Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Adrian Gula trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10404)

Arkadiusz.Czerepach 13.02.2022 11:30

ok , zaliczasz sie do tej czesci forum , ktora nie ogarnia

PAWEŁ 13.02.2022 12:37

I tutaj dochodzimy do sedna problemu ze nie da się zbudować drużyny a pośrednio jej filaru bez kominów płacowych. Misi być trzon drużyny kojarzący i identyfikujacy się z klubem niestety za frytki i bez wizji rozwoju takich ludzi nie będzie. Misi być stały trzon drużyny i zawodnicy którzy przychodzą na chwile Ot zwykli wyrobnicy grający za przysłowiowe frytki którzy z różnych powodów sie u nas znajda a na których klub zarobi.

A teraz weźmy 5 zawodników jako trzon zarabiających po 1,5 banki za sezon co daje 7,5 banki co z kolei dzieląc na 600 tysi (ponoć 50 tysi średnio u nas zarabiają na m-c) wychodzi no w zaokrągleniu 12-13 zawodników, hujowych bo hujowych. Czyli jakieś polowe kadry co by się zgadzało z naszym budżetem.
Szczerze ? Wole 5 kocurów niż 13 kalek.

Arronax 13.02.2022 12:57

W Ekstraklasie gra mnóstwo zawodników, którzy są wyrobnikami, totalna średnia, czasem jakiś wyskok i potem dalej co najwyżej przeciętność.
U nas i takich zawodników brakuje. Są młodzi, którzy muszą mieć obok siebie wyrobników, i się uczyć, aby wahania formy jakoś przeszły. Jeden-dwóch młodych, ew szybka zmiana, bo jak są bez formy to bez sensu trzymać na boisku, bo wtedy właśnie psychika siada, młody i nie tylko młody się zacina. Dać odpocząć odbudować się i powrót.
U nas trzeba w kolejności : pewności siebie (tutaj niestety trzeba zmienić trenera, nowy impuls, rozdanie), 1-2 zawodników na JUŻ. Nowy Trener, nowy impuls na wczoraj.

Niemożliwe, że Ci zawodnicy są tak słabi. Nie są. Po prostu prawie każdy jest w dole, brak pewności siebie, team spirit idp.

bódyń 13.02.2022 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1577793)
ty tak na serio ?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1577806)
ok , zaliczasz sie do tej czesci forum , ktora nie ogarnia

Sila argumentow powala. Zapomnialem ze jestes trollem.

Na szybko porownanie ostatnich 5 i 10 meczy w Wisle trenerow za kadencji tria. Srednia z calosci, brane pod uwage tylko mecze ligowe. Gula stan na dzisiaj.

https://i.ibb.co/86szDQC/Zrzut-ekran...3-13-15-54.png

wolfy 13.02.2022 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1577821)
Sila argumentow powala. Zapomnialem ze jestes trollem.

Na szybko porownanie ostatnich 5 i 10 meczy w Wisle trenerow za kadencji tria. Srednia z calosci, brane pod uwage tylko mecze ligowe. Gula stan na dzisiaj.

https://i.ibb.co/86szDQC/Zrzut-ekran...3-13-15-54.png

Jak Guli nie wywalą to zrobi historyczną średnią.

Drozd 13.02.2022 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1577802)

No jak ciszynka pokazala rodzinna atmosfere. Jakie wyniki mial Hyballa w tamtym okresie??
Poczatek mial jakis (pomijam z Piastem 3:4) a potem zwijanie sie. Czlapanie i czlapanie.
Wykrecil zawrotna srednia 1.11

Do czasu kiedy właściciel Jakub był się obraził za to że został zesłany do juniorów, bo NIE PRZYSZEDŁ NA TRENING PO NOCNYCH NEGOCJACJACH. Średnia Hyballi wynosiła 18 punktów w 11 meczach czyli 1,636363... Wtedy Kubuś postanowił pokazać kto tu rządzi i zaczęła się nagonka w mediach. A na boisku Człapanie i człapanie...

Cytat:

W ostatnich 7 meczach zdobylismy 2 pkt.
https://www.transfermarkt.pl/peter-h..._ab/2021-05-14

Ta kompromitująca seria zakończyła się czym? Ano cieszynką właściciela, który zamiast myśleć o wyniku drużyny(przegrywaliśmy mecz u siebie) wolał umacniać rodzinne stosunki z "legendami" klubu, manifestując swój stosunek do trenera na oczach całej Polski. I ostatecznie dowodząc, że wyniki ostatnich meczów miały jeden cel. DAĆ PRETEKST DO ZWOLNIENIA TRENERA. Więc za te 2 punkty w 7 meczach miej pretensje do WŁAŚCICIELA. Obrażonego smarka który na złość trenerowi zeszmacił drużynę i klub.

Cytat:

Tak bez watpienia to byl dobry kierunek. Hyballa byl nadzieja Wisly.
Teraz swietnie mu idzie w znanym klubie. Od 3 miesiacy nie przegral zadnego meczu. Klub nawet znany: Bezrobocie Trenera.

Zastanów się może komu teraz idzie lepiej. Hyballi czy Wiśle. Bo tak jak Hyballa od trzech miesięcy nie przegrał meczu, tak Wisła nie wygrała...

Arkadiusz.Czerepach 13.02.2022 13:30

ja troll ? ić pan w hu...

po co mam sie powtarzać , widze że Drozdowi sie chce , to poczytaj jego bo dobrze pisze

Armin 13.02.2022 14:45

Było brać Marcina Brosza wtedy a nie tego trenera. Powtarzam jeszcze raz czy opłaca się wlascielom krótkoterminowy zarobek sprzedając 3 zawodników którzy stanowili trzon drużyny kosztem spadku i utraty kasy z praw telewizyjnych, sponsorów itd. Mi to się nie kalkuluje bo zyski są mniejsze niż straty. Na moje oko to jakakolwiek zmiana trenera nadejdzie dopiero podczas przerwy na reprezantacje za miesiąc.

czaro 13.02.2022 14:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1577825)
ja troll ? ić pan w hu...

po co mam sie powtarzać , widze że Drozdowi sie chce , to poczytaj jego bo dobrze pisze

Początkowo nie widziałem nic złego w tej cieszynce, bo mnie Hyballa irytował niemiłosiernie i byłem wobec niego krytyczny. Po kilku tygodniach zacząłem zmieniać zdanie.

Myślę, że sama w sobie cieszynka niczego istotnego nie spowodowała, jest natomiast przejawem patologii organizacyjnej i mentalnej, która Wisłę prowadzi na dno - pomimo zasług i walorów, które do klubu wnieśli BJK.

Wszystko ma plusy i minusy. U nas obecnie minusy przeważają. Nie obraża się nikogo i nie neguje jego zasług, ani nie realizuje się warszawskiego/poznańskiego/zdrugiejstornybłoniowego spisku, kiedy się o tych minusach pisze.

zibi7 13.02.2022 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1577822)
Jak Guli nie wywalą to zrobi historyczną średnią.

Adrian Gula już zrobił historyczną średnią. Ze średnią 1 pkt na mecz, jest w tej chwili najgorzej punktującym trenerem w historii Wisły Kraków w ligowych rozgrywkach (biorąc pod uwagę trenerów prowadzących drużynę przynajmniej w 5 meczach).

Tę niechlubną średnią wykręcił już w 18 kolejce, teraz utrzymuje ją na równym, haniebnym poziomie.

Jagul 13.02.2022 15:13

Przynajmniej zapisał się w historii.

kopaczoholik 13.02.2022 15:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1577858)
Przynajmniej zapisał się w historii.

Przynajmniej trzyma równy i co najważniejsze stabilny poziom. Wszak wiadomo w piłce liczy się powtarzalność:haha::haha:

Stelio 13.02.2022 15:49

http://futbolfejs.pl/ekstraklasa/gul...AHEPNr4RsZQg70

Polceam bardzo artykuł, szczególnie, że jest z czerwca zeszłego roku :) Normalnie jakby podmienić w zdaniach "Victoria" na "Wisła" to równie dobrze można byłoby powiedzieć, że powstał dzisiaj :D

Kilka przykładów

Cytat:

Sezon 2020/2021 został jednak przez Gulę dokumentnie skopany. Już na dzień dobry falstartem, bo Viktoria pod jego wodzą miała wrócić do fazy grupowej europejskich pucharów. Najpierw jednak w absurdalnych okolicznościach przegrała mecz z AZ w eliminacjach Ligi Mistrzów, a potem zagrała popularną padlinę w decydującym meczu o awans do Ligi Europy z Hapoelem Beer Sheva.
Cytat:

W czeskiej lidze był raz lepiej, raz gorzej, ale raczej gorzej. Jesienią Gula notował gorsze wyniki niż poprzednik zwolniony rok wcześniej (Pavel Vrba), na koniec 2020 jego zespół zanotował aż 7 porażek i miał najgorszy klubowy wynik od sezonu… 2008/2009!
Nawet ten sam fart w losowaniach pucharu XD chociaż my do finału jeszcze nie doszliśmy :D

Cytat:

Finał Pucharu Czech? Też dużo można tłumaczyć, ale prawda jest taka, że Viktoria miała dużo szczęścia do rywali na swojej pucharowej drodze.
Cytat:

Gra Viktorii charakteryzowała się posiadaniem piłki zazwyczaj dużo większym od rywali, dużą liczbą podań, strzałów i bardzo małą efektywnością w przekładaniu tych elementów na gole i punkty
No i chyba 2 najważniejsze paralele:

Cytat:

Po drugie - na to zwracało uwagę wielu ekspertów w Czechach -brak planu B. Gdy rywal rozgryzał to, co chce grać Viktoria, piłkarze Guli walili jak głową w mur wciąż powielając te same nieskuteczne schematy, co oczywiście do niczego nie prowadziło
oraz:

Cytat:

Po trzecie - jego piłkarze obniżyli loty, zwłaszcza patrząc na największe osobowości drużyny. Jesienią do reprezentacji powoływanych było regularnie trzech-czterech piłkarzy Viktorii, w marcu tego roku powołania nie dostał już ani jeden
No dokładnie 1:1 to co się dzieje u nas. A to tylko pokazuje, że decyzja o wyjebaniu Adriana POWINNA zapaść jak najszybciej. Chłop może i jest wybitnym specjalistą, ale tylko w granicach Słowacji...

Skawa Wadowice 13.02.2022 15:58

Cos sie nie zgadza. 4 cytat xD ze niby duzo strzalow? Hahahhahahahah
Chyba strzalow w kolano

Stelio 13.02.2022 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skawa Wadowice (Post 1577863)
Cos sie nie zgadza. 4 cytat xD ze niby duzo strzalow? Hahahhahahahah
Chyba strzalow w kolano

No waidomo, że tam miał 100x lepszą pakę niż u nas a i tak ją skopał XD a, że teraz pracuje z (podobno) imprezowym i mało kompetentnym szrotem, to nawet tych strzałów prosto w bramkarza nie ma xd

bódyń 13.02.2022 17:28

Mozna prownac Gule z WIsly i Gule z Victori Pilzno. Oto srednia ruchoma punktow z 5 meczy (tylko liga)
https://i.ibb.co/ZmSqwhy/Zrzut-ekran...3-17-22-02.png
Mozna powiedziec, ze zblizylamy sie to znizki formy... Bedziemy zdobywac ujemne bramki (samobojcze???)
Niestety ten patalach dzisiaj dalej jest trenerem.
Te wykresy sa podobne ksztalem do siebie. Tylko nasz przesuniety w dol
Ten spadek w Victorii spowodowany jest taka wspaniala seria(ale w srodku nagle 7:0)
https://i.ibb.co/K0zVrJy/Zrzut-ekran...3-17-31-15.png

DeadOrAlive 13.02.2022 20:07

https://wisla.krakow.pl/aktualnosci/...Rd7H7cavfPfqN8

Nieodpowiedni czas i nieodpowiedni ludzie do trenowania, powodzenia!

Smyrgu 13.02.2022 20:11

Projekt długofalowy, zbieżność wizji i pełne zaufanie...wszystko szlak trafił :) :)

Wojtas 13.02.2022 20:16

No kto teraz ?

byle byl to rozsadny wybór

Karherop 13.02.2022 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smyrgu (Post 1577903)
Projekt długofalowy, zbieżność wizji i pełne zaufanie...wszystko szlak trafił :) :)

Ale to wina zarządu czy trenera że stało się inaczej?

d 13.02.2022 20:20

Dobrze, że odszedł, właściwie nie było już innej możliwości. Szkoda, kompletnie u nas nie dał rady, a wydawał się dobrym szkoleniowcem i fajnym człowiekiem.

Sobolewski? Brzęczek? Wojciech Łazarek ;)

Arkadiusz.Czerepach 13.02.2022 20:20

oczywiście ze zarządu

ciacho 13.02.2022 20:20

Pasieczny to się skompromitował tymi gadkami sprzed dwóch dni. Niech odchodzi razem z Gulą, bo to jakiś bajkopisarz.

wolfy 13.02.2022 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1577906)

Zarządu. Tak w 80%.
Nie dali mu narzędzi. Kazali grać młodzieżą.

aNouc 13.02.2022 20:34

Z komunikatu klubu chyba wynika, że decyzję podjęła Wisła, bez porozumienia z Gulą. Oby nie skończyło się odszkodowaniem i wypłacaniem pensji do końca umowy.

Wielka szkoda, że nie można piłkarzy zwalniać z klubu w trakcie rundy i sezonu bez większych konsekwencji, wówczas byłoby idealnie. A tak, po raz kolejny trener wszystkiemu winien, a piłkarze w dalszym ciągu mają wyjebane, bo są nietykalni.

FraMat 13.02.2022 20:36

Byłem za tym, żeby dać trenerowi czas, żeby było normalnie, ale kiedy zaczęto dawać Guli czas, jak to powinno być w normalnym klubie, złapałem się na tym, że można dałoby mu dawać czas, gdybyśmy teraz byli 5-6 miejscu z co najmniej 35 punktami.

Kamień spadł mi z serca, choć nie znaczy, że kolejny kamień jeszcze czeka, aż się utrzymamy.

Adenalix 13.02.2022 20:37

Albo Wiślak typu Sobol albo wuja. Myślę, że opcja zagraniczna po ostatnich rozczarowaniach nie jest brana pod uwagę. Z wolnych trenerów doktorat w bronieniu się przed spadkiem ma Ojrzyński, a poza tym:

https://www.transfermarkt.pl/trainer...iner/statistik

Coglin 13.02.2022 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1577906)

Niestety ale zarządu.

Zobaczymy co dalej.

Mam nadzieję, że zarząd i właściciel się ogarną.

buczo85 13.02.2022 20:42

Z Guli jest fajny człowiek, ale tu z jakiegoś powodu nie dał sobie rady. Niestety duża w tym zasługa Zarządu.

bridgeburner 13.02.2022 20:45

Szkoda
Natomiast błąd ewidentny popełniono przy jego zatrudnianiu
Nie ten czas nieodpowiedni piłkarze
Sobol, Brzęczek ? Dzięki ale nie

RAF 13.02.2022 20:49

Po meczu ze Stalą, chcąc ratować Ekstraklasę, to jedyna, możliwa decyzja.

Jednocześnie mam obawy czy wina jest rzeczywiście po stronie trenera i czy zmiana cokolwiek zmieni.

Oby coś zmieniło.

Arkadiusz.Czerepach 13.02.2022 20:49

może rozwinę odpowiedź bo widze że Wolfy błądzi:

zarządu że go wogle tutaj ściągneli

Cymes 13.02.2022 20:49

Nie żałuje Guli, ani stylu gry.Żałuję czegoś innego.
Wielu ludzi doradza nam, że powinniśmy zacząć od pogodzenia się ze swoją przeciętnością.Być może słusznie.
Niestety z przeciętnością bardzo łatwo się pogodzić i do niej przystosować, ale wyjść z niej już bardzo ciężko.
Dlatego uważam, że warto było jadąc na oparach Wielkiej Wisły oraz entuzjazmu akcji ratunkowej spróbować trochę oszukać i pójść na skróty.Szkoda, że się nie udało.

W sumie niewiele się zmienia.Ciągle pozostaje wierzyć, że jakoś to będzie.

bódyń 13.02.2022 20:52

Papiery niby mial ale okazalo sie, ze calkowicie nie wyszlo.
Niech sobie szybko znajdzie klub i koniecznie sciagnie tam Skvarke.
Nalegal aby wydac 0.5 mlnE na Fastlagica Miejmy nadzieje, ze ten odpali.

My juz nie jestemy przeciatna druzyna sportowo. Juz jestemy nizej

Mixu 13.02.2022 20:57

Po skandalicznym początku rundy mi go nie szkoda.

Nawet bez YY i Ashrafa gra powinna wyglądać lepiej.

Powodzenia w innym klubie.

wislak2214 13.02.2022 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adenalix (Post 1577922)
Albo Wiślak typu Sobol albo wuja. Myślę, że opcja zagraniczna po ostatnich rozczarowaniach nie jest brana pod uwagę. Z wolnych trenerów doktorat w bronieniu się przed spadkiem ma Ojrzyński, a poza tym:

https://www.transfermarkt.pl/trainer...iner/statistik

Poleacam sprawdzić co robi Ojrzyński :)

wolfy 13.02.2022 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1577930)
może rozwinę odpowiedź bo widze że Wolfy błądzi:

zarządu że go wogle tutaj ściągneli

Że go zatrudnił bez odpowiednich piłkarzy.
Że mu osłabił drużynę zamiast wzmocnić i .......ił jaki to biznes zrobił.
Że go nie zwolnił skoro brakowało im pieniędzy i kompetencji na wzmocnienia.
Że najlepszego napastnika dali na jakieś ....a testy do Chin - DWA RAZY!
Że najlepszy napastnik to Forbes.
Że drugim ma być Kliment.

Można tak długo.

Gula miał grać ofensywnie, młodzieżą, o ligę i PP.

Kompromitacja trio na wielu poziomach.

bódyń 13.02.2022 21:02

Gula zrobil regres kazdego zawodnika. To niemozliwe a jednak.
Wystawial ulubienca Skvarke mimo ze sie nie nadawal.

Przyjdzie nowy trener i zobaczymy co z tego ulepi. I porownamy z Gula.
Obstawiam, ze bedzie lepiej. Ale czy sie utrzymamy to nie jestem pewien.

Arkadiusz.Czerepach 13.02.2022 21:02

to wszystko prawda , ale grzech pierworodny to było ściągnięcie go po wcześniejszym rozpieprzeniu "maszynki do gegenpressingu"

FraMat 13.02.2022 21:26

najfajniejsze, że wraz z odejściem Guli, za jakiś czas odejdzie cały czecho-słowacki zaciąg

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl