Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2013/2014 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9067)

serek.c2 31.01.2014 08:10

No cóż, mimo wszystko pozazdrościć takich przychodów z klubowego sklepu... Ma na to wpływ wiele czynników - od tych wymienionych przez Kocura zaczynając a na zamożności mieszkańców miasta kończąc (oczywiście docenić też trzeba zarządzanie i fifarafę ;)).

shaggy 31.01.2014 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krwawy (Post 1346799)
Widzę że przez tego "Gogusia" to masz niezły ból zwieraczy, bo tylko o nim piszesz i zawsze z pianą na pysku.
Jak ty się śmiejesz z "Gogusia" to nam się już śmiać nie chce z Jacusia, za dużo to nie zdrowo i oby był u was jak najdłużej:)

Śmieję się z Gogusia ale bardziej z tych wszystkich których potrafił pięknymi słówkami raz dwa sobie zjednać.

Śmieję się z Rudego,ale bardziej z tych któremu większość daje się dymać od kilku lat.

Śmieję się z Palikota, Grodzkiej Środy i Hartmana ale bardziej z tych którzy wierzą w lewackie pierdoły.

Śmieję się (za świetnym memem) ze Stanowskiego, który wyśmiewa na każdym kroku sparingi reprezentacji polski a jak ostatni Janusz ubrał koszulkę Barcelony i popędził na mecz towarzyski Barcy B z Lechią a dzisiaj z wypiekami na twarzy zrelacjonował na swojej stronce zimową sparingową kopaninę swojego ukochanego klubu

Śmiałem się z Wojciechowskiego i Króla ale bardziej z tych którzy wierzyli w cuda pod ich batutą.

Śmiech z wielu rzeczy na tym świecie nie wywołuje u mnie bólu zwieraczy za to wnioskuje że Ty z tym masz jakieś kłopoty, ale nie dziel się tą wiedzą z nami. Trzymaj tą część ciała na zapewne nadchodzące wielkimi krokami sukcesy klubu spod znaku nauki jazdy:)

krwawy 01.02.2014 10:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1346919)
Śmieję się z Gogusia ale bardziej z tych wszystkich których potrafił pięknymi słówkami raz dwa sobie zjednać.

No to fajnie masz, specjalnie dla Ciebie foto profilowe abyś mógł się częściej pośmiać

Gwiaździsty 01.02.2014 10:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krwawy (Post 1346989)
No to fajnie masz, specjalnie dla Ciebie foto profilowe abyś mógł się częściej pośmiać

Wyglada jak rabin z torą :)

ToTylkoJa 01.02.2014 15:42

Przede wszystkim przyjście tego Gogusia spowodowało wzrost przychodów sklepu Legii. Wcześniej tak różowo nie było.

Do tego za czasów Gogusia przyszło kilku nowych sponsorów, marketing poszedł do przodu, relacje klubu z kibicami i kibolami się uregulowały i wiele innych rzeczy poszło na plus - to są shaggy dla Ciebie czułe słówka, które sprawiły, że zjednał sobie wiele osób? To nie są słówka, to są czyny.

I taki shaggy śmieje się z Gogusia. A niech się śmieje, bo śmiech to zdrowie. Ja się śmieję jak czytam shaggego i jego ból 4 liter.

A nie śmiejesz się z Bednarza (może on nie kłamie?) i ogólnej sytuacji Wisły w ostatnim czasie (zaleganie z pensjami, brak kasy itp.)?

shaggy 01.02.2014 18:26

Nie wiem jakie traumy ToTylkoJa i krwawy przechodzili w przeszłości albo może przechodzą obecnie ale obaj kibice "najlepszego" klubu we wszechświecie na czele którego stoi galaktyczny prezes cały czas wspominają o bólu czterech liter. Jeśli to urazy związane z dymaniem ich klubu przez ostatnie lata to jeszcze pół biedy, ale jeśli to doświadczenia czysto życiowe pozostaje mi współczuć...

Teraz trochę merytorycznie:
Nie jest tak jak Ci się wydaje że Goguś jest dla mnie totalnym kosmitą. Parę rzeczy naprawdę poukładał (jaki burdel i amatorka musiała być wcześniej skoro za sukcesy przypisuje mu się np zgodę z kibicami ), ale w wielu przypadkach jego PR jest komiczny (np kiedyś w CF powiedział że Legia szuka lepszego piłkarza niż Paixao a teraz Goguś drepcze koło tego piłkarza - wówczas był PR czy kłamstwo?)

"A nie śmiejesz się z Bednarza" - zadziwię Cię ale śmieję się dość często, ale też doceniam to w jakim stanie i z jakimi efektami obecnie zarządza Wisłą.

Naprawdę w tym kraju, żeby normalnie funkcjonować trzeba czerpać radość z każdej nadarzającej się okazji a jeśli taką daje np Goguś uwielbiany przez 101% kibiców Legii czy inny Donaldinho to czemu z tego niekorzystać:)

krwawy 02.02.2014 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1347059)
Nie wiem jakie traumy ToTylkoJa i krwawy przechodzili w przeszłości albo może przechodzą obecnie....Jeśli to urazy związane z dymaniem ich klubu przez ostatnie lata to jeszcze pół biedy, ale jeśli to doświadczenia czysto życiowe pozostaje mi współczuć...

Napisz jak będziesz wiedział bo chyba mało wiesz.
Na teksty na poziomie gimbazy nie ma co odpowiadać nawet. Jak napiszesz coś z sensem to pogadamy :)

SharksiK 03.02.2014 10:43

Warszawa załatwiła jakiegoś napadziora?

emj10 03.02.2014 12:35

Oczywiście. Saganowski wraca.

wolfy 03.02.2014 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1347226)
Oczywiście. Saganowski wraca.

Widzę że na bogato, tak jak u nas :D
My planujemy podobno odkurzyć Darka Dudkę. Szymkowiak niestety odmówił...

Lemoniadowy Joe 03.02.2014 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1347288)

Tylko u nas nie ma budżetu stumilionowego nie wiem ile potrzeba kasy aby w Polsce zbudować jakiś fajny team 200 300 mln zł.

Marcin_fan 03.02.2014 18:28

Daj Boże zobaczyć w maju Legie za nami w tabeli. Zobaczyć ich wpisy u nas na forum. Bezcenne

Uran235 04.02.2014 02:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1347288)

Sorry, ale moje źródła mówią co innego w temacie Szymkowiaka. Do Turcji po prostu bał się lecieć, ktoś mógłby go wziąć w worek i wywieźć do Trabzonu.

Co do Saganowskiego, to jestem pod wrażeniem, że gościowi jeszcze się chce. W Polsce już więcej nie osiągnie, żegnałby się z piłką jako mistrz... Jest w tym jakieś drugie dno?

SharksiK 04.02.2014 02:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1347293)
Daj Boże zobaczyć w maju Legie za nami w tabeli. Zobaczyć ich wpisy u nas na forum. Bezcenne

Ba, nawet już wiem kto będzie na krakowskim rynku dzierżył mikrofon...Semir Stilic!

W sumie zna tylko jedną piosenkę po Polsku i nawet nie wie o czym ona jest, jednak powinno wystarczyć.

emj10 04.02.2014 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1347359)
Jest w tym jakieś drugie dno?

Klub "100" tuż tuż i to chyba główny motor do tego dlaczego mu się chce.

wolfy 04.02.2014 18:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1347378)
Klub "100" tuż tuż i to chyba główny motor do tego dlaczego mu się chce.

Albo jak Frankowski - widzi że konkurencja to żenada i chce sobie jeszcze parę lat popykać. Znudzi mu się, przytyje - to zakończy karierę.

Wiele to mówi o poziomie naszej ligi, ale Saganowski, Głowacki czy Brożek prosto z wakacji to są fakty z którymi trudno dyskutować.

emj10 04.02.2014 19:52

Wcześniej było tak samo jak Kucharski wracał do Legii, czy Reiss do Lecha. Byli też tacy, którzy po powrocie do Polski nie dali rady. Przykładowo mówię o Żurawskim, czy Mięcielu.

Nie dziwi mnie to zupełnie, a jeśli Saganowi dalej się chce i nie ma dość to czemu nie. Charyzmy i umiejętności ma za kilku młodzików.

buczo1985 04.02.2014 21:32

emj10 ile mu jeszcze brakuje do tej setki?

0 22 04.02.2014 21:47

Chyba 4. W zasadzie to nie wiem czy przypadkiem nie jest ostatnim piłkarzem, który ma szanse na tą setkę w naszej lidze za..... naszego życia. Bo drugi jest pewnie ktoś tak absurdalny jak Boguski czy Nowak czy Kucharczyk z 15? 20? bramkami.

szprotson 04.02.2014 21:52

ekhm 0 22 zapomniałeś o Pawle Królu Brożku!!!

Krav 04.02.2014 21:54

Brożkowi brakuje 3 bodajże.

Marcin_fan 04.02.2014 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślakcb (Post 1347465)
Za mało Brożek wam napsuł życia ze tak nie pamiętasz o nim ? :)

I jeszcze nieraz napsuje! Byle by Pawłowi zdrowie dopisywało :)

buczo1985 04.02.2014 23:52

No liczę, że Paweł już na wiosnę będzie w Klubie 100 :)

Ale coś mi się wydaje, że chyba mu brakuje więcej niż 3 ?!

ziuk_NYC 05.02.2014 04:13

Buczo, Pawel ma ustrzelone 97 bramek w 216 meczach. w Wisle strzelil 92 bramki w 200 meczach.

SharksiK 05.02.2014 04:33

Oj już my mieli takiego jednego co chciał do klubu 100 się wbić. Marek Koniarek się bodaj nazywał, supersnajper z 99 golam w dorobku gdy do nasz przychodził.

Odszedł po kompletnie zawalonej rundzie i setkach nie wykorzystanych szans... z 99 golami, niestety.

Krav 05.02.2014 08:21

no to się zgadza co mówiłem - wypada Pawłowi życzyć dołączenia do Klubu 100 jak najszybciej, najlepiej w meczu z pasiastymi kurtyzanami.

4karol4 05.02.2014 09:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SharksiK (Post 1347491)
Oj już my mieli takiego jednego co chciał do klubu 100 się wbić. Marek Koniarek się bodaj nazywał, supersnajper z 99 golam w dorobku gdy do nasz przychodził.

Odszedł po kompletnie zawalonej rundzie i setkach nie wykorzystanych szans... z 99 golami, niestety.

Koniarek jak do nas przyszedł to już chyba miał 101 goli, ale ręki nie dam sobie uciąć. Fakt był taki, że sezon wcześniej był królem strzelców w Widzewie (29 goli) i wiązaliśmy z nim duże nadzieje. Tym bardziej, że nie była to ostatnia runda przed erą TF i byliśmy w dole tabeli. Facet regularnie obijał słupki, marnował setki, nic mu nie wychodziło. Potem odszedł do Katowic i tam strzelał bramki. Więc tylko u nas miał takiego pecha:)
Pamiętam jeszcze jak Śrutwa z Ruchu wchodził do klubu 100. Po rundzie jesiennej miał 98 goli, w pierwszym meczu na wiosnę grali z nami przy Reymonta. Odgrażał się, że strzeli nam 2 bramki i wejdzie do klubu 100. Facet się zablokował i 100 bramkę zdobył dopiero w październiku ;) Oby Paweł jak najszybciej zdobył te 3 bramki, bo jak się zablokuje to media będą wywierały na niego sporą presję.

0 22 05.02.2014 10:35

Szczerze mówiąc Brożka nie wymieniłem tylko dlatego, że byłem świecie przekonany, że już ma stówkę. :D

gypsy 05.02.2014 10:55

Ja jestem wręcz przekonana, że Paweł 100 osiągnie w rundzie wiosennej. Co to dla niego te trzy bramki? Szczególnie, jak Chrapek ze Stiliciem będą mu grali fajne piły. Mam nadzieję też, że Brozio poprawi swoją skuteczność, bo często w meczu ma kilka dogodnych sytuacji, a większość z nich marnuje, niestety.

syryls 05.02.2014 12:08

Jeśli faktycznie Nakoulma odejdzie za granicę to mamy jednego rywala mniej, w Amice nieciekawa atmosfera i Wisła że średniaka ligowego stanie się liczącą drużyną w walce o MP co pokazuje że dobry trener może zdziałać cuda i niepotrzebne są pieniądze wydawane na super gwiazdy

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl