Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kazimierz Moskal ponownie trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11017)

azor 24.09.2024 11:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmo (Post 1635468)
Prezes JK to przede wszystkim informatyk, a dopiero w drugiej kolejności przedsiębiorca. Jego firma generuje przychody, to nie przynosi zysków. Pieniądze ma od inwestorów, którzy wierzą, że sztuczna inteligencja i algorytmy, na których opiera się działalność firmy, zmienią świat. AI może zwiększać wydajność, ale nigdy nie zastąpi człowieka.

JK zarządza Wisłą jak korporacją, gdzie czynnik ludzki zdaje się być mało istotny. Liczą się tylko cele, a ludzie są traktowani jak trybiki w maszynie – każdy z nich łatwo zastąpiony, jeśli nie spełnia oczekiwań. Sposób, w jaki zwolnił Moskala, pokazuje, że jest całkowicie skupiony na wynikach, a empatia to dla niego słowo obce. Ciekawi mnie, czy kilka tygodni temu przeprowadził z Moskalem jakąkolwiek rozmowę, czy po prostu nagle zwołał spotkanie i zwolnił go z dnia na dzień. Zwolnienie pracownika to proces, który powinny poprzedzać rozmowy, feedback.

JK wierzy w algorytmy i jest w tym uparty. Sam przyznał w wywiadzie, że wrzucił dane do systemu, który wskazał, że najlepszym trenerem będzie Rude. I dlatego wraca do niego (jeszcze nie ma potwierdzenia) bo to wybór "mądrości" sztucznej inteligencji, a nie decyzja oparta na ludzkim instynkcie.
Problem w tym, że algorytmy bazują na tym, co już było, a Wisła potrzebuje czegoś nowego, świeżości i wizji, której AI nie potrafi wytworzyć.

Nie wiem, czy JK jest właściwą osobą na stanowisku Prezesa. Zarządza klubem jak bezduszną korporacją, ale Wisła to więcej niż tylko firma.

Głupoty.

Dotychczas Królewski zachowywał się aż za bardzo fair w stosunku do piłkarzy, trenerów, sztabu.

Dzień długich maczet był pierwszym przypadkiem zwalniania w stylu korpo.

Jaroo1 24.09.2024 12:11

Królewski jechał po Hyballi i po Sobczaku. Każdy kto się nie podoba JK leci z klubu jak szmata. Moskal miał swoje zdanie i nie lizał dupy Zaskrońcowi więc też poleciał.
Reszta pracowników to albo nieudacznicy, albo cioty i debile albo ludzie na dorobku np Jop więc zniesie ten bajzel. Oni dupę lizali Zaskrońcowi więc moga pracować.

Sami 24.09.2024 12:56

Pod którą transmisją?

Sami 24.09.2024 13:02

HTML Code:

Ktoś pod transmisją na YT napisał:  Cytat:                                                                    Jak się stres po przegranych zapija wódą to się nie nadajesz do  pracy w tak dużym klubie, a jak robisz zakrapiane spotkanie sztabu na  terenie klubu i zapomina się że są kamery z mikrofonami na ktore szef ma  dostep online to jesteś głupi. Pewnie polecą wszyscy co byli na tej  imprezie i tyle.
</div>

pod którą transmisją na yt to jest?

FraMat 24.09.2024 13:14

Pod wczorajszą rozmową z Moskalem https://www.youtube.com/watch?v=m52Zt8cLnj8&t=998s
Ale wpis już został usunięty.
Mogłem zrobić skrina :evil:

Patryko 24.09.2024 13:17

Opcja z balangą w klubie tłumaczyłaby tsunami, które wczoraj rozpętał JK.

Skawa Wadowice 24.09.2024 13:38

Gdyby miał być zwolniony trener za wyniki to nie poleciałby Krzoska. Tu raczej chodziło o coś innego. W każdym razie mocna wiadomość do wszystkich w klubie by wziąć się do pracy bo nikt nie jest bezpieczny. Ode mnie plus dla Jarka

emjot 24.09.2024 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1635479)
Rude znowu, taka desperacja Królewskiego?

No to cóź gorzej nie będzie. Zobaczymy czy lepiej. Nie jestem optymistą ale wszystko może się zdarzyć. Nawet awans.

do III tzn II ligi?

emjot 24.09.2024 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1635446)
Odejście Rude po wygraniu PP i zatrudnienie Moskala było błędem. Dzisiaj Pan Królewski ten błąd naprawił po części. Miejmy nadzieję, że Rude zgodzi się objąć ponownie stery Wisły. A może trafi się jeszcze ktoś lepszy.

bredzisz, ale to normalne u ciebie

Jaroo1 24.09.2024 14:06

Cytat:

Gdyby miał być zwolniony trener za wyniki to nie poleciałby Krzoska. Tu raczej chodziło o coś innego. W każdym razie mocna wiadomość do wszystkich w klubie by wziąć się do pracy bo nikt nie jest bezpieczny. Ode mnie plus dla Jarka
Cooo? Nieudacznik, który sam nic nie robi oprócz roztaczania pięknych wizji, dał sygnał komuś żeby się wziął do pracy? :D

Ludzie, Wy na prawde jesteście szaleni.

Nieudacznik, który destabilizuje pracę ludzi w Wiśle, pozwalniał wszystkich - już dawno - sam działa na 10 stanowiskach, innych zagania do pracy :D

Kurz 24.09.2024 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1635509)
Cooo? Nieudacznik, który sam nic nie robi oprócz roztaczania pięknych wizji, dał sygnał komuś żeby się wziął do pracy? :D

Ludzie, Wy na prawde jesteście szaleni.

Nieudacznik, który destabilizuje pracę ludzi w Wiśle, pozwalniał wszystkich - już dawno - sam działa na 10 stanowiskach, innych zagania do pracy :D

Nie sam, tylko ze swoją SI.

Skawa Wadowice 24.09.2024 16:45

Zabawnie sie was czyta. Jop 2-3 zwyciestwa 3 meczach i zapomnimy o Kaziu i jego zwolnieniu. Vamos Jop!

pi0tr3k94 24.09.2024 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skawa Wadowice (Post 1635537)
Zabawnie sie was czyta. Jop 2-3 zwyciestwa 3 meczach i zapomnimy o Kaziu i jego zwolnieniu. Vamos Jop!

Przecież dobre wyniki Jopa to będzie kolejny argument przeciw zaskrońcowi, bo jaki w takim razie był sens brania zimą amatora z kostaryki?

wolfy 24.09.2024 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pi0tr3k94 (Post 1635538)
Przecież dobre wyniki Jopa to będzie kolejny argument przeciw zaskrońcowi, bo jaki w takim razie był sens brania zimą amatora z kostaryki?

Jop nie może być pierwszym trenerem Wisły. Jest po przeszczepie wątroby, nie ma zdrowia do takiego stresu - dosłownie.
Zanim coś głupiego napiszesz - sprawdź.

emjot 24.09.2024 17:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1635540)
Jop nie może być pierwszym trenerem Wisły. Jest po przeszczepie wątroby, nie ma zdrowia do takiego stresu - dosłownie.
Zanim coś głupiego napiszesz - sprawdź.

wróci na białym koniu kostarykańsko hiszpański przebieraniec
i będzie plan 3 letni
w tym sezonie spadek
w przyszłym walka o spięcie budżetu na poziomie II ligi (znaczy wyprz. wszystkiego co ma jakąkolwiek wartość)
w trzecim... no tak daleko jednak nie będę sięgał, bo jawi mi się IV liga znaczy III

wolfy 24.09.2024 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1635505)
Opcja z balangą w klubie tłumaczyłaby tsunami, które wczoraj rozpętał JK.

Też mi się tak wydaje. Królewski wrzucił "List otwarty" w którym podnosi to że Moskal nie miał pomysłu na wyjście z sytuacji. Jak było naprawdę szybko się nie dowiemy.

Zwolnienie trenera po tak kompromitujących wynikach jak te Moskala to norma w 99% polskich klubów, ale akurat nie u Królewskiego. On po kompromitacji z Wartą płakał na młynie że Moskal i piłkarze potrzebują czasu.
Mija tydzień i jeb - leci nie tylko trener i asystent (norma wszędzie), ale też kierownik drużyny, fizjoterapeuta, dyrektor akademii i szef sklepu. No to już normalnie się nie zdarza, a u Królewskiego to w ogóle...

leszekpw 24.09.2024 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skawa Wadowice (Post 1635506)

Wielki plus.

FraMat 24.09.2024 17:55

No, jak takie trolle z kałuży jak leszekpw dają plusa to należy się bać.

azor 24.09.2024 17:59

Strasznie szkoda mi Markusa, leszka, Drozda....liczyli na triumfalną ejakulację pod ogłoszenie Rude, a tu tylko Jop

Patryko 24.09.2024 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1635552)
Strasznie szkoda mi Markusa, leszka, Drozda....liczyli na triumfalną ejakulację pod ogłoszenie Rude, a tu tylko Jop

Ejakulacja może być tylko odłożona w czasie, o ile Rude nie wystawi do wiatru swojego największego przyjaciela w Polsce. Pieniądze i prestiż we Wrocławiu mogą być nie do odrzucenia.

wolfy 24.09.2024 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1635551)
No, jak takie trolle z kałuży jak leszekpw dają plusa to należy się bać.

I to jest właśnie problem - skupiasz się na tym kto a nie co pisze.

azor 24.09.2024 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1635553)
Ejakulacja może być tylko odłożona w czasie, o ile Rude nie wystawi do wiatru swojego największego przyjaciela w Polsce. Pieniądze i prestiż we Wrocławiu mogą być nie do odrzucenia.

Fakt, Sutryk to podobny poziom odklejenia, żeby chcieć zatrudnić Rude.

azor 24.09.2024 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1635546)
Też mi się tak wydaje. Królewski wrzucił "List otwarty" w którym podnosi to że Moskal nie miał pomysłu na wyjście z sytuacji. Jak było naprawdę szybko się nie dowiemy.

Zwolnienie trenera po tak kompromitujących wynikach jak te Moskala to norma w 99% polskich klubów, ale akurat nie u Królewskiego. On po kompromitacji z Wartą płakał na młynie że Moskal i piłkarze potrzebują czasu.
Mija tydzień i jeb - leci nie tylko trener i asystent (norma wszędzie), ale też kierownik drużyny, fizjoterapeuta, dyrektor akademii i szef sklepu. No to już normalnie się nie zdarza, a u Królewskiego to w ogóle...

Gwoli ścisłości - szef sklepu sam złożył wcześniej wypowiedzenie, więc bym go do tego worka nie wrzucał.

Markus 24.09.2024 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1635552)

:rotfl:

Azorek dalej pisze totalne brednie, jak przystało na kogoś mającego zerowy kontakt z rzeczywistością, który zakodował sobie jakieś głupoty i żyje w ich świecie. Ja już wczoraj napisałem, że ewentualne ponowne zatrudnienie Rude będzie kuriozalnym ruchem i dużą pomyłką. A ten biedak myśli, że na niego czekam... :lol: :rotfl:

Chciałbym zakontraktowania innego, lepszego trenera, nie mam jednak nadziei, że kogokolwiek sensownego Królewski ma w zanadrzu, zwłaszcza że dziś każdy normalny i szanujący się trener będzie omijał Wisłę szerokim łukiem, przy takim zarządzaniu jakie mamy i takiej drużynie jaką stworzył tu Królewski i jego algorytmy.

leszekpw 24.09.2024 19:53

Nie tryumfujcie. Jop jest tymczasowo. Kto by nie był, będzie lepszy niż Kazio coś trzeba zmienić ale nie wiem co :D

azor 24.09.2024 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1635560)
:rotfl:

Azorek dalej pisze totalne brednie, jak przystało na kogoś mającego zerowy kontakt z rzeczywistością, który zakodował sobie jakieś głupoty i żyje w ich świecie. Ja już wczoraj napisałem, że ewentualne ponowne zatrudnienie Rude będzie kuriozalnym ruchem i dużą pomyłką. A ten biedak myśli, że na niego czekam... :lol: :rotfl:

Chciałbym zakontraktowania innego, lepszego trenera, nie mam jednak nadziei, że kogokolwiek sensownego Królewski ma w zanadrzu, zwłaszcza że dziś każdy normalny i szanujący się trener będzie omijał Wisłę szerokim łukiem, przy takim zarządzaniu jakie mamy i takiej drużynie jaką stworzył tu Królewski i jego algorytmy.

Chcesz się założyć, że w przypadku powrotu Rude, przez chwilę będziesz siedział cicho, a później znów wrócisz do zachwytów nad magikiem z Kostaryki?

Jaroo1 24.09.2024 20:16

Markus musi trochę po.......ić i poudawać, żeby wyszedł na obiektywnego.

FraMat 24.09.2024 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1635569)
Markus musi trochę po.......ić i poudawać, żeby wyszedł na obiektywnego.

Dokładnie, a potem zaczną się zachwyty nad recyrkulacją piłki, cytowanie młodziutkiego szczawia Skuchy, a może nawet zachwyt nad kolejnym grubasem sprowadzonym poza okienkiem transferowym do odbudowania.

azor 24.09.2024 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus

Azorek dalej pisze totalne brednie, jak przystało na kogoś mającego zerowy kontakt z rzeczywistością, który zakodował sobie jakieś głupoty i żyje w ich świecie. Ja już wczoraj napisałem, że ewentualne ponowne zatrudnienie Rude będzie kuriozalnym ruchem i dużą pomyłką. A ten biedak myśli, że na niego czekam...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1635567)
Chcesz się założyć, że w przypadku powrotu Rude, przez chwilę będziesz siedział cicho, a później znów wrócisz do zachwytów nad magikiem z Kostaryki?

Pójdę dalej i zaproponuje formę zakładu, która będzie dla Ciebie mega łatwa do wygrania:

- jeżeli Rude zostanie trenerem i do czasu pierwszego meczu rozegranego pod jego wodzą zaczniesz się tasować nad jego zajebistością - wpłacasz na wybrana przeze mnie zrzutkę 500 zł. Jeżeli nie, analogicznie robie to ja. Potwierdzenie wpłaty wrzucamy na forum. Wchodzisz?

LucjuszWielki 24.09.2024 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1635504)
Pod wczorajszą rozmową z Moskalem https://www.youtube.com/watch?v=m52Zt8cLnj8&t=998s
Ale wpis już został usunięty.
Mogłem zrobić skrina :evil:

HAHAHAHAHAH Framat piknie! Odpał w KS .... Coś ty chłopie narobił ??? Po uj takie bzdury wymyslasz bez pokrycia ?? Nie masz screena i dowodu tzn ze zmyslies te bujdy :haha:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl