![]() |
Cytat:
|
To było oszczędzanie sił przed Płockiem, ale serio to teraz przed nami mecz jak półfinał. Trzeba spiąć się i wygrać. Jak wygramy to nieźle to może w tabeli wyglądać . 2pkt do Płocka , Górnik gra w Białymstoku a Korona w Poznaniu . Może ,może coś z tego będzie, to tak optymistycznie
|
Cytat:
Panowie hello. W kadrze mamy graczy ze sztukowania a i tak dajemy rade. Wczesniej mielismy Maczynskich Stilicow Wooskich Brozkow w formie representantów a teraz kogo? Cieszyc sie ze mamy osemke i nienajgorsza sytuacje punktową a nie zale wylewac. Przed nami mecz z Legia trzeba wiec pokazać że my kibice poziom trzymamy. |
To co dzisiaj stało się w Niecieczy to jakaś super parodia futbolu. Naprzeciw parodysci z sącza którzy nie potrafią wymienić 3 podań a po 2 stronie niestety parodysci z Krakowa którzy dziennie zarabiają tyle co my w miesiąc ... nie widziałem nigdy gorszego meczu, w pewnym momencie chciałem przeskoczyć ogrodzenie i przyjeee bać Mitroviciovi za jego człap anie. Dramat ! Mamy Kubę Bartosza wypożyczamy go kij wie po co a w jego miejsce gra mocno średni Palcić ?! Przykładów innych jest wiele, fakt jesy taki ze nie ma co się łudzić o jakieś puchary czy to teraz czy za rok za 5 lat póki nie będzie poważnego zastrzyku gotowki i piłkarzy którzy coś będą umieli zagrać.
|
Cytat:
|
Nie wiem z kim mamy zdobyć punkty w grupie mistrzowskiej, przecież Pogoń nie awansowała. Nasi mają już wakacje, a te argumenty o frekwencji w meczach z Legią i Amiką niedługo się skończą jak będziemy przegrywać z nimi co mecz u siebie bez walki, ludzie nie chcą być nabijani w butelkę.
|
Dobra czas zadać sobie pytanie. Gdzie jest Bragiel, albo inaczej. Where is Bragiel?! In Tokyo!!!
O meczu nawet nie chce pisać bo to było najsłabsze spotkanie Wisły Carillo, obok meczu w Gdańsku i ubiegłotygodniowej potyczki z pyrami. Dopóki nie będziemy mogli powiedzieć, że najsłabszym ogniwem drugiej linii jest ten nasz gryzoń Pol, dopóty nie będziemy mieć silnej drużyny. Cywki, Mitrovice, Bashy out. Potrzeba kogoś ruchliwego do środka, kogoś wybieganego, umiejącego rozegrać, wygrać akcje 1 na 1. |
Tak się zastanawiam, skąd ta spina z powodu remisu z Sandecją i dochodzę (nie po raz pierwszy i podobnie jak wielu innych), że my wciąż, zdaniem niektórych, jesteśmy bóg wie jaką potęgą w tej lidze.
Bo wystarczy sobie zerknąć na wyniki Sandecji w Niecieczy: 2 zwycięstwa, 8 remisów (w tym z Lechem i Legią), 5 porażek (w tym 4 jedną bramką). Być może, gdyby sędzia dopatrzył się faulu na Imazie, bylibyśmy w gronie tych, którzy wymęczyli tą jednobramkową wygraną. A tak mamy remis, który, biorąc pod uwagę wszelkie okoliczności, żadną niespodzianką nie jest. |
Podziwiam szczerze tych, którym po ostatnich dwóch meczach i TOTALNEJ PADACE jaką gramy wciąż marzą o pucharach. Serio k***a, szacun! Ludzie z czym do czego!? I po kij mamy się pchać w puchary z taką drużyną? Polecimy do Kazachstanu albo gdzieś dalej to nie dość że finansowo na takiej podróży stracimy dużo to jeszcze mentalność zawodników będzie mega niska... Jak by zatem wyglądał przyszły sezon?:
1. Polecieć tam 2. Dostać w....... (bo niestety ale trzeba to tak nazwać bo myślę, że jakiś Karabach lub Astana by nam w okolice 4 wpakowały) 3. Wrócić na ligę dostać 5 meczów w plecy (może 2 zremisować) 4. Odpaść z pucharów 5. Przegrać połowę rundy jesiennej kończąc na 12/13 miejscu 6. Zimowa rewolucja itd itd... I robi się błędne koło. W tej chwili puchary by nas tylko zabiły a nie zbawiły... Co do meczu z Sączem? Niestety miałem tą nieprzyjemność to oglądać. Ciekawi mnie co się musiało wydarzyć teraz w szatni, że zawodnicy wyszli tak źle nastawieni mentalnie i kompletnie przeszli obok meczu bez najmniejszego zaangażowania. Czyżby w szatni było probierz v2.0 i powtórka sprzed kilku lat? |
Jesteśmy na obecną chwilę średniakiem ligowym na 6-9 miejsce i tak to wygląda.
Pewnie wyłapiemy jakieś punkty w tej grupie, napniemy się na amikę i scyzorów, a skonczymy na 7-8 miejscu. Tak jak ktoś napisał wcześniej, jak co sezon. |
Kiedys taki nieglupi gosc powiedzial ze naiwnoscia jest robiąc ciagle to samo oczekiwac odmiennych rezultatów
Einstein sie nazywal Znowu bedziemy grac zelazna 11 "bo jest szansa na puchary" i znowu mlodych nie przetestujemy Balaniuk z Kolarem juz ponoć maja dosyc ale nic to, po co ich sprawdzic Przyszly sezon zaczniemy Brozkiem, RB 9 i Zdenkiem I bedzie zdziwienie ze go skończymy na 7-8 miejscu |
Nie chce wymyślać teorii spiskowej, ale może rzeczywiście wyglądało to jak wyglądało, bo w świetle tego co się stało w Gdańsku po 30 minutach chłopcy/sztab uznali, że ósemka już na 99,9% pewna, a 7 miejsce daje fajny terminarz?
|
bridgeburner bez Carlitosa na pewno skończymy na 7-8 miejscu. W przyszłym sezonie awans do górnej 8 będzie zajebistym wynikiem.
Co do naszych rezerwowych, Małeckiego, młodszych zawodników z CLJ to ja się wcale nie dziwie, że się w....iają skoro co mecz pierwszy plac ma taki parodysta jak Mitrovic i Cywka. Cywka to wczoraj się tak skompromitował w jednej akcji, że chyba nie powinien być nazywany profesjonalnym piłkarzem. O Mitroviciu to nawet nic nie pisze bo szkoda klawiatury. Teraz tylko przedłużyć tego asa i jesteśmy w niebie. Najgorszy zawodnik meczu Balanyuk, nie pokazał zupełnie nic. Nic dziwnego, że gra tak mało. Te 20 sekund tylko to potwierdza |
Cytat:
|
Chyba pierwszy raz widzę Carlitosa i Jesusa z ocenami 2.0 od Weszlaków
http://weszlo.com/2018/04/08/zrobili...ezki-stabilny/ |
@pepe72
Carlitos zasłużył na taką ocenę. Imaza zaprezentował się odrobinę lepiej. Boguski też powinien mieć więcej niż 3. Jako jedyny "coś" próbował stworzyć z przodu Za wysoko: Wasyl, Palcic, Bartkowski, Velez, Mitrović, |
Nieakceptowalne dla każdego szanującego się kibica przejście obok meczu. 2 strzały na bramkę z zespołem, który przegrywa praktycznie z każdym i nie wygrał od września tamtego roku. Pół żartem pół serio - gdyby trenerem Sandecji nie był Kazimierz Moskal, kto wie czy byśmy mieli ten punkt. Nie ma żadnego innego pomysłu w grze, niż gra na Carlitosa, który jak wiadomo nie zawsze ma swój dzień. Piłkarz mamy żałosnych, w większości takich, których odpalono w słabych klubach za granicą a nawet nikt w Polsce by nie zatrudnił (poza wspomnianym Carlitosem, Llonchem i może Imazem). Osobiście cieszy mnie, że Arek Głowacki nie bierze w tym boiskowym cyrku i pozoranctwie udziału, szkoda żeby to na nim skupiła się krytyka. Kolejny raz przypomnę, że niezależnie, czy im płacą czy nie, lubią trenera czy nie, obrażają się albo nie podoba im się choćby taki Małecki, to te marne kopaczyny tak czy inaczej dostaną tę kasę bo obroni ich PZPN, gazety i jakiś tvn. Normalny człowiek, jak daje ciała jest wylewany z pracy, nikt nie ma tak dobrze jak piłkarze. Wracając do rundy mistrzowskiej - dobrze dla klubu, że przyjadą Legia i Lech, bo te nazwy przyciągną tyle ludzi, co na 3-4 meczach łącznie z innymi drużynami.
|
Mam nadzieję, że Mitrović miał abonament na pierwszą "11" tylko na sezon zasadniczy.
Pozbyliśmy się Pereza żeby zrobić miejsce na innego człapaka. |
Sandecja zrobiła to samo co Amika - zagęściła środek pola tyle, że w Amcie w środku mają Gajosa, Trałkę, Jevticia czy Majewskiego a Sandecja ma takich mistrzów Jak Trochim, ksionz, Małkowski czy Kasprzak....
W związku z tym musieli zagrać zdecydowanie niżej i bronili przede wszystkim dostępu do pola karnego.... Skoro w gruncie rzeczy najbardziej chcącym cokolwiek osiągnąć piłkarzem Wisły był Rafał Boguski, którego tutaj regularnie sie jedzie za grę - proszę sobie wyobrazić jak wyglądała reszta..... Imaz i Calros - dwóch mikrusów grających z przodu, odcięci od jakichkolwiek podań, rywalizujący z drwalami takimi jak Szufryn, Benga czy Karczaunov, podwajani czy potrajani w kryciu nic nie mogli zdziałać.... Linia środkowa - Pol dostosowuje się niestety poziomem do Mitrovicia, Cywka trochę odbiega in plus. Palicić jak na razie nie daje niczego po prawej stronie obrony i w starciu z bartkowskim wcale nie wydaje mi się pewniakiem.... Jeżeli dalej będziemy się trzymać tego samego schematu ustawienia, to w rundzie finałowej zanotujemy maksymalnie 1 zwycięstwo, 2-3 remisy i reszta to będzie w......., w tym u siebie z Kuchenkorzem i Legią. Mitrović - nie chce mi się już na jego temat pisać, oczywiście trener ma prawo ustawiać skład według własnego pomysłu, ale zaczynam dostrzegać, że poza ty, jednym schematem gry Carrillo nie ma nic do zaoferowania....Owszem to trener ponosi odpowiedzialność, ale to co oglądałem w meczu z Sandecją (canalplus online) było gorsze od chyba najgorszych meczy Kiko (Korona w PP, Korona w Kielcach + Płock w Krakowie), przecież Wisła oddała mniej strzałów na bramkę niż parodyści z Sącza..... |
Cytat:
Tak dla przypomnienia: Cytat:
|
Mecz kaszana - to sie zgodze, ale z punktu finansowego to strzal w 10 !!!
Mamy u siebie legie, lecha i zaglebie. Koszty wynajmu stadionu ok 3mln zl (ok 170tys zl za mecz) Koszty meczowe (catering, ochrona itp.) ok 100tys zl za mecz Czyli koszty organizacji meczu ok 270 tys za mecz - z legia/lechem pewnie ok 300tys za mecz Calkowity koszt oragnizacji 3 meczow (legia, lech, zaglebie) - ok 870tys zl Przychod za mecz: legia - ok 25tys widzow - sredni koszt biletu - 45zl przychod meczowy: 1,125,00zl lech - ok 20tys widzow - sredni koszt biletu - 45zl przychod meczowy: 900,000zl zaglebie - ok 10tys widzow - sredni koszt biletu - 35zl przychod meczowy: 350,000zl Calkowity przychod - 2,375,000zl minus koszt (870,000zl) ZYSK: 1,505,000 zl !!!!! Czyli nasz zysk 1.5mln zl to polowa tego co dostajemy od LVbet za sezon. Dlatego ciesze sie ze zajelismy 7 miejsce i mamy legie/lecha u siebie. O pucharach mozna zapomniec, ale przynajmniej podreperujemy nasz budzet, co w naszej sytuacji jest bardzo wazne. Teraz bardzo wazny mecz w plocku - wygrana nakreci kibicow na legie co bedzie miec przelozenie na zysk z dnia meczowego. |
Adasss - proszę Cię, nie załamuj mnie. Chciałeś błysnąć tutaj jakimś cytatem, klasyką a kompletnie nic nie wnosisz do tematu. Myślisz, że inni nie mają Internetu czy tam flashscore i potrzebują tak durnego wytłumaczenia jak fakt, że ktoś tam też zremisował? Zremisował w takim samym stylu jak my? Nie wydaje mi się. Każdy widział, co prezentowali nasi "piłkarze" w meczu z Sandecją (oraz w drugiej połowie meczu z Lechem), a Ty prezentujesz wszystkim jakieś durne statystyki, które nie zmienią odbioru tego spotkania - to było przejście obok i pokazanie środkowego palca wszystkim, którzy pojechali na ten mecz wspierać klub. Wyszło fajnie, klub zarobi na dwóch meczach, skończymy na 7-8 miejscu i nadejdzie czas podniecania się plotkami transferowymi. Pytanie zasadnicze - czy chcemy taką Wisłę oglądać? Nawet rozumiejąc skład, jakim dysponujemy, takiego braku ambicji i totalnej padaki ja osobiście nie akceptuję.
|
Eurosport też twierdzi, że "księgowa" mogła obstawiać remis/7 miejsce.
https://eurosport.interia.pl/klub-wi...zl,nId,2566938 Jak wynik w Płocku będzie sensowny to trybuny będą faktycznie pełne. Zobaczymy ... |
Cytat:
|
@zim zum Twoje przypuszczenia też są zajebiste. ludzie ogarnijcie się i nie piszcie takich głupot, bo żal. co będzie to się okaże, bo nie jesteśmy jasnowidzami a w Płocku może być wygrana, remis albo porażka i tyle (podobnie jak w pozostałych 6 meczach) :) także ja czekam w spokoju na rozwój wypadków...
|
Cytat:
|
Marką Lecha i Legii, proste.
|
Nie chce mi się pisać od meczu z amicą bo jestem lekko podłamany... ale po legii pisałem, że Halilovic zaskoczyl i wciąż nie widze w nim piłkarza, który moze nam dać choćby tyle co Imaz..
Mniejsza z tym. Kto lepszy??? PEREZ czy MITROVIC ?? Mozemy powoli oceniać :D Stilic został odpalony, wiadomo, ze troche żal upe ściska, ALE większość normalnych w podobnych okolicznościach odpaliloby Serba. W środku mieliśmy: Krzysia, Brleka, Basche, Veleza, Pola, Halilovica doszedł Perez... więc koleś POD FORMĄ z pewnie niemałymi zarobkami musiał zostać odpalony. Nie mam żalu o to do Kiko bo gdyby nie on to nie mielibyśmy kilku w miarę dobrych grajków. Jakie perspektywy przed grupą mistrzowską ?? Raczej marne.... DNO !! Wszystko inne będzie miłym zaskoczeniem. Powoli też można wyciągac pierwsze wnioski odnośnie pracy naszego nowego trenera. POWOLI - pierwsze wnioski - nie mylić z pełną oceną :) Co do tirówki i amiki... NIE MA ZADNEGO ZNACZENIA wynik w Płocku - udowodniła to frekwencja z amicą gdzie kolejkę PRZED wygraliśmy z tirówką na wyjezdzie !! Tak, więc prosze zejść na ziemie. |
Cytat:
Wytłumacz mi jak zdanie: Cytat:
Od kiedy 1/3 czyli 33,3% to to samo co "praktycznie każdy"? Nie mam nic przeciwko krytykowaniu. Natomiast mam dużo przeciw krytykowaniu, w którym jako argumenty podaje się wierutne bzdury. Szanujmy się. |
|
Mam pytanie do wszystkich zaskoczonych przebiegiem ostatniego spotkania:
ile innych spotkań Sandecji obejrzeliście na żywo? Nie żebym sam zbyt często je oglądał. Ale wcale nie dlatego, że nie mam w tym czasie włączonego telewizora i ustawionego na właściwym kanale, bo zdarza mi się to całkiem często. Tyle, że równie często traktuję wtedy telewizor jak specyficzne radio, tj. zajmuję się czymś innym, a na to, co widać na ekranie zwracam uwagę dopiero jak dzieje się coś ciekawszego. Co w przypadku Sandecji bywa u mnie dość rzadkim zjawiskiem, bo ten zespół zwykle "morduje mecz". |
Cytat:
Mecz z Amiką był w Poniedziałek Wielkanocny, kiedy części ludzi nie było w Krakowie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Co się czepiacie, ten wślizg zawsze mógł być dwoma wyprostowanymi :)
|
No look pass
|
Cytat:
|
może mieli grać na 0-0?
|
Cytat:
Nie wiem co gorsze, robić sobie jaja z kibiców i grać tak żeby nie wygrać, czy prezentować tak żałosny poziom piłkarski, żeby nie móc sklecić 2 poprawnych akcji. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:08. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl