Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1318)

wonski_eNHa 19.02.2009 13:23

Jeszcze teoretycznie ponad pół godziny do konferencji, ale zabawa trwa nadal.
gdsmk- nie chodzi oto żeby idealne proporcje zrobić, tylko żeby zrobić wizualizację dzięki której możemy powiedzieć czy koszulka będzie wyglądała jak bąbel itn czy może nada "charakteru" koszulce.

http://img23.imageshack.us/img23/245/clipboard01zp1.jpg

spóźniłem się kilka minut :D ale nie dużo się pomyliłem

rafalek 19.02.2009 13:26

Mam takie wrażenie, że na kamerce poszerzyli ten pasek KrakówGO, żeby nie było widać sponsora:D

Też spóźniony:P

sayek89 19.02.2009 13:43

No i bardzo się ciesze że tak jest ;) A tym bardziej, bo wczoraj posądzili mnie o robienie ludzi w bambuko a tu jednak racja była ;)

Bobic 19.02.2009 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 677144)
No i bardzo się ciesze że tak jest ;) A tym bardziej, bo wczoraj posądzili mnie o robienie ludzi w bambuko a tu jednak racja była ;)

A kiedy ty to pisałes ze BAH będzie naszym sponsorem??
Bo mi sie wydaje ze ja byłem pierwszy?!:foch::lol:

sayek89 19.02.2009 13:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobic (Post 677147)
A kiedy ty to pisałes ze BAH będzie naszym sponsorem??
Bo mi sie wydaje ze ja byłem pierwszy?!:foch::lol:

Ja nie pisałem ja to pokazałem ;) Już ludzie koniec nie spamujmy i czekajmy na godzinę 14:00

Fernando Redondo 19.02.2009 13:46

spoko ale powiem wam że BAH miała mieć 700mln Euro obrotu w 2008 więc zysk nie wiem jaki ale pewnie nie taki duży żeby oczekiwać więcej niż np. 1mln Euro za rok reklamy. Ale zawsze coś.

Zwierze 19.02.2009 14:01

No to zakładać tam konta niech widzą że sponsoring się z Wisłą się opłaca:D

piter116 19.02.2009 14:04

http://i43.tinypic.com/29ql0t1.jpg

http://i43.tinypic.com/34fz4hy.jpg

Na wyjazdowej chyba się troche lepiej prezentuje.

BRTS39 19.02.2009 14:05

co do kont ja tam niedawno zalozylem konto. i GITARA

Zwierze 19.02.2009 14:09

Wywalili by ten zielony pasek i by było miodzio (jeszcze na niebieskiej jakoś to wygląda), ja mam konto gdzie indziej jestem zadowolony ale co się nie robi dla Wisły hehe

element 19.02.2009 14:10

No, bez tego zielonego znaczna koszulka by się prezentowała zajebiście.

w sumie, coż to zmieni jak nie będzie tego zielonego paska. adres jest? jest. pasek niepotrzebny.

WislaFan123 19.02.2009 14:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 677175)
No, bez tego zielonego znaczna koszulka by się prezentowała zajebiście.

w sumie, coż to zmieni jak nie będzie tego zielonego paska. adres jest? jest. pasek niepotrzebny.

Ty mowisz powaznie??? To jest oficjalne logo firmy na calym swiecie i beda sobie na koszulce zmieniac... Swoja droga i tak wyglada to ok

lodecki 19.02.2009 14:18

Boze ludzie opanujcie sie, to jest oficjalne logo firmy, napewno je zmienia :)

Ciumba 19.02.2009 14:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwierze (Post 677173)
Wywalili by ten zielony pasek i by było miodzio (jeszcze na zielonej jakoś to wygląda), ja mam konto gdzie indziej jestem zadowolony ale co się nie robi dla Wisły hehe

Na jakiej zielonek ja widzę ze koszulki są czerwone i niebieskie.Lepiej gościu idź do okulisty:foch:

mlynek 19.02.2009 14:23

Zgadzam się panowie z wami ten zielony pasek wioska troszke zalatuje i bez niego by było ulalala że aż palce lizać. Ale z drugiej strony jak byście wykładali pewnie nie małą kaske za sponsoring to tez byście chcieli żeby logo waszej firmy było odwzorowane w 100 %. Tak to już jest w biznesie że nie zawsze musi wszystko wizualnie być na cycuś glancuś bo to nie Paryż i wybieg tylko koszulka meczowa. Ogolnie z firmy sponsorujacej sie ciesze bo jesteśmy orginalni i ogólnoświatowi, bo jak byśmy logo Tatry(do samego piwa nic nie mam :)) mieli to bym podziekował :)

mic 19.02.2009 14:24

Mysle ze "nie pasi" Wam ten pasek bo jestescie przyzwyczajeni do logo TF ktore bylo cale biale. Minie troche czasu to juz nie bedzie przeszkadzac. Mi tam nawet sie podoba, ale to ma sie nie podobac, tylko z tego ma byc kasa.

PS. A jak beda wygladac biale koszulki z ich logo ?

arti 19.02.2009 14:26

to ile sałaty dostaniemy od nich za rok kontraktu?
świetnie, że na 2 lata, pytanie ile dają?

rafalek 19.02.2009 14:28

Konto założone:D Teraz grać, ale nie wygrywać, bo za dużo kasy stracą na wygranych:D

Fernando Redondo 19.02.2009 14:29

Cytat:

- Po licznych wysiłkach cieszymy się, że udało nam się dojść do porozumienia. Jest to poczatek naszej współpracy. Cieszymy się podwójnie, bo na świecie są czasy kryzysu. Decyzja firmy bet-at-home.com jest dla klubu o tyle ważna, że czeka nas wkrótce rok gry poza stadionem. Firma zdecydowała się przetrwać z nami ten okres, aby wrócić tutaj już na nowy stadion. Życzę firmie bet-at-home.com, aby była na naszym rynku tygrysem
faktycznie to akurat jest ok że wejdzie ta firma bo może nie będzie nacisku na konieczność sprzedawania piłkarzy i szukania na siłę oszczędzności

1q2 19.02.2009 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 677193)
to ile sałaty dostaniemy od nich za rok kontraktu?
świetnie, że na 2 lata, pytanie ile dają?

Jak to ktos z włodarzy wypalil podczas podpisywania umowy z salwatorem - 'dzentelmeni o pieniadzach nie rozmawiaja'.

Zwierze 19.02.2009 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ciumba (Post 677184)
Na jakiej zielonek ja widzę ze koszulki są czerwone i niebieskie.Lepiej gościu idź do okulisty:foch:

GOściu ale mi pojechałeś normalnie aż spadłem z krzesła taki wstyd. Żeby nie było przyznaje się do błędu nie ma zielonej koszulki.
Alee wstyd
Przepraszam Gościu
Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 677190)
Mysle ze "nie pasi" Wam ten pasek bo jestescie przyzwyczajeni do logo TF ktore bylo cale biale.

Era też była biała?

mic 19.02.2009 14:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwierze (Post 677208)
Era też była biała?

Tak, cale biale logo z blekitnymi "czymstam"
Pamietam na poczatku narzekania ze gramy z jakims bialym plackiem na brzuchu, potem juz nikomu to nie przeszkadzalo :)

Troche dziwi brak malogo logo TF

Pusiek 19.02.2009 14:45

Jak teraz mówicie, że to zielone to obciach, to Wam przypomnę "UNIMIL" na koszulkach zanim TF się pojawiła:P

tofik 19.02.2009 14:59

jaki klub oprocz Wisly ma logo bah na klacie?

SZYMEK_TSW 19.02.2009 15:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 677237)
jaki klub oprocz Wisly ma logo bah na klacie?

Chyba żaden, b-a-h współpracuje z kilkoma klubami, głównie austryjackimi na zasadzie tak jak poprzednio z Wisłą, jako jeden z wielu sponsorów, odgrywający mniejsze lub większe znaczenie
a jednak są na koszulkach: SC Austria Lustenau i FC Lustenau 07 - 2 liga austryjacka, ale pewnie dlatego ze stanowi największy wplyw sponsorski

Bartosz 19.02.2009 15:33

Dyskutujcie o strojach w temacie stroje.

Wasiu 19.02.2009 17:04

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-wisly,1262574

Żrodło marne, ale wg interii Wisła przez 2 lata dostanie 4 mln złotych. Dodatkowe bonusy w postaci mistrza Polski czy sukcesow w Europie.
Salwator PODOBNO daje 300 tys zlotych. Roznica, co by nie bylo, spora.

Pablo84 19.02.2009 18:30

I co z tego, że dostaniemy przez 2 lata mniej niż milon Euro? Pieniędzy i tak na transfery nie będzie.

element 19.02.2009 18:38

Lepsze to niż nic.
Transferów z tego jak wyżej napisano i tak nie będzie. To logiczne, bo to nie są kosmiczne pieniądze. Ale jak już wspomniałem lepsze to niż nic. I duzy + dla klubu że udało im się pozyskać spon. str. w tak trudnym momencie. Będzie na nową siłkę i lepsze kremy nawilżające.

Pablo84 19.02.2009 20:38

http://galeria.wislakrakow.com/20090219/bah/30.jpg

Bardzo ładne koszulki :-)

Aż z chęcią bym tej pani ją sciągnął.

pan_premier 19.02.2009 20:42

za przeproszeniem mogła se te cycki do brody przykleić :lol:

zielony trochę nie pasuje, ale niech będzie, przynajmniej kasa na DŁUG ;) jest

picasso 19.02.2009 20:54

koszulki?gdzie ty tu widzisz jakąś koszulkę?;)
a co do sponsora...te pieniądze które będą od niego to prawie wystarczą na dziurę w budżecie jaka zapewne pojawiła sie chocby w związku wysokim kursem €.jeżeli dajmy na to Mauro miał w kontrakcie 250 tyś to jego kontrakt w złotówkach automatycznie wzrósł o jakies 300 tyś zl w porównaniu z lipcem. a takich Maurów mamy wiecej.nie zapominajmy też,że z biletów też tyle już nie wyciągniemy co w zeszłym roku,a od jesieni za wynajem stadionu (chyba to będzie Hutnik) też nam przyjdzie płacić.

Pablo84 19.02.2009 20:57

Niech wypina! Od tego jest modelką

Bartosz 20.02.2009 11:42

Cytat:

Około 4 mln zł rocznie otrzyma Wisła Kraków od swojego nowego sponsora firmy bukmacherskiej bet-at-home.com – informuje "Polska Gazeta Krakowska".

Wiadomo również, że pieniędzy może być więcej, m.in. dobrą grę i tym samym zdobycie mistrzostwa Polski.
..........

wislak68 20.02.2009 11:55

No i w końcu nie jest jase czy Wisła dostanie 4 miliony pln za sezon (to wg Krakowskiej) czy za dwa sezony (wg interii). Jeśli byłby to ten pierwszy wariant to moim zdaniem dobry deal na te ciężkie czasy.

Fernando Redondo 20.02.2009 12:27

no uważam ze jezeli 4 mln złotych rocznie to spore wzmocnienie budżetu. Choćby dlatego że do tej pory takiej kwoty musieliśmy szukać choćby poprzez sprzedaż Dudki itp... więc miejmy nadzieję że teraz nie będziemy musieli sprzedawać, chyba że będzie np. bardzo dobra, ale taka naprawdę dobra oferta czyli np. 5 mln funtów za Brożka:)

grogoriogreg 20.02.2009 12:58

bardziej prawdopodobne jest 4 mln rocznie, sam Falko w wywiadzie dla wislakrakow.com mowil ze kilka mln rocznie

jesli kluby nie moga miec reklamy piwa to co sie stanie z tymi klubami ktore ta reklame maja? (gornik, lech itd.)
czy to nie dotyczy kontraktow przed podpisaniem umowy z ekstraklasa?

Ile jeszcze Wisla musi oddac Cupialowi z długu, jakby sprzedac Brozia za te 5 mln Euro (bedzie cos okolo 22-25 mln zł zalezy od kursu w lipcu, czy bedzie spadał czy nie)

sprzedalismy juz zurawia, blaszczyka, franka, uche, dudke, szymka, jopa, gorawskiego, nie wiem kogo jeszcze za jakas wieksza kase

jak sprzedamy brozka to zostanie nam juz niedużo dlugu, moze 10 mln, moze juz go calkowicie splacimy, nie ludzmy sie ze z kasy za brozia kogos kupimy, do momentu splaty dlugu za nikogo nie wydamy wiecej niz 2 mln zlotych

rafalek 20.02.2009 17:14

http://www.sport.pl/sport/51,68565,6300715.html?i=0

Proszę, proszę - nawet w tej dyscyplinie nasz sponsor:D

SZYMEK_TSW 20.02.2009 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 678218)
http://www.sport.pl/sport/51,68565,6300715.html?i=0

Proszę, proszę - nawet w tej dyscyplinie nasz sponsor:D

bah jest jednym z głowych sponsorów całych mistrzostw świata w narciarstwie klasycznym

WislaFan123 20.02.2009 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 677615)
koszulki?gdzie ty tu widzisz jakąś koszulkę?;)
a co do sponsora...te pieniądze które będą od niego to prawie wystarczą na dziurę w budżecie jaka zapewne pojawiła sie chocby w związku wysokim kursem €.jeżeli dajmy na to Mauro miał w kontrakcie 250 tyś to jego kontrakt w złotówkach automatycznie wzrósł o jakies 300 tyś zl w porównaniu z lipcem. a takich Maurów mamy wiecej.nie zapominajmy też,że z biletów też tyle już nie wyciągniemy co w zeszłym roku,a od jesieni za wynajem stadionu (chyba to będzie Hutnik) też nam przyjdzie płacić.

JA pier***** to co ludziom sie w glowach sie przewraca od tych wachań waluty. Jaka dziura? ile euro jest takie wysokie? 2msce? to z czego Ci to sie 300 tys wzielo? Bedzie spadac przeciez ( bo znow maja sprzedac euro) Mauro podpisal kontrakt jak euro bylo po ok 4zl - wiec co z okresem ok roku gdzie bylo po 3,5-3,20 - wtedy nikt nie gadal w jakiej to swietnej sytuacji nie jestesmy bo placimy mniej zawodnikom? Ale nieeeee, my Polacy kochamy narzekac jak to zle nie jest. A konczac to i tak nie da rady sluchac takich glupot, zawodnicy maja kontrakty podane mediach w EURO bo sie tak przyjelo, ale nawet jesli w kontrakcie tak jest w co watpie, to i tak jest to po kursie podpisania kontraktu i obowiazuje on przez caly okres trwania umowy do momentu jej renegocjacji!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl