Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

RAFi89 01.03.2009 19:17

Temat Frankowskiego wałkowany był już nie raz i powinniśmy sobie dać już spokój. Każdy ma swoje zdanie, ja osobiście straciłem szacunek do Frankowskiego. Ale mówienie że Paweł Brożek jak odejdzie będzie zdrajcą to już kompletna głupota. On gdyby chciał to już dawno by odszedł, ale widać że chce coś z Wisłą osiągnąć chce jej pomóc. Bo w klubie to wątpię czy komuś zależy na jego zatrzymaniu, tak naprawdę to tylko Brożek blokuje ten transfer. Tak samo Błaszczykowski chłopak mógł odejść po nieudanej rundzie, ale został aby pomóc zespołowi a że się nie udało to już nie jego wina.

cortezz 01.03.2009 19:17

incognieto, nie widziales ironi w mojej wypowiedzi :)
Nie ma sie co klocic . Twardoglowi nie zmienią zdania bo sie na nich koledzy poobrazają i nie bedą juz mogli stac kolo siebie na meczu ani razem napic sie piwka. Znam to od srodka niewszyscy moga miec swoje zdanie. bo jakby tak bylo przeciwnikow Franka bylo by mozna policzyc na palcach jednej reki :)

South oj tak zostanie :) zobaczysz ile luda sie przylączy do Waszej akcji i zobaczysz ile potem bedziemy miec ppieniązkow na oprawy jesli zmarnjecie choc jeszce jedna zlotwoke na obrazanie jednego z najlepszych zawodnikow w historii Wisly. Ciekaw jestem co zrobisz W gdansku jak na boisko wyjdzie surma wtedy tez bedziesz tak kozaczyl? a nie nie bedziesz bo na wyjazd nie pojedziesz pewnie za daleko albo mama nie da kasy, a moze nagle sie rozchorujesz? zal mi cie

mic 01.03.2009 19:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 684868)
Wiem tyle co z mediów

I mysle ze na tym trzeba zakonczyc dyskusje z Toba.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 684868)
Tak, rzuć do niego nożem z trybun w końcu to specjalność "Fanatyków R22" :foch:

I po co sie napinasz ? Argumentow juz brakuje, ze wyskakujesz z takimi tekstami ?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cortezz (Post 684878)
a nie nie bedziesz bo na wyjazd nie pojedziesz pewnie za daleko albo mama nie da kasy, a moze nagle sie rozchorujesz? zal mi cie

Nastepny wycieczki osobiste urzadza bo brakuje argumentow. Pilnuj siebie zebys jezdzil a potem sie napinaj. Albo idz na onet bo tam takie slownictwo jak zal jest teraz na topie.

IncognitoTSW 01.03.2009 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez South (Post 684876)
No właśnie,to pogadaliśmy.

Z pewnością zostanie"godnie"przywitany.

Jak nie potrafisz doczytać wypowiedzi do końca to trudno. Pewnie byłeś asystentem menedżera Frankowskiego że taki jesteś obeznany? Albo Misiek na trybunach Ci powiedział?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 684881)
Ty napewno pamietasz jak to jego odejscie czyt. ucieczka wygladala ? Zostawil duzo zdrowia, dal duzo momentow radosci, ale wszystko zniszczyl stylem.

I po co sie napinasz ? Argumentow juz brakuje, ze wyskakujesz z takimi tekstami ?

Z tekstem o połamaniu nóg wybacz, lecz nie ja wyskoczyłem - również odsyłam do 1 klasy podstawówki.

Czy pamiętam odejście? Tak, pamiętam że trochę wcześniej sprzedano jego partnera z ataku i rozgrywającego. Został z Pawłem "chybił-trafił" Brożkiem...
Pamiętam tez jak przyszedł, gdy grał z początku w koszulce jakiegoś innego gościa.

Cytat:

incognieto, nie widziales ironi w mojej wypowiedzi :)
Nie ma sie co klocic . Twardoglowi nie zmienią zdania bo sie na nich koledzy poobrazają i nie bedą juz mogli stac kolo siebie na meczu ani razem napic sie piwka. Znam to od srodka niewszyscy moga miec swoje zdanie. bo jakby tak bylo przeciwnikow Franka bylo by mozna policzyc na palcach jednej reki :)

South oj tak zostanie :) zobaczysz ile luda sie przylączy do Waszej akcji i zobaczysz ile potem bedziemy miec ppieniązkow na oprawy jesli zmarnjecie choc jeszce jedna zlotwoke na obrazanie jednego z najlepszych zawodnikow w historii Wisly. Ciekaw jestem co zrobisz W gdansku jak na boisko wyjdzie surma wtedy tez bedziesz tak kozaczyl? a nie nie bedziesz bo na wyjazd nie pojedziesz pewnie za daleko albo mama nie da kasy, a moze nagle sie rozchorujesz? zal mi cie

Może i rzeczywiście racja... z twardogłowymi się nie dogada.

South 01.03.2009 19:25

Cytat:

a nie nie bedziesz bo na wyjazd nie pojedziesz pewnie za daleko albo mama nie da kasy, a moze nagle sie rozchorujesz?

Chętnie z tobą porozmawiam o frankowskim jak i surmie w Gdańsku.

Cytat:

zal mi cie
bywa.

cortezz 01.03.2009 19:30

bardzo prosze czekam na wiadomosc na prv czy jedziesz jak jedziesz itd chetnie porozmawiam
Widze ze nazwiska piszesz z malej litery tak samo jak zwrot do mnie gratuluje szacunku :P jaki masz w sobie do ludzi

MatMario 01.03.2009 19:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 684836)
Incognito2192: Nasra Ci ktos na buty, dalej bedzie Twoim idolem ? Gratuluje honoru

Do niektorych dalej nic nie dociera. Coz, takich mamy tez kibicow, niektorzy nie maja zadnego honoru. Wypowiada sie o milosci do klubu, ze do konca kariery, mijaja dwa tygodnie, slabszy mecz a szczura juz nie ma.

Tak, dostanie takie powitanie na jakie zasluzyl.

Sprzedawczyk naplul w twarz, a dzieci sie ciesza ze deszcz pada.

Myślisz że Frankowski czuł się wtedy doceniany i potrzebny w Wiśle? Tak mając na ławce Engela futbol na tak? Widząc że zwolniona Kasperczaka i zamieniono go na Liczkę? Ten klub to był organizacyjnie burdel! Bez pomysłu, z wymaganiami. Może widział to co niektórzy zobaczyli później a jeszcze inni nigdy. Że ten zespół skończył się tym właśnie meczem. Że drużyna po atenach nie zagrała już na takim poziomie do jakiego wszyscy ja predysponowali? Trzeba było 3/4 tej drużyny sprzedać w ciągu roku. Baszczyński, Głowacki, Cantoro, Sobolewski, Zieńczuk.

Był potrzebny kozioł ofiarny, dobrze że Frankowski odszedł, można jakoś sobie ulżyć.

mic 01.03.2009 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 684898)
Myślisz że Frankowski czuł się wtedy doceniany i potrzebny w Wiśle? Tak mając na ławce Engela futbol na tak? Widząc że zwolniona Kasperczaka i zamieniono go na Liczkę? Ten klub to był organizacyjnie burdel! Bez pomysłu, z wymaganiami. Może widział to co niektórzy zobaczyli później a jeszcze inni nigdy. Że ten zespół skończył się tym właśnie meczem. Że drużyna po atenach nie zagrała już na takim poziomie do jakiego wszyscy ja predysponowali? Trzeba było 3/4 tej drużyny sprzedać w ciągu roku. Baszczyński, Głowacki, Cantoro, Sobolewski, Zieńczuk.

Był potrzebny kozioł ofiarny, dobrze że Frankowski odszedł, można jakoś sobie ulżyć.

Ok, to czemu dwa tygodnie wczesniej wypowiadal jak to on kocha Wisle, ze nigdy nie odejdzie, ze zostanie do konca kariery ? Nagle w ciagu 14 dni zmienily mu sie horyzonty ? Prosze Cie.

O to w tym calym "zamieszaniu" chodzi. Chcial odejsc, mogl poprostu powiedziec: "Nie awansujemy - odchodze". Nie byloby problemu tak jak z Zurawiem czy innymi, ktorzy mowili jak jest a nie wymyslali jakis bajek tylko po to aby <niewiadomo co>. F. juz byl praktycznie legenda, wiec nie musial takich rzeczy robic, chcial odejsc - mogl o tym mowic. Jak dla mnie EOT i szczur pozostanie szczurem

Zyjcie dalej w swiecie wielkiego Frankowskiego. Gratuluje.

jerry.lii.lewis 01.03.2009 19:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kucharz_77 (Post 684787)
Jeśli dla kogoś Frankowska jest wielkim wiślakiem, to ja nie mam pytań... Tez chodzę na Wisełke ponad 20 lat i nie bardzo mnie wzrusza ile to on dla nas bramek strzelił, liczy się jak postąpił odchodząc od nas. Nie liczy się jak człowiek zaczyna tylko jak kończy.

To od Millera się naumiałeś ?? Gratuluję autorytetu :rotfl:.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurt C. (Post 684813)
Nie będę patrzył jak po boisku biega hipokryta wycierający swoją gębę naszą Wisełką. A myślę że "Fanatycy Frankowskiego" i "Fanatycy Wielkiej Piłki" też nie pozostaną obojętni, chociaż oni tylko dużo gadają na necie.

Jednego "mądrego" na trybunach mniej :lol:

Cytat:

-Obrażasz kibiców Wisły, za co powinieneś dostać bana bo czym to się różni od obrażania przez kibiców innych drużyn.
-Życzę powodzenia w przekrzywianiu reszty.
-Co dla nas zrobił? Strzelał bramki... wykonywał swój zawód... Ok... mówił jaka to dla niego Wisła ważna nie jest, to czemu nie mógł poświęcić pół roku swojej kariery dla jego ukochanej Wisły i nie odchodzić w niej w najgorszym momencie...
On wykonywał swój (strzelał bramki), Ty wykonuj swój - kibicuj Wiśle zamiast zastanawiać się jak Frankowskiego obrazić, kompromitując kibiców Wisły przy okazji.

Można by już zostawić rozpamiętywanie przeszłości ale wygląda, że niektórzy kibicowanie rozumieją i realizują jedynie poprzez obrażanie kogokolwiek, dorabiając sobie do tego filozofie o pluciu i wietrze albo cytują takie autorytety moralne, jak L.Miller :lol:. A najśmieszniejsze jest to, że wyglądają na przekonanych, że postępują "kibicowsko i honorowo".
Kto takich robi ??!!

pietruch 01.03.2009 19:40

Franek nie dopłacił wcale ze swojej kieszeni do transferu do 2ligowego, hiszpańskiego, średniaka.
Franek nie powiedział, że za tyle ile on zarabia nie jest w stanie utrzymać rodziny.
Franek nie powiedział, że jego dzieci potrzebują cieplejszego klimatu i po pół roku nie przeniósł się do Anglii.
Franek nie dostał od nikogo w przerwie meczu z Pao, tylko w ferworze determinacji i ambicji potknął się o korki Zieńczuka (to przecież przez niego przegraliśmy mecz rewanżowy).
Franek nie zostawił nas pogrążonych w kryzysie zostawiając nam jedynie młodego Brożka i Kryszałowicza za pięć dwunasta.
Franek nie chciał zostawić Wisły, zapierał się rękoma i nogami jak tylko mógł we framudze klubowego budynku, ale tę framugę Zieńczuk wysmarował wazeliną, by znaleźć winnego za mecz z PaO.

Franek nie jest judaszem. Jego sława przyćmiewa sławę Reymana, a stawianie ich na równi, lub Reymana nad Frankiem, to nietakt.

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

darotsok73 01.03.2009 19:45

Nikt nie twierdzi że Franek jest bez grzechu, nie ma sie co oszukiwać , ale nie macie prawa tytułowac gościa zdrajcą .
KIbice też są bardzo różni i niejedno dobro dla Wisły zrobili , niestety też sporo ZŁEGO w imię źle pojętej miłości.
Jak zwykle w Polsce pokutuje skłonność do popadania w skrajności .

Płótna o Judaszu wywieszają "najwierniejsi" i posiadający (w ich mniemaniu) monopol na prawdę i rację , nieskazitelni i wierni , ci co pod kasami honoru koników bronią i wiele innych cięższych grzeszków na sumieniu( ?) mają....
I nie oszukujcie się "twardogłowi" , znakomita większość na R22 szanuje Franka, pamięta jego zasługi i mimo wszystko go docenia.

South 01.03.2009 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pietruch (Post 684912)
Franek nie dopłacił wcale ze swojej kieszeni do transferu do 2ligowego, hiszpańskiego, średniaka.
Franek nie powiedział, że za tyle ile on zarabia nie jest w stanie utrzymać rodziny.
Franek nie powiedział, że jego dzieci potrzebują cieplejszego klimatu i po pół roku nie przeniósł się do Anglii.
Franek nie dostał od nikogo w przerwie meczu z Pao, tylko w ferworze determinacji i ambicji potknął się o korki Zieńczuka (to przecież przez niego przegraliśmy mecz rewanżowy).
Franek nie zostawił nas pogrążonych w kryzysie zostawiając nam jedynie młodego Brożka i Kryszałowicza za pięć dwunasta.
Franek nie chciał zostawić Wisły, zapierał się rękoma i nogami jak tylko mógł we framudze klubowego budynku, ale tę framugę Zieńczuk wysmarował wazeliną, by znaleźć winnego za mecz z PaO.

Franek nie jest judaszem. Jego sława przyćmiewa sławę Reymana, a stawianie ich na równi, lub Reymana nad Frankiem, to nietakt.

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

ej ale ty chyba jakiś krewny Miśka jesteś, pewnie z kosami latasz po ulicach

:lol:

wolfy 01.03.2009 19:49

Mogę tolerować kibiców piłkarskich interesujących się tylko wynikami sportowymi.
Rozumiem ludzi, dla których Wisła jest "czymś więcej".
Identyfikuję się z tymi, którym dyskusja na ten temat już się znudziła, bo wszystko zostało powiedziane.
Dla wszystkich jest miejsce w tym temacie i na tym forum.
Ale chamstwa i wjazdów personalnych tolerować nie będę.
Poszły dwa bany ostrzegawcze, tylko tygodniowe.
Tyle w temacie z mojej strony.

kucharz_77 01.03.2009 19:50

[quote=jerry.lii.lewis;684902]To od Millera się naumiałeś ?? Gratuluję autorytetu :rotfl:.

Ale wyskoczyłeś z tym Millerem:lol:

No tak rozumiem, dla was to pewnie i Jacek Bobrowicz jest wielkim Wiślakiem bo przecież tak pięknie bronił przez parę sezonów, i tyle meczy nam wybronił...:rotfl:

picasso 01.03.2009 19:50

Franek nastrzelał mnóstwo bramek dla nas.to prawda.
Franek jak poczuł zapach kasy wypiął się na nas i poprostu uciekł.to też jest prawda.
teraz niech każdy sobie sam rozstrzygnie co jest dla niego ważniejsze.dla mnie nigdy,ale to nigdy nie będzie miał on prawa stanąć w jednym rzędzie z np Tomkiem Kulawikiem.zwykły wyrobnik który z gęby zrobił sobie cholewę.sam.odemnie braw nie dostanie.

HEDu 01.03.2009 20:01

ogladalem skrot meczu APOELu, Kosa jak na dłoni wyłożył koledze piłke, a mogl sam strzelac bo było sam na sam.

Kowalski 01.03.2009 20:09

Dla ludzi o pewnym poziomie kultury najlepszym sposobem wyrażenia dezaprobaty jest zignorowanie. Frankowski odszedł w brzydki sposób ale wywieszanie teraz transparentów czy inne zachowania jest po prostu dziecinne. Nie jest też na miejscu ze względu na dawną przyjaźń z Jagą. A cała ta dyskusja powinna zostać zamknięta bo do niczego nie prowadzi.

spartan 01.03.2009 20:23

Napier**lanie na Franka, zresztą tak samo jak na każdego innego grajka uważanego za bohatera, to nic innego jak dziecinna frustracja tych, którzy tym bohaterem owego ludzia obwołali. Dopóki fani nie pojmą, że wśród sportowców nie ma czegoś takiego co my uważamy za przywiązanie do barw a jest tylko zimna kalkulacja i przywiązanie do kasy, dotąd będziemy chodzić rozczarowani. Franek był wspaniałym napastnikiem, razem z Żurawiem tworzyli strzelecki duet wszechczasów tego klubu, ale mam kompletnie w D.. jak odszedł i dokąd odszedł. To jego decyzja. Świat piłkarzy nijak się ma do świata kibicowskiego. To dwa odrębne byty mimo, że co tydzień się ze sobą stykające. I wyjątki z SKWK (B. G. M) nic tu nie zmienią.

element 01.03.2009 20:28

Żuraw odszedł
Szymkowiak odszedł
Błaszczykowski odszedł
Stolarczyk odszedł
itp itd..

ktoś ma do nich pretensje i oczekiwał od nich żeby zostali w klubie do końca kariery? NIE!
Wręcz przeciwnie, dostali prezenty i ogrom oklasków.

Po raz enty zaznaczam nie chodzi o to że odszedł tylko w jakim stylu i momencie.
I tak na pewno nie zachowuje się BOHATER. (swoją drogą szczytem hipokryzji jest nazywaniem go Bohaterem hehe, zalecam sprawdzić czym charakteryzuje się Bohater)
Nikt nie ma za złe Frankowskiemu że nie zakończył kariery w Wiśle :lol:
Nie mylcie pojęć.

el Nuero 01.03.2009 20:46

It has to be over

Panowie, mówiąc bez zbędnej przesady, odejście Frankowskiego pozostanie dla wielu z nas bolesnym wydarzeniem w życiu Wisełki. I TYLE. Zaciekła obrona tego piłkarza, jak i odsądzanie go od czci i wiary niewiele zmieni, jako że czasu nie cofniemy. Przecież w sierpniu 2005 mieliśmy 3 katastrofy pod rząd - odpadnięcie z PAO (pomocą złodzieja z gwizdkiem Rileya), strata zgody z Jagą, odejście Frankowskiego. To BARDZO dużo. :evil:

Dla kibiców Wisełki, pochodzących z okolic Białegostoku lub po prostu nadal emocjonalnie związanych z Jagą, był to wyjątkowo smutny czas. Myślę, że Frankowski przyjeżdżając na R22 mógłby dorzucić od siebie jeszcze kilka słów wyjaśnienia, co uspokoiłoby tę całą emocjonalną burzę. Inna rzecz - nie wiem, co gorsze: nasza "ikona" która uciekła do Elche, czy "ikona" poznańska, o którą upomniał się Wrocław?

Żmijka 01.03.2009 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 684975)
Jestem ciekaw czy Franek zwinie się z Jagi po jej zrzuceniu do 1 ligi. W canal+ powiedział, że chce zakończyć. A co do zachowania względem Franka na meczu Wisła-Jaga to jestem przeciw jakichkolwiek akcjom szkalującym tego gracza.Myślę, że neutralne zachowanie jest ok, a ja ktoś będzie chcial zaklaskać to dla mnie też jest ok.

Aha - czyli jak ktoś chce zaprezentować postawę negatywną wobec F. to jest beee, ale jak chce zaklaskać to ok ? Ciekawe ...

picasso 01.03.2009 20:59

mając na uwadze naszą długoletnią przyjaźń z Jagiellonią (bardzo żałuję,że jej nie ma ,ale żyję nadzieją na powrót starych czasów) i pamietając zachowanie kibiców Jagi w Krakowie uważam,że powinniśmy ich piłkarzy przywitać brawami...a przy panu Tomku po prostu niech zapanuje cisza.to bardziej zaboli niż gwizdy...
Żmijka
to samo pomyślałem...

mic 01.03.2009 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 684987)
mając na uwadze naszą długoletnią przyjaźń z Jagiellonią (bardzo żałuję,że jej nie ma ,ale żyję nadzieją na powrót starych czasów) i pamietając zachowanie kibiców Jagi w Krakowie uważam,że powinniśmy ich piłkarzy przywitać brawami...a przy panu Tomku po prostu niech zapanuje cisza.to bardziej zaboli niż gwizdy...

I to bedzie chyba najlepsze rozwiazanie. Poprostu jakby go nie bylo

arti 01.03.2009 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 684985)
Aha - czyli jak ktoś chce zaprezentować postawę negatywną wobec F. to jest beee, ale jak chce zaklaskać to ok ? Ciekawe ...

Wiesz co - myślę, że forum jest po to, żeby wyrażać różne opinie i pkt widzenia na dany temat to raz.
Jak chcesz się bawić w żal ,niechęć, złość na Franka za jesień 2005 to się baw - nawet do końca świata i oby na zdrowie...
7 lat gry, 150 albo i więcej goli dla Wisły i nieładne odejście (ale pieniądze za niego wpadły, dlaczego nie kupiono wartościowego następcy??) czy może całe 5goli (wliczając sparingi),ława i bycie przez prawie 4 lata na liście płac za to prawie regularne deklarowanie w wywiadach swojej miłości do Wisły+składki na SKWK - kogo/czego nam bardziej potrzeba-oto jest pytanie...

wolfy 01.03.2009 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 685017)
Wiesz co - myślę, że forum jest po to, żeby wyrażać różne opinie i pkt widzenia na dany temat to raz.
Jak chcesz się bawić w żal ,niechęć, złość na Franka za jesień 2005 to się baw - nawet do końca świata i oby na zdrowie...
7 lat gry, 150 albo i więcej goli dla Wisły i nieładne odejście (ale pieniądze za niego wpadły, dlaczego nie kupiono wartościowego następcy??) czy może całe 5goli (wliczając sparingi),ława i bycie przez prawie 4 lata na liście płac za to prawie regularne deklarowanie w wywiadach swojej miłości do Wisły+składki na SKWK - kogo/czego nam bardziej potrzeba-oto jest pytanie...

W tej kwestii to ty się z łaski swojej od Gołosia odepnij.
Sam się tu sprowadził?
Robi ktoś z niego bohatera?
Wywiesza ktoś transparenty z jego podobizną?

Jeżeli chciałeś coś udowodnić, to bardzo kiepsko Ci to poszło.

arti 01.03.2009 21:53

kompletnie nic.
a co ci się wydawało, że chciałem udowodnić?
a w ogóle to oczywiście jak zwykle masz rację...
a kto ma rację-ten stawia kolację...

spartan 01.03.2009 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 685039)
W tej kwestii to ty się z łaski swojej od Gołosia odepnij.
Sam się tu sprowadził?
Robi ktoś z niego bohatera?
Wywiesza ktoś transparenty z jego podobizną?

Jeżeli chciałeś coś udowodnić, to bardzo kiepsko Ci to poszło.

To celowa manipulacja Pana z czerwonym podpisem?
Podobizny wprawdzie nie było ale trans jak najbardziej.... (z Polonią?)

wolfy 01.03.2009 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 685047)
kompletnie nic.
a co ci się wydawało, że chciałem udowodnić?
a w ogóle to oczywiście jak zwykle masz rację...
a kto ma rację-ten stawia kolację...

Po prostu nie rozumiem, po co go ruszasz w dyskusji o Frankowskim? Chcesz pokazać, że jest gorszym Wiślakiem, albo człowiekiem? Bo o tym, że jest gorszym piłkarzem wiedzą wszyscy, pewnie włącznie z nim samym. W dodatku ma niesamowitego pecha( kontuzje kontuzjami, ale ta borelioza - to i tak sukces, że wrócił w ogóle do piłki).
Ale pokazałeś klasę, przypiąłeś się do niego, bo się do SKWK zapisał. Brawo. Prawdziwy z Ciebie fajter.
W transferowym jest drugi kolega, on się doczepił do Błaszczykowskiego, z tego samego powodu. Myślę, że łatwo znajdziecie wspólny język...
Cytat:

Pierwotnie napisane przez spartan (Post 685052)
Podobizny wprawdzie nie było ale trans jak najbardziej.... (z Polonią?)

Tak, o ile pamiętam - dotyczył życzeń szybkiego powrotu do zdrowia.
Faktycznie, przegięcie.

el Nuero 01.03.2009 22:01

A tymczasem w serie B

Dla poprawienia sobie humoru rzuciłem okiem, co porabia uciekinier Kokos. W ostatnich tygodniach Empoli z Adamem w składzie poczyna sobie coraz "lepiej": najpierw dostali łomot 3:0 od przedostatniej w tabeli Modeny, kolejkę później przegrali z Cittadellą (też niżej notowaną). Tak trzymaj, Adaś! :evil: W piątek (przedwczoraj) Empoli, wreszcie bez Kokosa w składzie, zremisowało bezbramkowo z liderem Livorno. Czyżby trener Empoli znalazł wreszcie sposób, jak przestać przegrywać? "Idź drewno do drewna" czyli Kokos na ławkę? :lol:

Żmijka 01.03.2009 22:08

Cytat:

Czekaj, bo się zgubiłam :shock: Co do całej sprawy ma Gołoś ... bo nie bardzo pojmuję ... stwierdziłam tylko, że masz ciekawą "logikę", a raczej jej brak. Ale to w sumie normaln - punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia ...

A i pozwól, że rzeczywiście będę robiła to co uwazam za stosowne wobec Frankowskiego czy innych kopaczy ... ale NIE MAM BLADEGO POJĘCIA gdzie wyczytałeś, że mam zamiar "bawić się w żal, złość ect", czy cokolwiek ?! Słowem nie wspominiałam o mojej postawie wobec pana F.
Nie wiem, brakło argumentu czy co ? Jak koniecznie chciałeś się odnosić do mojego stwierdzenia to trzeba było się odnieś MERYTORYCZNIE do mojego zdania a nie robć sobie wycieczek nt. Bogu ducha winnego Gołosia czy też mojej rzekomej postawy wobec F. Także wystopuj ...

A co do tematu to nikomu źle nie życzę, ale nie pogniewałabym się jakby F. przed meczem z Wisłą skręcił nogę czy cokolwiek i nie przyjechał do Krk w ogólę poprostu ... albo nawet niech się "wykitra" (a wiem, że ten mecz "siedzi" mu już w głowie). Bo oczyma wyobraźni już widze te płacze na forum, stronach, gazetach ...

spartan 01.03.2009 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 685053)

Tak, o ile pamiętam - dotyczył życzeń szybkiego powrotu do zdrowia.
Faktycznie, przegięcie.

I po co "szydera" ?
Czy napisałem, że przegięcie? Padło pytanie o trans - dostałeś odpowiedź. Na przyszłość nie szastaj słowami.

wolfy 01.03.2009 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spartan (Post 685064)
I po co "szydera" ?
Czy napisałem, że przegięcie? Padło pytanie o trans - dostałeś odpowiedź. Na przyszłość nie szastaj słowami.

Nie zasłużyłeś?
Doskonale wiesz, że nie o to w moim poście chodziło - wynikało to jasno z kontekstu. Chciałeś zabłysnąć, średnio Ci się udało.

Moim zdaniem na meczu każdy zrobi to, co uzna za słuszne. Zobaczymy, czy na Reymonta będzie słychać brawa, czy wręcz przeciwnie.
Skoro Frankowski ma tylu fanów, to powinni oni chyba spać spokojnie. Kilku "twardogłowych" nie przebije się pewnie przez wasze "standing ovation".

ciacho 01.03.2009 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez el Nuero (Post 685055)
Dla poprawienia sobie humoru rzuciłem okiem, co porabia uciekinier Kokos. W ostatnich tygodniach Empoli z Adamem w składzie poczyna sobie coraz "lepiej": najpierw dostali łomot 3:0 od przedostatniej w tabeli Modeny, kolejkę później przegrali z Cittadellą (też niżej notowaną). Tak trzymaj, Adaś! :evil: W piątek (przedwczoraj) Empoli, wreszcie bez Kokosa w składzie, zremisowało bezbramkowo z liderem Livorno. Czyżby trener Empoli znalazł wreszcie sposób, jak przestać przegrywać? "Idź drewno do drewna" czyli Kokos na ławkę? :lol:

Ulżyło Ci?? Pewnie wg Ciebie lepiej siedzieć na ławie w marnej lidze polskiej, w klubie w którym nic chyba nie zmienia się na lepsze i w dodatku zarabiać 10x mniej. Każdy jest taki bohater jak to nie dotyczy jego osoby. Już widzę jakbyś ty odmówił takiej oferty, bo kochasz Wisłę. Łatwo się tak mówi dopóki samemu się nie stanie przed takim wyborem. Żeby nie było.. nie bronię Kokosa, uważam go za przeciętnego kopacza, nie lubiłem go specjalnie, jest marnym człowiekiem bo odszedł w sposób niefajny. Ale daruj sobie takie wywody

spartan 01.03.2009 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 685065)
Nie zasłużyłeś?
Doskonale wiesz, że nie o to w moim poście chodziło - wynikało to jasno z kontekstu.

Chcesz powiedzieć, że życzenia powrotu do zdrowia były skierowane do niego dlatego, że jest zwykłym kopaczem? :shock:
Proszę, nie traktuj innych tak jak sam nie chcesz być traktowany. Chyba tylko kompletny ignorant jest w to w stanie uwierzyć. Gdyby tak było, podobną troską zostaliby objęci Dawid i Wtorek.
Goły dostał specjalne pozdrowienia i basta. Z mojego punktu widzenia nic w tym złego. Ale warto postawić sprawę jasno. Dostał dlatego, że jest ofiarą losu (tak się chyba mówi o wiecznie poszkodowanych, bez obrazy) a do tego jest z SKWK. Zaprzeczysz, że to nie miało znaczenia?

darotsok73 01.03.2009 22:29

W obliczu powyższych "argumentów" wypada cieszyć sie że np.Grzesiu Niciński nie płaci na SKWK , bo co by to wtedy niektórzy fascynaci-lojaliści-ortodoksi musieli nawymyślać. :D

Sporo pieniędzy jestem gotów postawić że w "erze Cupiała" nikt począwszy od Dubickiego(pierwszy) po Beto (ostatni) nie przyszedł na R22 z pobudek miłosnych. A dbanie o PR w mediach i poklask u kibiców to już całkiem indywidualna sprawa poszczególnych ZAWODOWYCH piłkarzy. Każdy to robi tak jak umie i uważa.

Nic do Gołego nie mam , życzę mu zdrowia i sukcesów z Wisełką.Do Frankowskiego z żadnej strony przyrównywac go nie umiem , bo chyba się nie da.

MatMario 01.03.2009 22:30

Cytat:

(ale pieniądze za niego wpadły, dlaczego nie kupiono wartościowego następcy??)

Jak to nie kupiono wartościowego następcy?! A garbaty Kryszałwoicz to niby był kto dla trenera Engela? Jego pupil, gwiazda jego reprezentacji :)

Gollreador prawdziwy :)

A co do sprawy Frankowskiego najbardziej szkoda tego, że nie można jakoś wypośrodkować tych wszystkich uczuć jakie w Krakowie panują i poprostu traktować go chłodno, obojętnie a nie udowadniać, że jest dla jakiejś części, zerem i "judaszem" i kreować to jako prawdę objawioną dla części kibiców, która go tak jednoznacznie nie trakuje.

Nikt na tym nic nie zyska, a atmosfera możę stracić. I to jest najsmutniejsze.

Co do Kokosa to trzeba zaczekać może walnie znów GW jakiś wywaid z gwiazdorem co tam u niego słychać. Czy mieszkanie już większe. Czy dzwonią z Interu, Milanu, Juve? Czy może znów ktoś mu pod górkę robi. Ale Kokos nic się nie martw jeszcze 2.5 roku i znów możesz odejść na Websterze.

el Nuero 01.03.2009 22:52

Chętnie będę polemizował

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 685070)
Ulżyło Ci??

Wiesz, mam do Kokosa takie same pretensje, jak niektórzy do Frankowskiego , a nawet większe. NIE ulżyło mi dlatego, że piszę o Kokoszce negatywnie, tylko że jego odejście było zwykłą KRADZIEŻĄ - wiesz chociaż o czym piszę? Nawet w myśl bandyckiego (tak uważam) prawa Webstera - zawodnik żeby odejść musi się wykupić. Kokoszka tego nie zrobił, Empoli ma nas gdzieś, UEFA przyznała tymczasowy certyfikat. Mam się cieszyć że okradziono klub któremu kibicuję?

Dam ci przykład, ciacho. Twój kolega pożycza od ciebie - dajmy na to pięć stów. Potem nagle wyjeżdża za granicę, tam pracuje, a ciebie ma gdzieś i długu spłacić nie chce. Jeszcze wszystkim się chwali, jaką ma fajna pracę, i miłych ludzi w okolicy. "Bo w Polsce to tylko z takim jednym idiotą pracowałem..." Nie wściekałbyś się w takiej sytuacji? Dlatego postaraj się zrozumieć takich kibiców jak ja, którzy uważają, że zapłata za Kokosa bezwzględnie musi przyjść.

Żmijka 01.03.2009 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 685085)
A gdzie Ty wyczytalas w moim poscie, ze gwizdanie na Franka jest beee, prosze o MERYTORYCZNE odnoszenie sie do mojego posta
Buziaczki Zmijko...:-)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 684975)
Jestem ciekaw czy Franek zwinie się z Jagi po jej zrzuceniu do 1 ligi. W canal+ powiedział, że chce zakończyć karierę w Białymstoku. A co do zachowania względem Franka na meczu Wisła-Jaga to jestem przeciw jakichkolwiek akcjom szkalującym tego gracza.Myślę, że neutralne zachowanie jest ok, a ja ktoś będzie chcial zaklaskać to dla mnie też jest ok.

Tutaj?
Oczywiście pewnie nie zrozumialam ... fakt.

Aha i daruj sobie te prywatne "wycieczki", naprawdę ...

Grzadq 01.03.2009 23:45

Zgodzę się z wami że uciekł jak szczur z tonącego okrętu. Nie wyszło znowu (PAO), nie chciało mu się, poleciał na kasę, okłamał nas z tym że Wisłę ma w sercu. Ale dla mnie był, jest i będzie wielkim piłkarzem, wielką postacią bez której Wisła nie miałaby 50% sukcesów które miała, bez którego nie przeżyłbym tych pięknych chwil, m.in mecze ligowe, Saragossa, PAO i tak dalej. Mimo tego co zrobił, symbol jak dla mnie i dlatego jak wybiegnie na Reymonta będę bił brawo i życzył mu jak najlepiej. Może nie koniecznie w meczu z Wisłą, ale w kolejnych na pewno :)

element 01.03.2009 23:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzadq (Post 685116)
dlatego jak wybiegnie na Reymonta będę bił brawo i życzył mu jak najlepiej.

Tzn liczył na to że strzeli kilka goli Wiśle i po każdym z nich będziesz szalał z radości czy jak to rozumieć?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl