Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Maciej Stolarczyk były trener Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9971)

ociec Ciemka 19.06.2018 07:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luu... (Post 1505449)
Pasa to trzeba było zaciskać od początku, a nie ściągać hurtowo piłkarzy, zmieniać trenerów i wciskać ludziom bajki o pucharach.

Trenerem dla mnie od początku mógłby być nawet Jop byle w tym budowaniu klubu była konsekwencja i logika.

Rezerwy to idealny przykład myślenia zarządu, szeroka kadra = likwidujemy, zmniejszamy kadrę = przywracamy i to na hura :haha:

Przecież dobrze wiesz, że rezerwy reaktywujemy (próbujemy przynajmniej) głównie dlatego, że PZPN obniżył wiek juniora do 18 i trochę chłopaków 19-letnich zostało nam.
Oczywiście, że szeroka kadra bez rezerw to nie najlepszy pomysł ale główny impuls to decyzja PZPN.

No chyba, że o tym nie wiedziałeś..

szprotson 19.06.2018 07:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1505471)
Lubin go nie wykupuje?

definitywnie nie.

Luu... 19.06.2018 09:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ociec Ciemka (Post 1505475)
Przecież dobrze wiesz, że rezerwy reaktywujemy (próbujemy przynajmniej) głównie dlatego, że PZPN obniżył wiek juniora do 18 i trochę chłopaków 19-letnich zostało nam.
Oczywiście, że szeroka kadra bez rezerw to nie najlepszy pomysł ale główny impuls to decyzja PZPN.

No chyba, że o tym nie wiedziałeś..

Czytałem, że PZPN zmienił nagle zasady i mamy problem... tylko mi chodzi o coś innego.
Skoro mamy stawiać na młodzież i kadra ma być okrojona, nie mamy kasy to bierzemy najzdolniejszych chłopaków do pierwszej drużyny, reszta na wypożyczenie. Ja oczekuje jakiegoś planu od zarządu na 5-6 lat, nie na najbliższy rok.
Kontrakt nowego trenera 1+1, bądźmy poważni.

ociec Ciemka 19.06.2018 09:24

No ale z poprzedniego postu to nie wynikało, w poprzednim poście wywalałeś frustrację na zarząd.

Dopóki budżet się nie ustabilizuje, a wymaga to m. in. dobrej woli miasta, które nas strzyże i dobrej woli kibiców (kasa z dnia meczowego) trudno będzie o poważne długofalowe plany i niekoniecznie wynikać to musi z nieudolności zarządu, a z charakteru materii samej.

TYSIAC906 19.06.2018 15:38

Co wy macie z tym Pietrzakiem, nigdy w życiu nie grał na tej pozycji. Był na siłe próbowany w sparingach w których wyglądał przyzwoicie. Prócz tego to była chyba tylko 1 kolejka ze Śląskiem 2 sezony temu w meczu, który przerżneliśmy. Już lepiej chyba spróbować Veleza. Pod nieobecność Lloncha na poczatku wygladal swietnie, do tego Basha (chyba, że plotki o ich odejsciu okaza sie prawdą)

kacpaw91 19.06.2018 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TYSIAC906 (Post 1505529)
Co wy macie z tym Pietrzakiem, nigdy w życiu nie grał na tej pozycji. Był na siłe próbowany w sparingach w których wyglądał przyzwoicie. Prócz tego to była chyba tylko 1 kolejka ze Śląskiem 2 sezony temu w meczu, który przerżneliśmy. Już lepiej chyba spróbować Veleza. Pod nieobecność Lloncha na poczatku wygladal swietnie, do tego Basha (chyba, że plotki o ich odejsciu okaza sie prawdą)

Velez z Arseniciem to para stoperów. Pietrzaka warto sprawdzić, nie jesteśmy już za czasów Cupiała, że Pietrzak to gracz rezerw

wolfy 19.06.2018 19:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luu... (Post 1505449)
Pasa to trzeba było zaciskać od początku, a nie ściągać hurtowo piłkarzy, zmieniać trenerów i wciskać ludziom bajki o pucharach.

Trenerem dla mnie od początku mógłby być nawet Jop byle w tym budowaniu klubu była konsekwencja i logika.

Rezerwy to idealny przykład myślenia zarządu, szeroka kadra = likwidujemy, zmniejszamy kadrę = przywracamy i to na hura :haha:

Ja się z tym zgadzam. Może teraz wreszcie zaczną działać realnie.

Karherop 19.06.2018 22:08

W gwoli ścisłości likwidacja rezerw była w momencie gdy klub oddawał meresiński 2 lata temu w pierwszym tygodniu pracy TSu. Rezerwy spisywały się wtedy fatalnie (szły drogą pierwszej drużyny). I akurat wtedy na kłopot bogactwa nie mogliśmy narzekać...

kacpaw91 19.06.2018 23:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1505550)
W gwoli ścisłości likwidacja rezerw była w momencie gdy klub oddawał meresiński 2 lata temu w pierwszym tygodniu pracy TSu. Rezerwy spisywały się wtedy fatalnie (szły drogą pierwszej drużyny). I akurat wtedy na kłopot bogactwa nie mogliśmy narzekać...

Ciekawe jaki to był koszt. Czwartoligowcy przeważnie mają 100-150 tys. zł budżetu na całą działalność.

szorstki 20.06.2018 08:32

Jak pamiętam z boiska żelazny skład Kasperczaka - to Stolarczyk był zawsze pierwszy do zmiany...
Powodzenia Trenerze. I nie utop nas w tym sezonie, mecz z Garbarnią to nie będą derby ;/

domin_czyzyny 20.06.2018 09:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1505551)
Ciekawe jaki to był koszt. Czwartoligowcy przeważnie mają 100-150 tys. zł budżetu na całą działalność.

ja słyszałem, że koszt utrzymywania rezerw wynosił 400 tys. zł/rocznie

sandomingo 20.06.2018 10:07

Każdy, kto ma trochę pojęcia o funkcjonowaniu niższych lig wie, że 150 tys absolutnie nie wystarczy na sezon w 4 lidze.
Jeżeli nie grasz juniorami to 250 tys to jest minimum i to przy niewysokich stypendiach.

Guzik 20.06.2018 10:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szorstki (Post 1505559)
Jak pamiętam z boiska żelazny skład Kasperczaka - to Stolarczyk był zawsze pierwszy do zmiany...
Powodzenia Trenerze. I nie utop nas w tym sezonie, mecz z Garbarnią to nie będą derby ;/

Tak tylko, pomyśl jaką wtedy mieliśmy pakę. Stolarczyk będąc naszym najsłabszym obrońcą był równocześnie najlepszym lewym obrońcą w lidze i jednym z najlepszych w Polsce.

Karherop 20.06.2018 10:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Guzik (Post 1505566)
Tak tylko, pomyśl jaką wtedy mieliśmy pakę. Stolarczyk będąc naszym najsłabszym obrońcą był równocześnie najlepszym lewym obrońcą w lidze i jednym z najlepszych w Polsce.

W ogole co to ma do rzeczy jak dobrym był obrońca? Najważniejsze jakim jest trenerem. Zresztą powiedziała o tym Sarapata, oczywiscie pewnie wiele bylo w tym kurtuazji.

Jedno co jest pewne: większych kwasów w drużynie już nie będzie, ale to wyniki będą robić atmosfere. Chcialbym sezonu bez pompowania balonika, jesli wygramy 3 pierwsze mecze i bez desperacji jeśli je przegramy. Miejsca 5-10 będą na miarę aktualnego potencjału.

Guzik 20.06.2018 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1505567)
W ogole co to ma do rzeczy jak dobrym był obrońca? Najważniejsze jakim jest trenerem. Zresztą powiedziała o tym Sarapata, oczywiscie pewnie wiele bylo w tym kurtuazji.

Jedno co jest pewne: większych kwasów w drużynie już nie będzie, ale to wyniki będą robić atmosfere. Chcialbym sezonu bez pompowania balonika, jesli wygramy 3 pierwsze mecze i bez desperacji jeśli je przegramy. Miejsca 5-10 będą na miarę aktualnego potencjału.

To była taka dygresja :)

A jeśli chodzi o Trenera Stolarczyka to pożyjemy zobaczymy. Emocje już trochę opadły, jak już dostał szansę to trzeba mu kibicować jak się nie uda to zawsze można trenera zmienić :)). Większe obawy mam co do Głowy...

Adasss 20.06.2018 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1505564)
Każdy, kto ma trochę pojęcia o funkcjonowaniu niższych lig wie, że 150 tys absolutnie nie wystarczy na sezon w 4 lidze.
Jeżeli nie grasz juniorami to 250 tys to jest minimum i to przy niewysokich stypendiach.

Należy pamiętać, że nie można wrzucać kontraktów wszystkich zawodników, którzy występowaliby w rezerwach, do "worka" pod nazwą "koszt utrzymania rezerw", bo jakąś część z tych kontraktów i tak byśmy płacili. Niezależnie od faktu istnienie rezerw.
Swoją drogą, ciekaw jestem jak to wygląda, gdy wypożyczamy jakiegoś młodego zawodnika. 100% kosztów utrzymania zawodnika przejmuje klub do którego go wypożyczamy, czy jakoś się dzielimy?

sedonh 20.06.2018 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adasss (Post 1505570)
Należy pamiętać, że nie można wrzucać kontraktów wszystkich zawodników, którzy występowaliby w rezerwach, do "worka" pod nazwą "koszt utrzymania rezerw", bo jakąś część z tych kontraktów i tak byśmy płacili. Niezależnie od faktu istnienie rezerw.
Swoją drogą, ciekaw jestem jak to wygląda, gdy wypożyczamy jakiegoś młodego zawodnika. 100% kosztów utrzymania zawodnika przejmuje klub do którego go wypożyczamy, czy jakoś się dzielimy?

Zależy jak sie dogadają kluby, obie opcje są możliwe

Karherop 20.06.2018 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adasss (Post 1505570)

Z tego też powodu rezerwy 2 lata temu rozwiązano 29 sierpnia aby dac kilku zawodnikom wolna rękę w poszukiwaniu klubów. Niestety ale jak mowi statystyka z każdego rocznika 1-3 graczy w grupie ma szansę osiągać karierę w piłce, pozostali pewnego poziomu nie przeskocza, ale muszą być w drużynie aby można było skompletować rocznik.

Adasss 20.06.2018 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sedonh (Post 1505572)
Zależy jak sie dogadają kluby, obie opcje są możliwe

To, jak może być to wiem. Pytałem o to, czy ktoś akurat wie, jak jest w przypadku naszych wypożyczeń. Wydawało mi się, że wystarczająco jasno ;)

Reser 20.06.2018 15:59

Kontynuując wątek zmian w Wiśle. Zmieniliśmy Kiko na Carrillo. Teraz Carrillo na Stolarczyka.

Podstawową sprawą jest to czy: Kiko < Carrillo < Stolarczyk? To już raczej wiemy, że nie. Carrillo z pewnością ma największy warsztat, i najlepiej rokuje, ale jego odejście to nie była jednostronna decyzja klubu.

Drugą sprawą jest to, czy: Kiko < Stolarczyk? Póki co nie mamy do tego przesłanek. Na papierze Kiko wyglądał tak samo beznadziejnie, jak Stolarczyk. Zastanawia bardziej fakt, dlaczego nie sięgnęliśmy po trenera, który przynajmniej potencjalnie dałby nam więcej niż Kiko i Stolarczyk, jeżeli na kogoś pokroju Carrillo nas nie stać? Trochę to wszystko jest uwsteczniające.

Viper 20.06.2018 16:00

^^ Nie wiadomo, klub nie informuje oficjalnie na jakich warunkach wypożycza swoich zawodników...

Karherop 20.06.2018 16:57

Łukasz Stupka jest widoczny na zdjęciach obok Kuźby na stronie oficjalnej. Czyli jednak nie odchodzi z Wisły?

For_FuN_ 20.06.2018 17:18

Trener do końca lata :-). Dłuższej kariery mu nie wróżę.

Kocur 21.06.2018 07:36

Stawowego brać ! :dziadek:

kacpaw91 21.06.2018 19:29

Mam nadzieję, że Stolarczyk nie pozwoli zawodnikom odpuścić Pucharu Polski. To jest najprostsza droga do Europy. Nawet kosztem gorszego miejsca w lidze (oczywiście w pierwszej "14")...

szprotson 21.06.2018 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1505678)
Mam nadzieję, że Stolarczyk nie pozwoli zawodnikom odpuścić Pucharu Polski. To jest najprostsza droga do Europy. Nawet kosztem gorszego miejsca w lidze (oczywiście w pierwszej "14")...

jakiej ....a Europy znowu, ja prdl....

manson777 21.06.2018 21:15

pół składu zniknęło
kasy brak
a tu wjeżdża kibic i pisze o wejściu do ligi europy

:haha::haha::help:
ps. kibic oczywiście cały na biało....

Adenalix 21.06.2018 21:28

Czy my jakiś transfer do Klubu przewidujemy, czy na ławce portier będzie siedzieć? W poprzednim sezonie o tej porze pierdyliard transferów, a teraz 0. Czy może być po prostu normalnie?

kacpaw91 21.06.2018 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez manson777 (Post 1505684)
pół składu zniknęło
kasy brak
a tu wjeżdża kibic i pisze o wejściu do ligi europy

:haha::haha::help:
ps. kibic oczywiście cały na biało....

A Arka Gdynia to był topowy klub na Ekstraklasę? Śmiej się śmiej :rotfl:. Puchary to szansa na większą kasę od sponsorów, na większe zainteresowanie zawodników przejściem do Wisły, dodatkowa szansa na wypromowanie zawodników. Puchar Polski wiele drużyn odpuszcza więc te bramy do wyważenia mogą być prostsze niż awans przez ligę.

Rok temu ściągaliśmy Carlitosa, po którym wielu nie spodziewało się, że będzie się wyróżniał, z drużyny odeszło dwóch środkowych pomocników, straciliśmy podstawowego bramkarza. Niewiele nam jednak zabrakło do pucharów. Ta liga jest śmieszna.

Adasss 21.06.2018 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adenalix (Post 1505685)
Czy my jakiś transfer do Klubu przewidujemy, czy na ławce portier będzie siedzieć? W poprzednim sezonie o tej porze pierdyliard transferów, a teraz 0. Czy może być po prostu normalnie?

Ja p...
Mamy 21 czerwca. Rok temu do 21 czerwca (nie licząc Arsenica) przeprowadziliśmy 0 (słownie: zero) transferów. Sugerujesz, że pierdyliard to inna nazwa zera? Chyba nie, bo w Twojej nomenklaturze zero też oznacza coś innego, jeśli twierdzisz, że mamy na razie "0" transferów.

manson777 21.06.2018 21:53

najpierw to może spłaćmy swoje zobowiązania
ustabilizujmy finanse
wprowadźmy koncepcję dotyczącą naszej młodzieży

a potem ....

a nie łapu capu hurrrrrrrrrrra cali na biało do ełropy
tylko po to żeby wylosować jakiś kazachów czy innych ormian
dostać w łeb i zafundować sobie kolejne długi bo kibice stwierdzą na kazachów? to ja nie idę

chcę tu co najmniej Anderlecht

i się budżecik nie zepnie...
ale co tam do EŁRROPY....:haha:

kacpaw91 21.06.2018 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez manson777 (Post 1505688)
najpierw to może spłaćmy swoje zobowiązania
ustabilizujmy finanse
wprowadźmy koncepcję dotyczącą naszej młodzieży

a potem ....

a nie łapu capu hurrrrrrrrrrra cali na biało do ełropy
tylko po to żeby wylosować jakiś kazachów czy innych ormian
dostać w łeb i zafundować sobie kolejne długi bo kibice stwierdzą na kazachów? to ja nie idę

Puchary z rozsądnym podejściem raczej by pomogły temu...

Karherop 21.06.2018 22:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adenalix (Post 1505685)

Proponuje wykonać 3 kroki:
1. Wejść na strone www.wisla.krakow.pl
2. Kliknąć w zakładkę kadra pierwszej drużyny
3. Policzyć zawodników obecnej kadry Wisły i zastanowić się ilu zawodników wejdzie na boisko a ilu będzie na ławce. Mala podpowiedź: kilku będzie siedziało na trybunach

domin_czyzyny 21.06.2018 23:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1505691)
Proponuje wykonać 3 kroki:
1. Wejść na strone www.wisla.krakow.pl
2. Kliknąć w zakładkę kadra pierwszej drużyny
3. Policzyć zawodników obecnej kadry Wisły i zastanowić się ilu zawodników wejdzie na boisko a ilu będzie na ławce. Mala podpowiedź: kilku będzie siedziało na trybunach

a przy okazji wejść w zakładkę bilety i zakupić karnet...

Snow 27.06.2018 20:04

Maciej Stolarczyk taki beznadziejnym był Dyrektorem Sportowym, że:

https://www.przegladsportowy.pl/pilk...c-genk/75x0x4q

+

https://www.przegladsportowy.pl/pilk...interu/bz4fkw9

Też chce takiego.

wolfy 27.06.2018 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 1506211)
Maciej Stolarczyk taki beznadziejnym był Dyrektorem Sportowym, że:

https://www.przegladsportowy.pl/pilk...c-genk/75x0x4q

+

https://www.przegladsportowy.pl/pilk...interu/bz4fkw9

Też chce takiego.

Widać że na serio chcemy stawiać na młodych.

Delgado 28.06.2018 00:51

I dlatego mam nadzieję, ze Stolar będzie bardziej dyrektorem, Sobol bardziej trenerem, a Glowa bardziej negocjatorem na trudne czasy :)

Będzie dobrze Wiślacy! :)

Arkadiusz.Czerepach 28.06.2018 10:56

ej bo zapomniałem , kto tam sie w końcu pobił w tym samolocie z Aten ?

szczepans21 02.07.2018 19:04

czy ktoś ma pierwsze opinie o pracy naszego Treneiro?
Jak oceniają go piłkarze?
Jak warsztat?

Karherop 03.07.2018 00:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepans21 (Post 1506831)
czy ktoś ma pierwsze opinie o pracy naszego Treneiro?
Jak oceniają go piłkarze?
Jak warsztat?

Przygotowania sa ciężkie i nawet na sparingi pilkarze wychodzą po ciężkim porannym treningu. To dobrze rokuje. Jak fizycznie bedziemy dobrze wyglądać to inne rzeczy same przyjdą. Najgorzej jak tego nie ma... to wkradaja się najprostsze błędy. Jak na przykładzie Polski na mundialu.

Paru pilkarzy ewidentnie odzylo jak Kostal, Małecki.
Gdzieś słyszałem że treningi dziela pol na pol Stolar z Sobolem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl