Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Adrian Gula trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10404)

M.Scofield 17.12.2021 23:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1575185)
obserwując naszych piłkarzy trzeźwym okiem , widze ze naprawde problem jest przede wszystkim w trenerze

Trzeźwym mówisz :rotfl:

Kac 17.12.2021 23:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1574851)
Można powoli podumowywac nie tyle trenera Gulę, co kilka ostatnich lat Wisły z nowym zarządem.
Jak się okazało nie taki był Hyballa straszny jak go malowano i nie taki Gula zajebisty jak mówiono. Każdy kolejny trener był papierkiem lakmusowym dla swojego poprzednika i w gruncie rzeczy można stwierdzić Skowronek=Stolarczyk=Hyballa=Gula. Właściwie nic tych trenerów nie różni, jeśli chodzi o styl gry, wyniki, cały czas Wisła kręci się w ogonie tabeli, raz łapiąc lepszy okres gdzie nikt już się o spadek nie boi, a raz dołując gdzie to widmo spadku realnie zagraża.

Te 3 lata pracy zarządu pokazało, że stoimy w miejscu jeśli chodzi o rozwój sportowy, budowanie marki, profesjonalizm na boisku. Z długów wychodzimy ale sportowo jesteśmy tym samym klubem co wtedy, tym z problemami, który mógł spaść.

Przerobiliśmy wszystkich możliwych trenerów świata, od polskich wuefistów, profesjonalistów, po zagranicznych trenerów z dobrym CV i gówno to dało, efekt jest taki sam. Jakie można wyciągnać wnioski? Jeśli coś jest tu problemem to jest nim zarząd... Nasza Wisła nie ma jaj, ba jak trzeba było jaja mieć to mieli, żeby wyjebać Hyballę i zrobić cyrk w mediach, wtedy każdy stał za każdym murem, wtedy była jednosć i walka. Być może takie zdarzenia nauczyły ich, że starać się nie trzeba, bo jak coś to trener jest winny, a jak trenerowi się nie podoba to go zwolnią.

dokladnie tak i coraz wiecej ludzi to juz zauwaza, trio zaakceptuje kazdy farmazon i kazde upokorzenie bo niby trzeba wychodzic z dlugow i na dobra gre musimy poczekac na wieczne nigdy, taki cieply kur.widolek zrobiono z Wisly i kiedys z tego wlasnie powodu mozemy wlasnie poleciec jak zle okolicznosci sie naloza

u nas nie ma zadnych oczekiwan ze strony wlascicieli to kazdy sie dopasowuje do zerowego poziomu nawet jak na poczatku cos gra

Fugiel 18.12.2021 19:28

Tak sobie mysle, ze Adrian Gula to jest magik

Przegrywa wszystko jak leci, ale jesli patrzec na jakies 'must have' dla tego sezonu - to zdaje egzamin celujaco

- Derby ? wygrane
- Legoa ? ograna
- PP ? Zaszlismy najwyzej od X lat
- Wygarana z Termalika ? Prosze bardzo.

silver03 18.12.2021 20:48

No czarodziej niesłychany, szczególnie patrząc na naszą grę defensywną np. w meczu z taką Termalicą, gdzie chłopy wjeżdżały w nas jak chciały, tylko bramkarz ratował sytuacje.

Magik? Raczej więcej farta niż rozumu.

Fugiel 18.12.2021 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1575238)
No czarodziej niesłychany, szczególnie patrząc na naszą grę defensywną np. w meczu z taką Termalicą, gdzie chłopy wjeżdżały w nas jak chciały, tylko bramkarz ratował sytuacje.

Magik? Raczej więcej farta niż rozumu.

Jeszcze PP wygramy :P i bedzie mozna sobie w CV wpisac

pepe72 19.12.2021 02:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1575239)
Jeszcze PP wygramy :P i bedzie mozna sobie w CV wpisac

Na puchary przez ligę to się raczej nie załapiemy więc zostaje PP!

Arkadiusz.Czerepach 19.12.2021 10:58

ale to akureat potwierdzenie teorii ze pilkarzyki w tym swoim cwaniactwie wiedza żeby sie spiąć wtedy co trzeba

wolfy 19.12.2021 11:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1575256)
ale to akureat potwierdzenie teorii ze pilkarzyki w tym swoim cwaniactwie wiedza żeby sie spiąć wtedy co trzeba

No nie wiem. Gdyby w Termalice nie zwolnili trenera i zastąpili go trenerem bramkarzy (wtf?) nie ma pewności czy byłyby punkty.
Gula to marny trener IMO mający do dyspozycji marny materiał piłkarski. Jak nie mamy farta w meczu to dostajemy w czapę.

Gramy źle w obronie i tragicznie w ofensywie. Nawet z Termaliką, gdzie strzeliliśmy trójkę nie można powiedzieć że akcje się kleiły. Aschraf oddał strzał kolejki (chyba), Yeboah walnął w środek bramki i Loska puścił, Skvarka dobił po ręce bramkarza. No i fajnie, ale to nie jest tak że była jakakolwiek jakościowa różnica z resztą gównianych meczy. Większe zaangażowanie, fart i podłamany rywal.

Arkadiusz.Czerepach 19.12.2021 12:59

czyli to przypadek , że od kilku lat pytozy , zawsze pokonujemy mocniejszych sportowo żydów ?

wolfy 19.12.2021 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1575261)
czyli to przypadek , że od kilku lat pytozy , zawsze pokonujemy mocniejszych sportowo żydów ?

Jak ktoś oglądał cały mecz z Cracovią to ma świadomość że mogło być 1:3 i nie byłby to wynik niesprawiedliwy. Świetna forma Biegańskiego + fart + psychika Pasów. Zagraliśmy wtedy jedną dobrą połowę i starczyła nam ona na jedną bramkę.

To że się spięli starczyło na fartowną wygraną. Teoria że jakby chcieli to by zaorali ligę (ale nie chcą) jest jednak trochę naciągana.

pepe72 19.12.2021 17:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1575259)
No nie wiem. Gdyby w Termalice nie zwolnili trenera i zastąpili go trenerem bramkarzy (wtf?) nie ma pewności czy byłyby punkty.
Gula to marny trener IMO mający do dyspozycji marny materiał piłkarski. Jak nie mamy farta w meczu to dostajemy w czapę.

Gramy źle w obronie i tragicznie w ofensywie. Nawet z Termaliką, gdzie strzeliliśmy trójkę nie można powiedzieć że akcje się kleiły. Aschraf oddał strzał kolejki (chyba), Yeboah walnął w środek bramki i Loska puścił, Skvarka dobił po ręce bramkarza. No i fajnie, ale to nie jest tak że była jakakolwiek jakościowa różnica z resztą gównianych meczy. Większe zaangażowanie, fart i podłamany rywal.

Nosz k.... BBT miał Murinho i zwolnił, i dlatego wygraliśmy.
Rozumiem frustrację po dennej rundzie jesiennej ale bez przesady!

wolfy 19.12.2021 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1575273)
Nosz k.... BBT miał Murinho i zwolnił, i dlatego wygraliśmy.
Rozumiem frustrację po dennej rundzie jesiennej ale bez przesady!

To nie frustracja, tylko chłodne spojrzenie. BBT grało lepiej niż punktowało - radzę sobie odświeżyć nasz pierwszy mecz, to my wtedy przyfarciliśmy wywalczając remis. Raczej Ty założyłeś sobie że dzieli nas przepaść do reszty "walczących o spadek" - ale na czym to opierasz? Bo chyba nie na grze i wynikach.

FraMat 19.12.2021 18:38

My też w wielu meczach graliśmy lepiej niż punktowaliśmy

wolfy 19.12.2021 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1575276)
My też w wielu meczach graliśmy lepiej niż punktowaliśmy

Chyba tylko z Piastem, reszta to zasłużone w.......e (jasne że głupie czerwone kartki i głupi karny, ale nie do końca przypadkowe).
Zresztą - potwierdza to tylko że dół tabeli jest mocno wyrównany. Gdyby BBT nie miał trenera bramkarzy jako głównego nie byłby to pewnie taki spacerek.

FraMat 19.12.2021 18:58

taaa..

nie chce mi się szukać, ale jestem pewny, że gdyby nie pech (i szrot w ataku) mielibyśmy więcej punktów.
A głupie czerwone kartki, głupie karne, szczęście rywala tez przyczyniają się do tego, że uzyskaliśmy miej punktów niż to wynika z gry

serek.c2 19.12.2021 18:59

https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15961139

wolfy 19.12.2021 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1575278)
taaa..

nie chce mi się szukać, ale jestem pewny, że gdyby nie pech (i szrot w ataku) mielibyśmy więcej punktów.
A głupie czerwone kartki, głupie karne, szczęście rywala tez przyczyniają się do tego, że uzyskaliśmy miej punktów niż to wynika z gry

Co rok ta sama gadka. Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka...
Gramy jedno wielkie gówno, a nasza ofensywa to kiepski żart. Dlatego mamy mało punktów.

dziki 19.12.2021 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1575279)

No popatrz, czyli Gula jednak wie jakie są źródła problemów i między słowami mówi o tym, że spora część składu będzie po prostu do wymiany, albo do przyuczenia (pewnie stąd wypozyczenie Wachowiaka, a po nim pewnie i kolejnych – tak traktuje słowa o tym, że zadowolony z zespołu nie jest, że wyniki nie były dobre i potrzeba konkurencji i że niektórzy zawodnicy *jeszcze* nie mają w sobie tego czegoś).

Raffaello89 19.12.2021 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1575279)

Zule forumowe pięknie wyjaśnione.

wolfy 19.12.2021 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dziki (Post 1575281)
No popatrz, czyli Gula jednak wie jakie są źródła problemów i między słowami mówi o tym, że spora część składu będzie po prostu do wymiany, albo do przyuczenia (pewnie stąd wypozyczenie Wachowiaka, a po nim pewnie i kolejnych – tak traktuje słowa o tym, że zadowolony z zespołu nie jest, że wyniki nie były dobre i potrzeba konkurencji i że niektórzy zawodnicy *jeszcze* nie mają w sobie tego czegoś).

I doskonale widzi czym kończą się podania wzdłuż pola karnego, ale i tak każe im to robić bo ma taką wizję.

FraMat 19.12.2021 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1575280)
Co rok ta sama gadka. Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka...
Gramy jedno wielkie gówno, a nasza ofensywa to kiepski żart. Dlatego mamy mało punktów.

To Ty zacząłeś, że "BBT grało lepiej niż punktowało".
Ja tylko dodałem, że my też.
Zgadzam się jednak, że nasza ofensywa to żart, ale gramy z każdym meczem coraz mniejsze gówno.

Karherop 19.12.2021 19:41

Cytat:

taaa..

Jedna wygrana z Zagłębiem i bylibyśmy na 10 miejscu które przecież realnie odzwierciedla nasz aktualny potencjał.

Zresztą, ile spotkań przegraliśmy "pechowo"?

Stal 1-2
Zagłębie 1-2
Jagiellonia 1-3
Piast 0-1
Radomniak 0-1

Ile "fartownie" wygraliśmy?
Górnik 1-0?

Z Wartą, Zagłębiem (pierwszy mecz) , TBB (oba), Legia, craxa, Łęczna, Rakowem Śląskiem, Lechem, Lechia, Płockiem uważam z przebiegu meczu za sprawiedliwe wyniki, nawet jeśli bramka padła w ostatnich minutach to i wcześniej były ku temu okazja.

Dodać do tego trzeba tylko 1 podyktowany dla nas karny (najmniej w lidze) i kilka dziwnych decyzji (jak cofniemy karny na Yeboahu w Gliwicach przy stanie 0-0).

Może i dziadujemy, ale nie wydaje mi się że bardziej niż rok temu.

pepe72 19.12.2021 20:02

Cytat:

taaa..

Dwie przegrane mamy po akcji Sadlok -> Frydrych - przechwyt przeciwnika - faul - czerwona dla Frydrycha.

wolfy 19.12.2021 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1575286)
Dwie przegrane mamy po akcji Sadlok -> Frydrych - przechwyt przeciwnika - faul - czerwona dla Frydrycha.

To się akurat nazywa automatyzm. Chyba jedyna powtarzalna akcja jaką umieją zrobić. Z BBT było to samo zresztą, zainicjowane przez Szotę, tylko Sadlok wybił w kosmos zamiast czerwo zainkasować. Kojarzę zresztą kilka podobnych, za słabych podań wzdłuż pola karnego które nie zakończyły się czerwoną albo golem, a tylko strachem.

Gula potwierdził w wywiadzie że tak mają grać.

pepe72 19.12.2021 20:52

Zatrudnijmy tego Murinho co go pp. Witkowscy zwolnili.
Na pewno wszystko poprawi, będziemy grać jak BBT.

Drozd 19.12.2021 20:53

Cytat:

Rozumiem dobrze kibiców, że się denerwują, bo trzeci rok z rzędu ich oczekiwania rozmijają się znacząco z tym, co drużyna robi na boisku. Proszę mi wierzyć, że ja też z tego powodu szczęśliwy nie jestem. Mogę im dzisiaj obiecać, że każdego dnia będziemy pracować z maksymalnym zaangażowaniem. Mogę im obiecać, że zrobię wszystko, co w mojej mocy, żeby zespół nie w kilku wybranych spotkaniach, a w każdym walczył z maksymalnym poświęceniem. Najważniejszym zadaniem jest z mojej strony doprowadzenie do takiej sytuacji, żeby każdy zawodnik zrozumiał, że liczy się każdy dzień, każdy trening. Jeśli zespół to w pełni pojmie, jeśli będzie maksymalne zaangażowanie, to wyniki też przyjdą. Jestem tego pewien.

Czyli główne zadanie to przymusić do zapieprzania. A nie fantazje o wzmocnieniach. Oby mu się udało...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1575288)
To się akurat nazywa automatyzm. Chyba jedyna powtarzalna akcja jaką umieją zrobić. Z BBT było to samo zresztą, zainicjowane przez Szotę, tylko Sadlok wybił w kosmos zamiast czerwo zainkasować. Kojarzę zresztą kilka podobnych, za słabych podań wzdłuż pola karnego które nie zakończyły się czerwoną albo golem, a tylko strachem.

Bo Szota wsadzania na minę kolegi, musi się jeszcze długo od Sadloka uczyć. Gdyby Sadlokowi podawał Sadlok to by chłop nie miał najmniejszych szans wybić piłki i byłoby kolejne czerwo...

Mixu 19.12.2021 21:07

Po przeczytaniu tego wywiadu po raz kolejny utwierdzam się w przekonaniu że Gula to jednak nie jest głupi gość, przynajmniej mówi z sensem a nie słodko pierdzi. To przynajmniej dobry prognostyk że trener to nie debil i że jest szansa że to jakoś poukłada na wiosnę.

tomytom 19.12.2021 21:11

Pytam całkiem serio i bez zbędnych emocji poproszę :-) => jaką alternatywę widzieliście w naszym obecnym (w sumie już byłym - jak wszyscy mamy nadzieję!!!! składzie jeśli idzie o rozpoczynanie akcji?
Dzida na Forbesa?
Bramkarz ma szukać pomocników w środku?
Przy poziomie naszych grajków ofensywnych to W MOIM odczuciu nie było by z tego więcej radości niż z prób rozgrywania od tyłu ...

wislak2214 19.12.2021 21:25

Jak ja słyszę , że napastnicy nie mają bramek bo taki Skvarka nie daje rady, to mnie ogarnia zażenowanie. Najpierw trzeba się pokazać, wyjść do podania ,no ale takich mamy wirtuozów kołków , że jeden się poślizgnał po zderzeniu z powietrzem wczoraj przy bramce na 3-0 a drugi pokazał klase w ostatniej akcji meczu w Lubinie. Albo się ktoś obudzi w tym pionie sportowym i dostrzeże ,że to są dwa kołki i razem nazbierają maksymalnie 5 bramek , albo sie spier***** z tej ligi z hukiem i to potężnym.

ciacho 19.12.2021 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomytom (Post 1575292)
Pytam całkiem serio i bez zbędnych emocji poproszę :-) => jaką alternatywę widzieliście w naszym obecnym (w sumie już byłym - jak wszyscy mamy nadzieję!!!! składzie jeśli idzie o rozpoczynanie akcji?
Dzida na Forbesa?
Bramkarz ma szukać pomocników w środku?
Przy poziomie naszych grajków ofensywnych to W MOIM odczuciu nie było by z tego więcej radości niż z prób rozgrywania od tyłu ...

Wiesz... problem jest tylko taki, że te akcje wyglądają tak... zaczyna Biegański do Sadloka, ten do Frydrycha, Hanousek, Frydrych, Gruszkowski, Sadlok.... kolejne 10 podań w poprzek, nic z tego nie wynika, nie posuwamy się do przodu, przeciwnk w końcu podchodzi do obronców, panika i.... dzidą do przodu tylko nie od Biegańskiego, a od któregoś obroncy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl