![]() |
ok , zaliczasz sie do tej czesci forum , ktora nie ogarnia
|
I tutaj dochodzimy do sedna problemu ze nie da się zbudować drużyny a pośrednio jej filaru bez kominów płacowych. Misi być trzon drużyny kojarzący i identyfikujacy się z klubem niestety za frytki i bez wizji rozwoju takich ludzi nie będzie. Misi być stały trzon drużyny i zawodnicy którzy przychodzą na chwile Ot zwykli wyrobnicy grający za przysłowiowe frytki którzy z różnych powodów sie u nas znajda a na których klub zarobi.
A teraz weźmy 5 zawodników jako trzon zarabiających po 1,5 banki za sezon co daje 7,5 banki co z kolei dzieląc na 600 tysi (ponoć 50 tysi średnio u nas zarabiają na m-c) wychodzi no w zaokrągleniu 12-13 zawodników, hujowych bo hujowych. Czyli jakieś polowe kadry co by się zgadzało z naszym budżetem. Szczerze ? Wole 5 kocurów niż 13 kalek. |
W Ekstraklasie gra mnóstwo zawodników, którzy są wyrobnikami, totalna średnia, czasem jakiś wyskok i potem dalej co najwyżej przeciętność.
U nas i takich zawodników brakuje. Są młodzi, którzy muszą mieć obok siebie wyrobników, i się uczyć, aby wahania formy jakoś przeszły. Jeden-dwóch młodych, ew szybka zmiana, bo jak są bez formy to bez sensu trzymać na boisku, bo wtedy właśnie psychika siada, młody i nie tylko młody się zacina. Dać odpocząć odbudować się i powrót. U nas trzeba w kolejności : pewności siebie (tutaj niestety trzeba zmienić trenera, nowy impuls, rozdanie), 1-2 zawodników na JUŻ. Nowy Trener, nowy impuls na wczoraj. Niemożliwe, że Ci zawodnicy są tak słabi. Nie są. Po prostu prawie każdy jest w dole, brak pewności siebie, team spirit idp. |
Cytat:
Cytat:
Na szybko porownanie ostatnich 5 i 10 meczy w Wisle trenerow za kadencji tria. Srednia z calosci, brane pod uwage tylko mecze ligowe. Gula stan na dzisiaj. https://i.ibb.co/86szDQC/Zrzut-ekran...3-13-15-54.png |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
ja troll ? ić pan w hu...
po co mam sie powtarzać , widze że Drozdowi sie chce , to poczytaj jego bo dobrze pisze |
Było brać Marcina Brosza wtedy a nie tego trenera. Powtarzam jeszcze raz czy opłaca się wlascielom krótkoterminowy zarobek sprzedając 3 zawodników którzy stanowili trzon drużyny kosztem spadku i utraty kasy z praw telewizyjnych, sponsorów itd. Mi to się nie kalkuluje bo zyski są mniejsze niż straty. Na moje oko to jakakolwiek zmiana trenera nadejdzie dopiero podczas przerwy na reprezantacje za miesiąc.
|
Cytat:
Myślę, że sama w sobie cieszynka niczego istotnego nie spowodowała, jest natomiast przejawem patologii organizacyjnej i mentalnej, która Wisłę prowadzi na dno - pomimo zasług i walorów, które do klubu wnieśli BJK. Wszystko ma plusy i minusy. U nas obecnie minusy przeważają. Nie obraża się nikogo i nie neguje jego zasług, ani nie realizuje się warszawskiego/poznańskiego/zdrugiejstornybłoniowego spisku, kiedy się o tych minusach pisze. |
Cytat:
Tę niechlubną średnią wykręcił już w 18 kolejce, teraz utrzymuje ją na równym, haniebnym poziomie. |
Przynajmniej zapisał się w historii.
|
Cytat:
|
http://futbolfejs.pl/ekstraklasa/gul...AHEPNr4RsZQg70
Polceam bardzo artykuł, szczególnie, że jest z czerwca zeszłego roku :) Normalnie jakby podmienić w zdaniach "Victoria" na "Wisła" to równie dobrze można byłoby powiedzieć, że powstał dzisiaj :D Kilka przykładów Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cos sie nie zgadza. 4 cytat xD ze niby duzo strzalow? Hahahhahahahah
Chyba strzalow w kolano |
Cytat:
|
Mozna prownac Gule z WIsly i Gule z Victori Pilzno. Oto srednia ruchoma punktow z 5 meczy (tylko liga)
https://i.ibb.co/ZmSqwhy/Zrzut-ekran...3-17-22-02.png Mozna powiedziec, ze zblizylamy sie to znizki formy... Bedziemy zdobywac ujemne bramki (samobojcze???) Niestety ten patalach dzisiaj dalej jest trenerem. Te wykresy sa podobne ksztalem do siebie. Tylko nasz przesuniety w dol Ten spadek w Victorii spowodowany jest taka wspaniala seria(ale w srodku nagle 7:0) https://i.ibb.co/K0zVrJy/Zrzut-ekran...3-17-31-15.png |
https://wisla.krakow.pl/aktualnosci/...Rd7H7cavfPfqN8
Nieodpowiedni czas i nieodpowiedni ludzie do trenowania, powodzenia! |
Projekt długofalowy, zbieżność wizji i pełne zaufanie...wszystko szlak trafił :) :)
|
No kto teraz ?
byle byl to rozsadny wybór |
Cytat:
|
Dobrze, że odszedł, właściwie nie było już innej możliwości. Szkoda, kompletnie u nas nie dał rady, a wydawał się dobrym szkoleniowcem i fajnym człowiekiem.
Sobolewski? Brzęczek? Wojciech Łazarek ;) |
oczywiście ze zarządu
|
Pasieczny to się skompromitował tymi gadkami sprzed dwóch dni. Niech odchodzi razem z Gulą, bo to jakiś bajkopisarz.
|
Cytat:
Nie dali mu narzędzi. Kazali grać młodzieżą. |
Z komunikatu klubu chyba wynika, że decyzję podjęła Wisła, bez porozumienia z Gulą. Oby nie skończyło się odszkodowaniem i wypłacaniem pensji do końca umowy.
Wielka szkoda, że nie można piłkarzy zwalniać z klubu w trakcie rundy i sezonu bez większych konsekwencji, wówczas byłoby idealnie. A tak, po raz kolejny trener wszystkiemu winien, a piłkarze w dalszym ciągu mają wyjebane, bo są nietykalni. |
Byłem za tym, żeby dać trenerowi czas, żeby było normalnie, ale kiedy zaczęto dawać Guli czas, jak to powinno być w normalnym klubie, złapałem się na tym, że można dałoby mu dawać czas, gdybyśmy teraz byli 5-6 miejscu z co najmniej 35 punktami.
Kamień spadł mi z serca, choć nie znaczy, że kolejny kamień jeszcze czeka, aż się utrzymamy. |
Albo Wiślak typu Sobol albo wuja. Myślę, że opcja zagraniczna po ostatnich rozczarowaniach nie jest brana pod uwagę. Z wolnych trenerów doktorat w bronieniu się przed spadkiem ma Ojrzyński, a poza tym:
https://www.transfermarkt.pl/trainer...iner/statistik |
Cytat:
Zobaczymy co dalej. Mam nadzieję, że zarząd i właściciel się ogarną. |
Z Guli jest fajny człowiek, ale tu z jakiegoś powodu nie dał sobie rady. Niestety duża w tym zasługa Zarządu.
|
Szkoda
Natomiast błąd ewidentny popełniono przy jego zatrudnianiu Nie ten czas nieodpowiedni piłkarze Sobol, Brzęczek ? Dzięki ale nie |
Po meczu ze Stalą, chcąc ratować Ekstraklasę, to jedyna, możliwa decyzja.
Jednocześnie mam obawy czy wina jest rzeczywiście po stronie trenera i czy zmiana cokolwiek zmieni. Oby coś zmieniło. |
może rozwinę odpowiedź bo widze że Wolfy błądzi:
zarządu że go wogle tutaj ściągneli |
Nie żałuje Guli, ani stylu gry.Żałuję czegoś innego.
Wielu ludzi doradza nam, że powinniśmy zacząć od pogodzenia się ze swoją przeciętnością.Być może słusznie. Niestety z przeciętnością bardzo łatwo się pogodzić i do niej przystosować, ale wyjść z niej już bardzo ciężko. Dlatego uważam, że warto było jadąc na oparach Wielkiej Wisły oraz entuzjazmu akcji ratunkowej spróbować trochę oszukać i pójść na skróty.Szkoda, że się nie udało. W sumie niewiele się zmienia.Ciągle pozostaje wierzyć, że jakoś to będzie. |
Papiery niby mial ale okazalo sie, ze calkowicie nie wyszlo.
Niech sobie szybko znajdzie klub i koniecznie sciagnie tam Skvarke. Nalegal aby wydac 0.5 mlnE na Fastlagica Miejmy nadzieje, ze ten odpali. My juz nie jestemy przeciatna druzyna sportowo. Juz jestemy nizej |
Po skandalicznym początku rundy mi go nie szkoda.
Nawet bez YY i Ashrafa gra powinna wyglądać lepiej. Powodzenia w innym klubie. |
Cytat:
|
Cytat:
Że mu osłabił drużynę zamiast wzmocnić i .......ił jaki to biznes zrobił. Że go nie zwolnił skoro brakowało im pieniędzy i kompetencji na wzmocnienia. Że najlepszego napastnika dali na jakieś ....a testy do Chin - DWA RAZY! Że najlepszy napastnik to Forbes. Że drugim ma być Kliment. Można tak długo. Gula miał grać ofensywnie, młodzieżą, o ligę i PP. Kompromitacja trio na wielu poziomach. |
Gula zrobil regres kazdego zawodnika. To niemozliwe a jednak.
Wystawial ulubienca Skvarke mimo ze sie nie nadawal. Przyjdzie nowy trener i zobaczymy co z tego ulepi. I porownamy z Gula. Obstawiam, ze bedzie lepiej. Ale czy sie utrzymamy to nie jestem pewien. |
to wszystko prawda , ale grzech pierworodny to było ściągnięcie go po wcześniejszym rozpieprzeniu "maszynki do gegenpressingu"
|
najfajniejsze, że wraz z odejściem Guli, za jakiś czas odejdzie cały czecho-słowacki zaciąg
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl