Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Walka o utrzymanie (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10483)

Arkadiusz.Czerepach 15.05.2022 19:38

wolfy , skąd zmiana frontu ?

czaro 15.05.2022 19:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1583716)
Aaa, czyli Pasieczny niewinny, zepsuli mu transfery?
To forum...

A czy ja to napisałem?

maxx304 15.05.2022 20:16

Jak to skąd? Przecież wolfy zmienia front w zależności od tego, jak wiatr wieje.
I wydaje mu się, że jeżeli wszystkich wyzywa od debili, idiotów i kretynów, to nikt tego nie widzi.
To samo było w temacie z trenerami, gdzie zdążyłem zwrócić mu uwagę.
Oczywiście nie wiedział, o co mi chodzi. Za to ze swoim nadętym do granic możliwości ego stosował standardową pyskówkę. Szkoda strzępić ryja.

PAWEŁ 15.05.2022 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1583716)
Aaa, czyli Pasieczny niewinny, zepsuli mu transfery?
To forum...

Ja cię proszę nie rób z ludzi idiotów.
Wszyscy wiedza kto pociąga za sznurki. A to był tylko słup.

wolfy 15.05.2022 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PAWEŁ (Post 1583763)
Ja cię proszę nie rób z ludzi idiotów.
Wszyscy wiedza kto pociąga za sznurki. A to był tylko słup.

Nie wszyscy. Np. ja nie wiem, serek.c2 chyba też.
Myślę że kilka osób udaje że coś wie, kiedy w rzeczywistości po prostu plotkują.

czerepach - wiem że nie jesteś zbyt bystry, ale to był sarkazm.
Nie muszę zmieniać frontu bo w odróżnieniu od sporej części ułomów na tym forum na żadnym nie jestem. Widzę to co zrobiono dobrze i to co źle i nie potrzebuję kozła ofiarnego. Chuja wiecie kto za co odpowiadał i co robił ale już wybraliście sobie winnego. A ja nie będę w tym uczestniczył. Jaśniej się chyba nie da.

Arkadiusz.Czerepach 15.05.2022 22:09

bystry akurat jestem gamoniu

wolfy 15.05.2022 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1583840)
bystry akurat jestem gamoniu

To spróbuj czasem dać jakiś dowód tego. Wklejanie KOALIKA raczej nie świadczy na Twoją korzyść.

ciastek88 15.05.2022 22:25

Ciekawe czy TRIO będzie miało więcej pokory do I ligi niż do Ekstraklasy.
Trudniej awansować do Ekstraklasy niż z niej spaść.

Poza tym w Ekstraklasie jest jasny podział , 3 max 4 walczy o MP , reszta o ciepły byt w środku, część nad kreską a 3 dziady o utrzymanie i generalnie wszyscy zadowoleni oprócz spadkowiczów bo kasa za prawa TV płynie.

W I lidze każdy marzy żeby dorwać się do Ekstraklasy choćby na rok i dostać coś z tej puli kasy. Będzie walka kopanina , młócka. Dodajmy do tego całkiem inną otoczę w I lidze , murawy jak kartofliska.

Karherop 15.05.2022 22:36

Wypadałoby zmienić nazwę tematu, bo to nie była żadna walka o utrzymanie. To było dreptanie o utrzymanie.

pomeran 15.05.2022 22:40

Przecież te żelusie pięknie pozorowali walkę. Tak, ze nawet nie było tego widac. Goście nie są godni podania ręki. Temat do zamknięcia.

Wojtas 15.05.2022 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciastek88 (Post 1583843)
W I lidze każdy marzy żeby dorwać się do Ekstraklasy choćby na rok i dostać coś z tej puli kasy. Będzie walka kopanina , młócka. Dodajmy do tego całkiem inną otoczę w I lidze , murawy jak kartofliska.

Majac juz 3 lata dekoder Polsatu ,czasem patrzylem na 1 lige i 90% meczów nie da sie ogladac,skróty to rzeczywiscie są młocki ,kopaniny ,gole bez ładu i składu.
przeciez takiego meczu Puszcza-Sosnowiec to musieli by słono zapłacić zeby to ogladać.

jak w takim bajzlu i dzikiej dzungli odnajdzie sie taki Młynski czy Szota to naprawde niewiem ,jestesmy naprawde w czarnej dupie.

a to ze rokrocznie odpadalismy własnie w PP z 1 ligowcami albo nizej to przypadek?....

wolfy 15.05.2022 22:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1583853)
Majac juz 3 lata dekoder Polsatu ,czasem patrzylem na 1 lige i 90% meczów nie da sie ogladac,skróty to rzeczywiscie są młocki ,kopaniny ,gole bez ładu i składu.

jak w takim bajzlu i dzikiej dzungli odnajdzie sie taki Młynski czy Szota to naprawde niewiem ,jestesmy naprawde w czarnej dupie.

A gdzie Młyński grał sezon temu?

Mixu 15.05.2022 23:02

Jeśli się niektórzy piłkarze nie odnajdą w 1 lidze to może dla nich za wysokie progi?

To istotnie będzie ciekawa weryfikacja niektórych naszych piłkarzy, może się okazać że paru jest za słabych nawet na 1 ligę.

For_FuN_ 16.05.2022 02:43

Ale zdajesz sobie sprawę że pewnie 90% składu odejdzie? Podstawowy powód to nie będzie nas stać na pensje ekstraklasowe(minus kilkanaście mln zł w budżecie), nie będą chcieli grać w Iszej lidze, sami będziemy mieli inny plan na budowanie zespołu.

Szneka 16.05.2022 06:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1583872)
Ale zdajesz sobie sprawę że pewnie 90% składu odejdzie? Podstawowy powód to nie będzie nas stać na pensje ekstraklasowe(minus kilkanaście mln zł w budżecie), nie będą chcieli grać w Iszej lidze, sami będziemy mieli inny plan na budowanie zespołu.

Gdzie te niby 90% składu znajdzie miejsce w ekstraklasie? Ktoś zechce Rina Żukowa Kuveljicia Skvarkę Hugiego?

Arkadiusz.Czerepach 16.05.2022 06:38

90% to figura retoryczna
ułatwie ci to:

ci którzy gdzieś znajdą miejsce (znaczy coś tam potrafią) - odejdą
badziewiacy zostaną

drogich badziewiaków sami odpalimy korzystając z wielokrotnie tutaj ostatnio cytowanego przepisu

wolfy 16.05.2022 08:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1583878)
90% to figura retoryczna
ułatwie ci to:

ci którzy gdzieś znajdą miejsce (znaczy coś tam potrafią) - odejdą
badziewiacy zostaną

drogich badziewiaków sami odpalimy korzystając z wielokrotnie tutaj ostatnio cytowanego przepisu

Kilku może się zgodzić na obniżki, pytanie czy taki Kuvejlić poradziłby sobie w pierwszej lidze? Ale czeski zaciąg, Saviciów etc. na bank pożegnamy.

LucjuszWielki 16.05.2022 08:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1583896)
Kilku może się zgodzić na obniżki, pytanie czy taki Kuvejlić poradziłby sobie w pierwszej lidze? Ale czeski zaciąg, Saviciów etc. na bank pożegnamy.

Savic akurat na tle drużyny i tego co prezentował za Guli rozegrał się co nie zmienia faktu, że ktokolwiek zostanie czy ktokolwiek odejdzie to i tak jeden uj....

Elendil 16.05.2022 10:44

Dopóki nie zajdą poważne zmiany w klubie, całym zarządzie, w wizji budowania klubu, to mogą wymieniać piłkarzy i trenerów jak rękawiczki, a i tak będzie tylko gorzej. Zupa od mieszania nie stanie się lepsza, trzeba mieć dobrego kucharza.

Ogryzek 16.05.2022 10:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1583948)
Dopóki nie zajdą poważne zmiany w klubie, całym zarządzie, w wizji budowania klubu, to mogą wymieniać piłkarzy i trenerów jak rękawiczki, a i tak będzie tylko gorzej. Zupa od mieszania nie stanie się lepsza, trzeba mieć dobrego kucharza.

Też tak uważam.

btw
Do końca się łudziłem...

czaro 20.05.2022 15:34

Ja chciałbym przypomnieć, że ktoś tu pisał, że Wisła nie spadnie, bo cały sezon reżyseruje spółdzielnia.

rafkur 20.05.2022 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1584695)
Ja chciałbym przypomnieć, że ktoś tu pisał, że Wisła nie spadnie, bo cały sezon reżyseruje spółdzielnia.

Widocznie ktoś przyszedł dał więcej i mamy co mamy ;)

Kac 20.05.2022 15:41

mozna zmienic juz tytul na "Walka o utrzymanie w 1 lidze"

Jaroo1 21.05.2022 10:09

Wróbelki ćwierkają, że trio zrozumiało co było ich największym błędem i co spowodowało spadek. Mianowicie doszło do trochę śmiesznej i trochę żałosnej pomyłki. Po zwolnieniu Guli zapowiedziano nowemu trenerowi i piłkarzom, że walczymy o spadek. Nie wiadomo jeszcze kto pomylił walkę o utrzymanie z walką o spadek.
Wszystko ma być szerzej omówione na konferencji za 3 tygodnie.

gizmowisla 21.05.2022 10:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1584695)

A wiekszosc twierdzila ze przy tak latwym terminarzu spasc nie mozna :)

Elendil 21.05.2022 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1584770)
Wróbelki ćwierkają, że trio zrozumiało co było ich największym błędem i co spowodowało spadek. Mianowicie doszło do trochę śmiesznej i trochę żałosnej pomyłki. Po zwolnieniu Guli zapowiedziano nowemu trenerowi i piłkarzom, że walczymy o spadek. Nie wiadomo jeszcze kto pomylił walkę o utrzymanie z walką o spadek.
Wszystko ma być szerzej omówione na konferencji za 3 tygodnie.

w sumie... to by sporo wyjaśniało. Te porażki w ostatnich sekundach meczu, sto słupków w czasie meczu z Piastem, byle by tylko nie trafić do bramki, zapraszanie Płocka w pole karne, aby sobie spokojnie strzelali, robienie z 2:0 na 2:4, auto-destrukcja Fernandeza... po prostu chcieli być jak najniżej! Z tego zadania, jakby nie było, wywiązali się wzorowo. Jeszcze zaraz oklep od Warty i zadanie wykonane w 100%

czaro 21.05.2022 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1584771)
A wiekszosc twierdzila ze przy tak latwym terminarzu spasc nie mozna :)

Bo ten terminarz w pewnym momencie zrobił się łatwy (łatwiejszy?). On po prostu był za trudny dla tej drużyny. Jeśli wygrywasz jeden mecz na rundę, to ile prezentów nie zrobiłyby ci drużyny również bijące się o utrzymanie, nie utrzymasz się.

wolfy 21.05.2022 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1584784)
Bo ten terminarz w pewnym momencie zrobił się łatwy (łatwiejszy?). On po prostu był za trudny dla tej drużyny. Jeśli wygrywasz jeden mecz na rundę, to ile prezentów nie zrobiłyby ci drużyny również bijące się o utrzymanie, nie utrzymasz się.

Poza brakiem umiejętności ten zespół składał się z miękkich faj jakich dawno w lidze nie widziałem. Kliment i Savić co kontakt siedzieli na murawie z rękami w górze, Skvarka od połowy sezonu był obsrany, Fernandezowi po Płocku przepaliło styki. Manu byl twardy do karnego, potem już się nie odkręcił. Szanse na utrzymanie było, ale wyszło kupowanie młodych piłkarzy i brak patrzenia na charakter. Jak tylko ktoś ich przycisnął - pękali.
Wbrew pozorom Frydrych też tego nie udźwignął.

Mieliśmy dwubramkowe prowadzenie z Radomiakiem, ale wystarczyło że przyśpieszyli... Taki Piast czy Warta zamknęliby się w polu karnym, wybijali pilki i czekali na kontry. Nasi się zwyczajnie obsrali po pierwszym golu dla Radomiaka.

Mam nadzieję że wnioski zostaną wyciągniętę i pojawi się więcej piłkarzy z silną psychiką.

Dive Pirate 21.05.2022 13:51

Podobno nasz nowy trener mentalny - https://www.youtube.com/watch?v=-XqrQwJNFPQ

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl