010 09:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 942148)
Cziko równie aktywny w ofensywie jak Alvarez. Ale nie irytuje balonikami, bo posyła te piłki po ziemi między obronę, a bramkarza co jest dobrą rzeczą. Zawsze może wpaść jakiś samobój, przy kalekich ligowych obrońcach.

Noi wczoraj zaliczył swietna asyste przy golu Diaza. Wyszlo mu z pierwszej pilki, bylo to mocne zagranie i tylko wystarczyło dołozyc nogi. Bedzie to wzmocnienie na pewno dobre i nie gorsze od Alvareza.

LAW 23.07.2010 09:13

Momentami gra wyglądała dobrze. Martwi mnie za lista potencjalnych przeciwników w IV rundzie. Ale najpierw Azerowie.

Gregor 82 23.07.2010 09:21

Może wróci do łask powiedzenie "Żuraw władca muraw" :) Cały zespół (z wyjątkiem Małeckiego) zagrał na dobrym poziomie, ale Szawle to poziom niższy niż Valetty, Karagandy czy Karabachy. Tam na Litwie mają teraz taki kryzys, że nasz kryzysik to przy tym dobrobyt.

A tu link do krótkiego opisu z meczu http://www.igol.pl/article,23570.html

sportnh 23.07.2010 09:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LAW (Post 942159)
Momentami gra wyglądała dobrze. Martwi mnie za lista potencjalnych przeciwników w IV rundzie. Ale najpierw Azerowie.

Zespoły rozstawione: Liverpool FC (Anglia), FC Porto (Portugalia), CSKA Moskwa (Rosja), PSV Eindhoven (Holandia), Juventus FC (Włochy), Sporting Lizbona (Portugalia), Olympiakos Pireus (Grecja), VfB Stuttgart (Niemcy), AZ Alkmaar (Holandia), Steaua Bukareszt (Rumunia), Lille OSC (Francja), Galatasaray Stambuł (Turcja), Bayer Leverkusen (Niemcy), Paris Saint-Germain (Francja), Celtic Glasgow (Szkocja), Club Brugge (Belgia), US Palermo (Włochy), Getafe CF (Hiszpania), Besiktas Stambuł (Turcja), Manchester City (Anglia), Dinamo Bukareszt (Rumunia), AEK Ateny (Grecja), Aston Villa Birmingham (Anglia), Lokomotiw Moskwa (Rosja), Metalist Charków (Ukraina), Lewski Sofia (Bułgaria), Maccabi Hajfa (Izrael), Unirea Urziceni (Rumunia), Austria Wiedeń (Austria), Feyenoord Rotterdam (Holandia), Real Mallorca (Hiszpania), CSKA Sofia (Bułgaria), Odense BK (Dania), Dnipro Dniepropietrowsk (Ukraina), SSC Napoli (Włochy), Borussia Dortmund (Niemcy), BATE Borysów (Białoruś).

Zespoly z ktorymi realnie patrzac bylaby MOZLIWOSC AWANSU to wg mnie:

steaua, brugge, dinamo bukareszt, aek, lokomotiv, metalist, levski, maccabi hajfa, unirea, austria wieden na pewno, cska sofia, odense, dnipro, bate

karolll 23.07.2010 09:45

post do usunięcia ;p

karolll 23.07.2010 09:46

Cytat:

Ja mialem wrazenie ze gra, tak ogolnie, przez wiekszosc meczu sie nie kleila. Z wyjatkiem paru akcji nie widzialem jakiejs plynnej gry a przeciwnik byl przeciez bardzo slaby i do tego gral w 10. Z jednej strony 5 bramek ale z drugiej to zespol z ligi litewskiej a do tego ich bramkarz to jakies zupelne nieporozumienie. Mam spore obawy o to jak zagramy gry jakas druzyna zagra z nami pressingiem. Kasperczak preferuje gre po ziemii na krotkie podanie ale bez ruchliwosci na boisku i wymiennosci pozycji to przeciwnik grajacy chocby lekkim pressingiem nie da nam podejsc do pola karnego. Wole myslec ze brak szybkosci i dynamiki to jeszcze efekt trwajacych przygotowan niz ogolnego slabego przygotowania lub zwyklego lenistwa.
Dokładnie , nie ma wyjscia po piłke środkowych pomocników , oderwania sie od przeciwnika . Nie bedzie gry pilka jak oni beda tego unikac , szczególnie Garguła musi tą piłke brać od obrońców i rozgrywac, tego od niego sie oczekuje . Rozumiem , że jest po długiej przerwie w grze i dlatego mam nadzieje że mu to wróci .

bonawentura 23.07.2010 10:02

Mi się podobał Cikos, już było lepiej niż przed tygodniem, ale nie ma co się podniecać, bo ta litewska drużyna to była jakaś IV liga polska. Nie pokazali właściwie nic za wyjątkiem tego strzału z dystansu, który ładnie Jovanic wybronił.

Żurawski wraca do łask, właściwie 3 bramki były z jego udziałem. Strzelił bramkę w swoim stylu(po prostu klasyka), asystował, i przepuścił piłkę do Brożka. Mimo że gość ma 34 lata jeszcze coś potrafi i widać, że jest bardzo przydatny, choć to nie ten sam Żuraw, który potrafił pociągnąć grę całego zespołu. Cóż - zobaczymy jak będzie grał z Azerami.

Boguski został przesunięty na skrzydło, ale za bardzo nie grał fantastycznie, choć myślę, że jednak pomoc to jego właściwe miejsce, a nie atak.

MCX 23.07.2010 10:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 942224)
przepuścił piłkę do Brożka.

To był Garguła, nie Żurawski.

sportnh 23.07.2010 10:11

Tak gwoli prawdy to piłkę do Brożka Piotrka przepuścił Garguła.

bonawentura 23.07.2010 10:11

Wybrałem zespoły, na które dobrze by było by Wisła trafiła i mogła z nimi powalczyć. Nie mówię, że Brugge jest takim łatwym preciwnikiem - Lech z nim przegrał, ale ze wszystkich, na których możemy trafić to i tak przyzwoity rywal.

Olympiakos Pireus (Grecja)
Club Brugge (Belgia)
AEK Ateny (Grecja)
Metalist Charków (Ukraina)
Lewski Sofia (Bułgaria)
Maccabi Hajfa (Izrael)
Unirea Urziceni (Rumunia)
Austria Wiedeń (Austria)
CSKA Sofia (Bułgaria)
Odense BK (Dania)
Dnipro Dniepropietrowsk (Ukraina)
Steaua Bukareszt (Rumunia)
Dinamo Bukareszt (Rumunia)
BATE Borysów (Białoruś)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 942231)
To był Garguła, nie Żurawski.

Sorry chłopaki, mam mały telewizor i nie widziałem dokładnie, a komentatora nie słuchałem; w takim razie to dobrze, że Garguła bo już myślałem, że cała gra spocznie na emerycie Żurawskim.

Bartosz 23.07.2010 10:13

Ma ktoś skrót z sytuacjami z meczu?

_ukoL 23.07.2010 10:49

Wracając do samego spotkania. Olbrzymie nadzieje wiążę z Łukaszem Gargułą. Ledwo chłopak po ciężkiej kontuzji, a gra na prawdę fajne, prostopadłe piłki i stara się grać ofensywnie, do przodu. Irytujące jest ciągłe przegrywanie akcji przez defensywę w starciu z rywalem klasy Litwinów. Garguła w formie plus Żurawski w formie może dać Wiśle na prawdę wiele kombinacyjnych akcji. Oby tylko nie nękały ich kontuzje.

tofik 23.07.2010 10:57

Gramy neistety słabo jako drużyna. Chodzi mi o pressing i przesuwanie formacjami, gdy przeciwnik przejmuje piłkę.
Wtedy to jest takie rozciągnięte i ogarnięty przeciwnik to wykorzysta.

Dean 23.07.2010 11:01

Mieliśmy szczęście w losowaniu dotychczas, obawiam się, że już ono się skończy.

albert02 23.07.2010 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 942234)

Olympiakos Pireus (Grecja)
Club Brugge (Belgia)
AEK Ateny (Grecja)
Metalist Charków (Ukraina)
Lewski Sofia (Bułgaria)
Maccabi Hajfa (Izrael)
Unirea Urziceni (Rumunia)
Austria Wiedeń (Austria)
CSKA Sofia (Bułgaria)
Odense BK (Dania)
Dnipro Dniepropietrowsk (Ukraina)
Steaua Bukareszt (Rumunia)
Dinamo Bukareszt (Rumunia)
BATE Borysów (Białoruś)

Patrzac na ta liste to pozostaje sie modlic zeby trafic na Odense/Dnipro Dniepropietrovsk.

rafal777 23.07.2010 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 942319)
Gramy neistety słabo jako drużyna. Chodzi mi o pressing i przesuwanie formacjami, gdy przeciwnik przejmuje piłkę.
Wtedy to jest takie rozciągnięte i ogarnięty przeciwnik to wykorzysta.

Dokładnie tak, do 15 minut gra wygladała bardzo słabo. Zupełnie nie rozumiem dlaczego Garguła nie cofał się by zabrac piłki od obrońców i zacząc rozgrywać (no dobra w 2 połowie wyglądało to lepiej ale rywal grał w 10 i był ekstremalnie wyczerpany, rywal do tego baaardzo słaby). Nie ma w ogóle ruchu do piłki przed podaniem. Najbardziej boli to że taka drużyna potrafił podac piłke na 20-30metrów po ziemi przez nasz środek pola i piłka dochodziła...Z takim rywalem nie powinni oni miec czasu żeby się rozejrzeć po boisku. Tak będzie z nami gdy zagramy z lepszym rywalem. Może brakuje jeszcze zgrania i muszą wejść w rytm. Nie wiem. Cieszy wynik, gra mnie zupełnie jednak nie zadowoliła. Z takim rywalem spodziewałem sie więcej zagrań z klepki i ciekawych akcji. Przecież to był zespółl pokroju jakiegoś 3 ligowca.

spinna 23.07.2010 11:12

galeria zdjęć z meczu z FK Szawle:

http://kiks.tv/2010/07/galeria-wisla-krakow-fk-szawle/

Kryniu 23.07.2010 11:12

Spokojnie, narazie ograjmy Azerów a to może być całkiem trudne. Później będziemy się martwić. A swoją drogą kiedy będzie losowanie drużyn rywalizujących w IV rundzie.

arrosmay 23.07.2010 11:16

Co do bramki Pietii to piłkę przepuszczał Guła, ale Bonaventura ma też trochę racji, bo Żuraw miał udział przy 3 bramkach: swojej, Pawła Brożka i Boguskiego ;)

Jagul 23.07.2010 11:22

Nie ma co biadolić. To były prawdziwe ogórki i widać było, że mimo zapowiedzi naszych zawodników zaangażowanie nie stało na najwyższym poziomie. Naszą formę zweryfikują dopiero Azerowie

Kryniu 23.07.2010 11:26

Zastanawia mnie sytuacja po meczu jak bramkarz Fc Szawle chciał się zamienić z naszym bramkarzem koszulkami i Jovanic zrobił minę jakby nie mógł. Zauważyliście tą sytuację?

konkursowicz 23.07.2010 11:26

Co do losowania IV rundy.... mam nadzieję że trafimy do pierwszej lub drugiej grupy. Wtedy istnieje co prawda spore prawdopodobieństwo trafienia Juventusu lub Liverpoolu (20%), ale odnoszę wrażenie że drużyny z pierwszej dziesiątki i tak są poza naszym zasięgiem (co prawda Steaua jest 10-ta, to może się jednak jeszcze zmienić). W takim wypadku pozostali z potencjalnych rywali są słabsi...

A nawet jak trafimy na Juve czy Liverpool to nie będzie wielkiej tragedii, nie wstyd z nimi przegrać, a gdyby tak zdążyli ze stadionem...

Kryniu 23.07.2010 11:36

Lepiej trafić na słaby zespół. W fazie grupowej z pewnością trafią się mocne zespoły a co za tym idzie ciekawe mecze

Wasiu 23.07.2010 13:51

Ogladam sobie bramki Qarabagu na youtube z pucharów i sie zastanawiam jak to mozliwe, ze bramkarze druzyn przeciwnych popelniaja tyle bledow jak graja z Azerami. Wiekszosc to strzaly z 30 metrow, przepuszczane pod brzuchem. Moze jakies czary rzucaja? Nie ma co oceniac po takich filmikach, ale ten Qarabag to naprawde najlepsze na co moglismy trafic w 2. rundzie. Nie lekcewazyc, wyjsc zmotywowanym na pierwszy mecz i lot na Kaukaz bedzie formalnoscia.

tofik 23.07.2010 14:11

Poziom Dinama Tbilisi. Ale jak poczują krew, to wiadomo co będzie :) Nie wolno takich dopuścić do głosu, bo oni grają zrywami. Na euforii potrafią rozklepać, a stłamszeni nic nie pokazują.

Bielau 23.07.2010 14:14

Hmmm co do meczu znów to wynik oczywiśćie baardzo okazały ale jak wiele osób mówiło już z takim przeciwnikiem oczekuje się jednak lepszej gry. Szczególnie rzuciło mi się w oczy że jakoś tak naszym zawodnikom jakby nie za bardzo się nawet chciało biegać po tym boisku, jakby chcieli wygrać "najmniejszym nakładem sił".Szczerze to m am nadzieję że tak było i pełne zaangażowanie pokażą w następnym meczu!

Bartosz 23.07.2010 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kryniu (Post 942357)
Zastanawia mnie sytuacja po meczu jak bramkarz Fc Szawle chciał się zamienić z naszym bramkarzem koszulkami i Jovanic zrobił minę jakby nie mógł. Zauważyliście tą sytuację?

Nie wiem jak jest aktualnie ale kiedyś zawodnicy mieli po trzy komplety strojów na rundę. I każde 'ponadprogramowe' pozbycie się koszulki przez zawodnika było dodatkowo płatne.

Reser 23.07.2010 14:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 942533)
Poziom Dinama Tbilisi. Ale jak poczują krew, to wiadomo co będzie :) Nie wolno takich dopuścić do głosu, bo oni grają zrywami. Na euforii potrafią rozklepać, a stłamszeni nic nie pokazują.

Zgadzam się. To są rywale bardzo groźni do momentu utraty pierwszej bramki. Im szybciej to nastąpi tym lepiej.

lysy9055 23.07.2010 14:41

Gdy strzelimy pierwsi bramkę, dalej będzie szło gładko. Stawiam na 0:1 dla Wiślaków na wyjeździe, a u nas 3:0. Może tradycyjna piąteczka :)

kokrys 23.07.2010 15:10

Ja mam taki plan! Wygrac u siebie 4:0 a do Baku jechac nie trzeba bo przy walkowerze jest wynik 3:0 :P

mitmichael 23.07.2010 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kokrys (Post 942601)
Ja mam taki plan! Wygrac u siebie 4:0 a do Baku jechac nie trzeba bo przy walkowerze jest wynik 3:0 :P

I takim sposobem UEFA wyklucza nas z europejskich pucharow :P Nie ma tak kolorowo jakby Ci sie wydawalo ;)

Abstrakcja 23.07.2010 15:13

Pamiętacie jak było przed Bejtarem? Spokojnie...

chester2010 23.07.2010 15:17

Wie ktoś gdzie znadję cały mecz ? chciałbym sobie ściągnąć :)

mitmichael 23.07.2010 15:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez chester2010 (Post 942611)
Wie ktoś gdzie znadję cały mecz ? chciałbym sobie ściągnąć :)

http://img834.imageshack.us/img834/7348/26878700.th.jpg http://img195.imageshack.us/img195/9383/72195816.th.jpg http://img840.imageshack.us/img840/1518/72288663.th.jpg

1st Half

2nd Half

szczebrzeszcz 23.07.2010 15:46

trzeba zrobić dużą zaliczkę w pierwszym meczu, bo w drugim sędziował będzie Turek, nie zdziwię się jak nas przekręci :-/

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl