![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Nie chodzi mi w żadnym wypadku o rzut wolny. |
https://imgur.com/a/KCnXgm1
Mamy Lisa, nie Neuera, bez przesady. PS: Lucjusz, dodaliśmy zaraz po sobie posty akurat, a odpowiadałem tym razem Jagulowi. Teraz wszystko jasne - sorry! :) |
Cytat:
|
Cytat:
Ale jeśli już to z pozytywów to napewno spokoj jak do niego grali - nie bał się zagrać między obrońcami żeby wyjść z pod pressingu + całkiem dobre długie piłki. Akurat tego od dawna nam brakowało, żeby można było wyprowadzać spokojnie piłkę od własnej bramki. Bramkarz grający dobrze i pewnie nogami, robi w takiej sytuacji sporą różnicę. Za bramkę absolutnie nie można go winić, wyciągnął się jak struna, bardzo dobry strzał. Pomijając, że już przekroczyła linię, to winić można obrońców że nikt nie doskoczył. Już właśnie nie wspominając o tym, że wszedł nierozgrzany (nawet dużo łatwiej by było jakby wchodził odrazu po przerwie) |
przy wolnym był źle ustawiony
|
Cytat:
|
Cytat:
Był bardzo dobrze ustawiony, oczywiście, teoretycznie mógł zaryzykować i iść wcześniej do środka, ale ryzykowałby zostawieniem krótkiego rogu. Gdyby Kelemen przy strzale Wasyla właśnie poszedł bliżej środka, to nie miałby szans żeby obronić. Szkoda ze w tamtej sytuacji Sadlok czy Pietrzak nie przebiegli nad pilka, żeby zmuscic Kelemena żeby choć trochę się przesunal do środka |
Z innego ustawienia i inaczej strzelał Wasyl niż Novikovas (lewonożny zawodnik)
Moje wrażenie o złym ustawieniu oparłem przez oglądanie interwencji bramkarza w trakcie meczu, gdzie było widać, że zabrakło mu do obrony skutecznej jakieś kilkadziesiąt centymetrów.... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Stolar sam Lisowi podpowiadał, żeby pilnował nieosłoniętej murem strony. Nie ma co go winić, chociaż niektórzy bramkarze, by to wyciągnęli (a inni by stali jak słup soli). To są niuanse. Błędu akurat w tej akcji nie popełnił.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:39. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl