![]() |
Cytat:
4 kolejki dopiero. |
Nie ma co się sugerować aktualnym miejscem. Przypomnij sobie chociażby magiczna serie Wdowczyka po której Wisła miala już tylko cudem uniknąć spadku.
A skonczylo się udana końcówka jesieni, dobra wiosną Kiko i 6 miejscem na koniec sezonu. Poki co za tydzień szykuje się bardzo ciężki mecz. Pocieszenie że od kilku lat jesteśmy skazywani na porażkę w Poznaniu, a wyciagamy stamtąd zaskakująco dobre wyniki. |
Cytat:
1. słabo punktujemy przy świetnej grze - niepokojące 2. (wczesny Kiko) dobrze punktujemy przy brzydkiej grze - niepokojące zdecydujcie się bo mi sie zgrzewają synapsy jak takie volty czytam |
Cytat:
Jak wystawiasz młodego zawodnika bez doświadczenia to godzisz się z błędami, ew. utratą punktów przez niego. A Ty odkryłeś Amerykę że gość bez ligowego doświadczenia nie jest pewny i popełnia błędy. No, brawo. Genialna analiza, kto by się spodziewał że musi się jeszcze podszkolić... Ludzie na tym forum mnie czasem załamują. Jak za dwa lata Lisa nie sprzedamy z zyskiem to będzie wtopą. Dwa lata - nie każdy odpala w rok. Jak na debiut to zagrał OK, zwłaszcza w trudnych warunkach. |
Zaczyna mi się przypominać Wisła Moskala. Niby wszytko ok, tylko zwycięstw brak. Nie ma co zwalać na brak szczęścia. To był brak umiejętności, jak się marnuje tyle okazji to winę ponoszą zawodnicy, nikt i nic więcej. Ja osobiście nie mam o nic pretensji, widać, że naprawdę chce im się grać. Jest walka, prawdziwe zaangażowanie, nie wychodzi bo mamy taki potencjał, a nie inny. Trzeba się z tym pogodzić, że nie będziemy wygrywali 3 meczów na 4, zawsze "czegoś" będzie brakowało. Jak na to co obecnie dzieje się w Klubie, na to ilu ważnych zawodników odeszło, jestem miło zaskoczony postawą drużyny. Spodziewałem się strasznego marazmu, braku wiary i zaangażowania zawodników. Oraz tego, ze Stolarczyk nie będzie potrafił sklecić czegoś sensownego z tego materiału. Dlatego tym przyjemniej ogląda mi się nasze mecze. Podstawowy problem jaki widzę to brak napastnika. Mimo dwóch goli Ondraszek nie pociągnie naszej drużyny. Tonący brzytwy się chwyta, dlatego łudzę się, że Brożek wróci i będzie choć w połowie tak skuteczny jak 2-3 lata temu..
Z taką grą nie powinniśmy spaść. Nawet jeśli nie awansujemy do grupy mistrzowskiej, to i tak powinniśmy w miarę spokojnie zapewnić sobie utrzymanie, bo nie ma już podziału punktów. To sprzyja takim drużynom jak nasza, które mogą balansować na granicy ósmego miejsca, bo brak awansu nie oznacza od razu, że zaczyna palić się pod dupą. Widzę inny problem - krótka ławka. Dopóki w miarę wszyscy będą zdrowi, będzie ok. Gorzej jak nagle wysypie się kilku zawodników. Wtedy będziemy mieli duże problemy z punktowaniem, dlatego tym bardziej szkoda takich strat punktów. Teraz trzeba sobie zrobić zapas na trudniejsze czasy. Niestety szykuje się kolejny sezon gdybania. Gdyby Boguski trafił karnego z Arką, gdyby Małecki trafił do pustej z Płockiem, gdyby nie czerwona z Jagą.. Dużo tego gdyby jak na 4 kolejki. Na razie mieliśmy łaskawy terminarz, na 4 mecze 3 zagraliśmy u siebie. Poza Jagą naszymi rywalami były drużyny na podobnym poziomie co nasza. Wygraliśmy tylko z beniaminkiem, więc jak chodzi o punkty to jest bardzo przeciętnie, ale nie słabo. |
Cytat:
Gdyby odrobina szczescia i wykorzystanie tych banalnych sytuacji to patrzylibysmy na lige z topu tabeli. Takie wlasnie gdybanie jest efektem swietnej gry druzyny. Bardziej bym sie martwil jakbysmy nie mieli powodow do rozwazan :D Ten sezon jest po to by budowac zespol praktycznie od podstaw. Patrzac na dyspozycje innych klubow mam jeskies 99.9% pewnosci, ze sie utrzymamy. Wiec aby nas nie degradowali to trzeba poogarniac finanse, kontrakty, splate zadluzenia itp. Jesli Stolar z powodzeniem wdrozy system 3-5-2, nauczy zespol powtarzalnosci, poprawi skutecznosc, a zima/latem sprowadzi kilku perspektywicznych zawodnikow - to za sezon/dwa mozemy z powodzeniem wlaczyc sie do walki o puchary. |
Te wszystkie gdybania są po prostu brakiem umiejętności zawodników. Faktem jednak jest, że ja osobiście dawno nie oglądałem tak ciekawego meczu przy Reymonta. Dużo akcji z jednej i z drugiej strony. Kwestia jakości niech pozostanie milczeniem, ale oby więcej takich emocji.
|
Brak umiejętności to fakt, że piłka po strzale Imaza trafia w poprzeczkę i wychodzi w pole zamiast wpaść? Przecież to są centymetry na bramce, a na bucie kwestia milimetrów. Podobnie w przypadku główki Bartosza.
Bez jaj. Wiadomo, że jedni piłkarzy lepiej wykańczają od innych, ale nie wmówisz mi, że Małecki w takiej sytuacji jak miał większość razy przeniósłby piłkę nad poprzeczką. Podejrzewam, że w 9 na 10 sytuacji by to strzelił. Pecha mieliśmy i tyle, brak pewności siebie i pech. Jak tak dalej będą grać i się w końcu wstrzelą to kogoś pogonimy niedługo z workiem goli. |
Cytat:
Niestety fatalna dobitka (w górne trybuny) Małego to drugie. |
Malecki to chyba by nie strzelil w 9/10 takich sytuacjach:D
|
Warunki też były ciężkie, zwłaszcza przy strzałach bez przyjęcia. Łatwiej się obciąć (a czasem siądzie jak Ondraszkowi).
Zgadzam się jednak że trochę w tym pecha a sporo - braku umiejętności. Ale wiemy panowie jak jest budowana nasza kadra. |
Paralaksa ja Cie prosze nigdy prze nigdy 3-5-2 czytaj 5-4-1 to najgorsze ustawienie co niszczy zespoły chcesz przykladów? Polska blamaż na każdej lini, Wisła za Wdowczyka 7 porażek z rzędu? legła poczatek sezonu, można mnożyć... a gdzie się takie ustawienie sprawdziło znam tylko jedna drużyne jest nią Juventus, nigdy prze nigdy 3-5-2... Dodam że moja drużyna z Jordanowa grała tak 5 lat nie nawidziłem tego ustawienia jestem strasznym przeciwnikiem jego i broń Boże nigdy w Wiśle.
|
W dość podobnej sytuacji Małecki z APOELem strzelił w dość podobny sposób jak mnie pamięć nie myli. Oczywiście nie mówię o golu.
|
Cytat:
Czytaj ze zrozumieniem. To naprawdę nie jest takie trudne. Tak tylko wrzuce fakt, że młody namascil się pierwszym bramkarzem, twierdząc że wygrał rywalizację z Buchalikiem. Chocby temu, po takich wypowiedziach spodziewam się odwazniejszej gry na przedpolu. Niech swoją pewność siebie pokaże na boisku, a osiągnie duzo. |
Czy ktoś wie gdzie znaleźć raport fitness z tego meczu?
Na oficjalnej go nie opublikowali, a na innych stronach nie mogę go odnaleźć |
Na ekstraklasa.org statystyki biegowe z rundy nie obejmują tego meczu, więc pewnie nie ma tego raportu.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl