Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [I KOLEJKA] WISŁA Kraków - Arka Gdynia, 21 lipca, godz. 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9983)

regan 22.07.2018 13:59

Gniazdowy nasz to tez niezly prawdziwek. Kompletny brak wyczucia tego co sie dzieje na boisku. 90 min. Zamiast nakrecac doping to ten zapodaje anty Arka... a zapodanie "Wisla grac" to totalny szczyt głupoty. Dobrze że obylo sie bez "Wiecej ambicji" lub "walczyc biegac i sie starac"

leszekm 22.07.2018 18:45

W Wiśle najlepszy jest futbol, czyli 11 punktów po meczu z Arką

http://jacekstaszak.pl/w-wisle-najle...-meczu-z-arka/

Romendakil 22.07.2018 18:48

Było naprawdę nieźle. Wszyscy spodziewali się totalnej klapy. Tylko Boguś - klasyka niestety....

guardian_angel 22.07.2018 21:59

Jak ktoś za ten mecz krytykuje Ondraska, to niech lepiej zostanie przy Fifie i nie wypowiada się na temat rzeczywistej piłki nożnej.

Mecz pokazał, że samym wybieganiem można stłamsić każdego w tej lidze. Tylko nie za bardzo widzę takie tempo w pozostałych meczach. To nie jest realne.

silver03 23.07.2018 07:31

Meczem jestem pozytywnie zaskoczony, spodziewałem się jednej wielkiej kopaniny, a jednak zespół potrafił konstruować całkiem składne akcje, fajnie to wyglądało na skrzydłach. Jedynym mankamentem była skuteczność i coś czuje, ze to będzie nasza pięta achillesowa.

Natomiast co do frekwencji:
Górnik Zabrze 16k
Legia Warszawa 12k
Jagiellonia Białystok 11k
Śląsk Wrocław 10k
Wisła Kraków 9k
Płock 8k
Równo rok temu na meczu z Niecieczą mieliśmy 12k. Słabo.

Adasss 23.07.2018 07:56

Poniższe już przytaczałem, ale w innym temacie, więc się powtórzę:
Cytat:

Wisła Kraków 0-0 Arka Gdynia sobota 21 lipca 2018, 18:00 (9215)
Wisła Kraków 1-0 Bruk-Bet Termalica Nieciecza piątek 21 lipca 2017, 20:30 (11 811)
Wisła Kraków 2-1 Pogoń Szczecin sobota 16 lipca 2016, 18:00 (9779)
Wisła Kraków 1-1 Górnik Zabrze piątek 17 lipca 2015, 18:00 (10 303)
Wisła Kraków 1-1 Piast Gliwice poniedziałek 28 lipca 2014, 18:00 (4277)
Sądzę, że nie ma co tragizować. Po pierwsze rok temu graliśmy już po wygranym meczu z Pogonią, a dodatkowo nasza kadra budziła większe nadzieje i zainteresowanie. Dodatkowo mam wrażenie, że sobotni termin spotkania jest w okresie letnim ciut gorszy dla frekwencji, niż piątkowy.

Booze1988 23.07.2018 08:18

Jak na taką rewolucję, jaką przeszliśmy przed sezonem, gra wyglądała naprawdę obiecująco. Bardzo podobał mi sie Kort, był aktywny, umiejętnie rozgrywał, fajnie pressował. Największy minus to fatalna skuteczność. Mając tyle sytuacji, to strzelenie chociaż jednej bramki jest obowiązkiem. Liczyłem po ciuchu na odrodzenia Zdenka. Niestety nie dostrzegłem w sobotę Czecha na boisku.

funkykoval 23.07.2018 10:06

Przed meczem, biorąc pod uwagę nasze problemy nie tyle finansowe ile przede wszystkim sportowe, oraz wygraną świnki w superpucharze miałem spore obawy.
Tymczasem zostałem pozytywnie zaskoczony grą naszego zespołu - jedyny mankament to skuteczność ........
Chciałbym jednakże porównać dwa tegoroczne mecze z świnką na stadionie Wisły - pierwszy szczęśliwie wygrany dzięki błędom Steinborsa, sobotni, gdzie nie wygraliśmy dzięki braku skuteczności Imaza i Boguskiego.....
W Wiśle w porównaniu z meczem lutowym brak było Lloncha, Arsenicia, Carlitosa, Cywki, Halilovicia i Mitrovicia

Arka zagrała bez Marcjanika, Szwocha, Kuna, Łukasiewicza czy Jurado....
W meczu lutowym 2 bramki zostały zdobyte po ewidentnych błędach bramkarza Arki, w sobotę Steinbors był rewelacyjny.....
Wisła kreowała grę, stwarzała sobie sytuacje w tym 2-3 sytuacje 100%owe. Arka przeprowadziła w tym meczu jedną składną akcję i oddała 1 groźny strzał (niecelny Bohdanowa)....
Nie sądzę, że słaba gra Arki wynikała ze słabości ich zawodników, bo przecież w meczu o superpuchar potrafili rozegrać akcje, czy przeprowadzić szybki kontratak....

Wynikało to raczej z świetnej gry obronnej Wisły jako całego zespołu... Rewelacyjnie zagrał Basha i oby tylko utrzymał dyspozycję i nie przytrafiały mu się kontuzje...
Jedyny problem Wisły w tym meczu to niewykorzystane sytuacje no i tragiczny rzut karny.... De facto podejrzewam, że każdy inny zawodnik wykorzystałby tego karnego i tyle.....

Radwi 23.07.2018 10:49

Cytat:

W Wiśle najlepszy jest futbol, czyli 11 punktów po meczu z Arką

http://jacekstaszak.pl/w-wisle-najle...-meczu-z-arka/

dobrze to się czytało, dzieki!

cancer 23.07.2018 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1510342)
Przed meczem, biorąc pod uwagę nasze problemy nie tyle finansowe ile przede wszystkim sportowe, oraz wygraną świnki w superpucharze miałem spore obawy.
Tymczasem zostałem pozytywnie zaskoczony grą naszego zespołu - jedyny mankament to skuteczność ........
Chciałbym jednakże porównać dwa tegoroczne mecze z świnką na stadionie Wisły - pierwszy szczęśliwie wygrany dzięki błędom Steinborsa, sobotni, gdzie nie wygraliśmy dzięki braku skuteczności Imaza i Boguskiego.....
W Wiśle w porównaniu z meczem lutowym brak było Lloncha, Arsenicia, Carlitosa, Cywki, Halilovicia i Mitrovicia

Arka zagrała bez Marcjanika, Szwocha, Kuna, Łukasiewicza czy Jurado....
W meczu lutowym 2 bramki zostały zdobyte po ewidentnych błędach bramkarza Arki, w sobotę Steinbors był rewelacyjny.....
Wisła kreowała grę, stwarzała sobie sytuacje w tym 2-3 sytuacje 100%owe. Arka przeprowadziła w tym meczu jedną składną akcję i oddała 1 groźny strzał (niecelny Bohdanowa)....
Nie sądzę, że słaba gra Arki wynikała ze słabości ich zawodników, bo przecież w meczu o superpuchar potrafili rozegrać akcje, czy przeprowadzić szybki kontratak....

Wynikało to raczej z świetnej gry obronnej Wisły jako całego zespołu... Rewelacyjnie zagrał Basha i oby tylko utrzymał dyspozycję i nie przytrafiały mu się kontuzje...
Jedyny problem Wisły w tym meczu to niewykorzystane sytuacje no i tragiczny rzut karny.... De facto podejrzewam, że każdy inny zawodnik wykorzystałby tego karnego i tyle.....

Niestety, ale od kilku lat mamy tragiczną skuteczność przy wykańczaniu akcji. U nas kreuje się ciekawa obrona 2 z Sadlok/Wasyl/Arsenić, Bartkowski, Pietrzak/Grabowski, środek pomocy też jest spoko Kort, Basha, grający wyżej zawodnicy muszą odpalić skutecznością, a do tego młodzi podłączyć się z dobrą grą. No i Imaz jak zostanie i strzeli ze 3 bramki w 3 meczach to mam nadzieję, że się odblokuje na dobra. Tylko skuteczności mu brakuje, by zostać liderem drużyny i ciągnąć ją (koło siebie ma dobrych grajków do gry kombinacyjnej).

Arkadiusz.Czerepach 23.07.2018 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez guardian_angel (Post 1510317)
Jak ktoś za ten mecz krytykuje Ondraska, to niech lepiej zostanie przy Fifie i nie wypowiada się na temat rzeczywistej piłki nożnej.

Mecz pokazał, że samym wybieganiem można stłamsić każdego w tej lidze. Tylko nie za bardzo widzę takie tempo w pozostałych meczach. To nie jest realne.

znawco piłki, jeśli chodzi ci o funkcje tzw. defensywnego napsatnika , to zobacz sobie gre Girouda (zero celnych strzałów w całym turnieju! będąc na szpicy ataku mistrzów świata ! ) , która w niemałym stopniu przyczyniła się do wygrania mundialu przez Francje (był o tym dobrym artykuł na weszło , linkowałem)

czy nawet żeby nie uderzać w tak wysoki poziom , to np Ciliana Sheridana w Jagielloni

a potem popatrz na drewnianego Zdenka, i przemyśl jeszcze raz swojego posta

ps z drugim zdaniem zgoda

CrazyBoy96 23.07.2018 14:08

Ale faktycznie "Wisła grać, ....a mać" było totalnie nie na miejscu :)

Gin 23.07.2018 19:23

Gniazdowy to jest dramat nie wierzę że nie ma chłopa co by ogarnol doping na przyzwoitym poziomie, moim zdaniem jest najsłabszy odkąd chodzę na mecze a w tym roku stuknie mi już 25 lat na Wisle

pepe72 23.07.2018 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1510207)
filemon - ciekawa uwaga

garść moich refleksji:

2. Boguski nie powinien strzelać karnych

Cytat:

Pierwotnie napisane przez twitter
Boguski zmarnował pierwszy rzut karny od 9 sierpnia 2015. Tajemnica sukcesu tkwi w tym, że od tamtego pudła w meczu z Legią do "11" już nie podchodził.

https://twitter.com/kmita_maciej/sta...25396633997315

tommiyacht 24.07.2018 06:20

Karny Rafała to materiał na dwa filmy szkoleniowe
1) jak nie strzelać karnych
2) jak nie dobijać karnych

dynek.pl 24.07.2018 08:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1510437)
Karny Rafała to materiał na dwa filmy szkoleniowe
1) jak nie strzelać karnych
2) jak nie dobijać karnych

Ale czy to była jakaś niespodzianka ? To był typowy Boguski. Myślę, że 90% kibiców wiedziała, ze albo nie strzeli albo będzie coś w stylu Modrica w meczu z Rosją - tylko Stolarczyk nie wiedział.
W ogóle jak Boguski może być kapitanem ? Wyobrażacie go sobie w szatni przebiającego się przez 20 chłopa z tym swoim głosikiem ?
Po prostu on nie ma żadnych predyspozycji do bycia kapitanem i to nie jest żadna ujma bo nie każdy ma takie cechy.
Chyba, ze chodzi tylko o losowanie i wymianę proporczyków przed meczem.

funkykoval 24.07.2018 08:34

Według mnie kapitanem powinien być w pierwszej kolejności Wasyl albo Sadlok......
Wasyla nie obsadzono, bo jest w Wiśle za krótko i niewiele zostało mu do końca kariery, ale Sadlok - ten wojownik to wg mnie najlepszy dziś materiał na kapitana....
idąc reguła, że kapitanem zostaje zawodnik z najdłuższym stażem w Wiśle nastepny w kolejce jest Patryk Małecki....
Jednak kapitana wybiera trener i to tylko moje zdanie, a nie najazd na Boguskiego, którego lubię....

pan_premier 24.07.2018 08:38

byłem mile zaskoczony jak wyglądał środek Basha- Kort.

Mam nadzieje ze plotki o odejściu Albańczyka się nie potwierdzą.
Imaz jest bardzo dobry w kreowaniu i czytaniu gry, i dokładnie przeciwny w wykańczaniu- to było aż kuriozalne, jak wiele robił dobrze by potem zrobić wszystko źle.

Małecki ciągle w formie z końca czasów Kiko- musi być straszna bieda z Kostalem czy Wojtkowskim że on w ogóle gra...

silver03 24.07.2018 08:39

Wasyl sam odmówił, Sadlok jest jednym z piłkarzy których możemy w niedalekim okresie sprzedać. Małecki na kapitana? To że teraz jest "grzeczny" nie oznacza, że zaraz znowu nie dostanie odpała i nie zacznie się np. kłócić publicznie z zarządem. Wybranie Bogusia jest w sumie dość rozsądne...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl