![]() |
Cytat:
Poza tym Polonia może i robi dużo zakupów, no ale tak naprawdę to kogo oni kupili? Pół Bełchatowa? Tosik, Nowak, Pietrasiak, Rachwał. Solidni piłkarze, ale nic poza tym. Juz bardziej podoba mi się transfer Lecha- Tshibamba. W tym zawodniku widzę potencjał, szkoda, że nie trafił do Legii (a był przymierzany) |
Cytat:
|
Nie zapominam o tym, że Bełchatów był dość wysoko. Dlatego napisałem, że Ci zawodnicy są solidni, ale nic więcej.
|
Cytat:
Onyszko - Tosik, Jodłowiec, Pietrasiak, Brzyski - Piątek, Rachwał, Andreu - Mierzejewski, Bruno - Nowak. ...potencjał jakiś tutaj widać, strasznie solidny skład, z kreatywnymi Mierzejewskim i Bruno, groźnym Nowakiem, solidną i doświadczoną linią defensywy, szczególnie środkiem Jodłowiec-Pietrasiak i Onyszką w bramce, no i trzema solidnymi facetami od czarnej roboty w środku pola. Ciekawi mnie bardzo jak ten połączony zlepek większości najlepszych zawodników naszych średniaków ligowych będzie wyglądał na tle Legii, Wisły i Lecha. |
Szczerze? Sądzę, że Polonia nic nie ugra w tym sezonie. Będzie tak, że będą grać piach, bo presja ich zniszczy. Zmieni się trener, a następcy nie będzie się podobał skład. "Gwiazdy" usiądą na ławkę, zaczną zgrzyty, próby strasznie, że poszukają klubu i tak Polonia zakończy na 10 miejscu. I znowu będą przemaglować skład i pójdą śladami Legi, która pościągała łamagów i w tym roku zajmie 3 miejsce.
A mistrza zdobędzie, albo Wisła która wygra walkę z Lechem, albo dominacja Lecha nad Wisła |
Hmm, niestety zmierza to do drugiego wymienionego przez Ciebie przypadku. Amica pozbyła się jedynie Lewandowskiego (jeszcze za sumę, która może wynieść 5 mln euro), a my rozwaliliśmy jedyną formację bez zarzutu (obrona) sprzedając 2 podpory drużyny...
|
Cytat:
Aleks o jakich łamagach piszesz? Do tej pory rzeczywiście, transfery (L) pozostawiały wiele do życzenia, ale w tym oknie transferowym w końcu przyszli sensowni zawodnicy (Manu, Vrdoljak, Cabral) |
Cytat:
|
No więc właśnie, ile oni są warci będzie można powiedzieć za jakiś czas. Dlatego po co nazywać ich już teraz łamagami?
|
Cytat:
Lech był ostatni, sezon wcześniej był 8. |
Cytat:
|
Cytat:
http://www.90minut.pl/liga/0/liga1944.html Lech był 6, Amica była 4. Zobacz na liczbę pkt Poznaniaków- 42. Dawało to właśnie 6 pozycję. Cytat:
|
A faktycznie mój błąd, za dużo czasu chyba na słońcu dzisiaj spędziłem, w każdym razie zwracam honor ;)
|
Cytat:
|
Ja uważam że jak jest Janas będą wyniki. Wyniki czyli realna walka o puchary. Tak wyceniam Polonię - prędzej to Jagiellonia będzie mieć gorszy sezon bo Frankowski coraz słabszy, rozbite trochę przygotowania przez puchary itd.
Polonia sobie poradzi. |
|
Ciekawi mnie Dysko-Polo w tym sezonie.
4 siła ligi?/byc moze ,Wojciechowski znowu sypnał groszem i co by nie mówic papierowo ich sklad wyglada ciekawie. A cos pisano jeszcze o Zewłakowie. |
Cytat:
|
DiscoPolowcy, a znam kilku :) pompują balonik i mówią nawet o majstrze, co wydaje się mało realne nawet przy sprzyjających wiatrach. O puchary mogą jednak powalczyć, bo mają w składzie kilku naprawdę ciekawych zawodników: Przyrowski, Onyszko, Jodłowiec, Pietrasiak, Rachwał, Gancarczyk i Mierzejewski. Większość z nich znalazłaby miejsce w Legii, Wiśle i Amice. Jeśli nie kupią jakiegoś porządnego napastnika na tą runde (jak wiemy Nowak przyjdzie dopiero na wiosnę) to pewnie natracą trochę punktów i ulokują się w przedziale 5-8 w połowie sezonu.
|
Cytat:
Wg mnie równie tak to można napisać i też nie będzie w tym krzty kłamstwa. Podoba mi się ciekawy sposób myślenia na tym forum. Legia kupowała szrot jak Komorowski czy Descarga to były tutaj wielkie podniety że oni potrafią, że oni to mają polityke transferową itd a teraz jak widać że w końcu kupują sensownie to jest wmawianie że kupili łamagi i nie będą groźni :D |
Jako "DiscoPolowiec" przyznam rację tym, którzy uważają, że atak mamy słaby. Na dzień dzisiejszy mamy tylko Gołębiewskiego, który co prawda walczy o każdą piłkę przez 90 minut na całym boisku, ale póki co, nie dał się poznać jako seryjny strzelec. Daniel Mąka, Milan Nikolic - mieli przebłyski, ale chyba się nie rozwijają. Dawid Nowak - niby ciekawy zawodnik, ale jak przyjdzie w zimie to też o króla strzelców nie powalczy. Cała nadzieja w ofensywnych pomocnikach (Mierzejewski, Gancarczyk, może Bruno) i naszej młodzieży. Przez ostanie kilkanaście miesięcy do młodej ekstraklasy przyszło dwóch perspektywicznych nastolatków - Wszołek i Teodorczyk - może któryś z nich wystrzeli (Bakero na początku swojej pracy nie bał się stawiać na młodzież).
Liczę, że będziemy wysoko, ale miejsce na podium to jeszcze nie w tym sezonie. |
W przyszłym sezonie czołówka będzie bardzo wyrównana. To truizm, ale dawno nie było tak zbliżonych do siebie pod względem siły czołowych drużyn w Polsce. Lech, Legia, Wisła będą miały cholernie ciężko, by nie spaść z podium w 2011 roku. Silna będzie Polonia, Jaga, Widzew. Zagłębie też swoje ugra.
Imo jedyną drużyną, która na dziś może odskoczyć od reszty stawki jest Legia - jeśli nazwiska zagrają jak trzeba. Choć z drugiej strony Skorża tam to chyba bardzo złe rozwiązanie. |
Dużo wiary odchodzi teraz z Lechii i LEGII, zobaczymy co Maciek zrobi u żylety :)
Nie potrafisz zapamiętać jak się pisze "Legia Warszawa"? |
Krzysztof Janus w Cracovii
Bruno oficjalnie w Polonii Co do Żewłaka, to był dogadany z Polonią, tylko... nagle mu dali do podpisania jakiś poobniżany kontrakt z innymi kwotami. Wkurzył się i powiedział, że tak to sobie mogą traktować juniora, a nie jego i pojechał do Belgii szukać klubu. |
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Cytat:
A tak przy okazji ilu trenerów przy stałej karuzeli utrzyma się dłużej niż 3 lata w 1 klubie? Smudzie chyba też się dłużej nie udało. |
Cytat:
Oby! :) |
No proszę, Amika wygrała prestiżowy wyścig z Legią i Dyskobolią o najbardziej obiecującego napastnika polskiej ekstraklasy:-D
Ja wiem, że w Arce trudno o strzelenie 20 goli w sezonie, ale taka walka o napastnika mającego za sobą jedną udaną rundę świadczy o dramatycznym braku dobrych piłkarzy w naszej lidze. Tak naprawdę nikt nie wie, czy w Amice Tshibamba pokaże poziom Chinyamy sprzed 2 sezonów, czy Yahai sprzed ładnych paru lat. Co do szans warszawskiej Dyskobolii: - nie mają trenera - umiejętności Bakero zbliżone do Libora Pali, tylko nazwisko lepsze - nie mają napastnika - nie mają stadionu - nie mają kibiców Z takimi atutami ciężko będzie walczyć o Mistrzostwo Polski. Dopiero za rok, jak w składzie okrzepnie Nowak + ktoś jeszcze do pomocy, mogą zdrowo namieszać. Oczywiście z Janasem na ławce. |
Amica niestety nas przebiła finansowo jeśli chodzi o Joela. Może wypali, a może nie ale predyspozycje do strzelania bramek ma chłopak. Ciekawe kogo sprowadzi Beret zamiast niego.
Zapytam się za parę godzin Discopolonistów jak widzą szansę swojego wunderteamu na ten sezon, choć wydaje mi się że znam już odpowiedź :) |
Cytat:
Widocznie Legii aż tak bardzo nie zależało na tym zawodniku, bo w innym wypadku wyłozyliby na stół 250 tys euro (klauzula) i grałby pewnie na Ł3. Szkoda, myślałem, że wzmocni nasz klub. Niektórzy czepiali się Joela za jego zachowanie itp, ale widać, że on nie leci tylko na kasę (odrzucił najlepszą finansowo dla niego ofertę z Polonii), on ma jakieś sportowe ambicje. |
Piłkarzowi na pewno zaproponowaliśmy lepszą kasę, ale jak widać Lech był w stanie dać więcej Arce, bo nie wierzę żeby wybrali gorszą finansowo ofertę. Szkoda, choć z perspektywy ostatnich lat i wojenek o czołowych zawodników ligi to nasz bilans nie jest najgorszy: Grzelak, Iwański vs Garguła, Lewandowski, Nowak
|
Wiecej dostal Manago zawodnika, oraz sam klub a dodatkowo skusili gro mozliwoscia gry w pucharach, plus jako tako wieksza mozliwosc gry w podstawowym skladzie ( w tej chwili w Lechu nie ma wielkiej konkurencji na tej pozycji ) .
|
Lech sciagnał tych zawodnikow co w poprzednim sezonie strzelili nam po bramce w lidze. Czyzby Ci zawodnicy mieli byc patentem na Wisłe i w tym sezonie :P
|
http://www.sport.pl/pilka/1,70987,81...o_perelka.html
Ponoć super transfer w Cracovii. PS - wg mediów holenderskich - 800 tys euro :> |
Cytat:
Chinyama - od prawie nie kopał w piłkę Mezenga - jakiś taki strasznie płaczliwy i porcelanowy chłopak, choć nosa w polu karnym ma Dong - największa niewiadoma i wszystkiego można się po nim spodziewać Kucharczyk - melodia przyszłości i nie sądzę, żeby dostawał zbyt wiele szans Dla porównania: Amica ------------ Wichniarek Tshibamba Mikołajczak Chrapek Wisła ------------ Brożek Małecki Żurawski Boguski Disco ------------- Gołębiewski Mąka Nikolic Kazimierowski Jeśli chodzi o atak to w tej chwili: Wisła > Legia = Lech > Disco |
Cytat:
|
Chrapek i Mikołajczak maja zawrotna ilosc bramek strzelonych w lidze... Nie mowie ze u Nas jest lepiej, ale bez przesady :)
Pozostaje Tshibamba i Wichniarek. Rudnevs jeszcze sie nie pojawil wiec nie ma co w tej chwili o nim mowic. W tym wypadku widac ze Tshibamba ma o wiele wieksza szanse na gre. Najlepiej teraz Wisla stoi z napadem, tyle ze Maleckiemu odwala, Boguski szuka formy, a Zuraw to niewiadoma, chociaz na naszym podworku powinien kilkanascie bramek kropnac. Zapomniales w Disco wpisac Nowaka :P PS: Od wiosny podobno ale Disco naciska by juz teraz. Sprawa jest "rozwojowa" :D |
Ale nie wiadomo czy Nowak teraz czy od wiosny. Chyba ze już coś wiadomo?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl