![]() |
POMOCY ! MAM TEMAT ; PRZEDSTAW NA PODSTAWIE DOWOLNIE WYBRANYCH UTWORÓW Z RÓŻNYCH EPOK LITERACKICH OBRAZ ZMAGAŃ CZŁOWIEKA Z CIERPIENIEM !
MAM PYtANIE I PROŚBĘ ; jeśli już ktoś odpowiadał z tego jakie pytania komisja zadawała albo jak myślicie jakie pytania mogą paść ; |
Z tego co pisali na onecie to pi razy drzwi moje wyniki
Biolca 88-93% Chemia 90-93% Fiza poszła mi to d*** ale z moimi przygotowaniami 40-50% :D No i ustne za sobą - więcej chrzanienia w szkole niż realnych "zagrożeń" polak ustny 20/20 tak samo angol ustny Jak się wyniki ogólnie potwierdzą to myślę że 170 wzwyż powinno być z matur (biola+chemia) więc medycyna w Poznaniu ew. Lublinie , awaryjnie Katowiacach powinna być :P A teraz CHWILO TRWAJ WIECZNIE :) Pozdrowienia dla tych co jeszcze cierpią :P |
jakie pytania komisja może mi zadać do tematu:
[FONT="]Obrzędy i obyczaje ludowe w literaturze - omów sposoby ich przedstawiania i funkcje w wybranych utworach literackich[/FONT] |
Już we środę o 14:30 stanę do boju z komisją. Temat? Współczesne utwory muzyczne głosem młodego pokolenia XXI wieku. Przedstaw ich charakter ideowy na podstawie wybranych tekstów. Hm... niby temat łatwy, prosty przyjemny... opisuję to czego słucham na codzień, ale mimo wszystko stres stres stres już od dziś. Zwłaszcza, że mam jeszcze zakończenie napisać <ściana>
|
a ja mam pytanie następne :) JEŚLI POWIEM CAŁĄ PREZENTACJĘ DOBRZE , TO ZDAŁEM MATURĘ USTNĄ ? CZY MUSZĘ ODPOWIEDZIEĆ NA JAKIEŚ PYTANIE OBOWIĄZKOWO ŻEBY ZDAĆ ?
|
Musisz odpowiedzieć na pytanie.
|
za samą prezentacje masz tylko 5 pkt, do zdania potrzebne jest 6
|
Czyli wychodzisz, mówisz 10-15 minut - masz już 5 punktów...no i potrzebujesz jeszcze jednego żeby zdać...
i 3 pytanka od komisji. Na jedno MUSISZ odpowiedzieć. A reszta punktów za co jest ? |
za język, jakim się posługujesz w czasie prezentacji i odpowiedzi na pytania, wiesz słownictwo,ładne zdania itp
|
wczoraj polski dziś angielski i koniec matur :D a w weekend pale wszystkie zeszyty :D Trzymajcie dziś kciuki za mnie o 12: 40 :P:P
|
Ja zakończyłem wczoraj maturki na ustnym Polskim: 11/20.Moje odczucie jest takie że trzeba naprawde byc tempym i nic kompletnie nie powiedzieć żeby nie zdać...Co prawda u mnie w klasie na 20 osób jeden sie taki trafił :p Ale jak ktoś umie prezentacje i powiem ja elegancko to moim zdaniem to juz połowa sukcesu,a na pytania to nawet jak nie znacie odpowiedzi to wymyslajcie coś, a moze akurat odpowiecie dobrze:DJa tak robiłem i chyba trafiałem :p
|
9/20 z PL ;( Temat : motyw wędrówki. Pytania : co to jest : epos klasyczny, epitet stały, hymn, przenośnia homerycka i wyjaśnia znaczenie tytułu Przedwiośnie. Pojebało ich z tymi pytaniami.
|
14/20 postawa czlowieka wobec zla
powiedzialem okolo 70% i braklo mi czasu ale nie jest zle :D |
A pamiętacie może jakie mieliście zestawy na ustnym angielskim? Są jednakowe w całym województwie ^^
|
Mam pytanie,jak mam wykaz cytatów to jak mam nim operować? :D Mieć kartki z cytatami i pokazywać jak mówię? Jutro o 17:00 walczę, temat: Różne wizerunki lekarza w literaturze i filmie.
|
Angielski 17/20.
Po maturach :-) |
Pirat i powiedz mi jak to wygląda? Rozmówki się długo toczą? To, co sobie wynotujesz na kartce (żeby np. opisac obrazek) to możesz czytać, czy wszystko jedziesz z głowy? Zacinałeś się? :P Nie interesuje mnie 20/20, ale te 65-75% pasuje mieć - tak dla własnego ego :-) A to już jutro chwilę po 9.00 :P
|
do usunięcia
|
Więc tak...
Wchodzisz sobie elegancko, egzaminator mówi "dzień dobry" i na tym kończy się język polski, potem wszystko już po angielsku tylko i wyłącznie :-) 1. Losujesz jedną z kopert, 2. Egzaminator otwiera kopertę, zaprasza Cię do ławki. 3. Dostajesz kartkę dla siebie. 4. Dostajesz zawartość koperty (jedna kartka- na jednej stronie obrazek, na drugiej scenki), 5. Masz 5 minut dla siebie. Notujesz sobie na kartce co chcesz, potem możesz z niej korzystać (ale nie czytać, spoglądać), 6. Rozpoczyna się egzamin, 10 minut dla Ciebie sam na sam z komisją. Egzamin rozpoczyna się od pytania od czego chcesz zacząć- czy od obrazka, czy od rozmówek. Jak długo toczą się rozmówki? Mogą nawet 10 minut :-) To jest Twój czas, tylko musisz pamiętać o tym żeby się ze wszystkim zmieścić. Czy się zacinałem? Tak. I powiem trochę w inny sposób. Uczę się angielskiego od 10 lat, swoboda konwersacji nie jest dla mnie żadnym problemem, czy to z obcokrajowcami w rzeczywistości, czy grając podczas meczów (bo jestem graczem) :-) Ale dzisiaj 2 razy zaciąłem się potwornie :D Autentycznie nie wiedziałem co powiedzieć, musiałem obchodzić na około ale udało się co najważniejsze :-) Po egzaminie jeśli chodzi o mnie to chciałem odstrzelić sobie łeb, miałem wrażenie że ładnie go s.......iłem :D Ale się okazało 17/20, banan na twarzy. |
do usunięcia
|
Cytat:
No to zaczynałem opisywać że to jest restauracja, że spotkali się, być może są przyjaciółmi. Są weseli bo lubię przebywać w swoim towarzystwie itd itp. Pytania: dlaczego jest taka fajna atmosfera wśród nich i jak ja myślę, dlaczego młodzi ludzie lubią spędzać wolny czas w restauracjach. Scenki: 1. Kolega z Anglii opowiada o zanieczyszczonym środowisku w mieście. - miałem zapytać o powody zanieczyszczeń, - o to czy mieszkańcy robią coś aby te zanieczyszczenia wyeliminować, - powiedzieć jaka jest sytuacja u mnie w mieście. 2. Byłem na festiwalu filmowym i opowiadam o nim koledze z Anglii. - jaka była tematyka tych filmów, - który film najbardziej zapamiętałem, - tego nie pamiętam :-) 3. Wycieczka w góry z kolegą, zapada zmrok a my się zgubiliśmy. - przyjaciel chce się zatrzymać gdzieś na noc i przeczekać ją, ja się z tym nie zgadzam i podaję powód. - podaję alternatywne rozwiązanie. - tego nie pamiętam :-) No to najlepsze przy pierwszej kropce. Egzaminator: "Look, there is a cave. Maybe we could stay inside the cave and wait for a morning?" A ja: "No, i think it's a bad idea. It's dangerous. Bear is sleeping there" :rotfl: Ogólnie trafił mi się przyzwoity zestaw. Niektórzy z tego co pamiętam mieli przejebane scenki :foch: W raz z ziomkiem najwyższy wynik w grupie. Była jedna 13, dwie 10, 9, 6, 3, 0 :] Podszedłem na zupełnym luzie pewien swoich umiejętności. W liceum przez 3 lata nie robiłem praktycznie nic :-) |
Po ustnym polskim.
|Temat: Współczesne utwory muzyczne głosem młodego pokolenia XXI wieku. Ręce trzesły mi się bardzo, głos się łamał... jakoś wybrnąłem z opresji, pytania dosyć łatwe... przynajmniej dla mnie, no i egzaminator lubił Myslovitz więc pytał mnie o nich :) 14/20. ustny angielski w poniedziałek. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja strasznie spiety na ustnym polskim byłem. Jak wszedłem zapytałem grzecznie czy mogę usiąść czy stać wolałem stac, walnałem jakis tekst o krawacie ze poprawie i zaczynam dla rozluznienia atmosfery :P Raz zaciąłem sie masakrycznie tzn kilkanascie sekund ale powiedzialem komisji ze sie zagotowalem i przepraszam zaraz zaczne . Minalem ten fragment i dokonczylem juz jakos. Zakonczenie tez zapomnialem to sam wymyslilem :P Na pytania odpowiadałem długo, duzo mowiłem z tresci książek chciałem udowodnić że czytałem. 17/20 ale komisja lajtowa i jak przy dwoch pytaniach na 6 mialem problemy to pani naprowadzila :D
|
A miał ktoś angielski ustny rozszerzony?
W poniedziałek zdaję,a się człowiek przez ten tydzień rozleniwił,że się nawet zestawów nie chce otwierać:P |
Kolega zdawał i miał bardzo fajny temat bo telefony komórkowe, natomiast koleżanka miała migracje ptaków więc pytania są strasznie nierówne.
|
Ustny polski: 20/20 pkt. Dopiero wróciłem z matury :P
|
do usunięcia
|
Polski 17/20
Angielski 19/20 Pisemna napisałem też stosunkowo dobrze wiec z czystym sumieniem mogę się alkoholizować przez 4 grube miesiace ;) |
Interesuje mnie jakaś dwuletnia szkoła policealna związana z ogrodnictwem. Na Ułanów jest technik architektury krajobrazu, orientuje się ktoś na czym to polega ? Matematyka obowiązkowa ? Bardziej widzi mi się technik ogrodnik, ale takiego w Krakowie niemal brak :(
|
Matura nie taka straszna :)
Ang 14/20 Pol 20/20 Pozdro :) |
do usunięcia
|
Cytat:
W zeszłym roku na UR, na ogrodnictwo, żeby się dostać trzeba było umieć wydrukować podanie i otwierać drzwi:D Chemii i chemiopodobnych przedmiotów sporo |
15/20 z ustnego angielskiego więc jestem zadowolony i mogę rozpocząć wakacje :) Wreszcie!!
|
U mnie dzisiaj rozszerzony angielski zdany 20/20 :D
I wreszcie mogę rozpocząć wakacje w pełni, zero myślenia o szkole aż do 30 czerwca :P |
No to ja słabiej bo podstawowy ale też 20/20 z ustnego angola.
|
Ja tez 20 pkt z ang ustnego ;) Z polskiego gorzej bo tylko 12, ale to i tak 6 wiecej niz chcialem ;)
Z chemii r licze na 90%+, z bio r 85%~ ;) |
kiedy dokładnie są wyniki z matury pisemnej? i na jakiej stronie można je sprawdzić?
|
https://www.oke.krakow.pl/sio/login.php
tutaj wpisujesz dane i haslo z tej karteczki co dostawalismy ;) a wyniki do 30 czerwca wlacznie |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:41. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl