Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [III KOLEJKA] Jagiellonia Białystok - WISŁA Kraków, 5 sierpnia, godz. 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9988)

Jagul 06.08.2018 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1511714)
Tak jak kolega napisał, strzał był świetnie wymierzony, ponad murem w samo okno, bramkarz w przy takich bramkach jest zupełnie bez winy.

A że spróbował interweniować... zwróć uwagę, że już w momencie odbicia piłka była w bramce. Gdyby nie padł go po dobitce na pewno VAR to by analizował. W zasadzie Lis nie mógł inaczej interweniowac. Odbicie w bok nawet nie sparowalo by tej bramki na słupek.
Gdzie byli obrońcy przy dobitce?

Poza tym jak tylko psychika u Lisa będzie dobrze funkcjonowala to może stać się naszym pewnym punktem.

Jakie okno? Strzał dobry ale nie wypisujmy bajek. Klasowy bramkarz mógłby to wyciągnąć ale obecnie takiego nie mamy więc nie ma co się nad Lisem pastwić.

LucjuszWielki 06.08.2018 12:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1511706)
Mówisz o tej kiedy padł gol? Jeśli tak to wolne żarty :-)
Strzał nad murem z linii pola karnego - mógł nawet nie ruszać się z miejsca i byłby kompletnie usprawiedliwiony, a mimo to spróbował i niewiele mu brakło.

Panowie nie róbcie sobie jaj... chodzi mi o sytuacje, gdy przeciwnik wrzucał piłke albo strzelał z bliska, piłka odbiła się i rzucił się na nią po czym wypadła mu z rąk..

Nie chodzi mi w żadnym wypadku o rzut wolny.

filemon 06.08.2018 12:09

https://imgur.com/a/KCnXgm1
Mamy Lisa, nie Neuera, bez przesady.

PS: Lucjusz, dodaliśmy zaraz po sobie posty akurat, a odpowiadałem tym razem Jagulowi. Teraz wszystko jasne - sorry! :)

kacpaw91 06.08.2018 12:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1511716)
Jakie okno? Strzał dobry ale nie wypisujmy bajek. Klasowy bramkarz mógłby to wyciągnąć ale obecnie takiego nie mamy więc nie ma co się nad Lisem pastwić.

Wszedł nierozgrzany w trudnej sytuacji, do tego debiut dość młodego piłkarza. Ciężko po takim meczu mówić, że jest słaby albo dobry.

rafalp_r22 06.08.2018 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1511726)
Wszedł nierozgrzany w trudnej sytuacji, do tego debiut dość młodego piłkarza. Ciężko po takim meczu mówić, że jest słaby albo dobry.

Ale jeśli już to z pozytywów to napewno spokoj jak do niego grali - nie bał się zagrać między obrońcami żeby wyjść z pod pressingu + całkiem dobre długie piłki. Akurat tego od dawna nam brakowało, żeby można było wyprowadzać spokojnie piłkę od własnej bramki. Bramkarz grający dobrze i pewnie nogami, robi w takiej sytuacji sporą różnicę.

Za bramkę absolutnie nie można go winić, wyciągnął się jak struna, bardzo dobry strzał. Pomijając, że już przekroczyła linię, to winić można obrońców że nikt nie doskoczył. Już właśnie nie wspominając o tym, że wszedł nierozgrzany (nawet dużo łatwiej by było jakby wchodził odrazu po przerwie)

funkykoval 06.08.2018 12:32

przy wolnym był źle ustawiony

Karherop 06.08.2018 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1511732)

To gdzie on miał stać, jak nie przy słupku gdzie lotu piłki nie blokował mur?

rafalp_r22 06.08.2018 13:04

Cytat:

https://i.imgur.com/DL1suFF.jpg

Był bardzo dobrze ustawiony, oczywiście, teoretycznie mógł zaryzykować i iść wcześniej do środka, ale ryzykowałby zostawieniem krótkiego rogu. Gdyby Kelemen przy strzale Wasyla właśnie poszedł bliżej środka, to nie miałby szans żeby obronić. Szkoda ze w tamtej sytuacji Sadlok czy Pietrzak nie przebiegli nad pilka, żeby zmuscic Kelemena żeby choć trochę się przesunal do środka

funkykoval 06.08.2018 13:19

Z innego ustawienia i inaczej strzelał Wasyl niż Novikovas (lewonożny zawodnik)

Moje wrażenie o złym ustawieniu oparłem przez oglądanie interwencji bramkarza w trakcie meczu, gdzie było widać, że zabrakło mu do obrony skutecznej jakieś kilkadziesiąt centymetrów....

brylant17 06.08.2018 14:34

Cytat:

Był bardzo dobrze ustawiony nie wiem czy on nie wybijał piłki z linii bramkowej dlatego ją wypluł

Arked 06.08.2018 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1511747)
Był bardzo dobrze ustawiony nie wiem czy on nie wybijał piłki z linii bramkowej dlatego ją wypluł

Wybijał piłkę nie tyle z linii bramkowej co po prostu z bramki. Gol padł bezpośrednio z wolnego...

s1mone 06.08.2018 15:19

Stolar sam Lisowi podpowiadał, żeby pilnował nieosłoniętej murem strony. Nie ma co go winić, chociaż niektórzy bramkarze, by to wyciągnęli (a inni by stali jak słup soli). To są niuanse. Błędu akurat w tej akcji nie popełnił.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl