![]() |
Cytat:
http://miasta.gazeta.pl/poznan/1,36009,3857419.html |
Cytat:
Ja już nie widzę usprawiedliwień. Po prostu czas mu podziękować i tyle. Cytat:
|
Ja mam jedno pytanie: jeśli już Pawełek wybiegł do tej piłki, jeśli zagrał ją główką do przeciwnika, to powiedzcie mi czemu on nie wracał od razu do bramki, tylko zrobił jakiś dziwny ruch, przez co stracił jakieś 3-5 sekund, które uratowałyby być może bramkę?
|
Przypieprzacie sie do Pawelka, a gdzie byli obroncy, skoro bramkarz musial glowkowac pare metrow za polem karnym ? I jakos po tej glowce zadnemu z obroncow nie chcialo sie ruszyc dupy zeby pilke zablokowac. Jeden leci do bramki oddalonej z 20m, a do pilki mial moze z 2. Drugi spaceruje sobie za plecami. Zobaczcie jak sobie truchtaja i zdziwieni sie patrza. Co jak co, ale zeby wymagac od bramkarza perfekcyjnej gry glowa to gruba przesada.
Niedlugo Pawelek bedzie winny ze np Brozek nie trafil z 5 m na pusta bramke :lol: btw, Wisla sprzeda Pawelka gdzies, to kogo planujecie na nastepna ofiare ? |
Tak, a w zeszyłem sezonie w meczu z Koroną to też była wina obrońców ze Świerczewski prawie strzelił przepiękną bramkę wrzucając piłkę Pawełkowi za kołnierz? :rotfl:
Zejdź na ziemie. To nie jest jego pierwszy rażący błąd. Już nawet nie wypada go bronić. |
Cytat:
A tak na poważnie, to chyba Pawełek tym meczem potwiedził, że jest bramkarzem bardzo niepewnym, nie raz potrafiącym puścić bramke z niczego. Jesień jak jesień, tu jeszcze strata punktów nie boli, tak jak będzie boleć wiosną i chyba nikt nie chciałby zobaczyć kolejnych straconych bramek z przysłowiowego kapelusz na finiszu ligi, ja do tej pory nie zapomne przegranego meczu w sezonie 05/06 z Koroną na wyjeździe po jednym błędzie Kłosa, w sumie to tylko jeden mecz, to tylko 3 punkty straty - w konsekwecji stracone Mistrzostwo (Legia wygrała o 2 oczka w końcowej klasyfikacji). Martwią też remisy z drużynami klasy powiedzmy przeciętnej, które w sumie można by porównywać do drużyn z naszego ligowego podwórka... |
Mistrzu, juz dawno zszedlem na ziemie, to raczej co poniektorzy zyja wyidealizowanymi zawodnikami. Kazdy bramkarz popelnia bledy, mniejsze lub wieksze. Pawelek ostatnio popelnia sporo tych wiekszych, ale od tego sa spraringi zeby takie bledy wyeliminowac. Niestety jest on bramkarzem ktory potrafi wszystko wyciagnac, jak i wszystko puscic. Ponadto, tak na marginesie, tragiczne bledy popelnia cala obrona, wiec m.in to wyjscie bylo tym spowodowane. Wg Ciebie mial przyjac pilke na klate, objechac wszystkich zawodnikow i strzelic bramke ?
Teraz niektorzy mowia "dac szanse Cebanu". Zapomnieliscie jak plakaliscie po meczu z ŁKSem ? Proponuje odgrzebac stary temat i przypomniec sobie. Na dzien dzisiejszy Pawelek to najmocniejszy bramkarz Wisly i prawdopodobnie tak zostanie. Nie stac nas na lepszego bramkarza. Oczywiscie mozna tez isc na E i krzyczec "Pawelek spier...". Byl Strak, Jop, Zienczuk, a nawet Brozek, teraz jest Pawelek. Co by nie bylo i tak zawsze bedzie jakas ofiara. -- Co do Kazimierskiego, to jak sie zaczela ta nagonka na niego ze jest kiepskim trenerem ? Powaznie pytam 1q2 (nizej): jasne, zgadzam sie, tylko zauwaz ze jakby bramkarz Wisly XXX (niekoniecznie Pawelek - ktokolwiek) pusci jakiegos farfocla to kibice sukcesu go zjedza na mniejscu. Niewazne czy to byl przypadek czy nie - poprostu jest dupa i tyle - sprzedac go kupic YYY. A przy obronie 100% sytuacji: "glupi to ma szczescie". Przykre to ale prawdziwe, duzej czesci osob poprzewracalo sie w dupach od czasow TF. --------------------- Poza forma Pawelka chyba powinna takze niepokoic forma napastnikow i pomocnikow, z pierwsszego skladu. Wisla rozegrala 8 meczow, z czego tylko w jednym meczu bramke zdobyl napastnik. A tak to albo strzelali obroncy, albo rezerwowi. Jezeli to ma sie przeniesc na lige, to nawet jakby Pawelka oswiecilo i rozegral runde zycia, to i tak nie ma zadnych szans na miejsce na "pudle" |
Cytat:
A co do przesadnej krytyki czy nawet grubej nagonki to cos w tym jest, tyle ze ja uwazam ze takie sa cienie tego zawodu. Ja sie gra w takim zepole ja Wisla i zarabia do tego olbrzymia kase, to nie ma zmiluj sie. |
Cytat:
Cytat:
|
http://www.youtube.com/watch?v=1jSn2fXzKM0
akcja z 40 sekundy - to jest właśnie Beto, o jakiego chodziło |
Cytat:
|
Czy tylko mi ten babol Pawełka przypomina słynne interwencje Huguesa ? Jeszcze tylko tego nam brakowało...
|
Cytat:
|
przeciez gdyby nie Pawelek, obronca wybilby ta pilke!!!!!!!!!!!!!!!!!
zreszta co robi Pawelek w 31 sekundzie tego skrotu tez pokazuje jego klase, nie wiem czy sie przewrocil, czy sie polozyl za wczesnie, ale tylko napastnikowi zawdzieczamy ze nie strzelil.(zeby nie bylo obrona nie powinna doposcic 1 na 1) |
Dobra niech wam będzie że Pawełek jest słaby i co z tego ? jak w tym momencie nie mamy i raczej nie będziemy mieć innego bramkarza, więc dajcie sobie już spokój z tym udowadnianiem że w któreś tam sekundzie Pawełek popełnił błąd.
|
mogę zrozumieć, że nie mamy pieniędzy
w związku z czym mamy ten cały cyrk z bramkarzami, pomocnikami itp. nie rozumiem natomiast takiego słodkiego .......enia jakie uskutecznia pan Skorża dosłownie cytuję z wypowiedzi trenera dla oficjalnej strony "Pepe może być groźną konkurencją do gry w ataku" i tu uwaga, podkreślenia są moje "Andrzeja Niedzielana i Tomasza Dawidowskiego" miałem to skomentować.... ale te nazwiska użyte w kontekście Ćwielonga i jego wielkich postępów nie wymagają żadnych komentarzy |
Cytat:
|
Cytat:
Co do Cwielonga, to fakt strzelenia przez niego dwoch goli w sparingach, poki co jawi sie jako osiagniecie godne najwyzszego podziwu, biorac pod uwage jego dotychczasowe osiagniecia. Ja jednak pomny tego, ze rowno przed rokiem "Pepe" takze strzelil gola w wygranym 1:0 sparingu z Omonia Nikozja, by pozniej w lidze zawiesc na calej linii, zachowuje pelny sceptycyzm, dopoki na wlasne oczy nie zobacze czegos przyzwoitego w jego wykonaniu w oficjalnym meczu. Co ciekawe gol przeciwko Omonii, podobnie jak obie bramki w tegorocznych sparingach, takze padl po zagraniu glowa. Oby na koniec rundy, nie okazalo sie, ze jest to jedyny w miare dobrze opanowny element gry Piotra Cwielonga na szczeblu sparingowym. |
Ponawiam pytanie - Czy wie ktoś czy mecz z Piastem będzie otwarty dla publiczności, czy podobnie jak poprzedni "zamknięty" ?
|
Cytat:
|
Cytat:
Będzie zamkniety dla kibiców gdyż policja nie wyraziła zgody. |
|
Jak z tym sparingiem dzisiejszym? Napewno bez kibiców -.- ? Bo z tego co widze na oficjalnej to dzisiaj o 17 grają.:-P
|
Ile razy można pisać, że jest bez publiczności bo prawie cała krakowska policja pocjechała na szczyt NATO i nie wyrazili zgody na rozgrywanie meczu przy udziale publiczności....
|
Ej, a gdzie mogę zamówić relacje SMS na ten mecz?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak dla mnie pierwszy skład na Piasta powinien tak wyglądać :
Pawełek -Baszczyński-Marcelo-Cleber-Diaz-Małecki-Sobolewski-Jirsak-Boguski-Paweł Brożek-Beto Moim zdaniem optymalna na ten moment 11. Zobaczymy (a raczej przeczytamy ;( )co chłopaki pokażą dzisiaj. Mimo ,że to tylko sparing to liczę na zwyciestwo ! |
Zaczyna się chyba już studia przedmeczowe w Radiu Biała Gwiazda
|
Cytat:
Do teraz mam przed oczami jego pojedynek z Cleberem ,gdzie jakbym nie wiedzial ktory to ktory, to bym pomyslal ze Cleber jest tym 20 letnim napastnikiem a Beto to 34 letni obronca. |
Tak bym to widział:
Pawełek - Singlar, Marcelo, Cleber, Diaz/Piotrek - Mały, Sobol, Jirsak, Boguski - Paweł, Beto/Pepe Tyle że tak nie będzie. Bo pewnie na lewej stronie zagra Marek. |
A ja bym to widział tak :
Pawełek - Singlar, Marcelo, Cleber/Głowacki, Diaz/Pi. Brożek - Mały, Sobol, Jirsak, Boguski - Pa. Brożek, Ćwielong |
Kurde wszystko fajnie ale czemu nie gra Jirsak ? Znowu bez rozgrywającego..............
|
Dziwny ten skład;/
|
Ten skład to efekt kompletnego bałaganu Skorzy ,ktory jak może probuje co chwile kogos innego na inna pozycje,skoro Nie ma kasy ,to i nie ma zawodnikow wiec trzeba kombinowac z tego co sie ma.
Niestety nie ma zaduzo ......... |
Zapodajcie adres do tego radia bo chyba jestem slepy
|
Cytat:
|
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl