![]() |
Niedzielan jakby nieco zmarniał,takie wrażenie odnoszę po tych fotkach ,może krytyka mu nie służy .
Trzymaj się Andrzej :) |
Cytat:
Co do calej sytuacji - strasznie szkoda Łukasza, napewno nie przyjdzie do nas w wysokiej formie, wolalbym zeby przegral cala runde, nawet jesli swoja gra zrobil by nam problemy w Belchatowie. Nie mniej jednak, jest to kara dla tych pazer spod Łodzi. Nie dosc, ze nie maja pilkarza, kasy za niego, to jeszcze mu musza placic wysoki kontrakt. Pelnego obrazu braku honoru belchatowskich dzialaczy dopelnila by teraz propozycja, w ktorej chcieli by go nam wyporzyczyc po promocyjnej cenie. |
Szymkowiak też był kontuzjogennym piłkarzem, a ile dla nas znaczył nie trzeba nikomu tłumaczyć.
|
Mieliśmy już Mirosława Szymkowiaka, z tym że niestety idzie rok za rokiem a piłkarze coraz słabsi. Czy też wam się wydaje że Garguła to "Szymkowi" do pięt nie dorasta? co najwyżej do kolan
10 lat temu to byłby najwyżej rezerwowym w naszym klubie... Pamiętacie tą linie pomocy? Przecież to była mieszanka gwiazd. Kosowski, Szymkowiak, Kałużny, Czerwiec, Kulawik, Moskal. Jeszcze czasy gdy Szymkowiak grał jako obrońca. Garguła mógłby im buty czyścić. A tu co? Wielki gwiazdor co żąda największych pieniędzy.. Z napastnikami jest tak samo, jakoś Frankowski czy Żurawski mieli w polu karnym taki niespotykany spokój (zwłaszcza "Franek", i w późniejszym okresie dopiero "Żuraw"), dziś rzadko to idzie zobaczyć. Co do naszych graczy, nie płaczmy za Ettienem - mamy w końcu Gołosia. I zaapeluje parafrazując nieco pewien transparent z czasów gdy trenerem był piłkarz Chelsea z czasów gdy większość teraźniejszych kiców o niej nie słyszała, "Maciej, give Golos a chance" |
Ja też mam nadzieję, że Guła będzie dla nas znaczył dużo...a tak na marginesie....wolałem Ryśka Czerwca od Szymkowiaka..
|
Cytat:
|
Skręcenie stawu kolanowego to jest +/- 3 miesiące absencji.
|
Kolejna kaleka. A tak z ciekawości, gdzie Garguła przechodził testy medyczne ? Zawsze można anulować transfer...
|
A jest taki przepis Tofik? Na czym polega ?
|
Nie ma, tak palnąłem...chyba, że do lasu:lol:
Dobra, bez paniki, może u nas się nie będzie sypał. |
Cytat:
Poki co, spelnia sie czarny scenariusz. |
A może on po prostu dogadał sie potajemnie z lekarzem klubowym i tak na prawdę udaje, żeby pograc na nosie Bełchatowowi:D
|
Bardzo czarny scenariusz..podobał mi się ten tekst z karetką....wciąż liczę na Jirsaka
|
Czemu Jirsak dziś nie grał w ogole?
|
Ponoć jakiś drobny uraz
|
Cytat:
To czym on w tym momencie rózni się od Dawidowskiego? GKS inwestowal w jego przygotowanie do sezonu a tu klops, pewnie runda z głowy (nawet jak wróci to i tak potrzebuje czasu na złapanie formy). To nie jest przypadek, jak ktoś ma "syf" w nodze to jzu tego nie wyleczy się do konca nigdy. I nie jest to kwestia tylko i wyłącznie pieniedzy/leczenia (vide Owen). |
Gdzie można zobaczyć akcję, po której Garguła doznał kontuzji, bo na youtube nie znalazłem. A jestem ciekaw, bo w Cafe Futbol powiedzieli, że Garguła doznał tej kontuzji po uderzeniu piłką w głowę??:shock:
|
Cytat:
I cała runda przerwy, więc pożytku z niego od pierwszych dni we Wiśle raczej nie będziemy miec... |
Na Weszlo napisali, że Garguła będzie gotowy do jakichkolwiek treningów dopiero od lipca.
|
Cytat:
|
i pomyśleć że gdyby nasi sie ociągali z transferami tak jak w poprzednim okienku (Marcelo) to jeszcze kontrakt z Gargułą nie byłby podpisany... A tak poważnie to nawet na ewentualne puchary zapewne sie nie przyda bo nawet jakby zaczął treningi w maju-czerwcu to już za pozno żeby dojść do dobrej formy. Natomiast jeżeli faktycznie zacznie treningi w lipcu to chyba nawet na runde jesienną nie bedzie z niego pożytku..
|
Cytat:
Ciekawa jestem czy klub zabezpieczył się w kontrakcie na taki przypadek? Forma i dyspozycja mogą już niegdy nie wrócić, a zobowiązania co do płac pozostają. |
Ja myślę że Wisła powinna teraz zrobić wszystko aby dogadać się z Bełchatowem w sprawie leczenia Guły, tzn. dołożyć się do tego leczenia i wysłać go na te pół roku do którejś z tych cudownych klinik w Niemczech (tam ponoć są najlepsze) i nie szczędzić na tym ani grosza bo jak pokazują przykłady naszych niektórych kalek - z poważnymi kontuzjami nie ma żartów. A na zachodzie jakoś piłkarze (w przeciwieństwie do naszych) nawet po najgorszych kontuzjach wracają jak gdyby nigdy nic. Lepiej więc zainwestować parę ojro w leczenie i rehabilitację w najlepszych warunkach bo to się zwyczajnie może opłacić.
|
Może w takim razie będziemy mieć szczęście w nieszczęściu i jakimś cudem zakontraktujemy Ettiena... Skoro na Gargułę specjalnie liczyć w tym roku nie możemy, taki krok wydaje się prawdopodobny.
|
Jeżeli Garguła zszedł z boiska o własnych siłach, to znaczy, że ma uszkodzone więzadła poboczne a nie krzyżowe co jest BARDZO WAŻNE. Gennaro Gattuso grał z taką kontuzją do końca meczu a poźniej wrócil do gry po dwóch miesiącach. Wiem, że nie ma co porównywać slużby medyczniej Milanu a naszej, ale Garguła gdzieś pod koniec maja lub w połowie czerwca powinien wrócić do treningów. Więc szczęście w nieszczęściu, że to tylko poboczne, bo nie będzie tak źle.
Proszę Was, poczekajcie na rozwój wypadków, a nie prorokujcie, że będzie to drugi Dawidowski. |
Cytat:
|
Garguła - wg informacji podanej na interii - ma zerwane więzadła krzyżowe...
|
Nie możliwe, bo wtedy nie zszedł by sam z boiska...
|
"Rezonans magnetyczny potwierdził wstępne diagnozy i nasze najgorsze obawy. Łukasz ma zerwane więzadła krzyżowe i w tym sezonie już nie zagra. Czeka go operacja i długi okres rehabilitacji" - powiedział rzecznik prasowy PGE GKS Michał Antczak.
|
Dobrze, że będą chcieli się dogadać z Wisłą jak i gdzie go leczyć...może to trochę przyspieszy sprawę - ale gadać chcą dopiero jak mu się coś stało...ehh, te wsioki...
|
Ktoś mi powiedział że będzie z nim tak samo jak z Niedzielanem. Totalna bzdura, bo Garguła to ambitny człowiek i na pewno zrobi wszystko by być gotowym.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
ach co za pech... |
A to Niedzielan doszedł do formy?
|
Cieszy mnie to że nasi bramkarze zachowali czyste konta oby tak dalej w lidze:]
|
Przerażające to wszystko ...
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37360,t...wiadomosc.html ... ale to wszystko przez BEŁCHATÓW! Nic na nim nie zyskają, a muszą płacić pensję. A tak to by grał pewnie w Wiśle.:shock: :-/ |
Nie da się ukryć, że nieciekawie to wszystko wygląda, ale trzeba trzymać kciuki za szybki powrót do zdrowia Guły. Chcieli mieć w Bełchatowie lidera za wszelką cenę to mają :/ Szkoda, że nie udało się sprowadzić go do Krakowa od zaraz, wszystko wyglądałoby zgoła inaczej. Zdrowiej Łukasz!
|
Belchatow nie ma pilkarza, nie ma kasy od nas, i w dodatku musi mu placic pensje za nic. chytry dwa razy traci, nigdy wiecej handlu z tym klubikiem.
|
Cytat:
Sama zaś kontuzja to fatalna informacja. Mało prawdopodobne, żeby Garguła mógł zagrać na początku przyszłego sezonu kiedy prawdopodbnie będziemy grać w fazie wstępnej europejskich pucharów. A puchar UEFA rusza już pod koniec czerwca. Nie wygląda to dobrze. Tym bardziej, że po takiej kontuzji może nawet wogóle nie wrócić do formy. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:36. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl